Erkek anneleri bakabilir mi?

Böyle yazıları çok anlamsız bulurum, bunun birde her kadının bir kızı olmalı versiyonu mevcut . Ama evet, bazı kesimlerde hala ataerkil düzeni üstünlük gibi algılayan kadınlar da var. Paylaştığınız alıntının her bir dizisi çok itici, normal bir kadın olsa zaten böyle saçmalıkları paylaşmaz. Bu arada ben de kızıma pozitif ayrımcılık uygularım, ilerde ataerkil düzenin altında ezilmesin diye.

İkı oglum var, kendim cok zorluk ve uzuntu cektıgım ıcın Allah biliyor ya hıc ıcımden illa da kızım olsun diye gecırmedım. Tabı ki erkekler ıcınde aynı seyler gecerlı onlarında geleceği muamma

Ama kızda olsa erkekte olsa evlenene kadar bacım, ondan sonrası tutmayı basaran varsa da salsınlar iplerini herkes kendi hayatına valla

Amacım polemik yaratmak değil. Bu yazıyı sizinle paylaşmak istiyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Tamamı alıntıdır. Kopyala yapıştır yaptım.

bugün facebook timeline'ımda bir posta denk geldim, hepsini kopyala yapıştır yapıyorum ama şöyle bir göz gezdirseniz, zaten az çok ana fikri kaparsınız:

"oğlu olanlar okusun ??
her kadının bir oğlu olmalı. önce koynunda göğsünde büyütmeli sonra boyunu aşmalı. mutfakta bir şeyler hazırlarken gelip kafasından, tam tepesinden öpmeli annesini. daha dün altını sen temizlemiyormuşsun gibi “çok fıstıksınız bugün hanımefendi” demeli.
her kadının bir oğlu olmalı. bulaşık makinesini açıp yarı dolu, sıyrılmamış tabağı bardak bölmesinde bulmalı her kadın. terlikleri mutfakta yere yapışmalı, “oğlum şu reçelle kavga mı ediyosun napıyosun?” diye seslenmeli içeri, kocaman bir adam gelmeli karşısına, ağzı burnu reçel içinde kadına bakıp “ne reçeli?” demeli.
her kadının bir oğlu olmalı, kirlisini, terlisini temizlerden ayırmayı bir türlü öğrenememeli, söylenmeye başlayınca da kucağına aldığı gibi havaya kaldırıp “dünyanın en huysuz ama en güzel annesi” diye annesini sevmeli.
her kadının bir oğlu olmalı. yolda yürürken kolunu omzuna atmalı, ilerde yolda kalabalık bir grup gördüğünde annesini diğer tarafına korumaya almalı, sanki düne kadar annesinin kucağında gezen o değilmiş gibi.
her kadının bir oğlu olmalı. 45 numara ayakkabıları evin ortasında çıkarıp gelip yanına, sanki daha 4 yaşında gibi başını göğsüne koymalı, “yoruldum annem, açım” demeli. o koca herif bir kalemde 4 yaşına dönmeli.
her kadının bir oğlu olmalı. düne kadar donunu sen giydirirken bugün “yakamız açık mı biraz hanımefendi?” diye trip atmalı.
her kadının bir oğlu olmalı. “ya ilerde karın beni sevmezse” falan diye yol yapmalı kadın. oğlu da “seni sevmeyen kadını ben ne yapayım” demeli. o işlerin öyle olmadığını bilsen de ses etmemeli. acı bir tebessüm oturmalı yüze. canım oğlum, sen beni sev yeter demeli.
her kadının bir oğlu olmalı. arkadaşlarıyla çıkacakken “oğlum paran var mı?” demelisin o cebine bakmadan “var” demeli. gidip cüzdanına para koyup sonra koymamış gibi babaya “çocuğa harçlık versene” demeli.
her kadının bir oğlu olmalı. tam kızmışken, bağırırken gelip bir makas almalı yanağından “kızma annelerin en güzeli” demeli, neye kızdığını unutturmalı.
her kadının bir oğlu olmalı. yaşlılığında ziyaretine gelmeli. ve sanılanın aksine gelinle falan değil, tek başına… hiç öyle sandığınız gibi ” ay ailecek görüşelim” derdinde değildir erkek anneleri. oğlum gelsin ve sanki hiç bir şey değişmemiş gibi koklaya kollaya öpeyim, beraber bir şeyler yiyelim bizbize diye düşünürler. oğullarının annesi olmak isterler eskisi gibi.
her kadının bir oğlu olmalı. her kadın hayatının bir döneminde erkek berberinde beklemeli, çok enteresan tecrübe gerçekten.
her kadının bir oğlu olmalı. özel gecelerde, yemeklerde, düğünlerde falan zorla dansa kaldırmalı oğlunu. kazık gibi eğilip bükülmeden durmalı oğlu, kadın dans etmeyi göstermeli.
her kadının bir oğlu olmalı. dün ağzının kenarından meyve püresi silerken bugün hesap istemesini, bahşiş bırakmasını izlemeli.
her kadının bir oğlu olmalı. evladı “ilerde bana bakacak” ya da “altımdan alacak” diye düşünmeden de sevebileceğini öğrenmesinin tek yolu bu sanırım. evlat karşılıksız sevilen tek canlı.
erkek anneleri oğullarını bir şey bekleyerek değil, gideceğini bilerek severler. hem de öyle güzel öyle çok severler ki…
anlayabilmeniz için bir oğlunuz olmalı… ??????"

