• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ergenlik döneminde olan gençlerin ,Anne'lerinin kulübü

Iyi akşamlar ergen anneleri
-------------annem derki şimdi dertleri yoktur çoçukların bide evlensinler gor o zaman der bana arkadaşlar henüz evli çoçuklarım yok ama inş bi sorun olmaz evlendikten sonrasını diyorum şimdi çektik çekeceyimiz kadarrr:):):)

Günaydınlar en çılgın en ergen gençlerin annelerine,hihoyyyt
bu gün yine havamdayım ,hafta sonu oğluşum geldi ,geçen haftaki dargınlıktan eser yok,
Annesini çok özlemiş,yavrum 3 gün boyunca gece gündüz çalıştı, fuarda görevliymiş,sabaha kadar ayakta ,durmaktan ayaklarına kara sular inmiş ,Annesi ona kıyamazmış,,istediği mamalardan yaptım,derdini sevincini dinledim,
eğer baştan salarsak onlar konuşurken,, birdaha yanımıza yaklaşmıyorlar,istiyorlarki hep onlarla ilgilenelim..
yeterki canları sağolsun yanımızda olsunlar biz hep onları dinleyelim..:1hug:

irnacım,yaşadığınız olay için çok geçmiş olsun.
umuyorum birdaha yapmaz çocuk,adı üstünde çocuk,
benzeri bir olayı bizde yaşadık,ama anneye babaya söyleyemedik,aynen çocuk bizi görünce mahcup bakıyor,

ama biraz gülelim diye size komik bişi anlatayım,
bende çok gençtim yani cahilde sayılırım,evliliğimizin ilk yılları idi,
aileden biri 1 haftalığına tatile yanımıza geldi,baktım evde müzik kasetleri ,parfümler oyun kağıtları bişiler kayboluyor,bende çocuğun aldığını gördüm ve takip ettim,yattığı yastığın altına saklıyordu aldıklarını,ferdinin kaseti en sevdiğim onu kaptırırmıyım dedim.kasetleri ve diğer şeyleri alıp hiç bir şey olmamış gibi yerlerine koyuyordum.:roflol:
derken bu böyle bir iki gün devam etti,çocuk farkettiğimi anladı tabi.
dedim elmi yaman beymi,:jeyyar: şimdi olsa tabiki yapmazdım ,nasihatte bulunurdum yaptığının yanlış olduğunu söylerdim..
napim kızlar bende cahildim..
çocukla resmen köşe kapmaca oynuyordum,,ferdi için yine yapardım:roflol:

günaydın sevgili anneler,havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsuna.s. dağ çiçeğim gözünaydın olsun cnm,anlattığın olay gerçekten trajikomik sabah sabah güldürdün beni sağolasın,kaydirigubbakcemile3
çocuklarımı okula geçirdim az önce dün gece rahatsızdım, sabah onlara siz uyurken hasta oldum diye anlattımda,ergenim kızım ay bi alaka öpçükler verip öle gitti,aslında pek bi mesafelidir ben yaklaşmadan hiiç yaklaşmaz ,duygularının hangi ara değiştiği belli olmuyo yanımdayken bile şaşıryorum film bunlar yaa...

Dağ Çiçeğim sabah sabah güldürdün beni:roflol:
biz burada bu hırsızlık olaylarını öyle çok yaşıyoruz ki :çok üzgünüm:
daha iki gün önce müşteri flaş diskini unutmuş bir başka müşteride farkedip hemen cebine indirmiş. tabii unuttuğu bir şey var kameralar:jeyyar: hemen bir tanıdığı aracılığıyla haber gönderdik kamerada onun aldığı görünüyor boşuna inkar etmesin diye ve yarım saat içinde flaş disk elimizdeydi.

