Erdoğan: İdamın bir haklılık sebebi var

kaç sayfa yorum yazılmış, hepsini okuyamadım, fakat bu ülkeye idamın gelmeyeceğini en iyi bilen kişi başbakandır zaten. niye böyle bir konuşma yapmış? biraz sempati kazanmak, biraz birilerine mesaj vermek tabiri caizse aba altından sopa göstermek ve en çok da her zaman çok iyi becerdiği -bu becerisine hayranım- üzere gündem değiştirmek.

ayy, harika, idam gelirse apo da asılır şeklinde hayaller kuranlar için, daha önceki yorumlarda yazılmadıysa ayrıca belirteyim, o mümkün değil. ceza sistemi geriye dönük olarak işlemediğinden apo iti mevcut yasalar ve sonradan yapılabilecekler dahil, hukuki sistemle asılamaz. kaldı ki aynı hükümetin temsilcileri değil apoyu asmak, ev hapsine çıkarılması konusuyla ilgili fikir teatilerinde bulunuyorlar.

ab ye girmek için her türlü tavizi verenler (ya da bilemiyorum, bizim taviz olarak gördüklerimizi, onlar asıl amaçları edinmiş de olabilirler) bu ülkeye idamın geri gelemeyeceğini de çok iyi bilirler.

sonuç itibariyle açıklamayı yapan başbakan sempati kazandı mı? evet
herhalde birilerine mesaj da gitmiştir.
gündem değişti mi? evet.

şu anda gündemde olması gereken konu, meclisten tasarısı daha dün geçen şu büyükşehir yasası olması gerekirken, bugün idamı konuşuyormuyuz? evet. bu yasayla eyalet/federal sistemin önündeki engeller aşılmış, önemli bir aşama atlanmış, bir level daha yükselinmiş, kürdistan eyaleti kurulması için gerekli altyapı hızla oluşturuluyor ve nihayetinde ülke politik ve ileri demokratik yollardan ayrılma noktasına geliyor olsa dahi bunun yerine idamı konuşuyorsak, gündem harkulade bir şekilde değiştirilebilmiş demektir.

maalesef hepimiz ben de dahil bu gündem değiştirme olayına alet oluyoruz.Çünkü o kadar çok aksaklık var ki ülkede.....

ama bu konuyu hatırlattığın iyi oldu gerçekten de.Bölünmenin yolu remen açıldı ve biz apoyu idam edecekleri hayalini yaşıyoruz.

"esad bir numaralı masondur" diye yorum (aslında buna yorum da denmez de, ne denir bilemedim) yazan arkadaşa sesleniyorum;

son iki saat içinde ne içtiysen tarifini istiyorum, lütfen. kafam hiç seninki kadar güzel olmadı daha.

zevk içinde yaşamaları lojmanda oturup eşlerinin ucuza fön çektirmesi olabilir.
haklı olabilirsin evet.

bana lojmanda oturan bi general göster...
ayrıca her tsk çalışanı lojmanda oturur diye bi kural yok.

ve emin ol ucuza fön çektirmek şöyle dursun, en pahalı yerlerde konaklarlar.

bunu sana benimsetecek değilim, illa böyledir diye de diretmem. sadece yanlış bildiğiniz doğruları düzeltmeye çalışıyorum o kadar. inanaıp inanmamak sizin takdirirniz.
ancak böyle laf sokarak hiç bir yere gelinmez lakeoftears..

Parkon,
Bence olay sadece nelere tanık geldiğimizle alakalı:)
Çünkü senin verdiğin örneklerin tam aksine yani benim yazdığım gibi olan binlerce olay var. Bence biraz iyimser bakıyorsun. Ben çocukluğumdan dahi hatırlıyorum Kürtlere nasıl bakıldığını, ama demiyorum da şu anda da bu böyle, AKP zirveye çıkmadan önceki dönemi çok iyi hatırlıyorum. Çok kısa bir dönemdi belki ama benim gözlemlerime göre insanların kürde de aleviye de inanmayana da bakışı yavaş yavaş değişiyordu.
Ben senin genelde eğitimli insanlarla karşılaştığını düşünüyorum.
Ben Kürt kökenli değilim, ama hayat bu ya tesadüf hep arkadaşlarım ya Kürt ya Alevi oldu. Kürt-Alevi olanlar da oldu. Ben ilkokuldayken Kürt kökenli bir çocuk vardı sınıfımızda, nasıl dışlanırdı, bir ben konuşurdum onunla.
Sonra bir arkadaşım vardı, Kürt kökenli bir çocuğa aşıktı, ailesi onlar terörist dedi olmaz dedi, kız aylarca eridi bitti.

