- 19 Mart 2023
- 1.380
- 2.267
- 48
- Konu Sahibi Nihal bengu
-
Canım benim emin ol senin yaşında evlenenlerin çoğu pişman.Biz böyle bir karar vermiştik ilişkiye başlarken ve bu durum sizin alay konunuz asla olamaz bu 1 .
İkincisi ise benim yaşımda evlenen çok sayıda insan var kişileri yargılarken ince ve gerekli düşünmeye çalışın size faydası olur empati yeteneğiniz gelişir.
Evlen kızım evlen. Bak o yaşıtlarının hepsinin de başı göğe erdi.İkincisi ise benim yaşımda evlenen çok sayıda insan var
Empati yeteneği demişken kendinizi sevgilinizin yerine koyun. Biri sizi "ailene ilişkiyi söyle" diye zorlarsa nasıl hissedersiniz acaba. Şahsen ben direk soğurum.Biz böyle bir karar vermiştik ilişkiye başlarken ve bu durum sizin alay konunuz asla olamaz bu 1 .
İkincisi ise benim yaşımda evlenen çok sayıda insan var kişileri yargılarken ince ve gerekli düşünmeye çalışın size faydası olur empati yeteneğiniz gelişir.
Ben erkek arkadaşımla 22 yaşımda tanıştım. Benim ailem bilmiyordu onun ailesi biliyordu ilk günden itibaren. İlişkimize hiçbir faydası olmadı. Çocuklar artık evlenin hadi bakalım diyen de olmadı. Ailesine söylerse işler daha da ciddiye binmez ki. Ayrıldık der eve gelir ailesi de okkk der geçerBiz böyle bir karar vermiştik ilişkiye başlarken ve bu durum sizin alay konunuz asla olamaz bu 1 .
Herkes kendi yorumunu yazmış, kırıcı olanların kendi geçmişinden yorum yeteneği öyle olmuştur teşekkürler akıl veren ve yazan kişilere.Merhabalar,
Erkek arkadaşımla aramda iyi giden bir ilişkim var ama ufak bir sorunumuz var.
Biz ciddi olarak ilişkiye başladık ve öyle düşüncemiz devam ediyor. Bugün babam şans eseri sevgilimi öğrendi bu durumu kendinisine önceden babam öğrenirse senin ailen de öğrenmeli ilişkimizi dedim. Malum unutmuş veya yalan söylüyor. Bu durumdan şüphe etmeli miyim yoksa ailesine söylemek için zaman mı bekliyor kendince ne yapmam lazım önerilerinizi okuyacağım.
Herkesin açısından bu farklı bir durum sizin açınızdan üzüldüm umarım düzelir. Ben 20 yaşındayım ve gayet düşüncelerim olgun her insanın yapısı farklıdır yaş fark etmez bu platformda bile atıfta bulunan çoğu kişi ergence tutum sergiliyor yazık ama buna çok bir yorum yapmak istemiyorum insanlara cevap yazarken kırıcı olmamaya çalışın faydanıza olur.Offf.
Burada 20 yaşında olup söylenmeyen ne kadar az ergen var. Hergün birinden fırça yiyoruz.
Söylememesi hayrına, benimki 21 yaşında. Ailesine söyledi de ne oldu? Her olaya dahil oldular, aramız her kavgada daha da çok açıldı.
Demek ki sizde tecrübe sabit sağ ol:)20 yaşındasınız daha. Ne ailelere söylemesi, ne ciddi ilişkisi?Biraz daha büyüyüp evliliği o zaman düşünün bence.
Bazen bazı durumlarda insanın kırılması iyidir, kişiyi kendine getirir.Herkesin açısından bu farklı bir durum sizin açınızdan üzüldüm umarım düzelir. Ben 20 yaşındayım ve gayet düşüncelerim olgun her insanın yapısı farklıdır yaş fark etmez bu platformda bile atıfta bulunan çoğu kişi ergence tutum sergiliyor yazık ama buna çok bir yorum yapmak istemiyorum insanlara cevap yazarken kırıcı olmamaya çalışın faydanıza olur.
Peki Yaş faktörünü bir kenara bırakalım sevgilinize karşın benim dediğim olcak tavrınız hoş değil. Sizin babanızın öğrenmiş olması onun problemi değl. Sizin böyle bir kural koymanız da onun problemi değl. İstemeye istemeye ailesine söyşediğinde elinize ne geçmesini umuyorsunuz merak ettim? Kendinizi zorla gelinleri mi yaptıracaksınız babanız öğrendi diye? Biraz kenara çekilip onun sizi istemesine müsaade etmeniz lazım ciddi ilişki tek tarafın zorlaması ile olmaz. Belli ki beklentileriniz aynı değil. Umarım bir an önce hatanızı anlayıp işin sonunda kırılan taraf olmazsınıHerkesin açısından bu farklı bir durum sizin açınızdan üzüldüm umarım düzelir. Ben 20 yaşındayım ve gayet düşüncelerim olgun her insanın yapısı farklıdır yaş fark etmez bu platformda bile atıfta bulunan çoğu kişi ergence tutum sergiliyor yazık ama buna çok bir yorum yapmak istemiyorum insanlara cevap yazarken kırıcı olmamaya çalışın faydanıza olur.
Beni yanlış anlamışsınız ama düzelteyim ben kendimi. Ben kendi maddi özgürlügüme hakim olana kadar evlilik düşünmüyorum. Sadece ailelerin bilmesini kendimce samimi bulmuştum. Kaynaşmaları adına ikimizin ailesi de evlilik diye darlamıyor. Onlar da bizim gibi bekliyorlar. Haklısınız aileler girdiginde bazı şeyler aynı kalmaz. Ama bunu da zaman gösterir.Bazen bazı durumlarda insanın kırılması iyidir, kişiyi kendine getirir.
İstediğin şeyler pekte güzel şeyler değil, henüz 20-22 yaşında bir gençsiniz.
Ailesine şuan söylese, sizi gelin olarak görüp darlasalar mutlu mu olacaksınız?
Ciddi anlamda samimiyetimle söylüyorum; bırakın söylemesin.
Çünkü işin içine aileler girdiğinde hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.
yine yanlış anlaşılmış bir durum üzücü yorumları tek tek okuyup yapıcı cevap verseniz olumlu konuşurdum sizinle. Ben sevgilimle birlikte öyle karar verdim birlikte alınmış bir kararı tek taraflı görmeniz yanlış. Ailelerimize söyleme konusunda asla da sevgilimi darlamıyorum kendini rahat hisssettiginde ifade eder sevgili oldugumuzu.Peki Yaş faktörünü bir kenara bırakalım sevgilinize karşın benim dediğim olcak tavrınız hoş değil. Sizin babanızın öğrenmiş olması onun problemi değl. Sizin böyle bir kural koymanız da onun problemi değl. İstemeye istemeye ailesine söyşediğinde elinize ne geçmesini umuyorsunuz merak ettim? Kendinizi zorla gelinleri mi yaptıracaksınız babanız öğrendi diye? Biraz kenara çekilip onun sizi istemesine müsaade etmeniz lazım ciddi ilişki tek tarafın zorlaması ile olmaz. Belli ki beklentileriniz aynı değil. Umarım bir an önce hatanızı anlayıp işin sonunda kırılan taraf olmazsını
Ben asla zorlamıyorum aksine ortak alınan bir kararımızdı yani.Empati yeteneği demişken kendinizi sevgilinizin yerine koyun. Biri sizi "ailene ilişkiyi söyle" diye zorlarsa nasıl hissedersiniz acaba. Şahsen ben direk soğurum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?