Ergenlik döneminde olan gençlerin ,Anne'lerinin kulübü

Günaydın,ergen anneleri,
Arkadaşlar ,güzel yorumlarınız için candan teşekkür ediyorum.Şeniz
sürekli söylüyorum,yine söylicem,iyiki varsınız.:1hug:

selam ergen anneleri...ya bu ergenlik ne menem bişey yaf....artık rüyalarımda bile kızımla uğraşmaya başladım.kızım için okadar korkuyorum ki..ya iyi yetiştiremezsek ya iyibir gelecek sağlayamazsak....şimdi bide busene sbs var başımızda.murgizin annesi gerçekten haklısın.anne olmadan annelerin değeri anlaşılmıyor........

doğru söylüyorsun çocuk büyütmek zor hele bu zamanda insan korkuyor ama sorumluluk verirseniz allahın izniyle hiçte korkmayın zaman çabuk geçiyor birde allah sağlık versin yuvadan uçuyorlar öyle mücadele veriyoruzki onları doya doya sevemiyoruz yok gelecek verelim yok iyi bir birey yetiştireyim derken birde bakıyorsunuzbirgün karşınızda oturup evlenmeyi düşündüğünü size anlatıyor o zaman büyüdüğünü anliyorsunuz

Herkese iyi geceler, bende bugünlerde çocuğumun geleceği konusunda endişeliyim :uhm:bizim de seneye ÖSS var ve sınavın iki aşamalı olacağı söyleniyor :sm_confused:elimizdeki imkanları seferber edeceğiz artık:teselli: biz anne baba olarak elimizden geleni yapalım gerisi artık ona kalıyor

Benimde 19 yaşında bir kızım 7 yaşında bir oğlum var.kızım şimdiye kadar beni hiç üzmedi .Allah'a şükür üniversitede iyi bir bölümde okuyor.çocukları öss ve sbs ye girecek olan anneler eğer mümkün olursa trt2 de hergün hayatımız sınav diye çok güzel bir proğram var onu seyretmesini sağlayın.Geçen sene ben oturup seyrediyor ve ordan öğrendiklerim kızımla paylaşıyordum.inanin çok faydasını gördük.Allah hepimizin çocuklarının yüzünü güldürsün inşallah.

selam bayanlar gerçekten çocuklar çabuk büyüyor.bazen bakıyorum ya ne zaman bu kadar büyüdü de bu sorunları yaşıyoruz diyorum kendikendime......
bugün tatilin son günü..yarın okullar açılıyor.tempo gene hızlanacak. allah ergen annelerine kolaylık versin.....

selam anneler.eveeettt tatil bitti.hepimizin çocuklarına ve bizlere allah kolaylıklar versin,çocuklarımıza bol bol zihin acıklığı getirsin bu dönem.

arkadaşlar dün gece çok üzüçü bir şey yaşadık.aslında yazıp yazmamak kararsızlığı içinde belki önereceğiniz bişey varsa diye paylaşmakmak istedim.

dün akşam eltim ve 8.sınıfa giden oğluyla bendelerdi.
yedik içtik,her neyse gecenin 12 sinde yolcu ettim.evleri çok yakın bize.hemen arka sokağımda oturuyorlar.
onlar gittikten sonra,telofonuma kontör almıştı ve cüzdanımdaydı,aklıma gelmişken yükleyim dedim.ay arıyoruz cüzdan yok,kafayı yiycez içinde 50 lira param,PTT kartım nüfüs cüzdanım,banka kartım,ehliyetim bile hemsi orda,akşam evde olan cüzdan uctu adeta.
öncedende bir iki kez duyduk bu çocuğun el uzunluğunu.ama üstüne yormak istemiyoruzda.ama içindeki kartlarımı düşünüyorum parayı değil.parayı alıp cüzdanı atarsa ya diye düşündüğümden gece saat birde aradım eltimleri.ve çocuğu istedim.
direk.
------- s......a cüzdanıda getirirmisin

--------- ne cüzdanı ??
------- abin ( benim oğlan ) seni görmüş cüzdanı aldığını,annenlere söylemicem,bak aramızda kalcak.bizim pc ye oyun yüklicekmişim. murat. abim beni cağırıyor de,hemen cüzdanıda al gel.
dedim. ve bana söylediği ne oldu
---- tamam.

tabii telofonda,ablası felanda duyduğu için,kayınım kolundan tutduğu gibi,bize geldiler.
bizde dövmeyeceğine söz ver felan yaptık.uslübuyla anlattık.adam çıldırcak.hiç bir şeyini eksik etmediği halde,sen nasıl yaparsın.bu diye reng beniz attı adamda.nefesini toparlayamıyor sinirden .yazık çok üzüldüm yaa.
çocuğu vermedik bizde kalsın.bu öfkeyle kötü olur düşüncesiyle salmadık.kayınım gitti.aradan yarım saat gecti bu sefer eltim kayınım tekrar geldiler.eltimin şekeri kalbi,bayılmaları var diye söyleyemedik.ama duramamış neydi gece gece bi sorunmu var.benden ne saklıyorsunuz,bi suçmu işledi bir sürü soruyla.
allahım napcamızı şaşırdık.bir şey yok dedik.ikna etmeye çalıştık.gece taa 3,5 kadar oturduk,sağdan soldan konuşuldu neyse gittiler.

