Erdoğan: İdamın bir haklılık sebebi var

Kimse bu memlekette açlıktan hırzsılık yapmıyor. Çalışmadıklarından yapıyorlar. Çalışmak zor geldiği için, yan gelip yatmak istedikleri için o kadar insanın hakkına giriyorlar, işleri de ters gittiği zaman bir cana kıyabiliyorlar. Üstelik gözü dönmüşcesine.

Kimse bu memelekette ya benimsin ya toprağın tarzı sevmiyor. Kendi şerefsizliğini, karısının da çek(e)memesiyle birlikte boşanmalar olduğu için, gururuna -hangi gurursa- yediremediğinden boşandığı karısını sokak ortasında dövüp, sövüp, öldürüyorlar.

Kimse bu memlekette -dünyanın hiç bir yerinde- başka bir insana tecavüz edemez. Öyle bir lüks yok. Böyle bir hainliği, soysuzluğu hiç bir bünye kaldıramaz.

Bu tür uzayıp gidecek maddeler için idam yerinde ve caydırıcı bir karar olur.
Bu tür insanlar yaşamasın zaten.
Ya gitsinler tedavi olsunlar, ya da yaşamasınlar.
Düzeni bozmaktan başka bir halta yaramıyorlar.

En basitinden merak ediyorum.
Pedofili olan biri, tedavi olsa bile, yaptığı şerefsizlikleri neyle aklayacak? Nasıl unutup, temiz bir insanmış gibi yaşayacak?
Onlar yüzünden ruh sağlığı bozulan çocuklar nasıl birey olacak?

Tüm bunların cevabı için idam yeter.
Gebersinler gitsinler.

ben bu tip bir konuda mantıklı düşünemiyorum..gerçekten sadece anne olduğumu ve kedimi şehit annelerinin yerine koyduğumu görüyorum..mantık ya da siyaset siliniyor bir anda benim için..

düşündüğüm şu sadece;evladımın katili hala hayattayken yiyorken içiyorken uyuyorken benim gencecik fidanım toprak altında ..

belki basit ama gerçekten aklımdan geçen bu.

idam sadece elebaşına getirilmeli bana göre..böyle düşünüyorum.

ilkokul 3 e gidiyordum apo yakalandığında öğretmenimiz size mutlu bir haber vereceğim apo yakalandı dediğinde sınıftan alkış çığlık kopmuştu. üzerinden 13 yıl geçmiş şerefsiz hala yaşıyor. o zamanki halimle bile bana verselerdi gebertirdim.başka ülkeler için idam yasasını isteyen başbakan hadi kendi ülken için adım atta şu şehit anaları başta olmak üzere bizlerinde ciğeri soğusun. ben seve seve sallandırırım şerefsizi

Ben henüz anne değilim

Ancak kadesa gibi düşünenlerdenim

Geç bile kalındığını düşünüyorum o şahıs için idamın

tabi elma armut sallandiriyoruz degil mi? abdullah öcalandan bahsediyorsunuz burda yer yerinden oynar arkadaslar biraz daha düsünerek yazalim. diyorum ki 10 bin tutsak aclik grevinde ölümü göze aliyorlar 30 yildir bu kirli savas neden sürüyor?
bu is sadece empatiyla diyalogla cözülebilecekken hala evlatlar ölmeye mahkum ediliyor. gercekten memleketin gidisati iyi degil

arkadaşım ben açlık grevine pek inanmıyorum buraya bir haber ekliyorum açlık grevi ile ilgili

