Erkek arkadaşı aileye söyleme korkusu

Biraz daha gözlemle özellikle kavgalarda nasıl davranıyor iyi analiz et.
Ailen konusunu takma eğer gercekten mükemmel biriyse zaten annemlerle görecektir.
Önerileri dinle ama aşırı da takılma.

Herkes rahat bir hayatı olsun ister ama bu devirde çok da mümkün değil,en iyi mesleği yapanlar bile zorluk çekiyor etrafımda, yetmiyor çünkü. El bebek gül bebek büyümedim, yeri geldi zeytin bile lüks oldu soframızda, şu an iyi durumdayız çok şükür, ben de çalışacağım tabi ki okula verdiğim emekleri harcayamam evlilik için. Aileme karşı da çıkmam yapım öyle ama destek alamazsam diye de korkuyorum açıkcası

Sana tek verebileceğim tavsiyr acele etme.Belki klişe olucak ama evlilik kolay birşey değil o yüzden sende karşındaki insanı daha iyi tanımaya çalış.Şöyle düşün evlendikten sonra ya ailen haklı çıkarsa?

Aileleri tanıştırma yüzük olayı bilmem ne diye olaya girersen bi bakmışsın 1 sene içerisinde evlisin. Erkek arkadaşın yeni işinde düzen kursun sen okulundaki hedefini bitir. Bu arada iyice tanıyin birbirinizi aşkın ömrü bile 2 yıl 8 ay 25 gün 3 saat bilim bulgularına gore aşk sarhosuyken sözler verme sonra üzülürsün

Bilemiyorum... Senin yaşlarında ben de mutlu ilişki ve sevgilimin manipülasyonlariyla bir an önce evlenmek isterdim. Üstelik adam hem hemşerim, hem öğretmen, , hem çalışkan, hem de babamın "arkadaşım" olarak tanıştigi-sevdiği kesin onay alacak birisiydi.
Böyle tatlı tatlı hayaller falan kurardı; ''alisveris yapıyorum" desem 'ayy senle (ismini tanışma hikayemizden alan hayali kız çocuğumuz) beraber kıyafet denersiniz kabinde,çıkıp mankenlik yaparsınız bana- ben de jurilik yaparım. Ne kadar mutlu olacagiz' diye manipüle edip, evlenirsek herşeyin ne mükemmel olacağını söyler dururdu
Sonuç : ayrılalı 6 sene oldu ve tüm kalbimle iyi ki o zaman gozumu karartip evlenmemişim diyorum
O yaşlar dünyaya pembe pembe bakıyorsun ama gerçek dünya öyle değil. Evlilik de Rio karnavalı değil :)))
(Ama bekarlık biraz oyle)
Bence her kadın baba evinden koca evine transfer olmadan önce kendini aramalı,kendi parasını özgürce harcayabilmeli... Sonra zaten yine evlensin, ama daha bir kendini farkında olarak,ne istediğini bilerek.
Mesela benim 21 yaşındaki 'evlilik kriterlerim' ve bugünkü 'evlilik kriterlerim' o kadaaar farklı ki. O zamanki hayalim bugün benim için sıkıcı bir pembe diziden ibaret^^

Yine de tabii ki hayat senin hayatın...
Eğer gerçekten kendinden eminsen ailenin söyledikleri seni yolundan cevirmesin, sen kararlı durursan bir süre sonra 'iyi bari' demekten başka şansları olmaz. Benim annemin ailesi de babamı hiiiic istememişler. Hem de çok haklı sebeplerle . Seninkinde yine sebep yok :) babamın ikinci evliliği olması, ailesinin mutlu bir evliliği olmaması (babasına çekmiştir,diye) , anne tarafım full memurken babamın onlar gibi olmamasi, sorup soruşturduklarinda 'hovarda o ya' cevabını almaları, uzun saçlı -sakalli ortalıkta dolaşması falan...nereden baksan elle tutulur bir tarafı yok :) ama annem 'size ne?' demiş ve evlenmiş. Sonuç, 30 yıldır kendisine of bile demeyen,eve koşa koşa gelen ve o hastalığında bebek bakımından yemeğe temizliğe uzunca zaman evi çekip çeviren bir koca...
Yani aileler her zaman 'en dogrusunu' bilmiyorlar,bizdeki örnek gibi yanıldıkları da olabiliyor.
Bu nedenle ben kişinin kendi hislerine de güvenmesi gerektiği düşünüyorum.

Umarım herşey gönlünüzdeki gibi olur da yıllar sonra keyifli bir akşam yemeğinde enişteniz 'bacanak seni ilk gördüm,dedim bu ne?' ile başlayan anısını anlatır , bol bol kahkaha atarsiniz^^

Enişteniz çekingen ve donuk, sevgiliniz girişken ve sıcak kanlı ise kendisine rakip görmüş, kendinden olmayan özelliklerine imrenmiş ya da tuhaf bulmuş olabilir. Ağır ol da molla desinler ile de adam olunmuyor ama, küçük bir not. (şebeklik yapılmadığı sürece)

Bu "cömertlik" yanında hep soru işareti taşıyor gözümde...

