• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

baba ve erkek arkadaş arasında kaldım.

21 yaşında benzer mücadelelerle severek evlenmiş biri olarak bunları söylüyorum. Ben belki şanslıydım pişman olmadım ama evlilik sürecinde ailemin söylediklerinin dışına hiç çıkmadım, eşime de onların dediği olmadan olmaz dedim ki az bile söylemişim. Şimdi olsa daha da taviz vermezdim beni isteyen adam her türlü fedakarlığı göze almak zorunda olmalı mücadeleyse mücadele etmeli, etmiyorsa herkes kendi yoluna. Siz yerleri değiştirmişsiniz bu resti o çekiyor sana
Ben yeterince şey yaptım ama sen babanla konuşamıyorsun. Senin kendi fikrin yok falan diyor. Bilmiyorum. Tartıştığımızda çok kırıcı oluyor bazen hiç geri adım da atmıyor.

Konu sahibinin sevgilisi gibi eski sevgilim de evlilik konusunda çok ısrarcıydı. O da benzer şekilde ailesiyle yaşıyordu ve ailesinin işini yapıyordu. Ailesi de ona harçlık veriyordu.

Ben ailesinden bağımsız güzel bir işi olmadan evlenmeyeceğimi defalarca söylemiştim, buna rağmen bir an önce benimle evlenmek istiyordu. Sebebi de uzak mesafe ilişkimizin olmasıydı.

O, bu ısrarlarına devam etti. Ama kendi işine yapma konusunda bir adım atmadı. Üstüne bu konuda durup durup olumsuz konuşurdu. Olumsuz birkaç özelliği daha vardı. Bu yüzden daha fazla dayanamayıp ayrılmıştım.

A aklimikaybettimhukumsuz bence konu sahibi ailesiyle yaşayan, kendi işi olmayan, ev geçindirmeyi bilmeyen biriyle kesinlikle evlenmemeli.
Durum neredeyse tamamiyle aynı. Benim yaşadıklarımda bu şekilde şu an...

Bu durumda bence evlilik düşünmeyin zaten. İkinizin de işleri iyi değilmiş
Kendisi sıkıştırıyor beni sürekli. Benim ailem herkes biliyor ama senin bilmiyor diyor. Tartıştığımızda veya onun istediği bir şey olmayınca da çirkinleşiyor. Hoş olmayan sözler kullanıyor uyarmama rağmen. Geri adım atmıyor.

Kendisi sıkıştırıyor beni sürekli. Benim ailem herkes biliyor ama senin bilmiyor diyor. Tartıştığımızda veya onun istediği bir şey olmayınca da çirkinleşiyor. Hoş olmayan sözler kullanıyor uyarmama rağmen. Geri adım atmıyor.
Siz de zorla kendi istediğini yaptırmaya çalışan, sürekli sıkıştıran, saygısız bir adamla ilişkinizi gözden geçirmek yerine acaba evlensek de sussa diye mi düşünüyorsunuz?

Farkında mısın? Daha ortada söz yüzüğü bile yok, ona rağmen seni sıkıştırıp seni üzecek şeyler söylüyor. Ben sana diyeyim; nişanlı olsanız bu tavırları artar, hele evli olsanız ohooo.

Ayrıca ben bu sıkıştırmalarında bir art niyet arıyorum. Çünkü hem benzerini yaşadım hem de kusura bakma akılsız biri gibi hareket ediyor.

Ailesi yardım edermiş de en fazla düğüne ve ev düzmeye yardım ederler? Ya sonrası? Ev geçindirmek kolay değil.

Şu forumda ben dahil birçok kişinin evine ekonomiye nazaran çok az maaş/ gelir giriyordur. Millet bu ekonomide 2 ayak üstünde durmayı geç, tek ayak üstünde durmak için cebelleşiyor.

Paşamız da ilkokul bebesi gibi ailesinden harçlık alırken evlilik planlıyor, üstüne seni de sıkıştırıyor. Ne bu!? İlkokul müsameresi mi? Napalım yani? "Ooo adam gibi adam, yiğit delikanlıya bak sen!" diyerek alkış mı tutalım!?

Eminim " beni sevmiyorsun, o yüzden babanla daha konuşamadın " diyordur di mi? Veya " beni sevmediğin için tereddütlerin var" diyordur. Ha zaten evlenince faturaları, kirayı, ulaşımı, mutfak masraflarını öpücükle ödeyeceksiniz di mi?

Kusura bakma da bu oğlanın aklı biraz eksik, fazla toy. Veya sırf evlenince rahatça fan fin fon yapmak için bu ısrarı.

Ben sana diyeyim, bu çocukla evlenirsen ya kv gille aynı evde yaşarsın ya da kv gil evinizden çıkmaz, evi kv ile kp geçindirir. Cebine hala harçlık koyulan birinden ne aile direği olur ne aile babası olur. Cünkü o zaten bir ailenin paşa oğlu.

Back
X