Bu ülkede kürtçeye öfke varsa lazcaya da olurdu, çerkezceye de. Bir çok göçmen var ülkemizde neden sadece kürtler şahlanıyor? Demek ki bi problem var.
Kim bir insana sen lazca konuşuyosun diye kötü bakmıştır?
Amaç anadilin konuşulması değil. Neden anlaşılamıyor hala?
Sizin o güzel düşünceleriniz bunları ayıklayacak yetide değil henüz belli ki.
çok yakından tanıdığım biri var :) annesi Türk babası Laz,büyük babaannesi Rum kökenli,eşinin bir tarafında Araplık var,kendisi hep ben Türk'üm der..Türkiyeliyim der..
bu topraklar da yaşadığıma göre bu vatan benim der..
İdam kesinlikle gelmeli!
Bin bir türlü oyunla sırf o ş....siz rahat yaşasın diye idam kalktı.
Eğer Bu hükümet bunu başarırsa ömrüm boyunca oyum onadır!
İçinde insanlık olan, türklük olan, vatan sevgisi olan herkes o şerefsiz elebaşının asılmasını, idam edilmesini ister..
Ama şimdi mi?
Birincisi, idam gelse bile, seneler öncesine geri dönemez.
İkincisi, dün akşam haberlerde izledim, elebaşının yandakçısı zaten açık ve net bir şekilde tehdit etti. Böyle bir şey olursa gerisine karışmayız dedi.
Üçüncüsü, bu saatten sonra maalesef kimsenin gücü yetmez bu şekilde bir idama.
Ve en önemlisi, başımızda güçlü kuvvetli bir devlet yok arkadaşlar.
İdamın gelmesini istiyorum, ama gelmeyeceğini biliyorum.
Ve bu devlet baştayken de gelmesin lütfen ya.
Bizim istediğimiz gibi adil bir sistem olmayacağı çok bariz.
Silivrideki paşalardan, generallerden başlar idamlar bu gidişle.
Bu denli devletin her birimini elinde oynatan bir hükümetin, bir de idam kararını elinin altında tuttuğunu düşünebiliyor musunuz?
Sana samimiyetle şunu soruyorum o zaman, peki hangi hükümet varken gelsin bu karar? Bana açıklar mısın?
Bu hükümet varken idam cezası gelirse apoyu falan idam etmezler.
Çünkü bu hükümet çözüm için gerekirse imralıyla da görüşülebilir diyor açıkça utanmadan.Ha önce ispatlamayan şerefsizdir falan diyorlardı da o ayrı konu.
Yani adamlar işbirliği içindeler apoyla, idam cezasını getirseler bile siz nasıl apoyu idam edeceklerine inanıyorsunuz.
İdam cezasını ne apo için,ne tecavüzcüler için getirmek istiyorlar.Kendilerine muhalif olan ulusalcılar için getirecekler.Bunu görmek bu kadar zor değil.
Evet , elma armut asmak kadar kolay olacak...
T.C de milyonlarin hemfikir oldugu tek idam olacak.Sonrasi mi?
Sonrasini gormeyecek kadar aptal,olacaklardan korkacak kadar da kaypak degiliz arkadas!!!
Serefsiz eylemler kat be kat artacak.
Babalari oldurulmus domuz suruleri sehre inecek!
Ama oyle hain pusular kurmak,yemek yerken,uyurken karakol basmak,yola mayin dosemek gibi kahpece savasamayacaklar bu sefer.
Savas gerekirse meydana dokulecek,olen olecek kalan adam gibi kendisine sunulan imkanlarla bu topraklarda yasayacak ya da s..ktir olup gidecek!
________________________________________________________________________________________________________________________
Bir baska sozumde idam sadece ocalana gelsin diyenlere;
Sadece ocalana gelsin cunku aksi halde civisi cikmis adalet sisteminin kimin kellesini sallandiracagi belli olmaz diyen zihniyet;carkin adalet duzeni kadar kendi vicdanini da sorgulamali bence.
Var mi artik boyle bir ulke?
Bu ulke zamaninda sagiyla soluyla ideolojisi icin savasan insanlari asti!
Artik ne Menderesler olur ne Gezmisler...
Ulkesine bunu yakistiran ucuz politika yapmaktan oteye gecemez.