Kendi akrabalarımın Kürtlere söylemlerini biliyorum, ki doğulular onlar da.

Tanıdığım bir başka kişi Kürt-Alevi, dernekleri vardı bunların, yine bir milliyetçi muhafazar grup tarafından sakat bırakıldı yakın bir dönemde. Önce derneklerinin kapılarına, defolun ilçemizden yazıldı, Türküz Müslümanız yazıldı...sonra kurşunlar konuştu vs.

Yani Parkon, bu ülkenin eğitimsiz kesiminin düşüncelerine çok tanıklık ettim ben. En yakın dostum Alevi, onun anlattıklarını bir dinlesen. Lisedeydik hatırlıyorum, Alevi olduğunu bir tek bana söyleyebilmişti, açık görüşlü bir insan olduğunu anladım demişti, yine ben üniversitedeyken, iki arkadaş kavga ediyordu, AKP-MHP taraftarı bir arkadaş, alevilerin mum söndürme olaylarından bahsediyordu, dayanamadım, kavga ettim. Sonra bana Alevi misin yoksa? Nasıl savunursun onları? diye bağırdı. Başka bir arkadaş da EL KALDIRDI, Vuracaktı Parkon, ben erkeksen vur diyince bıraktı.

Kürtlerin şu anki politikalarını savunmuyorum fakat Kürtlere Alevilere karşı 'muhafazakar toplumumuz' çok baskı kurdu. Bunu anlatan da çok sayıda kitap makale var, ki okumama gerek yok, ailem doğulu olduğu için yetiştiğim bölgelerde, ve hayatımın diğer dönemlerinde hep bu insanlarla yolum kesişti.

Ama dediğim gibi ben eski dönemlerden de bahsediyorum, hatta benim doğmadığım zamanlardan, okuduklarımdan biliyorum, konuştuklarımdan, yaşadıklarımdan...

İnsanı insana kırdıran politikalardır. Devlet politikalarıdır. Bundan korkmak lazım, yoksa basit düzlemde senin dediğin gibi, Türk Kürde hata yapsa sarılır kucaklaşır, Kürt Türk'e hata yapsa sarılır kucaklaşır...

Ben sadece, Kürtlere geçmişte yanlış politikalar uygulandığını kabul etmek gerektiğini düşünüyorum, ama dediğim gibi şu an ki kürt politikalarını da kesinlikle savunmuyorum...Aşırı Milliyetçilik ve eğitimsizlik girdi mi işin içine zaten alabora oluyor herşey bence

Son düzenleme:

Siz önce söyleyiş tarzınızı değiştirin, ondan sonra adam akıllı cevap verin.
Benim kafamın güzel olmasına ihtiyacım yok, senin ihtiyacın var belli ki.

amaç gündem değiştirmek, madem idam konusuna böyle bakıyodu 10 senedir neden bu konuda konuşmadı, imralıdaki pislik idam cezasına çarptırılmıştı onunla neden pazarlık yapıyo madem düşüncesi bu, yalan yalan yalan...

laf sokmuyordum ,yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
Ben böyle konularda hiç duygusal olmuyorum yani bana söylenen herşeyi laf sokma falan gibi algılamıyorum.
Ama eğer sana öyle gibi geldiyse kusura bakma.

chloen, iyi günler canım. sana daha fazla açıklama yapmak istemiyorum.
günü gelince bu gerçeği öğreneceksin sen de.