mrb arkadaşlar nasılsınız ben bu gün hiç iyi depilim oğlumun erkadaşı trafik kazasında hayatını katbetbiş keşke onunla tanışmasaydık dbakıra giderken onunla beraber havaalanına gittik aynı uçaktaydık sohbet ettik pırıl pırıl gençtidaha yeni dr oldu mecburi hizmet içinşırnaktaymış dbakıra hasta götürmüşler dönüşte kaza geçirmişler oğlum çok üzgün benle eşimde çok üzüldük allah ailesine sabır versin fidan gibiydi benim oğlum okulu bir staj uzattı o bize dediki ben uzatmak istemiyorum oradada çalışırım mecburi hizmette de uzmanlık sınavına çalıırım diyordu yazık hayat doluydu allah rahmet eylesin başka ne denirki allah çocuklarımızın acısını göstermesin allh onlarada sabır versin dağçiçeğim gözün aydın allah cümlemize yavrularımızı bağışlasın

mrb arkadaşlar nasılsınız ben bu gün hiç iyi depilim oğlumun erkadaşı trafik kazasında hayatını katbetbiş keşke onunla tanışmasaydık dbakıra giderken onunla beraber havaalanına gittik aynı uçaktaydık sohbet ettik pırıl pırıl gençtidaha yeni dr oldu mecburi hizmet içinşırnaktaymış dbakıra hasta götürmüşler dönüşte kaza geçirmişler oğlum çok üzgün benle eşimde çok üzüldük allah ailesine sabır versin fidan gibiydi benim oğlum okulu bir staj uzattı o bize dediki ben uzatmak istemiyorum oradada çalışırım mecburi hizmette de uzmanlık sınavına çalıırım diyordu yazık hayat doluydu allah rahmet eylesin başka ne denirki allah çocuklarımızın acısını göstermesin allh onlarada sabır versin dağçiçeğim gözün aydın allah cümlemize yavrularımızı bağışlasın

sizinde başınız sağolsun,allah yakınlarına sabırlar versin ,kendisine rahmet eylesin,rabbim cümlemizin evlatlarını bağışlasın,bizlerin onların acısıyla sınamasın...

günaydın sevgili anneler,havalar nasıl olursa olsun sizin havanız güzel olsuna.s. dağ çiçeğim gözünaydın olsun cnm,anlattığın olay gerçekten trajikomik sabah sabah güldürdün beni sağolasın,kaydirigubbakcemile3
çocuklarımı okula geçirdim az önce dün gece rahatsızdım, sabah onlara siz uyurken hasta oldum diye anlattımda,ergenim kızım ay bi alaka öpçükler verip öle gitti,aslında pek bi mesafelidir ben yaklaşmadan hiiç yaklaşmaz ,duygularının hangi ara değiştiği belli olmuyo yanımdayken bile şaşıryorum film bunlar yaa...
roşum geçmiş olsun,iyimisin şimdi?
ne dersin arada bir yalandan hasta rolümü yapsakki:roflol:

Dağ Çiçeğim sabah sabah güldürdün beni:roflol:
biz burada bu hırsızlık olaylarını öyle çok yaşıyoruz ki :çok üzgünüm:
daha iki gün önce müşteri flaş diskini unutmuş bir başka müşteride farkedip hemen cebine indirmiş. tabii unuttuğu bir şey var kameralar:jeyyar: hemen bir tanıdığı aracılığıyla haber gönderdik kamerada onun aldığı görünüyor boşuna inkar etmesin diye ve yarım saat içinde flaş disk elimizdeydi.

etkin evet bu olay aslında hastalık halindeymiş,olmasa iyide ,oluyor işte,birazcıkta şeytanda işin içine girince insan kendine engel olamıyor,Allah bizi şeytanın şerrinden korusun,:Saruboceq:

canım başınız sağolsun.Rabbim cennet mekanı etsin.ailesine sabırlar versin,
inanki içim cız etti,genç yaşta ölüm hakkaten zor,,takdiri ilahi, birşey denmiyor.
bu korku bende sürekli oluyor ,çocuklarımın başına bişi gelcek ,onlara bişi olcak ,atamıyorum içimden bu korkuyu,

