Erkek arkadaşı aileye söyleme korkusu

bu acele niye daha siz çalışmıyorsunuz ki hele bi mezun olun iş bulun sonra düşünün bunları öncelikleriniz bu olsun

enişteye ne laf düşüyor anlamadım. 23 yaşındasın bence acele etme. iş bul, elin para görsün. o zaman kimseye minnet etmeden söylersin.

İş
İşi olması lazim. Öncelikle düzgün bir iş bulsun sonra ailenin karşısına çıkar çünkü onlarda haklı olarak ne iş yapıyor ne ile gecineceksiniz diyecek. Eminim işi yoksa huyunun bir önemi olmayacak çünkü kestirip atacaklar olmaz diye .Bunu güzellikle erkek arkadaşına söyle o da anlayışla karşılayacaktır .

Ben çok daha farklı birşey söyleyeceğim. benim de hayatımda biri vardı, aileme anlatmıştım anlattıklarımdan olumsuz yorum yaptılar. hayır gelmesinler tanışmaya dediler. ben çok iyi insan diyip durdum, sürekli iyi yanlarını göstermeye anlatmaya çalıştım aileme. şöyle iyi insan böyle iyi insan beni sahipleniyor ,, ilgili bilmem ne .. neyse sonra geldi tanışmaya. yine ailem olumsuz karşıladı. işi gücü yerinde değil, görünüş olarak yakışmıyorsunuz, güvenilir biri değil, çok pısırık vs. yorumlar aldım. banane dedim ben seviyorum dedim inat ettim karşı çıktım evlenicem dedim. sonra gördüm ! 6 aylık evlilik ızdırap oldu, nefret ettim. boşandım. demem o ki, herşey toz pembe geliyor gerçekten. önünüzde güzel bir hayat var, yüksek lisansınızı da yapın, önünüze bakın, paranızı kazanın gezin görün dolaşın keyfini sürün tek olarak hayatın. aileniz de hayır derse, lütfen benim gibi inat etmeyin, karşı çıkmayın. emin olun aileniz sizi çok seviyorum ve hiç bir zaman üzülmenizi istemez, kulak verin söylediklerine.
ben dersimi aldım ve birşeylerin çok sonra farkına vardım. benim naçizane fikrim böyle. tabiki seversiniz, sevilirsiniz. ama ailenin bu konuda diyeceklerini de bir kenara atmayın derim ben.

Canım sırf tipi yargılayan ailen dahi olsa bunu ciddiye alma...göz senin zevk senin...
Benim annem olsun arkadaslarim olsun tipini hic begenmemislerdi eşimin ...simdi onların evlendiklerine bakıyorum tövbe demelik
Ben birsey diyormuyum..demem...banane ama iste celişkiye gel....
Tip haric her elestiriye acik ol ama! gormezden gelme...

Sen, erkek arkadaşın ve ailesi evliliğe hazırdın gibi yazmışsın ama ailen hazır mı bu evliliğe?
Senin ailenin durumunu ve kendi geleceğini düşünüp planlayıp erkek arkadaşına ona göre yaklaşman gerekirdi. Olası evlilik durumunda masrafları nasıl karşılayacaksınız?

Ayrıca erkek arkadaşının gerekirse yüzüğü sat eniştenlere destek ol bebeğe birşeyler al demesi çok çok saçma. Bu iyilik değil. İkiniz de bir iki bin lira destek çıkamayacak ya da bebeğe hediye alamayacak pozisyonda iseniz nasıl evleneceksiniz? Ne demek yüzük satmak? Yüzüğe satılabilir gözüyle bakmak yarın takıları çat biri istedi diye dağıtmak demek. Maddi değerinin ötesinde birşey yüzük.

Enişte ve ablanız erkek arkadaşınızla çok samimi olmak zorunda değil. Sonuçta yarın bir gün anneniz babanız istemezse onlar arada kalır. Ancak önyargılarını bu kadar ortaya koymaları yanlış. Çocuğu gözümüz tutmadı acele etme biraz daha tanıyın birbirinizi deseydiler haklılar derdim.