[h=1]PKK'nın açlık grevi fotoğrafı yalan çıktı[/h][h=3]erör tutuklularının cezaevlerindeki açlık grevine ilişkin PKK yandaşlarının yaptığı propagandadan skandal çıktı.[/h]Terör tutuklularının cezaevlerindeki açlık grevine ilişkin PKK yandaşlarının yaptığı propagandadan skandal çıktı. PKK’nın açlık grevleriyle ilgili olarak sosyal paylaşım sitelerinde başlattığı kapmayanın bir yalan üzerine kurulduğu ortaya çıktı. Star'ın haberine göre; “Açlık grevlerinde bu hale geldi” denilerek bir deri bir kemik kalmış yatalak hastanın fotoğrafının Cezayirli kemik hastası bir genç olan Mehalli Mokhtar’a ait olduğu anlaşıldı. Abdullah Öcalan’a tecrit uygulandığı iddiasıyla KCK tarafından cezaevindeki mahkum ve tutuklulara dayatılan açlık grevlerini kamuoyu gündeminde tutmaya yönelik propaganda çalışmalarının altından sahtekarlık çıktı. KCK talimatıyla yapılan propaganda kapsamında Ağrı Merkez Demokratik Gençlik Platformu adına bir sosyal paylaşım sitesinde açılan sayfada bir fotoğraf yayınlanarak, altında “Hani yiyorlardı” yazıldı. KCK bu fotoğrafı yayınlayarak, PKK’lıların açlık grevi yaptığını ve hiçbir şey yemediklerini iddia etti. Fotoğraf üzerinde bu kişinin açlık grevindeki bir PKK’lı değil Cezayir’in Tiaret kentinde yaşayan kemik hastası Mehalli Mokhtar olduğu belirlendi.

alıntı
​fotografı ekleyemedim zaten başlıgı yazarsanız görürsünüz

Son düzenleme:

Yakında ölümler falan başlamaz, 63 gün yaşamışlarsa daha da yaşarlar. Kendi iradeleri dışında, emir aldıkları için açlık çekenlerin hele ki isteklerini böyle listeleyebilmelerinin cesareti hükümet sayesindedir.
ne anadili ne eğitimi ?
ne abdullah öcalanı?
kurslar açıldı hepsi boş....
bu devletin resmi dili türkçedir, ayrıca öcalanın misss gibi keyfi yerinde kitap bile yazabiliyor?
ne tecritinden bahsediyorsun sen ??

ölümler başlasa yer yerinden oynar mı?
oynar, oynayanı oynatırlar, her şey tehditkar ve partizanca aba altından sopa göstermekle olmuyor sopayı adamı kafasına indirirler...

Kadesa, biliyorum senin bu açıdan baktığını ki zaten insan duyguları ile mantığı arasında gel git yaşıyor. Söylediklerinde haklısın, ama hareket etmeden önce, çözüm müdür diye de bakmamız gerekiyor. Acaba gerçekten onun ölmesi çözüm müdür, vicdanen yürekleri rahatlatacaktır elbette, ama ben daha çok sorun yaratacağını düşünüyorum, çünkü PKK elebaşı olmadan da kendi elebaşlarını yetiştiren bir terör örgütü. Yani bunun sonu yok, sadece onun ölmesi de yetmez ki anaların yüreklerine su serpmeye, evladı şehit olmuş bir anneye sorsak sanırım hangi terörist öldürdüyse onu idam edin, der. Bu da imkanlı değil.
Öte yandan şehit aileleri açlık grevine gidiyor diye bir yazı okudum, onlara yeterince değer veriliyor mu? Yok.

uf öyle karmaşık ki kadesa ben de anlatamıyorum

Kadesa, biliyorum senin bu açıdan baktığını ki zaten insan duyguları ile mantığı arasında gel git yaşıyor. Söylediklerinde haklısın, ama hareket etmeden önce, çözüm müdür diye de bakmamız gerekiyor. Acaba gerçekten onun ölmesi çözüm müdür, vicdanen yürekleri rahatlatacaktır elbette, ama ben daha çok sorun yaratacağını düşünüyorum, çünkü PKK elebaşı olmadan da kendi elebaşlarını yetiştiren bir terör örgütü. Yani bunun sonu yok, sadece onun ölmesi de yetmez ki anaların yüreklerine su serpmeye, evladı şehit olmuş bir anneye sorsak sanırım hangi terörist öldürdüyse onu idam edin, der. Bu da imkanlı değil.
Öte yandan şehit aileleri açlık grevine gidiyor diye bir yazı okudum, onlara yeterince değer veriliyor mu? Yok.