Canım arkadaşlarım,
gününüz aydın olsun,Şeniz:kahve:
umuyorumki bu gün güzel haberler alalım.
Yavrularımız okullarında, işlerinde başarılı olsunlar,
onları iyi insanlarla eş olarak görelim,annenin ve Babanın duası kabul olurmuş,

murgizinannesi,haberinden çok etkilendim,inanın arkadaşlar ne yaramazlıkları nede haylazlıkları çok üstüne durmayalım derim..
her fırsatta onları çok sevdiğimizi söyleyelim ,sevgimizle onları boğalım..Şeniz

günaydıın hanımlar...
dağ çiçeğim saolasın ,bugün iyiyim çok şükür,çocuklarımızın bizi sevdiklerini başka türlü anlayamıcaz arada rol keselim deye düşündüm bende,bizim buralarda grip salgını var acaip şiddetli bi mikrop dolanıyo tam anlamıyla yıkıyo insanı inş.daha fazla şiddetlenmeden atlatırım diyorum,çocuklarda olacak diye ödüm kopuyo,şöyle bi kar yağsında mikroplar kırılsın diyoruz ama maalesef...herşeyin başı sağlık aslında boş yere herşeye üzülüp moralimizi bozmayalım, hayat çok kısa gününüz güzel geçsin hanımlar...

Son düzenleme:
mrb arkadaşlar gününüz aydın eviniz bereketli olsun allah çocuklarımıza sağlık sıhhat başarı verdin allahım onları bize bağışlasın duyarlılığınız için hepinize tşk ederim dağçiçeğim hepimizde aynı korkular var çünkü onlara bakmaya kıyamıyoruz onun için korkularla yaşıyoruz cümlemize allah evlat acısı vermesin oğlum çok üzgün bizde daha fazla üzmemek için konuyu artık açmadık dün gece gözümün önünden hiç gitmedi sizleride üzdüğüm için özür dilerim üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim çünkü sizleri tanımasamda çok seviyorum ben insanları çok seviyorum yeterki adam gibi adam olsun

Ergenlik kaç yaşın da biter diye sorsam aslında ben biliyorum.zannediyordum Soruyu sormamın sebebi;Komşumuz olan teyze var komikçe gelcek otuzlu yaşlarında da kızı var .Ne zaman rastlaşsak selamın arkasından kızın dan dert yanar kimseyi beğenmiyor armut sapı ,üzüm çöpü felan ,bizde ona üzülme deriz oda kızının böyle davranmasının sebebinin ,aklı hala ergenlik döneminde de ondan der.Bende bu konuyu sizinle paylaşıyım dedim .Böyle olanlar varmı dır?:uhm: hani bazı insanlar için derler ya çocuk ruhlu, onun gibi birşeymi aceba simdilik hoşcakalın Rabbim ağız tadınızı bozmasın.

başınız sağolsun.gerçekten çok üzüldüm.ölüm kimseye yakışmaz ama gençlere hiç mi hiç yakışmıyo...allah sabırlar versin
maruflu arkadaşım bence konu ergenlik değil..bu annelerin gözünde çocukların hiç büyümemesi sanırım..ister 3 yaşında olsun ister 13 isterse33 ..biz annelerin gözünde evlatlarımız hala çocuk.....

başınız sağolsun.gerçekten çok üzüldüm.ölüm kimseye yakışmaz ama gençlere hiç mi hiç yakışmıyo...allah sabırlar versin
maruflu arkadaşım bence konu ergenlik değil..bu annelerin gözünde çocukların hiç büyümemesi sanırım..ister 3 yaşında olsun ister 13 isterse33 ..biz annelerin gözünde evlatlarımız hala çocuk.....