Yani,,, acele etmeyin kendinizi hangi pozisyonda hangi işte hayal ediyorsanız orada olduktan/oraya adım attıktan sonra düşünün evliliği. Evlenirken çok borç harç içinde kalmayın.

Yüzük meselesi şöyle aslında, ablamlar dükkanı sattıktan sonra borç içinde kaldılar herkes az çok yardım etti. Biz de ettik. Ben o sıralar bişey yapamıyorum diye üzülüyordum hatta okulla beraber yürütebileceğim bi iş bulayım da en azından bebeğin masraflarını ben üstleneyim onu düşünmesinler diye düşünüyordum. Erkek arkadaşımla da meselesi geçmişti aramızda o yüzden söyledi ama satmadım tabi ki. İlerde başkası için benden öyle bişey ister mi sanmıyorum. Önceki sayfalarda söylemiştim, arkadaşlarının yardım istediğine tanık oldum birkaç defa, uygun dille reddetti. Ciddi düşünmesek yardım ederdi kesinlikle.
Ailemin durumunu düşündüğüm için ablamın doğumundan sonraya erteledim konuşmak için zaten. Çünkü biz de yazın zorluk çektik, o durumdayken ben evleneceğim demek istemedim. Babamın benim için yaptığı birikim var, şu an durumumuz normal çok şükür. Her şey yolumda gitse, nişan olacak olsa olur.

Şu an işi hazır zaten, o da istemiyor şimdiki işletmede müdürlük yapmayı. Ordaki durumları toparlayıp öyle bırakacak, ben de o sırada ailemle konuşmuş olurum zaten. İş konusunda sıkıntımız yok yani

Bir arkadaşım mezhep problemi nedeniyle sevdigi ile yaklaşık 12 yıl sevgili kaldılar.
Kız 29 yaşında evlenebildi. Eşi memur değil, bir işte çalışıyor kız da devlet memuru. Ailesinin rızası için bekledi onca zaman. Bu süreçte de ayrılmadılar başka erkek olsa bırakırdı başkası ile çoktan evlenirdi de.
Bence senin yaş küçük. Hiç acele etmeyin.
Sabırla ilerleyin sen ideallerini gerçekleştir, çalış para biriktir biraz. Onun da işi kesinleşsin, birikim yapsın. Ailenizin karşısına daha güçlü çıkın derim. Ve maalesef evlilik en masrafsız haliyle bile kafadan 100 bini buluyor , haliyle düğün takı eşya fotoğraf çekimi balayı bilmem daha neler neler. Güya çift maaşliyiz ucuza düğün yaptık bı araba kredisini zor ödüyoruz ev de kira . Aha bu de çocuk olacak. Yani bu devirde geçinmek zor.
Tabi biraz kaliteli yaşam isteniyorsa.

Duygularımı tam olarak anlamışsınız çok teşekkür ederim. Benim de bozulduğum şey bu; eniştem tanımak için sorular sorabilirdi çok uygun bir ortam vardı. Tek kelime etmedi, yüzüne bakmadı. Ben o an anladım zaten sevmediğini moralim bozuldu. Sonrasında da olanlar oldu zaten.
Yardımseverliği konusunda şimdiden birilerini reddetmeye başladıysa evlenince de düşünüp hareket eder diye düşünüyorum. Ciddi düşünmeden önce parasını harcayacağı bir yer yoktu, tek başına yaşıyordu, ya kendine bir şeyler alıyordu ya da yardım isteyene yardım ediyordu. Elinde imkan varken geri çevirmek zaten olmaz, o konuyu pek dert etmiyorum

Bence kiskandi
Bilmiyorum erkek arkadasin
Yakisikli eli yuzu duzgun
Ozguvenli biriyse

Enistene kiyasla bakalim
Sen dsha iyi bilirsin
Bana kiskandi gibi geldi

Ama acele etme
Yasin daha cok genc
Iyice tani

Illa devlet memuru mu olmasi gerekiyor?
Insan olsun caliskan olsun iyi ahlakli olsun yeter.

