Erkek arkadaşım evlenmek istemiyor...

Erkek arkadaşınız evliliğe karşı değil fakat sizinle evlenmeyi düşünmüyor gibi algıladım. Siz bu belirsizlik ile yaşarken bir gün karşınıza geçip ayrılmak istiyorum deyip başkasına nikah kiyabilir, bunun örneği çok görüldü. Sizin isteğinizle bu nikah yapılsa bile her fırsatta bunu yüzünüze vurabilir.

İkinizinde beklentisi farklı, bence ayrılmanız mantıklı olan.

Bence sizinle evlenmek gibi bir niyeti yok.
Normalde "herkes evlenmek zorunda değil" derim, ama siz birbirinizden uzaktasınız, sık sık görüşemiyorsunuz. Sırf bu sebep bile evlilik isteğini tetikleyici olabilirdi.
Ha bu da sağlıklı bir evlilik kararı mıdır tartışılır ama bir arada yaşamanın başka yolu yoksa, yol er geç buraya çıkar.

"Birkaç ay sonra düşünmeye başlayabilirim" cümlesi de tam bir başından savma cümlesi zaten.
Evlilik öyle oturup el çenede düşünerek alınan bir karar değil. Süreç içinde şekillenir bu fikir.
3 sene boyunca ya da siz konuyu açtıkça bu konuda en ufak bir şey düşünmemiş olması mümkün değil. Düşünmüş ama düşünceleri olumlu sonuca varmamış demek ki.

Ama siz de sevgilinize çok bayıldığınızdan değil de başkaları evleniyor diye, onlardan geri kalmamak için evlenecek gibisiniz. Bu sebeple yapılan evlilik mutluluk getirmez.

Evlilik dışarıdan göründüğü gibi değil bunu en baştan bilmeni isterim,illaki problemlerle karışılaşıyorsun. Erkek arkadaşına gelince seninle bir hayat paylaşacak kadar bağ kuramamış olabilir.
Evleneceğim kadın diye düşünmüyor olabilir. En iyisi kendini geri çekmek

Bence ayrılmalısın
Diyelim ki evlendiniz birgün, her kavgada sen istedin ben zaten istememiştim evlenmek diyecek
Evlenmek isteyen erkek, koşa koşa yaldır yaldır gidiyor
Ayrılmalısın deme sebebim şu, beklentileriniz farklı, sen de evlenmek istemesen sorun olmazdı
Adam kararsız değil, kararlı evlenmek istemiyor

''Sizinle'' evlenmek istemiyor.
Ben evlenmek istemeyen insanlar olduğunu biliyorum,ama sizin hikayeniz çok farklı görünüyor.Bahane üretiyor gibi.Çünkü evlenmek istemeyen insanlar bunu en başından itibaren bilirler.Sizin hikayede hevesliydi ama şimdi oyalıyor diyorsunuz.Tabii korkması normal de insan kafasındakini paylaşmayıp ''tamam ya birkaç ay sonra tekrar konuşuruz'' diye erteliyorsa oyalıyordur.
Ayrılırsanız duyarsınız zaten evlendiğini.O ''korkan'' erkekler bir anda ortadan yok olur,hemen nişanlanırlar.

ne yapacakmış ömür boyu böyle uzaktan mı devam edecekmiş ?
Aynı evde yaşasanız tamam zaten evli gibisiniz derdim de
31 yaşına gelmiş , işi gücü oturmuş , 3 senelik ilişkisi olan birinin hala hazır değilim demesi tuhaf geliyor.
Evliliğe karşı biri olur vs onu anlarım ama onu da baştan demesi gerekirdi.

Ben katılıyorum hayatboyu böyle farklı şehirlerde, uzaktan uzağa mı görüşmek istiyor bu adam? Böyle ilişki olmaz, saçmalık yani.

Yaşıtı adamlar çocuklu evi geçindiriyor, sorumluluk alıyor gayet onlar eşşek mi? Bu adamdan bir yol olmaz bence ayrılın. Etrafımda da var 30luk 40lık adamlar sorumluluk almak istemiyorum diyor, soytarılık başka bir şey değil. Belki evlenir diye arkalarından bekleyen kızçeler de ha oldu ha olacak diye sinir hastası oluyor. Maalesef ben pek olumlu bir tablo göremedim.

