eğer tayyip idamı geri getirir ve önce apoyu asarsa onun ayağının altını öper işte o zaman adam gibi adam derim ve onun patisi var olduğu sürece asla başka partiye oy vermem
Azaltmaz, müslüman ülkelere bakabilirsiniz.İdam ve kırbaç cezası gelsin,tecavüz ve cinayetler yüzde yetmiş azalır..azalmasa dahi hak yerini bulur..
Hort 4..
Tecavüzü azaltcak tek şey Allah tan hakkıyla korkan bir neslin yetişmesiyle olur,bu müslüman ülkelerdeki durum için geçerli.Tecavüzde öne müslüman ülkeleri çıkaran istatistklere asla inanmıyorum.Azaltmaz, müslüman ülkelere bakabilirsiniz.
Cinsellik tabu olmaktan çıkarsa o suçlar azalır.
İdam cezası bence de gereklidir bazı durumlarda, idam cezasına karşı değilim.
Peki kendi öz kızına hallenebilirsin fetvalarını kabul ediyor musunuz.Tecavüzü azaltcak tek şey Allah tan hakkıyla korkan bir neslin yetişmesiyle olur,bu müslüman ülkelerdeki durum için geçerli.Tecavüzde öne müslüman ülkeleri çıkaran istatistklere asla inanmıyorum.
Bunun altında cinselliğin tabu olması yatmıyor Kuran ahlakından uzakta kalmışlık yatıyor.Aslında müslüman ülkelerin pek çok sorununun sebebi yine bu.Bu yüzden kendi kendimizi helak ediyoruz.Bu devrin acı imtihanı bu.
Tecavüz dünyanın heryerinde mevcut az olduğunuda düşünmüyorum sadece dış basına yada gündeme yansımıyordur.
Müslüman için cinsel hayat bir araçtır.
Nasıl diyim bu işin maksadı neslin devamı ve nefsin korunmasıdır.Hal böyle iken müslüman için cinsellik tabu değil ,komşularını rahatsız edecek sesler çıkaracak kadar abartılacak bir olayda değildir.
E o halde tecavüzün müslümanlıkla tabu olmakla alakası yok.Sadece ahlaktan vicdandan uzak olmakla alakalı.
Bir müslüman olarak bu söylemleri kabul etmiyorum.
Müslüman ülkelerdeki yalnışların tek tek cevabını ben mi vereyim bu genellenemez birşey.Peki kendi öz kızına hallenebilirsin fetvalarını kabul ediyor musunuz.
Avrupa gazetelerinde Türkiyeyle ilgili 'türkler kendi öz çocuklarına şehvet duyup duymamayı tartışıyor' haberleriçıkıyormuş.
Yine hristiyan ya da nüfusunun büyük çoğunluğu ateist olan bizim de doğru düzgün cinsel yaşamları var diye ahlaksız yaftasını yapıştırdığımız milletler, almanyadaki taciz olaylarına benzer olayları ileri sürerek, cinsel saldırıların artacağından korktukları için müslüman göçmen almayacaklarını açıklıyorlar.
Durum bu maalesef...
eski üyeliğe ne oldu ? Bu halinle seni kimse tanıyamaz :))İdam getirilecek, bu hazırlık konuşmaları. Vatanhainleri yaptıklarının yanlarına kalacağını zannediyor ama beklesinler bunlar iyi günleri..
Zaten Türkiye herhangi bir dine mensup bir devlet değildir...Halkın çoğunluğu müslümandır lakin her dine mensup vatandaşımız vardır...
Din kişi bazındadır...Ben islam ahlakı taşıyan bir ailede ve çevrede doğdum ve böyle yetiştim...Siz yaratıcıya ve ahirete inanmıyorsunuz...Sizi ilgilendirir, devleti değil..
Evet din kişi bazındadır lakin "milli" duygular devleti de ilgilendirir...Zira vatan bölünmezliği ve Misak-ı Milli Türk Devletinin temel taşlarıdır....
Buradaki "Türk" demek değil ki illa kök Türk olacak...Dediğiniz gibi, bir çok kültürü yaşayan Türk var ülkemizde...72 milletin birleştiği bir mozaiktir benim ülkem...
Mustafa Kemal',in de dediği gibi, Misakı milli sınırları içinde, kendini "Türk" hisseden herkes Türk'tür...Kendini Türk hissetmeyene sınır orada, kapı orada...
Ben de kendimi İngiliz hissediyorum. Şu köşede bir İngiliz krallığı kuralım.Ben buna hic katilmiyorum ve hatta irkci buluyorum. Herkes kendini istedigi sekilde hisetmeli. Yani bir kürt. Bir laz, bir ermeni kendini bu sekilde ifade edebilmeli. Zaten cogu sorunlar bu his yillardir bastirildigi icin cikmistir. Kanimca bir ülkede yasamak icin o ülkedeki kurallara uyumak, o topluma katilmak yeterli olmalidir.