Yuksek lisans vs islerini halletmeden evlenme

Sevgiline guveniyorsan ailene acikla
Ama evlilik icin acele etme
Hayirlisi.

Bence sevgiliniz iyiniyetli biri gercekten. Enistenizin/ablanizin onun sevgiliniz oldugunu bildigi halde Boyle mesafeli davranmasini hic hos karsilamayabilirdi-hakli olarak- siz olsaniz mesela cok alinirdiniz bence.
Bizim gibi kulturlerde kiz tarafi olunca erkege ve ailesine evlenmeden once hersey mubah sayiliyor, begenmemek, layik gormemek,elestirmek vs. Cok rahat yapiliyor bu yorumlar, cok ayip ama :/

Şimdi kendimi medyum gibi hissettim ama konuyu okur okumaz içime kötü bi his doğdu nedense..
Göründüğü gibi iyi olmayabilir, dikkatli olun..
Belki de yaşanmışlıklar böyle hissettirdi , kimseye körü körüne güvenmeyin..

Kesinlikle. Kolay evlilik yoktur zaten, evliliğin kendisi kolay değil ki ele karışıyorsun, temkinli olmayı anlarım ama önyargıyla, saçma sapan kriterlerle yapılan yorumlara çok üzülüyorum. Ailem beni güzel görüyor diye en yakışıklısıyla beraber olmalıyım diye bişey yok. Ben de ilerde kızım olduğunda isterim ki mesleği elinde, hali vakti yerinde biriyle evlensin sıkıntı çekmesin, kim ister zaten ya da kim evladınu sıkıntının içine bırakır. Ama ortada hiçbir şey yok, tanışmadılar, konuşmadılar, bu kadar sert tepkilere neden olacak hiçbir şey yaşamadılar. Ben biliyorum ki tanıyınca çok sevecekler, güveniyorum da ama söylenen sözleri geri alamıyorsun veya unutamıyorsun, bu söylenenler şimdiden dert oldu bana

Bana da yıllar yıllar sonra eniştem haklıymış diyeceksınız gibi geldi

Güvenmiyorum tabi ki, yaptığı/ yapacağı yanlışları göremeyecek kadar teslim etmem kendime zaten hiç kimseye o kadar güvenmem. Hayırlısı neyse o olsun hakkımızda, her gece dua ediyorum bu konuda

Ben evlendigimde 23 yasindaydim esim 27.
Esyali eve kiraci ciktim dusunun, kendi esyalarimi 3 sene sonra alabildim.
Ama esimin gelecek vaadeden isi vardi sadece tecrubesi eksikti.
Benimde ayni sekilde.
Bu yuzden ilk etaptaki maddi sIkintilari gormezden geldim.
Yani zengin bi adamla evlenmedim ilk basta.
Ama diyorsunuz ki sevgiliniz disaridan lise okuyor, siz yuksek lisansa basvurmayi dusunuyorsunuz.
Gozu kapali romantiklik yapamayacagim, kadinin egitim farki evlilikte ciddi sIkintilar doguruyor, kac konu okudum kac kisi tanidim boyle.
Yani sizin guzelliginizden yakistirmama degil, guzellik denilen sey bi sivilceye bi hastaliga en basitinden sIkintili bi hamilelige bakar ve kaybolur gider.
Uzmek istemem ama gonlunuz denk olsa da diger konularda denk degilsiniz ve bunu evlenince cok aci sekilde farkedebilirsiniz.
Malesef evlenince samanlik seyranlik olmuyor, tam tersi ciddi hayat mucadelesi basliyor.

Ozaman çekinecek birşey yok. Benim eşim doğulu (polemik için yazmıyorum yalnis anlaşılmasın) benim ailem bu konuda çok netti ama tanıyınca sorun etmediler ama 4 halam hala benimle konuşmuyor doğulu bir adamla evlendigim için. Ailen yanında olacaktır endişe etmeyin bırak ve babanı yanına al enişteye laf düşmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…