Çiftlerden biri tam olarak hazır değilken sırf verilen emek için,birbirlerini seviyorlar diye yapılan evliliklerin tamamı hüsran.
Hazır olmayan insanla evlilik yapılamaz. Daha genceciksin, niyetin evlilikse (ki çok doğal) yol ver gitsin...
Benim de hayatı boyunca hep genç yaşta evlenmek isteyen, oğlak (doğuştan ev babası) burcu ,harika anlastigim bir sevgilim vardı. Bense o zamanlar evlenmeyi düşünmüyordum. Sonra düşündüm tasindim, Baska sebepler de buldum ve ayrıldık.
Sonuç olarak ayrıldıktan 2 sene sonra o evlendi, aradan 6 sene geçti ben hala evlilik düşünmüyorum. Yaşarken belki üzücüydü ikimiz için de ama bunca yıl sonra bakınca sırf sevgilim harika biri olduğu için evlensem mutsuz olacağıma adım gibi emin oluyorum.
O yüzden yol ver, yeni adaylar ara :)
Giden 3 senen olsun, 3 sene dediğin nedir ki? Evliliğe ayak uyduramayacak adamla evlenip 33 seneni çöpe atmaktan iyidir

Herkese merhabalar. Kendimi çok çaresiz hissettiğim için sizlerle de paylaşmak istediğim bir durumum var. 3 yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşımla farklı şehirlerde yaşıyoruz. Bu konular açılana dek güzel giden bir ilişkimiz vardı. Uzakta da olsak elimden geldiğince görüşme imkanları yarattık. Geçtiğimiz sene ilk kez evlilik konuları açıldı, erkek arkadaşım hazır olmadığını söyledi. O bir sene boyunca asla bir yol alamadık. Arkadaşları evlendi , nişanlarına düğünlerine gittik. Ama onda tık olmadı. Bu çok zordu benim için. Hazır değilim korkuyorum gibi gerekçeler sundu bana hep. Ne zaman hazır olacaksın bana bi zaman ver dediğimde de asla bir süre vermiyor bana. Ne olacağı belli olmayan bi kara delikte ilerliyorum yani sanki. Ben 27 yaşındayım o 31 yaşında. Maddiyat deseniz var. Ailesini tanıyorum, ailesel ya da maddi hiçbir sorun yok. 1 yıldır aynı şeyin içindeyim ve inanın ne yapacağımı bilmiyorum çünkü bana sunduğu şey belirsizlik ve bu belirsizlik beni mahvetti. Bana zaman ver yine birkaç ay sonra anca düşünebilirim şu an işim gücüm çok yoğun diyor bana. Etrafıma bakıyorum arkadaşlarım mutlu, sevgilileri yanında , evlilik teklifi alıyorlar vs normalde bunlara asla takılmazdım ama böyle bi şeyin içinde olunca kafama takmaya başladım onlar mutlu ve yaşıyorken ben neden bunlardan mahrum bırakılıyorum diye. Onu seviyorum ama şu çıkmazda olmak beni deli ediyor artık. Sürekli ötelenerek kendimi değersiz hissetmeye başladım. İnsan sevdiğini bu kadar bekletmezdi herhalde ya. Düşünmeyeyim diyorum kendimi baskılıyorum akışa bırakayım olacağı varsa olur diyorum ama bir noktada tıkanmaya başlıyorum. Yanında olmak istiyorum olamıyorum. Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın zaten yeterince üzgün bir durumdayım. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.

