Ergenlik döneminde olan gençlerin ,Anne'lerinin kulübü

canım sağolasın.tekrar hoşbulduk....vallahergün yeni yeni huylar çıkıyo.allah biz annelere sabır versin.ama topiğinin takipcisiyim...

Günaydın ergen Anneleri,
gününüz bereketli ve sağlıklı geçsin.Şeniz
arkadaşlar paylaşımlarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum bende sizlerden birşeyler öğreniyorum,iyiki varsınız,inanıyorumki çocuklarımı bu evreyi en güzel şekilde atlatacaklardır..

5- Ergen kendini yorgun hissedebilir, buna bağlı olarak çalışmaya karşı isteksizdir. Vücut enerjisi âdeta büyümeye harcanıyor gibidir.

6- Ergen yaşadığı bedensel değişimlere bağlı olarak çekinebilir ve kendini saklama ve bu değişimlerden çevreyi haberdar etmeme isteği içinde olabilir

butür bilgileri okudukça çocuklarımızdaki durumun gayet normal olduğunu anlıyorum,demekki aslında ergen bunları isteyerek değil,yaşamaları gerekiyor.

roşum, çok haklısın,çocuklar özellikle kardeşleri ile pek geçinemezler onlar için arkadaşları daha değerli,
gençler beğenilmek ve farkedilmekten çok hoşlanıyorlar,,
sürekli sormazlarmı,anne ben nasılım,boyum uzamışmı, saçım güzelmi gibi sorular,demekki hep olumlu şeyler duymak istiyorlar,bu hoşlarına gidecektir,kimin gitmezki,yerimseniben

5- Ergen kendini yorgun hissedebilir, buna bağlı olarak çalışmaya karşı isteksizdir. Vücut enerjisi âdeta büyümeye harcanıyor gibidir.

6- Ergen yaşadığı bedensel değişimlere bağlı olarak çekinebilir ve kendini saklama ve bu değişimlerden çevreyi haberdar etmeme isteği içinde olabilir
günaydın canlarım....bu arada bu gerçekten doğru..bi tarafları çok enerjik diğer taraftan son derece yorgun...
aslında benim kız içinde kolay kolay bişey tutamazz herşeyi söyler.ama iş bedensel gelişmelere geldiğinde kapalı kutu.....

Şeniz SLMkaydirigubbakcemile3 fırsat buldum anca pc başına oturabildim :lepi:malum tatil ve paylaşım sırasına göre oturuyoruz zamanım mıda dakikayla tutuyorlarCADIARZU tatil diye şimdilik böyle:emir_bebek: gülücükleri bolca atıyorumkaydirigubbakcemile4hihoyyytkaydirigubbakcemile istediler de aaa bu kadar yeter:CüvCüv: li:oklava:

ii akşamlar kk nın ergen anneleri ,yine yorucu bi gün ve dinlenmeye çalışıyorum ...
dağçiçeğim kızım dün bana misilleme yaparcasına ben senden daha güzelim çatla diye konuşmuştu,tam üstüne bugün gelen arkadaşım azıcık annene benzesen daha güzel olurdun dedi diye dertli oldu bu akşam anne ben çirkinmiyim yaa niye böle dedi ebru teyzem diye peşimde söylenip duruyor dün ve bugün güveni ne çabuk kırılıyor her denileni en ince ayrıntısına kadar düşünüyor illede tekrar duyacak...

iyi akşamlar arkadaşlar hepinizin paylaşımları çok güzel ve yerinde tespit çocuk büyütmek çok meşakkat isteyen bir iş ve anne her zaman ödün vermek zorunda biz anneler hep fedakar olmak zorundayız başka alternatifimiz yok ama çocuk hamur gibidir nasıl yoğurursan nasıl şekil verirsen öylede sonuç alırsın derdi annem o zamanlar anlamazdım şimdi anlıyorum şimdiki çocuklar çok zeki anne babayı çok güzel kullanıyor her dediğini yapıyor ben çocuklarımı büyütürken her istedeiklerini almazdım ama herşeyin bir zamanı olduğunu öğrettim şimdi bakıyorum semeresini alıyorum çocuklarım öncelik sırasına göre belirliyorlar isteklerini her konuda öyle zamanını bekliyorlar arkadaşlar hepnizin çocukları hayırlı evlat olsunlar inş allah herzaman onları sağlıklı başarılı kılsın öpüyorum

İyi akşamlar, çiçeğim topiğin hayırlı olsun güzel bir konuya parmak basmışsın..