konuyu baştan okumadım konu buraya nasıl geldi onuda anlamadımda oturmak zorunda mı lojmanda?
benim eşimde polis bizde lojman tercih etmedik, amcam asker o da çoğunlukla gönlüne göre evlerde oturdu ne demek istedin yani bu yorumunla

Sevgili lake :) Ya zaten siyaset ve politika öyle dallı bucaklı bir konu ki, bir yerlerinden ayrılıklarımız muhakkak olacaktır:) Zaten ondan değil midir, sağ ve solda alt bölünmeler yaşanması :) Ama yazdıkların için çok teşekkür ederim, zaten en güzel yanı da bu değil mi tartışmanın, farklı bakış açıları kazanabilmemiz, ben de öyle senin yazdığın şeyler hakkında bilgim olmadığını görünce, direk internetten bakıyorum, okuyorum daha derinine:)
Evet, dediğin gibi insanlar masonlarla uyutula dursun, Amerika'nın GERÇEKTE YAPTIKLARI görmezden gelinsin:) Ben de bunu anlayamıyorum işte, hani komplo teorilerine inanmak daha kolay geliyor olmalı. Yahudilerin kaynakları Amerika, Amerika'nın destekçisi hükümet.. yani bu denklemde hem hükümeti savunmak hem masonları karalamak da çok saçma geliyor ( sözüm sadece tanıdığım bu tarz insanlara, maxi sana karşı bir atak yok)

Son düzenleme:
ülkede eğitim ,sağlık bitti
kurumlar tekelleştirildi
din tacirliği ile istenilenler yapıldı
şimdi cumhurbaşkanlığına hazırlandığı dönemlerde sempati toplamaya çalışıyor
olay yok yani olağan şeyler

Son düzenleme:
laf sokmuyordum ,yanlış anlaşıldıysam özür dilerim.
Ben böyle konularda hiç duygusal olmuyorum yani bana söylenen herşeyi laf sokma falan gibi algılamıyorum.
Ama eğer sana öyle gibi geldiyse kusura bakma.

duygusal açıdan bakmıyorum olaylara, laf sokmak derken kişisel olarak da algılamadım.
ama tüm tsk personellerinin ''ucuza yaşam'' düşüncesinde olanlardan gına geldi artık.

daha 1 kere askeriyede saçıma fön çektirmiş insan değilim ve benim gibi orduya tamah etmeyen bir çok insan var. ancak sizler bunu göremiyorsunuz ve herkese aynı yakıştırmayı yapıyorsunuz. lütfen bunu yapmayın.

canım lojman olayı benim yazmış olduğum bir mesajdan çıktı.Zaten maxima da asker eşi olduğunu söyledi.Olayın bir ilgisi yok yani lojmanla.lojman üzerinden tartışma devam etmesin.

yahudi olmadığı halde cesaret madalyası alabilen tek Türk? tek Müslüman? kimdir?
esad beni ilgilendirmiyo şahsen kendi ülkemde yeterince katakulle var

o zaman saygısızlık yapma ve konuyu baştan oku olur mu?

zaten Gülle Erdoğan arasında son zamanlardaki çekişmede bunu gösteriyo, ikiside olası c.başkanlığı seçimlerinde laik ve ulusalcı kesimden oy kapma derdindeler

hayır hayır....
sen beni tamamen farklı anlamışsın.Çok yanlış anlaşılmışım.
Ben onu eleştirmiyorum ,benim de ailemde askerler var.
Taki konunun öncesinde şu anki iktidar yanlılarının nasıl lüks içinde yaşadıkları ve hep onların sözüdür ya bu yok lojmandır kuafördür ben ikisi arasında karşılaştırma yapmanın saçmalığından bahsediyordum.
Yoksa sana sonuna kadar saygım var.
Bir gece ben uykum gelsin diye burada takılırken senin 'ışığı kapattım dışarıda silah sesleri geliyor' diye yazdığın mesajı asla unutamam.Hatta bilgisayarı kapatıp giderken de nasıl içim yandı anlatamam.Asker ailelerine her zaman saygım var çünkü bizim gibi standart bir yaşam değil sizinki biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…