Arkadaşlar erkek arkadaşım başından beri evlilik istemiyorum vs gibi şeyler hiç söylemedi bana. Aksine istekli ve hevesliydi, yani öyle görünüyordu bana en başta ben evlenmek istemiyorum gibi bir şey demedi ki. Ne zaman bu konular açılmaya başladı,, o zaman sorunlar oluştu. Konu elbette evlilik değil. Ben kendi evimde ailemle zaten mutlu ve huzurluyum yani hiç evlenmesem de olur ama ortada 3 yılllık bir ilişki, bir emek var . Ben emeklerimin karşılığını istiyorum. İnsan sevdiğiyle hayatını birleştirmek ister buna hak verirsiniz diye düşünüyorum. Bir de uzaklık yeterince zorlayıcı zaten, anlıyorsunuz beni değil mi..
Emek verdiginiz bir ilişkiniz var sevdiğiniz kişiyle hayatınızı birleştirmek istemeniz aile olmak istemeniz elbette normal .fakat herhangi bir imkansızlık olmadığı halde bu şekilde ertelemesi bana evlenmeyi düşünmediği ve bahane ürettiği izlenimi verdi..evlilik niyeti hiç olmasada bu şekilde devam ederim diyorsanız devam edersiniz..ama ben sonunda kendi ailemi kurmak istiyorum böyle bir ilişkim olsun diyorsanız ki bunu istemeniz de normal bir durum o zaman bu kişiyle olmaz diye düşünüyorum ben

iliskim dort yillik, ben evlenmeyi dusunmuyordum. kafama taktigim farkli seyler vardi, en basitinden olaylarin ciddilesmesi ailelerle bir arada olmak vs beni geriyordu. sevgilim bu kararima saygi duymayip bana ya evlenelim ya ayrilalim gibi konussa ayrilirdim buyuk ihtimalle.

evlilik konusu olmayinca nasil iliskiniz? arkadaslarim sevgilileriyle mutlu diyorsunuz, siz degil misiniz?

Herkes evlenmek zorunda değil belki o sorumluluğun altına girmek istemiyordur erkek arkadaşım da ben de evlenmek istemiyoruz gayet mutluyuz birbirimize sadığız. Siz bence arkadaşlarınızdan özenmişsiniz. İlişkinizde hiçbir sorun yoksa sırf bunun için sorun çıkarmayın. Belki o gördüklerinizin ilişkilerinde sorunlar vardır dışarıya belli etmiyorlardir evlilik teklifi olan her ilişki mükemmel değildir
Ben buna katılmadım karamel üzgünüm
Senin şuan hayattan beklentin evlenmek değil senin ilişkin sana özel
Ama konu sahibi sevdiği adamla evlenmek istiyor
O yaşamda ilerlemek belki evlat sahibi olmak istiyor
Özentiden evlencek yaşta da değil, istekleri çok normal
o yüzden yol verip, beklentilerinin uyuştuğu birini sevmek de hakkı

Ben buna katılmadım karamel üzgünüm
Senin şuan hayattan beklentin evlenmek değil senin ilişkin sana özel
Ama konu sahibi sevdiği adamla evlenmek istiyor
O yaşamda ilerlemek belki evlat sahibi olmak istiyor
Özentiden evlencek yaşta da değil, istekleri çok normal
o yüzden yol verip, beklentilerinin uyuştuğu birini sevmek de hakkı
Evet ama öbür tarafta istemiyor diye bu onu konu sahibine değer vermiyor yapmaz ki.