uf öyle karmaşık ki kadesa ben de anlatamıyorum

Bence elmadan çok daha kolay sallandırılır o şerefsizin kellesi.
Hiç kimsede bişey yapamaz.
Zaten 3 senedir yok empati,yok anadil,yok anlaşma denildiğinden çıktı bunlar tepemize.
O adamı öldürmek için idamın yasallaşmasıda gerekmiyor zaten.
Bu ülkede ne aydınlar faili meçhule kurban gitmedimi?

bu ülkenin kara bir hayata dönüs operasyonu gecmisi var. insanlar katledildi, operasyonun sonuclari ölüm oldu yanarak öldü bu insanlar. ölüm orucundan cikanlar hangi sartlarda yasamlarina devam ediyorlar. siz saniyormusunuz ki bu insanlar keyiflerinden yüz günlerce aclik grevi yaptilar sonunda ölümü göze aldilar, engelli olmayi göze aldilar.
simurg diye bir belgesel film var arkadaslar sadece fragmani izlemenizi isterim. o hikayedeki herseygercek,ölümlerde.
benim burda savundugum tek sey insan hayatidir. insanca yasama hakkini savunmaktir. herkes her dilde, her din de yasayabilme özgürlügüne sahiptir.
kimse türcenin resmi dil olmadigini söylemiyor. mahkemede tutsaklar neden anadillerinde savunma yapamayacaklarmis. almanyada onca insan almanca bilmedigi icin kendi dilinde savunma yapabiliyorlar.
bu öfke sadece kürtceyedir. neden? benim burda anlatmak istedigim sey cok basit. ne ölümler care ne idamlar cözüm olacaktir.

insanim diyebilmek icin anlamaya calisalim bazi seyleri sorgulayalim kendimizi de cevremizi de. lütfen

Öfke Kürtçeyemi?
Öfke ölen evlatlarımızın katiline,öfke onbinlerce Mehmedin ölümüne sebep olan elebaşına.!!
Durduk yere benim evladımın canına kıyanın niye yaşama hakkı olsunki?

Pardon, bunlar insansa biz neyiz o zaman?
Herkes her istediğini yapsın, sonra da insanca yaşamak haktır. Öyle mi? Yok öyle yağma.
Kimse benim ülkemi bölemez. Anadilde kürtçe istiyolarsa kuzey ırağa gitsinler. Burası Türkiye. Tarihimizde bi çok şanlı savaş var. Atatürk bu ülkeyi bi kaç çapulcu gelsin de huzursuz etsin diye kurmadı.
Bu kadar kolay değil.
İdam geç kalınmış bi karar.Hepsi gebersin.Yaşamayı hak etmiyorlar bunlar.

Ne kadar kolay geliyo insanlara 'insanca yaşama hakkı olsun' demek ya.
Ailenizde şehit var mı sizin? Ya da polis veya asker? Varsa şayet bu kadar kolay söylemeniz çok içler acısı.

İnsana huzur vermeyen kimse insanca yaşamayı hak edemez. Önce insan olsunlar.
Açlık grevinde olanlar da hiç bırakmasınlar, onlar da gebersinler. Boşuna yaşıyolar çünkü.