bizde s...... gerekli nasihatları verdik. hatta severek,öperek, neden yaptın bunu,çok ayıp,kimseler sana birdaha asla güvenmez,adın hep hırsıza cıkar,birinin en ufak bişeyi kaybolsa senden bulurlar.bunumu istiyorsun.böyle bir damgayla yaşamak zordur.nolur bu son olsun,sana güvenmek istiyoruz.vs. söyledim.
ama arkadaşlar gercekten dün gecem kabus gibiydi.birde eltim asla toz kondurmazdı oğluna.aşırı güvenirdi.
ama bu yarı çocuk yarı ergen halleriyle yanlış yaptı.cezasınıda utanmayla cekti sanırım.inş. bir daha yapmaz.

arkadaşlar,aman benim oğlum yada kızım yapmaz demeyelim,güvenelim ama yinede arkadan kontrollü olalım.çocuklarımıza at gözlüğüyle bakmayalım. büyük insanlar bile şeytana uyarken.
allahım hepimizi şeytanın şerrinden korusun.arkadaşlar ben ne yapayım anneye söyleyimmi.eşide söylememiş.hala.diyorum babanın haberi var.gerekeni o yapar.susayım diyorum.oooffff.dünden beri başım ağrıyor yaa.

canım irnam bence soylemelisin sende suca ortak oluyorsun hemen annesine soyle
ayni şey benim başima geldi bende elitimlerin çoçuklarını okudyordum buna benzer çok şeyler yaşadım ama ben soylemedikce evde çok şey kaybolmaya başladı ve sonunda yakaldım ailesinede soyledim sonuç nemi tam 15 yıl gecti ve o çuçuk hala bana ters bakar annesi nasıl beni anlatıysa ben oçü oldumanladın sen onu

Sevgili irna, biliyorum bunu söylemek çok zor birde eltinin kalbi şekeri varmış ki daha da zor.
babanın ,ablanın haberi varsa gerekeni yapmışlardır zaten bu korkuyla birdaha dayapacağını sanmam ama yinede aile takipte olmalı özellikle arkadaş çevresinde kimler var bilmeli o yaştaki çocuklar çok etkilenir birbirinden. Sen gerekeni yapmışsın zaten.
Benimde komşumun torunu bizim işyerinden bir müşterinin telefonunu kapkaç yapmıştı ve ben bunu komşuma söyleyememiştim. o zamanlar 13-14 yaşlarındaydı ve babannesiyle komşu olduğumuzu bilmiyordu şimdiyse beni gördüğü yerde başını öne eğiyor.

Allah kolaylıklar versin tüm ergen annelerine

cocuklar büyüdükce insan kendi basina birseyler yapamiyor
ben bunu anladim kücükken nereye gidersen yanına aliyordun ama büyüyünce seninle gelmek istemiyorlar artik büyüdükçe Allah acılarını göstermesin ama dertleride büyüyor eskiden aile çocukların efendisiydi şimdiki çocuklar ana babanın efendisi

İrna cım,ne zor aslında yaşadığın.:1shok:Hani iki arada bi derede hesabı.Üstelikte yakın akraba.Ama ne kadar güzel çözmüşsün gerçekten.:1hug:Allah yardım etsin,herkesin başına gelebilir.a.sÇok dikkat etmek lazım çocuklara,her türlü tehlike var dışarda.Hiç boş bırakmamak lazım.a.s.Sevgi ve ilgi en önemlisi.Şimdiden oluşuyor onların kişilikleri.Zamanında çözmek lazım sorunlarını.a.sOooofff,oofff ne zor şey bu annelik.Tamam artık,her şey halloldu diyemiyorsun asla.Allah,eksikliklerini göstermesin:Saruboceq:

selam esyn benim kızımda bu sene gircek öss ye
lise 4 te evet sınav sistemi seneye değişecekmiş ama
kızım seneye daha iyi sistem sorumlu olduğumuz derslerde sınava
gireceğiz diyor yani o kadar memnunki yeni sistemden bu sene
derslerini boşladı umudu yokmuş kazanmaya
seneye girecekmiş bu sene bitmiş onun gözünde halbuki teşekkür aldı
ama sınav için umudu yok kazanamam diye tutturuyor:çok üzgünüm:
bende dersane öğretmenleriyle okuldaki öğretmenleriyle konuştum
bu seneden umudunu kesti diye sağolsunlar hepsi tek tek ilgilendi
konuştular 15 tatil öncesi hırslandı şimdi tekrar saldı kendini kazanamıycam diye
kaç kere konuştum annecim kazanamıycam diye kendini şartlandırma
sen yeterki iste yapabilirsin dedim ama yok
zaten sinir stres tavan yapmış vaziyette konuşmaya korkuyorum
hemen cevap buluyorum karşımda :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
şaşırdım kaldım kızlar bana yardımcı olun ne yapmalıyım başka