Herkese merhabalar. Kendimi çok çaresiz hissettiğim için sizlerle de paylaşmak istediğim bir durumum var. 3 yıllık bir ilişkim var, erkek arkadaşımla farklı şehirlerde yaşıyoruz. Bu konular açılana dek güzel giden bir ilişkimiz vardı. Uzakta da olsak elimden geldiğince görüşme imkanları yarattık. Geçtiğimiz sene ilk kez evlilik konuları açıldı, erkek arkadaşım hazır olmadığını söyledi. O bir sene boyunca asla bir yol alamadık. Arkadaşları evlendi , nişanlarına düğünlerine gittik. Ama onda tık olmadı. Bu çok zordu benim için. Hazır değilim korkuyorum gibi gerekçeler sundu bana hep. Ne zaman hazır olacaksın bana bi zaman ver dediğimde de asla bir süre vermiyor bana. Ne olacağı belli olmayan bi kara delikte ilerliyorum yani sanki. Ben 27 yaşındayım o 31 yaşında. Maddiyat deseniz var. Ailesini tanıyorum, ailesel ya da maddi hiçbir sorun yok. 1 yıldır aynı şeyin içindeyim ve inanın ne yapacağımı bilmiyorum çünkü bana sunduğu şey belirsizlik ve bu belirsizlik beni mahvetti. Bana zaman ver yine birkaç ay sonra anca düşünebilirim şu an işim gücüm çok yoğun diyor bana. Etrafıma bakıyorum arkadaşlarım mutlu, sevgilileri yanında , evlilik teklifi alıyorlar vs normalde bunlara asla takılmazdım ama böyle bi şeyin içinde olunca kafama takmaya başladım onlar mutlu ve yaşıyorken ben neden bunlardan mahrum bırakılıyorum diye. Onu seviyorum ama şu çıkmazda olmak beni deli ediyor artık. Sürekli ötelenerek kendimi değersiz hissetmeye başladım. İnsan sevdiğini bu kadar bekletmezdi herhalde ya. Düşünmeyeyim diyorum kendimi baskılıyorum akışa bırakayım olacağı varsa olur diyorum ama bir noktada tıkanmaya başlıyorum. Yanında olmak istiyorum olamıyorum. Lütfen kırıcı yorumlarda bulunmayın zaten yeterince üzgün bir durumdayım. Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.

Arkadaşlar erkek arkadaşım başından beri evlilik istemiyorum vs gibi şeyler hiç söylemedi bana. Aksine istekli ve hevesliydi, yani öyle görünüyordu bana en başta ben evlenmek istemiyorum gibi bir şey demedi ki. Ne zaman bu konular açılmaya başladı,, o zaman sorunlar oluştu. Konu elbette evlilik değil. Ben kendi evimde ailemle zaten mutlu ve huzurluyum yani hiç evlenmesem de olur ama ortada 3 yılllık bir ilişki, bir emek var . Ben emeklerimin karşılığını istiyorum. İnsan sevdiğiyle hayatını birleştirmek ister buna hak verirsiniz diye düşünüyorum. Bir de uzaklık yeterince zorlayıcı zaten, anlıyorsunuz beni değil mi..
Bazı erkekler evlenmek istemiyor. Bu sadece evlenip aynı eve girmek değil o ailelerin dahil olduğu törenselliği düğünler kınalar eşya alma vırt zırt bunları sevmiyor ve istemiyorlar. Benimle evlenmek istemedi beni sevmiyor bilemiyorum ne derece doğru bir yaklaşım. Bir de 3 yıldır uzaktan yürütülen bir ilişki var. Aslında birbirinizi çok tanımıyor oluyorsunuz böyle uzaktan olunca. İnsan aynı eve girmeden tanıyamıyor sevdiği insanı. Emeklerimin karşılığı gibi diye düşünmeyin. Bence konuyu açmayın artık sabredemeyecek bir boyuta gelirse evlen çocuk istiyorum yuvam olsun istiyorum biyolojik saatim geçiyor bir eşim olsun istiyorum böyle liseli gibi uzaktan olmaz deyin ve ayrılın. Zorla evlendiremezsiniz. Mutlu bir evlilik olmaz o.

Konu sahibi arkadaşım emeklerim diye düşünme 4.5 yıllık ilişkimi bir anda bitirdim ben üstelik tam sizin istediğiniz gibi sürekli evlilik, çocuk,aile isterdi. Ben istemiyorum diye de beni suçlardı. Üstelik bence evlenmek istemesinin tek sebebi arkadaşlarının, ailelerinin hep eşleri olması bu şekilde ailecek bulusmalar olması o ortamlarda kendini eksik hissetmesiydi. Fakat çok ilgisiz, düşüncesiz, saygısızdı. Şimdi düşünün böyle bir evliliği mi tercih edersiniz ? Yoksa sevildiğiniz bir ilişkiyi mi ? Erkekler ne söyler kadınlar ne anlar filmini izlemenizi tavsiye ederim konuyu çok güzel özetlemiş ❣️

X