böyle bir saçmalık. paylaşan da çook eskilerden bir aile dostumuz. bir tane oğlu var. uzun uğraşlar sonucu sahip olunmuş bir çocuk. bir çocuk ne kadar özlemle beklenirse beklensin, ben yine de anlam veremiyorum böyle çocuk yetiştirmeye. neyse, dayanamadım yorum yazdım: "ne kadar cinsiyetçi bir yazı, okurken şok oldum" dedim altına.

bana gelen cevap: kıskanma

neyi kıskanmayayım erkek evlat anneleri allah aşkına? neyi kıskanmayayım?

bulaşık makinesine iki tane tabak yerleştirememeyi mi kıskanmayayım?

koskoca haliyle ağzının kenarındaki reçelden bihaber oluşunu mu kıskanmayayım?

çamaşırını kirliye atamamayı mı kıskanmayayım?

45 numara ayakkabılarını çıkarmadan evin ortasına kadar girmeyi mi kıskanmayayım?

annesine veya herhangi bir kadına "yakamız açık mı biraz hanımefendi?" demesini mi kıskanmayayım?

ayı kadar adamın acıkınca bir peynir ekmek yapamayıp "anneee açım" demesini mi kıskanmayayım?

annesi için sevdiği kadından vazgeçme ihtimalini mi kıskanmayayım, yoksa kayınvalideliğin verdiği o zevki mi kıskanmayayım? burada ayrıca kararsız kaldım.

evlense bile eşini eş gibi görmeyip annesi istemiyor diye aile ziyaretine götürmeye tenezzül etmeyişini mi kıskanmayayım?

kazık gibi durup dans edememesini mi kıskanmayayım yoksa?

neyi kıskanmayayım gerçekten karar veremedim.

yahu bu nasıl bir avamlık, hatta bu nasıl bir barzoluk, nasıl bir çomarlık? n'olur bana birisi bunu mantık çerçevesinde anlatsın. biri çıksın ve desin ki evet böyle olmalı çünkü şu sebepten. hakikaten sövmemek için kendimi çok zor tutuyorum.

keşke böyle insanların hiç çocuğu olmasa ya. bütün içtenliğimle diliyorum bunu. keşke hiç çocuk sahibi olmasalar, olamasalar. bu şekilde yetiştirilen adamlar ileride eşine şiddet gösteren, eşinin her şeyine karışan, ona ikinci sınıf insan muamelesi-hatta daha da kötüsü damızlık muamelesi- yapan leş gibi bir koca (eş demeye dilim varmıyor) ve dolayısıyla da leş gibi bir baba olacaklar.

kadınlar, lütfen böyle olmayın. böyle olacaksanız hiç çocuk sahibi olamayın daha iyi.

tabii güzide ülkemde erkek annelerinin çok büyük bir kısmı bu şekilde. özellikle 70 ve 80 kuşağının neredeyse hepsi böyle çocuk yetiştiriyor. hakikaten cinnet sebebisiniz. umarım evlenip gittikten sonra, gelinleriniz tarafından beyni yıkanan oğluşlarınızın yüzünü bir ömür göremezsiniz. belki o vakit aklınız başınıza gelir. anlamanız gereken şu ki, siz çocuğunuzu böyle eşek yetiştirirseniz semer vuran çok olur.

Bu yazıyı ruh hali dengeli bir kadın yazmış olamaz.(Erkek annesiyim)

Iyide bu yazı baya eski,hatta ciddi tepki çekmişti bir dönem.
Kendi adıma ki bir kız bir erkek çocuğum var,çok aptalca bulmuştum okuduğumda bunu,yine okudum yine çok gerzekçe buldum.
Evladın kızı erkeği yok bana göre,ikisi de can,sırf doğurdum diye ömrünün her anında beni pohpohlamasını da ,bana minnet etmesini de,bana bakmasını da beklemiyorum,mutlu olsun,vatanına milletine hayırlı bir insan olsun yeter.
Ha bu yazıdaki gibi düşünende vardır muhakkak eminim,olmasa bir bardak suyu bile doldurup içmekten aciz koca bebek tipinde adamlar olmazdı etrafımızda.