Valla evlilik çok farklı sevgili olmaktan...toz pembe bulutlar bir anda dağılıp ağır sorumluluklar ve maddiyat aliveriyor pembe bulutların yerini...sizi fazla sahiplenmesi ilerde sorun cikarabilir... eniştenizin sevgilinizi begenmeyisi haklı olabilir belki o erkek olarak sizin göremediğiniz seyleri gordu... ayrıca yaşınız çok çok genç doğru biri bile olsa gerçekten erken evlilik demek bir şeyleri eksik yaşamak demek...acele etmeyin...sonra bana hak vereceksiniz ama inşallah gerek kalmaz...

Benim eşim uni mezunuydu issiz güçsüz du ne evi ne arabasi.ne mali ne parasi.vardi.... ama ilk.goruste asik oldum. Ailemde bana saygi.duydu istemeye geldi esim o durumuyla...sonrasinda iside oldu arabasida evide parasida malida herseymiz oldu 4 sene icinde.... bunu neden soyledim. Ablanizin devlet.memuru olsun v.s demesinden dolayi soyledim bu dunyada hiçbirşey garanti degildir. Hersey bir anda yokta olabilir var da olabilir. Oncelikle karakter ve size olan sevgisi onemli. Ben ailem esimi.istemesede sevgimi savunurdum ve kabul ettirirdim galiba. Sizde sevgilinize güveniyorsanız mutlu olacağınıza inaniyorsaniz oyle yapmalısınız

Hayırlısı olsun.. Kimse için ailenizi karşınıza almayın.. Onlar size daha iyilerini uygun gördükleri için söylemişlerdir. Huyunu hesaba katmamışlardır.. Daha yakından tanırlarsa belki sevelerler.

Yaşın küçük ayrılsan aklın hep onda kalacak. Sevip güveniyorsun. Çok güzel anlatmışsın sevgilini. Ablan eniştenin etkisinde kalarak beğenmemişte olabilir. Enişten nasıl birisi bilemem. Yeni birisinide tanıştırsan beğenmeme ihtimali çok yüksek. Dört dörtlük insan yok. Ailenle tanıştırdığında hemen evlenmeyeceksiniz sonuçta. Nişanlılık dönemi asıl tanışma dönemidir. Hakkında hayırlısı olsun. Senelerce sevgili olup nişandan düğünden sonra ayrılan çok. Niyetiniz belli ise çok uzatmanın anlamı da yok ailenizle tanıştırmak için.

Öf sanki koyunlarına alacaklar. Ben beğendim geceleri ben alacam koynuma size ne diye yapıştırcaksında cevabı işte, sonra edepsiz oluyoruz.

Ben cebindeki parasını dağıtıyor çok güzel huyundan ziyade yardım etmeyi sevdiğinden, gerektiğinde elinden gelen her şeyi yapmasının örneğini vermek istemiştim.

Sana verdiği yüzügünü satmani öneriyordu. Yarin birgün başkalari içinde altinlarini satmani isteyebilir.

Yardim etmek bir yere kadar. Insanin daima öncelliği kendinde ve ailesinde olmali.

Bana herşey çok fiyasko gibi geliyor. Aileler tanişmadi fakat onun ailesi ile fazla haşir neşirsin. Kardeşi ile arkadaş felan. Böyle cici gelin rolüne girilir, ondan sonra evlilikten sonra mesafe isteyip alamazsin. Simdiki cici kv'de adayin "zaten nasil biri olduğu belliydi, ortada fol yok yumurta yok bizim ile görüşüyordu"

Üstelik kiskançlik sorunlari olmuş, hovardalik hayat felan. Ve daha 23 yaşindasin. Yüksek lisans hayalin var ve daha sadece 1 yil taniyorsun bu adami. Fazla acele etmiyormusun herşeyi?

Ekonomik olarak refah icinde olmak, kendine ve müstakbel çocuklarina geniş imkanlar sunabilecek olmak, gecim derdinin olmamasi gercekten çok güzel. Ama bu imkanlar varken yaninda sana psikolojik iskence yapan bir es varsa gözün maddiyati hiç görmeyecektir.

Ben yokluk da ceksen sabirli olacagini ve önceliğinin zaten karakter olduğunu düsünüyorum. Ama lütfen acele etme, kendine karsı da dürüst ol, evlilik konusunda ise bencil ol icine sinmeyen tek bir sey olursa ne kadar uzun süre beraber olsaniz bile ayrilabil.

Ailen senin iyiligini düşünür her zaman ama karsi cikarlarsa argümanları dolu olmalı. Umarim hakkinda en hayirlisi olur ve çok mutlu olursunuz.

