Eminim evlenirseniz eğer en çok bu huyundan nefret edersin. İkinizin oluşturduğu bütçeyi devamlı 'ali zorda,veli darda' diye bozsa esaslı kavgalar çıkar evde. Ki onun dedesi gibi bir tanıdığım vardı. Ona buna kefil ola ola evine icra telefonlari gelir dururdu. Benim annem de biraz fazla 'verici'. Hem maddi hem manevi anlamda yıllarca sömürüldü durdu kardeşleri tarafından. Kimseye de yaranamadi...
Böyle bir girizgahtan sonra madem çocuğun işi güzel ve ailenizin ekonomik sebeplerden izin vermeyeceğini düşünüyorsunuz, çocuğu 'müdür o ya,altında bilmemkac kişi çalışıyor. Bilmemkac bin maaş aliyor' şeklinde bir gidim abartiyla anlatabilirsiniz. Sonuçta memuriyet de atla deve değil ki,çoğunun aldığı maaş 3 bin küsür. Ne uzuyor ne kısalıyor. Eğer ailenize onun memurlar gibi/ya da daha çok kazandığını ve yükselme ihtimalini azıcık abartarak anlatırsaniz onlar da baştan on yargıli olmayacaktir. Ayrıca sanki siz enistenizden yüzde yüz mutlu musunuz ailecek? Sevmezse sevmesin. Benim babam da hiçbir bacanagini sevmez, ama otuz yıldır gül gibi yaşayıp gidiyor :)
Amaaa sana tavsiyem bu kadar erken evlenme. Yazık vallahi gencliginin özgür günlerine.
'gelinlerin pembiş tatlı telaşi' modunda güzel geçer ilk günler, ama birkaç sene sonra özgürce hareket eden,kafasına göre gezip duran, parasını çarçur eden arkadaşlarına bakıp 'erken evlenmekle hata mı ettin' diyebilirsin. Ki mezuniyetten hemen sonra (çok gerek var gibi) evlenen tüm arkadaşlarım acele ettiğini düşünüyor.
Evlilik büyük sorumluluk...