canım arkadaşım tşk ederim doğru söylüyorsun bizim gözümüzde hala bebekler benim kızım evlendi anne oldu ona baktıkça hala bebekliği gözümün önüne geliyor oğlu onu yorduğu zaman içim cız ediyor hani derler ya ben yanarım yavruma yavrumda yanar yavrusuna allah sağlıklarını bozmasın:nazar: mutlu olsunlar ama hiç büyümüyorlar kaç yaşına gelirlerse gelsinler bir araya gelince aynı çocuk gibi oluyorlarŞeniz

mrb arkadaşlar gününüz aydın eviniz bereketli olsun allah çocuklarımıza sağlık sıhhat başarı verdin allahım onları bize bağışlasın duyarlılığınız için hepinize tşk ederim dağçiçeğim hepimizde aynı korkular var çünkü onlara bakmaya kıyamıyoruz onun için korkularla yaşıyoruz cümlemize allah evlat acısı vermesin oğlum çok üzgün bizde daha fazla üzmemek için konuyu artık açmadık dün gece gözümün önünden hiç gitmedi sizleride üzdüğüm için özür dilerim üzüntümü sizlerle paylaşmak istedim çünkü sizleri tanımasamda çok seviyorum ben insanları çok seviyorum yeterki adam gibi adam olsun

ben kendi adıma rica ederim üzmek ne demek dertler paylaştıkça azalır ,bizleri yakın görüp acınızı paylaştığın için tşk ederim ,bu arada ne güzel torun sahibide olmuşsun allah bağışlasın ,ben çocuklarım küçükken nasıl büyüyecekler derdim, kocaman oldular bile şimdi de onların yuva kurup çoluk çocuk sahibi olacaklarına inanamıyorum,rabbim bizlere hayırlısıyla mürüvvetlerini ve torunlarımı görmemizi nasip eder inş.bu günlerde çevremde askere giden gençler çok fazla,kendimi düşünemiyorum oğluşumu nasıl gönderirim diye yazarken bile gözlerim doluyo neyse ben bu ara pek bi sardım bu konuya,kk nın.sevgili anneleri hepinize allah rahatlık versin,ii geceleer...

ben kendi adıma rica ederim üzmek ne demek dertler paylaştıkça azalır ,bizleri yakın görüp acınızı paylaştığın için tşk ederim ,bu arada ne güzel torun sahibide olmuşsun allah bağışlasın ,ben çocuklarım küçükken nasıl büyüyecekler derdim, kocaman oldular bile şimdi de onların yuva kurup çoluk çocuk sahibi olacaklarına inanamıyorum,rabbim bizlere hayırlısıyla mürüvvetlerini ve torunlarımı görmemizi nasip eder inş.bu günlerde çevremde askere giden gençler çok fazla,kendimi düşünemiyorum oğluşumu nasıl gönderirim diye yazarken bile gözlerim doluyo neyse ben bu ara pek bi sardım bu konuya,kk nın.sevgili anneleri hepinize allah rahatlık versin,ii geceleer...

canım benim iyi dileklerin için tşk ederim allah sizede gösterir inş çok tatlı birşey çok seviliyor hepimiz inş askere gidişlerini görürüz oğlum dün gidip tecil ettirdi çünlü mecburi hizmeti var inş uzmanlık kazanırda ozamanda uzmanlıktan sonra gidecek daha bizim var hayırlısıyla sağlıkları yerinde olsunda gidip gelsinler çok öptüm iyi gecelera.s