daha önce psikoloğa götürdüm rehberlik servisine götürdüm
iyi gelmişti ama şimdi bitti
tekrar göndersem vakti yok dersane okul arası mekik dokuyor
fikirlerinize ihtiyacım var kızlar :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

irnacım gerçekten kötü bir durum
ama anne olarak hep takip etmek zorundayız
hani bir laf vardır ya kocam yapmaz çocuğum yapmaz denilmiycek işte
halbuki ihtiyacı olduğundan değil önlenmesse
daha kötü sonuçlar doğurabilir canım
geçmiş olsun :1hug:

iyi akşamlar irnacığım çok zor bir durum allah yardımcınız olsun ben bu konuda anneleri suçluyorum çünkü anne kontrol altında tutmalı benim çocuklarım küçükken okuldan geldiklerinde çantalarını kontrol ederdim onlara ait olmayan birşey varmı yokmu yanlışlıkla arkadaşlarının silgisi kalemi varmı yokmu diye bence aile çok önemli hiç kimse çocuğum yapmaz demesin onlara farkettirmeden takip etmeli çocuklar iyi ağitilince yanlış yapmaları daha az oluyor ama onlara güven duygusunu tam vermek gerekiyor yani hiç hoş olmayan durum allah annesine babasına yardım etsin çocuk büyütmek zor vesselam

irna cığım yazını okurken içim şişti çok üzüldüm, allah çocuklarımıza akıl fikir versim dicem öncelikle,
sonrada annenin çocuğuna toz konduramadığından bahsetmişsin,annesinin davranışının sonucuda bu olmuş,bence bu ciddi bi olay madem diğer aile fertleri biliyor oda bilmeli ki daha dikkatli davranabilsin,
çocuk huy edinmişse eninde sonunda başkasından duyacaktır sizden öğrenmesi daha doğru olur diye düşünüyorum...
bizim de bu olaydan çıkarmamız gereken dersler var sadece hırsızlık değil pek çok konuda; benim çocuğum yapmaz diyerek geçiştirirsek, çocuklarımıza konduramadığımız haraketleri çevremizden çok daha ciddileştikten sonra duymayı haketmiş oluruz,yol yakınken, olaylar küçükken objektif bakarak onların eğitilmesine yardım etmeliyiz,allahım hepimizin yardımcısı olsun ki iyi huylu adil düşünen evlatlar yetiştirebilelim...
bu arada yarın 2.dönem okullar başlıyor rabbim çocuklarımıza zihin açıklığı nasip etsin şu düşük notlar inş.yükselsinde azcık yüzümüz gülsün,çocuklarımız için hayırlı olur inş.
ii geceler değerli anneler hepinize sakaryadan sevgiler...

hepinize günaydın dostlarım...irnacım gerçekten çok zor bi dururm.annelik hiç bitmiyor.sürekli mesai......tabiiki sürekli kontrol etmeliyiz.peşinde olmayılız.anneler çocuklarına konduramazlar ama çocuklarını da tanırlar.yani bi hata varsa (ilk değilse) anneler bilirler.yani ya müdahele ederler yada konduramayıp görmezden gelirler...ama bu benim fikrim.
annelik zor zanaat.......

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.inanın çok mutlu oldum düşüncelerinizi yazdığınız için.
dün annede öğrenmiş,benim oğlandan aldım heberi.ama henüz görüşemedim nasıl bir tutum sergilediği hakkında bilgim yok.merakda ediyorum.dövmemiş olsa bari,severimde eşşek sıpasını kıyamıyorumda.başka ceza verseler keşke.

alışkanlık yapmasa inşallah,açığa cıkma olayı ona ders olmuştur .ne diycemi bende şaşrıdım.
çok zor gercekten.hepimize allah yardımcı olsun şaşırtmasın.öpüyorum hepinizi canım anneler.önce sizi öpem,sonrada hem sevdaların en yücesini yaşatan hemde canımızı acıtan veletleri öpeyim Şeniz

herkes iyi akşamlar ya bende katılayım buraya ne yazkı bendede var 13 yaşinda oğlum çok ası hiç dinlemiyo ben bakın bu saat oldu o halen sokkakta tamam oynasın ama buradakı arkadaş cevresin hiç beğenmiyorum bunu oğlumu anltğımda ise ne kötülüklerin görün diye cevap veriyo.
baba mız çok sınırlı söylediğimi zaman ben arda kalıyorum
oğlum bana cepe alıyo bu konda çok üzülüyorum inşallah en kısa zaman da
düzelir şimdiye kadr hep peşindeydim ama şimdi kızmı var küçük onunla dolaşamıyorum peşinde özelikle bu sene dahada değişti zaten bu otrdğumuz semten 2 yıl oldu taşinali ondana çok kaynaklanıyo
arkadaşlar allah yardımcımız olsun annae baba olmak hem çok güzel hemde sorumluluk isteyen çok zor bir görev inşallah bizlerde bu zor görevi atlatırız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…