sonuç itibariyle açıklamayı yapan başbakan sempati kazandı mı? evet
herhalde birilerine mesaj da gitmiştir.
gündem değişti mi? evet.
şu anda gündemde olması gereken konu, meclisten tasarısı daha dün geçen şu büyükşehir yasası olması gerekirken, bugün idamı konuşuyormuyuz? evet. bu yasayla eyalet/federal sistemin önündeki engeller aşılmış, önemli bir aşama atlanmış, bir level daha yükselinmiş, kürdistan eyaleti kurulması için gerekli altyapı hızla oluşturuluyor ve nihayetinde ülke politik ve ileri demokratik yollardan ayrılma noktasına geliyor olsa dahi bunun yerine idamı konuşuyorsak, gündem harkulade bir şekilde değiştirilebilmiş demektir.
zevk içinde yaşamaları lojmanda oturup eşlerinin ucuza fön çektirmesi olabilir.
haklı olabilirsin evet.
Lambrusco;
İnan bana Türkiyede hiçbir Türk,Kürtlere yabancıların sizlere baktığı gibi bakmaz veya davranmaz.
Ben bugüne kadar işi gücü yerinde olan,çalışıp para kazanan hiç bir kürtünde ben Türk değilim,bize ayrımcılık yapılıyor dediğini duymadım.
Doğuda ,çalışmak zoruna giden,ekmek elden su gölden yaşamaya alışmış tembel insanların söylemi bu.
Oturdukları yerden haraç kesip,elektrik -su parası vermeden ,bizim verdiğimiz vergilerle hayatını idame ettiren asalak kesim ortalığı karıştırmaya çalışıyor.
Madımak oteli olayını örnek vermişsin,o olayda zaten radikal islamcı bir grubun(bana göre terörist bir grup) yaptığı şerefsizliği tüm halka mal edemeyiz canım.
Maraş olaylarında öldürülen Alevi,sünni insanların akrabalarından tanıdıklarım var;
1.Aile alevi ve kürt kökenli.Maraş olaylarını birebir yaşamışlar ve olaylar sırasında pek çok akrabaları öldürülmüş.Evlerini bırakıp Maraşı terk etmek zorunda kalmışlar.Ama 2 sene sonra geri Maraşa yerleşmişler.Bu kadar yaşanılan şeye rağmen Maraş halkını çok sevdiklerini,olayların 1 sene öncesindede,2 yıl sonrasındada hiç dışlanmadıklarını ve kendilerini Maraş halkı olarak gördüklerini söylüyorlar.O dönemde şehirde çok fazla yabancının gelip halkı kışkırttığını ,2 taraflı gaza gelindiğini anlatıyorlar.
2.Aile aşırı milliyetçi bir aile,evin babası(benim sevdiğim bir abimdir) 18 yaşında imiş olaylar çıktığında.2 alevinin ölümüne sebep olmaktan cezaevine düşmüş,işkence görmüş ve 15 yıl hapis yatmış.Hayattaki en büyük pişmanlığı Maraş olaylarına katılmış olmak.Şuan kürt-alevi herkes tarafından sevilen bir insan.
3.Ailede ne kürt,ne alevi ne sağcı nede solcu.Sadece Maraşlı.Maraş olaylarından sonra 2 oğullarının İstanbuldaki öğrenci evi solcular tarafından basılıyor ve taranıyor.2side sırf Maraşlı oldukları için öldürülüyor.
Bu 3 ailenin tek ortak noktası ne biliyormusun?
Hepsininde Maraş olaylarında canı çok yanmış ama hiçbiri karşı tarafı suçlamıyor.Yabancı ülkelerin organize ettiği planlı bir oyundu ve biz aptallık edip bu oyuna geldik diyorlar.Hiçbiri kürt olduğum,alevi olduğum veya milliyetçi olduğum için bu ülkede eziyet gördüm demiyor.
Ama bu 3 ailenin büyüklerinin ortak bir korkusu daha var;Kürt hakları,alevi hakları dendikçe gençlerimiz geçmişle alakalı diş bileyip bizim geldiğimiz oyunlara getirilecek.Biz zaten karşılıklı hak ve özgürlüklerimize saygılı yaşıyoruz diyorlar.
"esad bir numaralı masondur" diye yorum (aslında buna yorum da denmez de, ne denir bilemedim) yazan arkadaşa sesleniyorum;
son iki saat içinde ne içtiysen tarifini istiyorum, lütfen. kafam hiç seninki kadar güzel olmadı daha.
bana lojmanda oturan bi general göster...
ayrıca her tsk çalışanı lojmanda oturur diye bi kural yok.
ve emin ol ucuza fön çektirmek şöyle dursun, en pahalı yerlerde konaklarlar.
bunu sana benimsetecek değilim, illa böyledir diye de diretmem. sadece yanlış bildiğiniz doğruları düzeltmeye çalışıyorum o kadar. inanaıp inanmamak sizin takdirirniz.
ancak böyle laf sokarak hiç bir yere gelinmez lakeoftears..
sevgili maximaculpa, ben dünyayı ele geçirmiş bir topluluk veya ülke, veya din olduğuna kesinlikle inanmıyorum. mason dediğimiz insanlar sizin bizim gibi insanlardır. insanoğlunun bilinmeyenden korkması yüzünden kendilerine haddinden büyük bir önem atfedilir.