Erkek annesi adayıyım. Yazının sacmaligindan bahsetmeye gerek yok herkesle hemfikirim. Yalniz benim şikayetçi oldugum baska bir nokta var. Oğlum olacağını duyan kendi ailem dahil herkes kiz cocugu bi baska oluyo insanın bi kızı olmalı deyip duruyor. Oğlum olacağı icin mutluyum. Kızım olsaydı da aynı şekilde mutlu olurdum. Ilk cocugum. Ne diye birine daha fazla sevineyim yahu??

başlık "erkek anneleri bakabilir mi"olunca,hayırdır diye daldım konuya.o yazı yıllardır ,sosyal medyada dolaşır durur.

yazı ne kadar avamsa,sizin konuya yaklaşımınız ve genellemeniz o kadar hatalı.yazıyı sevmezdim.konuyu da sevmedim.
Ellerinden opuyorum,dert gormesin:KK68:

Benim de 1 kızım 1 oğlum var.Ne fark var ki anlamıyorum.Oğlan evlenince gidiyor da kız gitmiyormu?Hepsi kendi hayat düzenini kuruyorki zaten olması gereken o.Bu yazıda bahsi geçen annede oğlu kendisine bağımlı olsun isteyen,şimdiden olmayan geline tahammül edemeyen,tipik kaynana profili var.Böyle insanlar evlenince oğlunu da olsun oğlum eşin gelmese de sevmese de sen gel sen sev yeter sözleriyle huzursuz ediyor aslında.Bu nazların hiçbiri damada yapılmıyor.Gelin oğlunu çok sevsin,sarılsın kıskanır.Ama damat kızına yapsın mutluluktan havalara uçar.Galiba sorun genelde gelinlerde değilde kv.lerde:olamaz:

Kizimda var oglumda var.
Bu yazi beni zerre etkilemedi.
Erkek annesi oldugum icin neyim ozel olacak cok sacma.
Ayrica oglum benden daha cok vcekiyor zavallim :olamaz:
Kizim oglumdan daha diye mi bilmiyorum hic kiyamiyorum, yani mumkun olsa koca kizi tepemden indirmicem.

Bu yazıyı benim de bir arkadaşım paylaştı sosyal medyasında ve bir kızı vardı şimdi bir oğlu oldu daha 4 aylık falan. Ben de yazıyı okudum, okudum bi daha okudum ve inanamadım aynı sizin yazdığınız yorumu yazacaktım altına ana vazgeçtim “kıskanma” ihtimalini düşündürtüp egosunu tatmin etmek istemedim. Bir kızım var zira bu yazıyı paylaşabilen insan üstelik bir de kızı varken erkek annesi olmayı bir ayrıcalık görüyordur çünkü. O yüzden ne desen boş ben daha az görüşmeye başladım mesela çünkü çok irite eden bir düşüncedir bu beni yapmacık olmayı da beceremem o yüzden kendi gibi düşünenen insanlarla arkadaşlık etsin dedim. Bir de bunu paylaşan arkadaşım ne bilmiş ne bilmiştir bir görseniz. Az ansiklopedi okumamış, az araştırma yapmamıştır sürekli de bunlarla övünür. Sadece bir gün dedim ki (çünkü çok tezat davranışları da olmuştu) o kadar kitaplar okumuşsun Çocuk Gelişimi vs.ile ilgili o kadar araştırma yapmışsın ama kafa hala eski kafa o okumayla değişmiyor demek ki dedim. O da güldü ve eşim de öyle diyor valla dedi anlamadı bence. Neyse kıskanmayalım ya bilemeyiz tabi oğlumuz yok ya

Oglum var ama oglum oldu diye basim goge ermedi. Yazinin tamamini okumadim ama okudugum kadariyla da bu yazi hic hosuma gitmedi. Boyle dusuncelere sahip kadinlarin yetistirdigi adamlar yuzunden kadinlarimiz neler cekiyor neler... sanirim ki bunu yazan hic bir mahareti olmayip da oglan dogurdu diye kendini bir halt zannederek ovunen biri olmali. Annelik oglan ya da kiz dogurmakta degil, onu adam gibi yetistirmektedir....

Ne verirse Allah hayirlisini versin demek varken bir oglu olmali bir kadinin diye dusunmek nasil bir mantiktir ben anlamiyorum. Muhtenelen esinden yeterince saygi ve sevgi gormeyen biridir ve tum hayatini oglu uzerine kurmustur. Esinden goremedigi saygiyi oglundan bulacagini hayal ediyordur.

Bir erkek evlat annesi olarak aşırı sinir bozucu ve gereksiz gördüğüm bir yazı... Bunu Esra Erol okumuştu programında ama kim yazdı bu yazıyı bilmiyorum. Valla bebek sahibi olmak isteyen, yada erkek bebeği olmadı diye itilip kakılan bunca kadın varken bir kadının bunu yazması aşırı şuursuzca geliyor. Evladın kızı erkeği olmaz. Hayırlısı-hayırsızı olur. Allahın sana verdiği bir emanet üzerinden insanlara bu kadar düşüncesizce gösteriş yapmak çok avam. Ayrıca yazının içeriği gerçekten aşırı cinsiyetçi. Kadınların şöyle erkek evlat doğurunca girdiği havayıda anlamıyorum yok erkek annesiyim falan??? E madem o kadar önemli bişey o organ sende git taktır bi tane! Tövbe tövbeeee!!! Ay sinir oldum. Neyse konu sahibi arkadaşım bu kraldan çok kralcıları her ortamda boza boza bitiricez İnşallah.

X