• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek arkadaşım ailesine ilişkimizi söylemiyor

Biz böyle bir karar vermiştik ilişkiye başlarken ve bu durum sizin alay konunuz asla olamaz bu 1 .
İkincisi ise benim yaşımda evlenen çok sayıda insan var kişileri yargılarken ince ve gerekli düşünmeye çalışın size faydası olur empati yeteneğiniz gelişir.

Bu kararı verdikten sonra babanızın yanlışlıkla öğrenmesi için batağı çaba sarfettiniz mi 🤣🤣🤣🤣

Çocuk akıllı çocukmuş. 20 yaşında ne ailelerle tanışması, ne ciddiliği, ne evliliği?? Daha reşit olalı 2 yıl geçmiş, küçüksün. Başına dert mi almak istiyorsun? Sonra yeni konular açarsın burada sevgilimin annesi onu aramadığım için bana tripli, babası öyle dedi, annesi şunu yapmamı istedi diye. Siz ikiniz bi olgunlaşın önce. Şurada insanlara cevap verirken ki şeklin bile hala olgunlaşamadığını gösteriyor. Hemen bi celallenip sinirleniyorsun. Kimse sana bir şey dememiş ki.
Evliliği, ailelerle tanışmayı çok matah bir şey mi sanıyorsun? Bak aç birkaç evli kadınların açtığı konuları gör gerçekleri. Gününüzü gün edip gezip eğlenmek, kendini geliştirmek, kariyer yapmak varken neden ısrarla sorumluluk altına girip elin çocuğunun ailesiyle uğraşmak istersiniz anlamıyorum.
eleştiriye açıgım ama yorumları okursanız anlarsınız hem ben kelimelerimi etkili ve olgun kuruyorum buna laf söyletmem. ben sevgilimi zorlamıyorum ikimizin de hedefleri var ve bizde bekliyoruz ciddi şeyleri bizim ailelerimizin bilmesini sadece kaynaşmak adına istiyordum.

Şuan kısa vadede evlilik düşünmüyordur. Aileler girince çünkü bu süreç çok uzatılmıyor. Eğer siz kısa vadede bir evlilik planınız varsa en sağlıklısı bence karşınıza alıp iki birey gibi gelecekten beklentilerinizi konuşun. Onu birşeye zorlamak yerine anlayın ne istiyoe ne hedefliyor. Konuşma sonunda bakın onun gelecek planıyla sizinki uyuşuyor mu eğer uyumuyorsa boşa zamanınızı harcamayın. Kısaca demek istediğim bir olay sonrası neden sonuçlara takılmayıp duygusal bakmadan akılcı yaklaşın. Karşınızdaki kişinin yaklaşımlarına bir bakın konuya.
kesinlikle bekledigim bir yorumdu öncelikle teşekkürler. biz zaten zamanla ciddi olacagımızı biliyoruz güncel sıkıntılar hedeflerimiz ve beklentilerimiz var hani ailelerin birbirini bilmesi ilk hedefim degil önceligim ailelerin sadece bizden haberdar olmaları. sonrası planlı olacak konular.

Yahu benden 2 yaş küçüksün ben bile erkek arkadaşımla evlilik düşünmüyorum :KK70: evliliği sevgililik evresi gibi kolay bir şey mi sanıyorsunuz siz anlamıyorum ki...
bunun işi var mesleği var birikimi var varda vaaarr....
Gezin, eğlenin yaşınızın tadını çıkartın hayırlısıyla zaten olacağı varsa olur çocuğa zorlama şeyler yaptırma ilişkinin tadını çıkar daha çok gençsiniz
ilişkimin tadını çıkarıyorum zaten şuan evlilik düşüncesi bizim için 4-5 yıl sonraki planlardan hani zamana bıraktık konu tam otursun diye. ve çogunuz diyorsunuz aileler ögrenirse evlilik vs bazı aileler çocuklarının sevgililerini bilip hemen evlilige sürmüyorlar genelde bu işler mantıken iki kişinin kararı ve geri kalanının saygısıyla oluşur.

yine yanlış anlaşılmış bir durum üzücü yorumları tek tek okuyup yapıcı cevap verseniz olumlu konuşurdum sizinle. Ben sevgilimle birlikte öyle karar verdim birlikte alınmış bir kararı tek taraflı görmeniz yanlış. Ailelerimize söyleme konusunda asla da sevgilimi darlamıyorum kendini rahat hisssettiginde ifade eder sevgili oldugumuzu.
Benimki öğrenirse seninki de öğrenir demek ortak karar mı oluyor?

Madem 4-5 yildan önce evlenme niyetiniz yok, bu aile bilsin diye tutturmalariniz neden? Ne olacagini dusunuyorsunuz mesela cocugun ailesi bilince? Hangi "olgun" dusunceyle bunu bu kadar taktiniz merak ettim doğrusu. 4-5 sene az degil, şuan bilseler ne olur sizce?

Madem 4-5 yildan önce evlenme niyetiniz yok, bu aile bilsin diye tutturmalariniz neden? Ne olacagini dusunuyorsunuz mesela cocugun ailesi bilince? Hangi "olgun" dusunceyle bunu bu kadar taktiniz merak ettim doğrusu. 4-5 sene az degil, şuan bilseler ne olur sizce?
Ben zaten açıkladım canım gidip okuyabilirsin.

Merhabalar,
Erkek arkadaşımla aramda iyi giden bir ilişkim var ama ufak bir sorunumuz var.
Biz ciddi olarak ilişkiye başladık ve öyle düşüncemiz devam ediyor. Bugün babam şans eseri sevgilimi öğrendi bu durumu kendinisine önceden babam öğrenirse senin ailen de öğrenmeli ilişkimizi dedim. Malum unutmuş veya yalan söylüyor. Bu durumdan şüphe etmeli miyim yoksa ailesine söylemek için zaman mı bekliyor kendince ne yapmam lazım önerilerinizi okuyacağım.
Benim eşimde söylemedi 2 yıl ama iyiki söylememiş çünkü ailesi evlen baskısı yapacak insanlardı. Oda öyle dedi. Hemen evlenin ne gezip tozuyosunz falan kafası işte. Böyle bir aile yapısıda olabilir bence.

Back