Evet , elma armut asmak kadar kolay olacak...
T.C de milyonlarin hemfikir oldugu tek idam olacak.Sonrasi mi?
Sonrasini gormeyecek kadar aptal,olacaklardan korkacak kadar da kaypak degiliz arkadas!!!
Serefsiz eylemler kat be kat artacak.
Babalari oldurulmus domuz suruleri sehre inecek!
Ama oyle hain pusular kurmak,yemek yerken,uyurken karakol basmak,yola mayin dosemek gibi kahpece savasamayacaklar bu sefer.
Savas gerekirse meydana dokulecek,olen olecek kalan adam gibi kendisine sunulan imkanlarla bu topraklarda yasayacak ya da s..ktir olup gidecek!
________________________________________________________________________________________________________________________
Bir baska sozumde idam sadece ocalana gelsin diyenlere;
Sadece ocalana gelsin cunku aksi halde civisi cikmis adalet sisteminin kimin kellesini sallandiracagi belli olmaz diyen zihniyet;carkin adalet duzeni kadar kendi vicdanini da sorgulamali bence.
Var mi artik boyle bir ulke?
Bu ulke zamaninda sagiyla soluyla ideolojisi icin savasan insanlari asti!
Artik ne Menderesler olur ne Gezmisler...
Ulkesine bunu yakistiran ucuz politika yapmaktan oteye gecemez.
Ulusal muhaliflerden kasıt?Nedir ergenekon yanlıları mı?
ergenekon ve balyoz tertiplerinden içeride olan askerler,gazeteciler,öğrenciler ve aydınlar.
Bir asker eşi olarak ergenekon ve balyoz tayfasını cok yakından takip eden ve de bilen biriyim.Siz sanıyor musunuz ki bu insanlar devletin ulusal birliğini düsünüyorlar?Hepsi masonlara hizmet eden piyonlar topluluğu idiler. Şimdi ülkelerini satmalarının bedelini ödüyorlar.Eğer bunlar aydınsa, böyle aydınlar varsın olmasın.
Ülkelerini kime satmışlar ve ne için?
Madem bu kadar içindesin açıkla da bilelim ben hala bilmiyorum mesela bunların amacının ne olduğunu?Yani daha doğrusu amaçlarının ne olduğunu düşündüğünüzü?
Geçen haftalarda bir haber okudum. Tam vakıf olamadım içerik yüzünden dilerim eksik anlatmam.
Bir ergen erkek çocuğu 5-6 yaşlarında bir kıza tecavüz ediyor.
Annesine söylüyor ,annesi elbette biricik oğlunu incitmemek için olayı örtbas etmek istiyor.
Küçük kızın vajinasını yakıyor (!) delil yani sperm kalmasın diye öldürüyor ve sanırım merdiven boşluğuna atıyor.
Şimdi bu kadına ömür boyu hapis verilse sizde küçük kızın annesi olsanız tatmin olur musunuz ?
Ne hissedersiniz ne yaparsınız ?
Cezalar vicdanları ferahlatacak seviyede olmazsa insanlar kendi adaletlerini bulma yoluna gidiyorlar.
Bu olay Allah korusun başıma gelse ben son nefesime kadar gereğini yapar o kadını fantazili bir şekilde öldürürüm.
İdam olmadığı için bunu kendimde hak bile görebilirim.
Şimdi bu gerçekçi bir bakış açısıydı.
Başka bir açıdan bakarsak devletin görevi suçluları idam etmek değil suç işlenmeden önce gereken önlemleri almasıdır.
Bu anlık bir yıllık on yıllık hatta eli yıllık bir çalışmalayla olmaz uzun bir süreç gerekiyor tamamen eğitim politikalarının değişmesi amaçlanıyor.
Hümanist bakış açısı herkesin hata yapabileceği (küçük kızın vajinasının yakılıp öldürülmesini hatırlayın) bunun kişiyi cezalandırarak değil de eğiterek onu topluma kazandırmamız gerektiğini söylüyor.
Bu açıdan bakarsanız aydın (?) ilk bakış açısıyla bakarsanız alaturka-barbar oluyorsunuz.
Ölüm cezasının gelmesini istiyorum,gelmesini istemeyenleri de Allah çaresiz kalacakları acılarla sınamamasını diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?