Asiri milliyetciligi asla sevmem. Surda hangi ailede dogudugumuz sans eseri zaten. Ben japonda olabilirdim, afrikalida. Türk olmak üstün olmak degildir. Önemli olan birlik, beraberlik, huzur, herkesin özüne saygi duymaktir. Yani cidden ne önemi var insanin kendini Türk hisedip, etmiyorsa?
Ben buna hic katilmiyorum ve hatta irkci buluyorum. Herkes kendini istedigi sekilde hisetmeli. Yani bir kürt. Bir laz, bir ermeni kendini bu sekilde ifade edebilmeli. Zaten cogu sorunlar bu his yillardir bastirildigi icin cikmistir. Kanimca bir ülkede yasamak icin o ülkedeki kurallara uyumak, o topluma katilmak yeterli olmalidir.
Asiri milliyetciligi asla sevmem. Surda hangi ailede dogudugumuz sans eseri zaten. Ben japonda olabilirdim, afrikalida. Türk olmak üstün olmak degildir. Önemli olan birlik, beraberlik, huzur, herkesin özüne saygi duymaktir. Yani cidden ne önemi var insanin kendini Türk hisedip, etmiyorsa?
İdam ve kırbaç cezası gelsin,tecavüz ve cinayetler yüzde yetmiş azalır..azalmasa dahi hak yerini bulur..
Hort 4..
Evt bilgece iran gibi caydırıcı cezaların olduğu bir yerde inanıyorum ben bu duruma.Valla canim biliyosun benim ablam su an Iranda. Ve gece sabaha kadar disarda geziyor cani istedikce tek basina. Çölde dagda ormanda kamplar yapiyor. Istedigi her yere ozgurce gidiyor. Bir gune bir gun kimsenin tacizine tecavuzune ugramadi cok sukur. Cunku cezalar caydirici. Turkiyede aksam ezanindan sonra disarida gezmek resmen ölümüne imza atmak oldu artik, yani ben de agir cezalarin gelip bu insanlarin artik korkmasindan yapmamasindan yanayim..
Ha simdi bazilari dalgaya vurup bana laf attigini falan sanacak valla hic cekemem zira ben gordugumu bildigimi savunurum, ordan burdan duyduklarımi degil!.
İranın uygulamalarını savunmadm ben meselem iran ve uygulamaları da değil müslümanların dünyaya servis edildiği haberler..bütün bu olumsuzluklar iranda kadınların gece serbestçe dolaştığı gerçeğini değiştirmez..neyse..İran'da zina suçlamasıyla "recm" cezasına çarptırılan bir kadının çocukları annelerinin kurtarılması için uluslararası toplumdan yardım istedi. "Tecavüz edilmesine" karşın "zina" suçlaması ile 2006 yılındanbu yana hapiste bulunan Sakine Muhammedi Aştiyani'nin önümüzdeki hafta taşalanarak öldürülecek. Çocukları ise uluslararası af örgütünden ve dünyadan bir an önce bir şeyler yapması için yalvarıyor.
Cnntürk
Evet tecavüz edildiğinizde cezanız ölüm Iran da.
Ne özgürlük ama be!!!!
Recm cezası alan erkek beline kadar toprağa gömülürken, kadın boynuna kadar gömülüyor, neden mi? Çünkü recm de kaçmayı başarabilen özgür sayılıyor. Erkeklerin kaçma olasılığı olsun , ama kadınların olmasın.
Erkeğin birden fazla kadınla evlenebilmesi mümkün kılınıyor; mahkemelerde iki kadının tanıklığı bir erkeğinkine denk sayılıyor; erkek istediği zaman kadını boşayabilirken, kadının böyle bir hakkı bulunmuyor…
Hakkaten özgür be kadınlar !!
Daha ne istiyorlar!!
• Kadın işe girmek ve yurtdışına seyahat etmek için kocasından izin almak zorunda.
• Kadınlar yargıç olamıyor, devlet başkanlığı seçimine giremiyor.
• İki kadının tanıklığı bir erkeğinkine eşdeğer.
• Tecavüze uğrayan kadınların korunması için yasal bir önlem yok. Tecavüz mağduru kadını namus adına öldüren babası, kocası ya da erkek kardeşi cezalandırılıp hapse atılmıyor.
İşte bunlar hep özgürlük???
Gerçek islam bu değil haklısın.Ve müslümanlar bu ülkeler yüzünden yanlış tanınıyor.Bizler burda Iran ı Arabistan ı örnek verirken amacımız Islamı yerin dibine sokmak değil, göstermeye çalıştığımız dinin çok sömürülmeye yatkın bir olgu olduğu. Şeriat gelse ülke huzuru bulacak zannının çok yanlış olduğu.İranın uygulamalarını savunmadm ben meselem iran ve uygulamaları da değil müslümanların dünyaya servis edildiği haberler..bütün bu olumsuzluklar iranda kadınların gece serbestçe dolaştığı gerçeğini değiştirmez..neyse..
İslamda tecavüze uğrayan kadın taşlanmaz bu iranda böyle ise biz dinimizi dünyaya doğru anlatalım..
İslamda karı ve kocanın birbiri üzerinde hakları vardır..bu karşılıklıdır iran bunu tek taraflı uyguluyorsa doğrusunu anlatalım..bu arada yaptırımların dinde yeri var mı bilmiyorum..