masonlar arasındaki kardeşlik bağı, aynı ezoterik yoldan geçmiş olmanın verdiği paylaşım duygusundan kaynaklanır ve masonlar arasındaki dayanışma, türkiye'de yerleşik hemşerilik dayanışmasının uzağından bile geçemeyecek kadar zayıf karakterdedir. bugün artık istanbul'daki iki rizeli, iki masondan çok daha sıkı bir dayanışma içerisindedir.
ritüeli dışında kendine has bir sırrı yoktur. masonlar yaşadığı sürece dogma ve boş inançlar ile mücadele etmeye devam edecek bence.
komplo teorilerini herkes çok sever, bu nedenle o masondur bu masondur tartışmaları asla bitmez. özellikle siyasette.
ama aksine, masonlar siyasete karışmaz. kendi aralarında birbirlerine bir fikir aşılamaya çalışmazlar, din ve siyaset tartışmaları yasaktır. tabi ki içlerinde siyasetle uğraşanlar var, nasıl doktorlar avukatlar varsa.
bana bu komik gelir, belki çok saçma ama kaç yüzyıllardır koca koca adamların toplum içinde gizli saklı değişik tokalaşmaları, taşlı taşsız objelerle ritüeller yapmaları, değişik şeyler giyip gözlerini bağlamaları, ve 33 seviyesinin gerektirdikleri hep komik gelir.
bunca yüzyıldır koca koca adamlar hiç mi gülmemişler gözleri bağlanırken, o kıyafetler giydirilirken diye düşünürüm. bunun haricinde bir sırrı, bir komplo teorisi oluşturup kafa patlatılacak kadar karmaşık işleri olmadığını düşünüyorum
teşkilatlaşma herkes arasında var, ve hep olmaya devam edecek. ama bu demek değil ki, esad mason, şu mason bu mason, dünyayı masonlar yönetiyor bıdı bıdı.
bunlara inanmıyorum ben
bana lojmanda oturan bi general göster...
ayrıca her tsk çalışanı lojmanda oturur diye bi kural yok.
ve emin ol ucuza fön çektirmek şöyle dursun, en pahalı yerlerde konaklarlar.
bunu sana benimsetecek değilim, illa böyledir diye de diretmem. sadece yanlış bildiğiniz doğruları düzeltmeye çalışıyorum o kadar. inanaıp inanmamak sizin takdirirniz.
ancak böyle laf sokarak hiç bir yere gelinmez lakeoftears..
sevgili lambrusco bazen senle de fikir ayrılıklarına düşmekle beraber çoğu zaman senden çok güzel şeyler öğreniyorum yani farklı bir bakış açısı kazanabiliyorum.
Mesela şu söylediğin çok güzel oturuyor kafamda bazı şeyleri oldu bittiye getirmek için hep aslında tam olarak ne olduğu belli olmayan, açıklanamayan kavramlar atılıveriyor ortaya mesela masonluk mesela ne bileyim illumunati,hani böyle gizli olan hiçbir zaman için tam olarak ne olduğu açıklanmamış şeyler.Dünyayı gizli ve hiçkimsenin bilmediği örgütlerin yönettiği inancı.Ve insanlar bunlarla çok güzel uyutuluyor.(buradaki arkadaşlara değil sözüm toplumun geneline),yani amaç bu.Halbuki kafalarını kaldırıp bir baksalar amerikanın dış politikasına ,amerika israil ortaklığına ve amerikanın ülkemiz içindeki biricik hükümetine o zaman hiç aramayacaklar illumunatiydi yok masondu diye.Ne masonlar illumunatiler var hem de apaçık ortada.Ve bu gerçekten yüyıllardır süregelen bir taktik.
laf sokmuyordum ,yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
Ben böyle konularda hiç duygusal olmuyorum yani bana söylenen herşeyi laf sokma falan gibi algılamıyorum.
Ama eğer sana öyle gibi geldiyse kusura bakma.
konuyu baştan okumadım konu buraya nasıl geldi onuda anlamadımda oturmak zorunda mı lojmanda?
benim eşimde polis bizde lojman tercih etmedik, amcam asker o da çoğunlukla gönlüne göre evlerde oturdu ne demek istedin yani bu yorumunla
konuyu baştan okumadım konu buraya nasıl geldi onuda anlamadımda oturmak zorunda mı lojmanda?
benim eşimde polis bizde lojman tercih etmedik, amcam asker o da çoğunlukla gönlüne göre evlerde oturdu ne demek istedin yani bu yorumunla
ülkede eğitim ,sağlık bitti
kurumlar tekelleştirildi
din tacirliği ile istenilenler yapıldı
şimdi cumhurbaşkanlığına hazırlandığı dönemlerde sempati toplamaya çalışıyor
olay yok yani olağan şeyler
duygusal açıdan bakmıyorum olaylara, laf sokmak derken kişisel olarak da algılamadım.
ama tüm tsk personellerinin ''ucuza yaşam'' düşüncesinde olanlardan gına geldi artık.
daha 1 kere askeriyede saçıma fön çektirmiş insan değilim ve benim gibi orduya tamah etmeyen bir çok insan var. ancak sizler bunu göremiyorsunuz ve herkese aynı yakıştırmayı yapıyorsunuz. lütfen bunu yapmayın.
biz burda o insan idam edilir mi diye konuşalım, diğer taraf ne desin? :
bir selahattin demirtaş beyanı : öcalan'ın heykelini dikeceğiz
Milliyet - Demirtaş: Öcalan'ın heykelini dikeceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?