Benimde 17 yaşında bir tanecik oğlum var Anadolu Meslek Lisesinde okuyor, ergenlik döneminin tam ortasındayız şu anda huyunuz suyumuz değişiyor yavaş yavaş aşk meşk durumları had safhada bu da biraz karneye yansımış ama yıl sonunda toparlarız Allahın izniyle, babasıyla zaman zaman ters düştükleri durumlar oluyor anne köprü vazifesinde tabii, baba kendi babasıyla arasında ilişkiyle mukayese ediyor ben de o eskidendi diyorum , ufak tefek çatışmaların dışında bir sorunumuz yok, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın hepimizin çocuklarını :Saruboceq:

cumamesajah1.jpg

günaydın ,cumanız mübarek olsun allah hepimizin evlatlarını kötülüklerden korusun ,bizleri onların hastalığıyla derdiyle sınamasın,p.tesi okullar açılıyor inş.düşük notlar bu dönem yükselir rabbim zihin açıklığı versin hepinize hayırlı cumalar...

maruflum aynen pc sırayla oturuyoruz ,ben bile onlarla çocuk oluyor pc kavgası yapıyorum.:roflol:

roşum dikkat etde kızımız Annesini kıskanmasınyerimsenibenbiz onların gönlünü almayı iyi biliriz,:1hug:

murgizinannesi,siz bizlere göre daha deneyimlisiniz çocuklarınız büyümüş,engin tecrubelerinize ihtiyacımız var,:1hug:
hani istediklerini hep yaptırmak isterler ve sonunda'da hep onların dediği olur, nedense yapmazsak güven kaybındanmı korkuyoruz ne,aslında alıştırmak lazım her istediklerinin her zaman olmayacağına,bunu nasıl başardınız.?
örneğin büyük oğlum benden harçlık ister, bende kıyamam veririm babadan ayrıca alırlar,
ben yok dediğim zaman kötü Anne oluyorum,sonuçta ben çalışan Anne değilim,harçlık verdinmi iyisin ,senden daha güzeli yok,ama her defasında unutuyorlar,
benim endişem aslında, ilerki yıllarda evlendikleri zaman bizlerden uzaklaştıkları zaman demesinlerki Anne sen bana ne yaptınki, bir nevi nankörlük yapmalarından korkuyorum,
çünkü yapılan iyilikler çabuk unutuluyor,
buda yine ergenliğin getirdiği şeyler,doyumsuzluk ve unutmamı diyelim adına ,
çocuklarımızı yetiştirirken çok dikkat ediyoruz iyi bir insan olmalarına,
çevremden çok terbiyeli evlatlarınız var derler ,buna mutlu oluyoruz,ev içinde arada bir delilikleri olmalı diye düşünüyorum.:1hug:

esyn,Maşallah yavruna,Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın,:nazar:
oho aşklar meşkler :utangac:bunlar aslında güzel şeyler ve gereklide ama dozunu ayarlamak lazım,:1hug:
bir defasında okul toplantısında bir Anneyle tanıştım,şurdan burdan derken çocukların kız veya erkek arkadaş'lıklarından bahsedildi,bayanın dediği şu söz aslında dikkatimi çekti,
bayanlar neden çocuklarınızın sevgilisi olmasına şaşırıyorsunuz olmazsa bence endişelenin bunlar gayet doğal olması gerekiyor,
peki dedi kızınızın kız sevgilisi yada oğlunuzun erkek sevgilisi olsa dahamı iyi dedi,biz resmen donduk kaldık,:1shok:haklıydı,Allah korusun,o yüzden anneler çocuklarımıza sevgili anlamındaki arkadaşlıklarında çok baskı yapmayalım derim,her zaman olduğu gibi yanlarında ve takipçileri olalım..
öpüyorum sizleri,,
Şeniz

günaydın ,cumanız mübarek olsun allah hepimizin evlatlarını kötülüklerden korusun ,bizleri onların hastalığıyla derdiyle sınamasın,p.tesi okullar açılıyor inş.düşük notlar bu dönem yükselir rabbim zihin açıklığı versin hepinize hayırlı cumalar...

bu güzel duaya ve temenniye ,:1hug:Amin Amin..Diyorum

Arkadaşlar bunu paylaşmadan geçmek istemedim,
Dün büyük oğlumun hada önceki işyerinde staj gördüğü patronunun annesi vefat etmiş ve oğlumda okuduğu ilden duymuş cenaze için Antalya'ya cenazeye katılmaya ve baş sağlığına gelmiş, bu beni çok duygulandırdı vefalı yavrum benim dedim:teselli:,gözlerim dolu dolu oldu,,senağlama
güzel yönlerinide paylaşalım değili,hep haylazlıklarını anlatmayalım..yerimseniben:roflol:

a.s.cuma mız hayırlara vesile olur inş.tatil bitene kadar 5 dakikalık oturacağım :bbo:küçük kızım ablaları kadar sabırlı değil,ergenlik yaşayan ortanca kızım ama duruma bakılırsa küçük olan sanki daha şimdiden yaşamaya başladı. Buda birbirlerini etkiliyorlar ,gerçi yaş farkı var, fakat aynı cinsten olmalarından kaynaklanıyor diyorum. Örnek aldığı ablası genellikle yanında olan ortanca kızım gerçi her iki ablası da iyi örnekler bu beni :teselli:endişelendirmiyo tabii büyüdükçe başka arkadaşlarını örnek alması biraz düşündürüyor:teselli:inşallah o zamanda iyi arkadaşlıklar kurar benim gözüm onun üstün de olacak, Allah yardımcımız olsun:Saruboceq:

Dağçiçeğim, çocuklarımızın o kadar güzel tarafları var ki çünkü onlar bizim çocuklarımız hatalarıyla sevaplarıyla

Burada zaman zaman onlardan, dertlerinin altından kalkamadığımız da, bunaldığımız da, baş etmekte zorlandığımız durumlarını paylaşacağız.. Ve çocuklarımıza sevindiğimiz olaylarımızı

iyi akşamlar sevgili dostlar..bugün gerçekten güzel bi gün geçirdim.kk daki dostlarımla beraberdik.keşke sizlerlede görüşme imkanımız olsa...bu gün kızımı biraz serbest bıraktım.kendi kendine vakit geçirdi.(tabii sonra ananeye gitti.)herşey güzel ama bide şu saca giyime olan düşkünlüklerini azaltabilsem.biraz kendi başına kaldımı sac baş değişiyo...of of şu ah ergenlik..........

maruflum aynen pc sırayla oturuyoruz ,ben bile onlarla çocuk oluyor pc kavgası yapıyorum.:roflol:

roşum dikkat etde kızımız Annesini kıskanmasınyerimsenibenbiz onların gönlünü almayı iyi biliriz,:1hug:

murgizinannesi,siz bizlere göre daha deneyimlisiniz çocuklarınız büyümüş,engin tecrubelerinize ihtiyacımız var,:1hug:
hani istediklerini hep yaptırmak isterler ve sonunda'da hep onların dediği olur, nedense yapmazsak güven kaybındanmı korkuyoruz ne,aslında alıştırmak lazım her istediklerinin her zaman olmayacağına,bunu nasıl başardınız.?
örneğin büyük oğlum benden harçlık ister, bende kıyamam veririm babadan ayrıca alırlar,
ben yok dediğim zaman kötü Anne oluyorum,sonuçta ben çalışan Anne değilim,harçlık verdinmi iyisin ,senden daha güzeli yok,ama her defasında unutuyorlar,
benim endişem aslında, ilerki yıllarda evlendikleri zaman bizlerden uzaklaştıkları zaman demesinlerki Anne sen bana ne yaptınki, bir nevi nankörlük yapmalarından korkuyorum,
çünkü yapılan iyilikler çabuk unutuluyor,
buda yine ergenliğin getirdiği şeyler,doyumsuzluk ve unutmamı diyelim adına ,
çocuklarımızı yetiştirirken çok dikkat ediyoruz iyi bir insan olmalarına,
çevremden çok terbiyeli evlatlarınız var derler ,buna mutlu oluyoruz,ev içinde arada bir delilikleri olmalı diye düşünüyorum.:1hug:

mrb iyi akşamlar benim hakkımdaki düşünceleriniz için tşk ederim benim çocuklarım hiç bir zaman bizi sık boğaz etmediler herzaman benden para isterlerdi eğer varsa derlerdi kızım üniversiteyi yanımızda okudu daha rahattı oğlum ege üniversitesi tıp fakültesini ilk yılında kazandı o zaman ablası 2. sınıfa geçmişti biz ona ablan bitirsin senin yanına gelecez dedik 3yıl yurtta kaldı biz izmirde ev tutamayız tek maaşla yapamayız dedik oda bölümü zor olmasına rağmen idare etti her zaman lazım olan şeyleri alırken tlf açar eğer sarsmıyacaksa alayım derdi ikiside varı yoku bilirlerdi allah sizinkileride bağışlasın :nazar:benimkileride çok seviyorum onları senin oğlunun taziye için gitmesi çok hoşuma gitti aferin ona benim oğlumda aynı şekilde gitmişti hemde tatilini yarıda kesip bu onların büyüdüğünü gösterir bravo size bunu aşılamışsınız kutlarım par konusuna gelince annelerin zayıf noktakarı onlara kıyamıyoruz hiç korkmayın benim kızım evli ve bizi şimdi takdir ediyor bende sizin gibi yetiştiririm inş diyor bizleri akılları tam erince daha iyi anlıyorlar seni öpüyorum canımŞeniz

Canım ara ara geliyorum çok güzel bi topik tabiki kabul edersen
güzel şeyleri paylaşan arkadaşlara tşk ederim
hani adı var ya çoçuk ve delikanlı işte
yetişkinlerinde hatası oluyor bu yüzden hoş gorulu olmalıyız
benimde annem var yanımda evimin alt katında kalıyor ayni bi çoçuk ya gorunuş genc ama herşeyile ben ben olmasam yıklıyor ağlıyor bensiz olmuyor ben diyorumki benim dort tene bebeklerim varrrrr

Back
X