Kadınların siyasette haklarının olmadığı vs uygulamaları ne kadar doğru?..hz aişenin hayatına baksınlar Allah resulünün hudeybiyede hanımıyla yaptığı istişare sonucu onun sözünü uygulamasına baksınlar..diyorum..
Kadınların boşanma hakkı vardır bildiğim kadarıyla nikah esnasında bu haklarının kendisine verilmesi kaydı ile evlenebilir :)
Ve kadının şahitliği meslesi iranın değil islamın uygulamasıdır....
Ya burda meselemiz iran mı islam mı?
diye bir soru geliyor aklıma..
İranı islam dünyasında ayrı bir yere koyuyorum bem kafamda ..Dışarıya kapalı her açıdan ve dikta yönetim var bu şartlar olmasaydı ümmetin çoğunluğunun vicdana sığmayacak uygulamalarda bir araya geleceğine inanmıyorum..
Hülasa biz müslümanlara çok iş düşüyor hem islamı doğru anlama,yaşama hemde anlatma olarak..Onlar böyle ise doğrusu ne öğrendik mi ?
Bırakalım öğrenmeyi bir sürü ilim erbabı prof ve alimlerin olduğu diyaneti bile alaşağı etmeye çalışıyoruz.
Diyanetin işi ne kadar zor halbuki Kuran ahlakından çok uzak yetişmiş bir topluma doğru fetva vermeye çalışmak..
Onların islamdan daha da uzaklaşmamalrı adına zamanın devrin insanın yozlaşmış anlayışına hitab etme dilini bulabilmek..
İşte böyle tam ifade edemiyorum idare edin :)
Lafla peynir gemisinin yürümeyeceğini yıllarca gösterdin bize.Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var. Kendimizi check etmemiz lazım"
Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen 5. Bali Demokrasi Forumu'nun "Demokratik Küresel Yönetişimin UluslararasıBarış ve Güvenliğe Katkısı" konulu paneline konuşmacı olarak katılan Başbakan Erdoğan, açıklamalarının ardından katılımcı ülke temsilcilerinin sorularını yanıtlad
Başbakan Erdoğan, birkaç yıl önce Norveç'te silahlı saldırıda 77 kişiyi öldüren kişiye verilen 21 yıllık hapis cezasını eleştirerek, "Şu anda Avrupa'da idam kalktı ama Amerika'da kalktı mı, Japonya'da kalktı mı, Çin'de kalktı mı? Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var" dedi.
Norveç'teki saldırıyı gerçekleştiren ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan kişinin 21 yıl sonra hapisten çıkacak olmasına anlam veremediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Ben sordum, merak ettim. Nasıl oluyor da 77 insanı öldüren bir insan 21 yıla mahkum oluyor? Bana verilen cevap şu; 'hayır, çıkmaz. 21 yıl sonra bir şey uydurulur tekrar 21 yıl verilir'. Ben buna nereden inanacağım, bunu çözmemiz lazım.
Şu anda Avrupa'da idam kalktı ama Amerika'da kalktı mı, Japonya'da kalktı mı, Çin'de kalktı mı? Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var. Çünkü, 77 kişiyi öldüren bir insan eğer elini, kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyorsa o 77 insanın ailesinin vicdanının, gönlünün rahat olduğuna ben inanmıyorum. Kendimizi check etmemiz lazım, kendimizi tekrar adalet terazisine iyice yatırmamız lazım, yatırmamız lazım ki bu insanlık barışı huzuru bulabilsin."
Kaynak. Posta.com.tr
Gerçek islam bu değil haklısın.Ve müslümanlar bu ülkeler yüzünden yanlış tanınıyor.Bizler burda Iran ı Arabistan ı örnek verirken amacımız Islamı yerin dibine sokmak değil, göstermeye çalıştığımız dinin çok sömürülmeye yatkın bir olgu olduğu. Şeriat gelse ülke huzuru bulacak zannının çok yanlış olduğu.
Dünyada bir tane İslam kurallarını doğru uygulayan ülke var mı?
Hepsi sözde şeriat kuralları diye kadını 3. sınıf vatandaş yerine koyuyor.Sözde din adamları işlerine geldiği gibi bir fetva verdiğinde bunun geri dönüşü olmuyor.
Arabistan daydı sanırım, bir kız yurdunda çıkan yangında kız çocuklarının kıyafeti uygun olmadığı için kurtarılmasına izin verilmedi.Dinle yönetilen ülkelerde bu kadar büyük yanlışlar yapılabiliyor.
Dinimizi doğru tanıtalım evet, bizler çocuklarımızı doğru yetiştirelim ama kız çocuğumuzun tecavüze uğradığı için öldürülmesi veya yangında kıyafeti müsait olmadığı için ölümüne göz yumulması ihtimaline de sıcak bakmayalım lütfen.
Iran ı yazma sebebimde " büyük özgürlük " gibi yansıtılma çabası. Akşam rahatça dolaşmaya çıktığında eskaza başına bir iş geldi diye öldürülmesine gözyumulması bir kadın için özgürlük olamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?