Son düzenleme:
Keşke burda yazdıklarımızın ileri versiyonunu yaşatabilsek.önce kendinizi düşünmelisiniz sevgilinizi değil. Bu ne acele yangından malmı kaçırıyoruz.sizin okulunuz bitmemiş,yüksek lisans yapıcaksınız daha.bi beklesin bakalım.bu arada oda mesleğini alsın eline parasını kazansın.bunlar bitince kültürel ve maddi eşitlikler çıkıcak.bakalım sizin mesleğinize calışmanıza destek olucakmı.acele ediyosunuz. Dış görünüş farazi şeyler. Siz önce bunları atlatın derim

Okulum bitine kadar,
Mesleğimi elime alıp işime girip şöyle özgürce paramı harcayana kadar asla evlenmeyi düşünmezdim.
He bunları yapmadan evlendim mi? Evlendim.
Ama,keşke bu şekilde olsaydı diyorum.
Sonuçta evlilik her zaman olur da okul felan bunlara odaklanmak lazım.
Evlilik ve okulu aynı anda yapan yok mu?var.
Ama eminim keşke önce okulumu bitirseydim der çoğu. Bol şans..

Ben eşimle annemi tanistirdigim da annem de çok iyi karsilamamisti .. Benim yanımda çok küçük durduğunu söylemişti .. Şimdi ise bütün ailem eşimi çok seviyor .. Eğer sen sevdiğin adamdan eminsen herşey zamanla güzel olur .. Belki zor bir süreç olur ama OLUR

23 yasinda genc bir kadina, beraber oldugu adam icin, bula bula bunu mu buldun yorumunu yapan eniste net haddini bilmiyordur. Sevgilinizi bir kac dakika gormus ustelik. Ablaniz ayri bir vaka, cok iyi gorunumlu olup, evlendikten sonra cok kotu bir es ve baba olan tanidiginiz yok mu ornek gostermeniz icin? Eger haklilarsa bile tesadufen hakli cikarlar cunku kimse kimseyi bir kac dakika gorerek taniyamaz. Onlar evliler, tuzlari kuru. Sizin gececeginiz yollardan gecmisler, iyi kotu bir duzen kurmuslar, canlarinin istedigi yorumu yapabilirler. Zaten gercekten sizi dusunuyor olsaydilar en basta ablaniz hayatinizdaki insani tanimak isterdi, evleneceksiniz diye degil, kardesim nasil bir insanla beraber diye merak ettiginden. Ama hic soru bile sormuyormus. Enisteniz konusmamis dahi, ne o burnundan kil aldirmayan tavirlar, bayagi kendini ustun goruyor konusmaya tenezzul etmemis. Sevgilinizin okumamis olmasi vs degil sorun, ozel sektorde calisip maddi durumu iyi olan bir cok insan var. Sevgiliniz luks bir arabayla enistenizle, ablanizla tanismaya gelseydi, evleri arabalari olsaydi fazladan ve aksine o biraz havali olsaydi bu yorumlari yapmazlardi eminim. Sevgiliniz imaj ve etiket magduru olmus malesef..

Turn bunlarin disinda; sevgilinizin yardimsever biri olmasi bence elestirilecek bir sey degil. Bunun dozunu dusurebilir evlendikten sonra. Ben ve esimde bekarken eli cok acik insanlardik cevremize karsi, ama evlendikten sonra cimri bile olduk :) ev gecindirmek cok baska cunku, biraz paranin degerini bilmen gerekiyor. Zaten o ev gecindirme hesaplarini yaptiktan sonra sanmam ki kimse elindeki parayi dagitsin yani afedersiniz salak olmak lazim. kiskanclikta evlendikten sonra karsilikli azaliyor bence, cok obsesif olmadiktan sonra geciyor. Ins. Hakkinizda hayirlisi olur.

Şimdi ailenin bunu sorun etmesi çok normal.
Evet zor bi hayatı olmuş ama ben de anne baba olsam emek emek okuttugum kızımın böyle biriyle evlenmesini istemezdim.
Eğitim denkliği önemli bir şey belki sevgiliyken fark edilmiyor ama evlenince pat diye çarpar o gerçekler.
Siz daha 23 yaşındasınız zaten çok gençsiniz.
Sevgiliniz liseyi bitirsin üniv.sinavlarina hazirlansin kazansın bakalım o zaman ailenizle tanistirmaniz daha doğru olur.

Ben olsam çokta ciddiye almazdım ne söylediklerini sonuçta tanımıyorlar bir insanı dışarıdan bakıp tanıyamassın yargılayamassın, bir an önce ailenle paylaşmanı öneririm çünkü onların tepkiside hemen hemen aynı olucak ama ısrarcı ol en azından tanımaları konusunda ısrar et tanıyınca sana hak vericeklerdir bence ( sen yüzde yüz eminsen ) benzer durumlardan geçtim işin azıcık zor ama güzel olur hersey sıkma canını :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…