Günaydın ergen anneleri,:kahve:Şeniz
eşimi işe ,oğlumuda okula gönderdim,,
gün içinde fazla pc'ye giremiyorum ,bir göz atayım dedim,, kimler gelmiş,
arkadaşlar paylaşımlarınızdan çok şey alıyorum,, yürekten teşekkür,Şeniz

roşum, aman dikkat edin kendinize:teselli: bak buralarada hiç kar yağmıyor ,bitki çayları ile kendimizi koruyoruz..:roflol:
maruflu,30 yaşında ergenlik, valla olurmu olur..
aslında uzmanlar insanların bazıları ölene kadar ergenlikten kurtulamazmış,,aman bizden uzak olsunda uğraşamam ,,o yaşa kadar,,:roflol:

murgizinannesi,üzmek ne kelime yaşadıklarımızı ve hissettiklerimizi paylaşıyoruz,
senin ve diğer tüm arkadaşlarımın paylaşımlarınızı sıcaklığınızı ve samimiyetinizi hissediyorum ,çok yürekten yazıyorsunuz,, çünkü ortak yönlerimiz çok,:1hug:

Ergenlik dönemi ruhsal sıkıntıları

Bu dönemde depresyonlarda artış görülür. Özgüven problemi, karşı cinsle ilgili yaşanan problemler, okul ve aile içi problemler buna sebebiyet verebilir. Genellikle kısa süreli yaşanır ve müdahale gerekmez. Ergen kendini üzgün ve kötü hissediyordur; ancak günlük hayatına devam edebilir. Gerçek depresyonlarda ise intihara kadar varan düşünceler geliştirmiş olabilir ergen. Kendini büsbütün değersiz hissediyordur. Bunun sebepleri arasında; yakınlarını üzmek, ölümü merak, yalnızlık duygusu, çocukluktan gelen sevgi yoksunluğu, ölüm-ayrılık vb. gibi travmatik süreçler vardır. Bunlar dışında ergen zaman zaman öfke patlamaları yaşayabilir. Bu esnada onunla konuşmaya çalışmak anlamsızdır. Sakinleşmesini beklemek gerekir. Yeme bozuklukları ise bir başka sorundur. Özellikle çok yemek yeme veya yemeği reddetme ve sürekli, kilolu olduğunu düşünme ergende aşılması gereken sorunlardandır.

Aileye düşen görevler

Ergen her şeyden önce anlaşılma ve değer görme duygusunu yaşamalıdır. Bu nedenle ebeveynin bu duyguları yaşatma adına söz ve davranışları konusunda hassas olması gerekir. Aksi takdirde ergen bu duygularını tatmin adına farklı çevrelere ihtiyaç duyacaktır.

Ergenle fikir alışverişleri yapılmalı; ergen, aile konuları dışında tutulmamalıdır.

Çeşitli sorun ve konularda ergen objektif bir biçimde saygıyla dinlenmeli ve ortak paydalar bulunmaya çalışılmalıdır.

Nasihatler genellikle işe yaramaz, sadece ergenin o an ebeveyni dinlemesini sağlar, uzun vadede çözüm değildir.

Ergenin arkadaşları eleştirilmemeli, ebeveyn bu konuda ergenin arkadaşlarını tanıma yoluna gitmeli ve bunu çocuğuna hissettirmelidir. Akabinde şayet hoş olmayan bir durum varsa bu, ergenle paylaşılabilir. Fakat tanımadan eleştirmek ergenin ebeveynini haksız bulmasından başka bir işe yaramaz.

Sevgi eksik edilmemelidir.

Evdeki genel ortamın gergin olmamasına dikkat edilmelidir.

Ergenlik dönemi çatışmalı ve gergin geçiyorsa bir uzmandan destek alınmalıdır.

aslında uzmanlar insanların bazıları ölene kadar ergenlikten kurtulamazmış,,aman bizden uzak olsunda uğraşamam ,,o yaşa kadar,,
valla haklısın dağ çiceğim .ya biz dört gözle bekliyoruz ergenliğin bitmesini:roflol:
gerçekten tamamnem dalgalı deniz gibiler.......bi dakikaları bi dakikalrına uymuyor...kızımla çatışıyoruz,didişiyoruz.ama aradan 10dakika geçmiyo geliyor "annecim özür dilerim sana böyle davranmak istemiyorum ama bazen kendime engel olamıyorum" diyor..eh napalım biz anneler kızsakda kızamayız zati........

Back
X