,

bizim üst komşu kürtçe konuşuyor kendi aralarında kimsenin sesini çıkarıdğı yok. dinlerini herkes özgürce yaşıyor aramızda hangimiz ayırıyoruz dinine milletine göre?
türkiyede anadili olan tek etnik topluluk kürtler mi ? çerkezi kafkası lazı, abazası süryanisi, yahudisi yezidi bir sürü millet var,
hümasitçe yaklaşıp almanya'yı gösterdiğiniz örnek ne kadar havada kaldı. ayıp !! almanya göçmen alarak yeniden toparlanmış bir millet olduğunu hep gözardı ediyorsunuz.
o kürtçe savunma isteyen, öcalanın tecriti kaldırılsın diye kendini paralayan vatandaşların hepsi senden benden daha güzel türkçe konuşuyor ama işte insanın kanına bir kere hainlik girmeye görsün...
dünyanın hiç bir yerinde de terörist olan bir adamın baştacı edilip meclisinde savunulduğu bir yer yoktur eminim...

Benim insani kavramın içerisinde pkk lılar yer almıyor çünkü insan değiller, ne güzel kendi kendilerini imha etsinler. Açlar mı bana ne , hiç beni ilgilendirmiyor.

İnsani hiçbir duygum onlar için geçerli değil.

Açlık greviymiş pehhh yiyorsa ölüm orucuna girip 6-7 günde telef olsalar.

Son düzenleme:
Size diyeyim hanımlar bu başlık amacından, taşıdığı mesaj kaygısından saptı. Büyük ihtimal kapatılır...

[h=1]Kürtçe savunma hakkı geliyor...[/h]
Adalet Bakanlığı, kişinin kendisini en iyi ifade edebildiği dilde savunma yapmasının önünü açan bir yasal düzenleme üzerinde çalışıyor.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yapılacak değişiklikle sanığa ifade verme ve mahkemede savunma yapma aşamasında kendisini daha iyi ifade edebileceği dili kullanma hakkı verilecek.

Adalet Bakanlığı tarafından son şekli verilen düzenlemede, KCK davalarıyla gündeme gelen ana dilde ifade ve savunma talepleri ile ilgili olarak formül bulundu.

Buna göre, isteyenler Türkçe bilse dahi, kendini daha iyi ifade edebileceği dilde savunma yapabilecek. Ancak bunun da sınırları olacak.

Bakanlığın yaptığı çalışmaya göre, mahkemelerde tercüman bulundurulmasını düzenleyen CMK'nın 202'inci maddesinde değişiklik yapılacak.

Mevcut düzenleme, Türkçe bilmeyenlere ana dillerinde savunma yapma hakkı veriyor ve mahkemelerde tercüman bulundurulmasını düzenliyor.

Bu maddede yapılacak değişiklikle sanığa, ifade verme ve mahkemede savunma yapma aşamasında kendini daha iyi ifade edebileceği dili kullanma hakkı verilecek. Böylece bir kişi Türkçe bilse dahi, "ben derdimi kürtçe daha iyi anlatabilirim" derse kürtçe tercüman atanacak.

Bakanlık yargı aşamasında anadili kullanma hakkını bu iki nokta ile sınırlı tutacak. KCK ve Ergenekon gibi davalarda bu hakkın kötüye kullanılıp mahkeme sürecinin olumsuz etkilenmesi önlenecek.

Sanıklar, bu davaların gecikmesi için binlerce dava dosyalasının ,"Fransızca, İngilizce veya Kürtçeye çevrilmesini istiyorum" diyemeyecek.

timetürk.com

bana ölüm orucu kadar samimiyetsiz gelen başka bir şey yok şu anda..

haklar kan dökerek istenmez insanca alınır..ki onların niyeti hak almak falan değil.hepsi bahane..geçiniz bunları.

umarım oruçlarına devam ederler,birkiç gün sonra bırakmazlar..

Bu ülkede kürtçeye öfke varsa lazcaya da olurdu, çerkezceye de. Bir çok göçmen var ülkemizde neden sadece kürtler şahlanıyor? Demek ki bi problem var.
Kim bir insana sen lazca konuşuyosun diye kötü bakmıştır?

Amaç anadilin konuşulması değil. Neden anlaşılamıyor hala?
Sizin o güzel düşünceleriniz bunları ayıklayacak yetide değil henüz belli ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…