Erdoğan: İdamın bir haklılık sebebi var

Askeriyeyi iyi bilen biri mühendis, öğretmen vb meslek gruplarına mavi yakalı dendiğini, yani onları meslektaş sayılmadığını bilir.
Çünkü aynı eğitimden geçmezler, çok bambaşkadır ülkeye hizmetteki görevleri, o yüzden birkaç meslek azınlığı ile tüm kitle öyleymiş gibi konuşmayalım.
Kayınpederiniz general olana kadar kaç doğu görevi yapmış, harp okulundayken neler yaşamış, ailesi nasıl bir hayat sürmüş bunları da düşünün derim.

Ben de bir asker babaya sahibim, ve şunu çok net söyleyeyim.
Bir evde asker babanın olması demek, tüm ailenin öyle olması demektir.
Tayinler sadece onu değil herkesi etkiler, ayrıca nereye gittiğiniz hakkınızda fikriniz bile yoktur.
Bunları bir kenara bırakalım, can güvenliği...

Bir konuda daha söylemiştim, ben babamı uzunca bir süre kamyon şoförü bildim:)
Ağzımdan kaçırırım da okullarda, sokakta başıma bir şey gelir diye gizlemişler.
Yani sadece görevdekilerin can tehlikesi yok, okullarından kaçırılan, o olmasa dışlanan ve mimlenen birçok minicik yavru mevcut.
E şimdi orduevi diyorsunuz, tayin dönemlerinde verdikleri parayla otelde kalabilecek olunsaydı orduevleri inanın olmazdı
Maaşı nakliye ve yeni masraflara ayırınca apaçık ortada kalıyor bu aile...
Keşke orduevi olmasa da normal bir otelde konaklayabilecek maddi imkanı verseler de bu zihniyet kırılsa!

mehmet ali çelebi hala terfilerini alamıyo bide canım, adaletsizlik halen devam ediyo, yaşıtları okulu onun gibi derecede bitirmemelerine rağmen ona fark attılar,kul hakkı değilde ne bu, ama hala ıslah olmamıştır eminim ben

cevap vermek istemiyorsunuz, ama ben saygısız olduğum için değil. "ahkam kestiğiniz halde", hiç bir şey bilmediğiniz için.
amacım sizinle konuşmak, aman size bir şey izah etmek falan değil. amacım yazdıklarınızı okuyanlar, sizi sırf asker eşisiniz diye, bir şey bildiğinizi sanmasınlar. zira "bana sormadan bir şey yapılmaz" edalarındasınız.

eee madem burda atıp tuttuğunuz gibi birisiniz, o saygıdeğer kişiliğinizi ve engin bilginizi konuşturun da, çok iyi bildiğinizi iddia ettiğiniz tayfayla ilgili 2 soruya doğru düzgün cevap verin. haaa cevap veremeyecek durumdaysanız da "ayyyy siz çok laubalisiniz, ay saygısızsınız" gibi basit yaklaşımların arkasına saklanmayın.

cevap vermek istemiyorsunuz, ama ben saygısız olduğum için değil. "ahkam kestiğiniz halde", hiç bir şey bilmediğiniz için.
amacım sizinle konuşmak, aman size bir şey izah etmek falan değil. amacım yazdıklarınızı okuyanlar, sizi sırf asker eşisiniz diye, bir şey bildiğinizi sanmasınlar. zira "bana sormadan bir şey yapılmaz" edalarındasınız.

eee madem burda atıp tuttuğunuz gibi birisiniz, o saygıdeğer kişiliğinizi ve engin bilginizi konuşturun da, çok iyi bildiğinizi iddia ettiğiniz tayfayla ilgili 2 soruya doğru düzgün cevap verin. haaa cevap veremeyecek durumdaysanız da "ayyyy siz çok laubalisiniz, ay saygısızsınız" gibi basit yaklaşımların arkasına saklanmayın.

ergenekon davasıyla ilgili en can alıcı ve bu davanın kime neye hizmet ettiğini anlatan en önemli maddeyi esgeçmişiz

Şemdin Sakık

bu davanın gizli tanığı pkknın 2 numaralı adamı.Komutanlarımız ,politikacılarımız,gazetecilerimiz bu adamın söylediklerine göre yargılanıyor.Söyleyecek söz var mı?

Şu sitede hiç bir insana karşı saldırgan bir tutumum olmamıştır. Saygısızlığa cevap verecek değilim.
Sizin gördükleriniz başka, benim gördüklerim başkadır.
Kimse kimseyi itham edemez.
İstediğinizi takip edin medyadan. Medya ne zamandan beri doğruları söyler oldu ki.

idam konusu asker savunmasına dönüştü ne yazık
ama ne de olsa burası eski Genelkurmay Başkanına eski terörist kadar değer biçilmediği ülke

idam zaten olması gerekiyor Turkiye'de katilleri tecavuzculeri verdigimiz vergilerle aferim der gibi yasatıyorlar bu insanlar yarın obugun cıktıklarında aynı sucları tekrar tekrar isliycekler masum insanların canını yakacaklar bu aramızdan biri de olabilir..son zamanlarda yok efenim tecrid kaldırılsın diye aclık grevi oldu birde madalya taksınlar istermisiniz 30 bin insanın katiline!!!

Son düzenleme:
babam da emekli askar eşimin abisi de albay......ne dersen de can güvenliği zorda değilse avantajlılar arkadaşım......ben doktorum kardeşim yüksek hemşire doktorayı amerikeda yaptı diğer kardeşim bilkent bilgisayar mezunu iyi bir işi var hepimiz çok okumamıza rağmen gelecek kaygısı var benim yarın hastaneler satılığında nereye gideceğimiz nasıl bir hayatımız olcağı belli değil....ama eşimin abisi eşim benim babam kayınpeder öyle mi yapmaları gereken işi yaptılar ve emekliliklerinin keyfini çıkarıyorlar......zamanında harp okulunu terk etmiştim çok pişmanım.....gencecik eşim ne diyor biliyor musunuz dört sene sonra emekliyim diyor

hakkaten onu nası unutmuşum :) joker gibi adam.

Parkon tam yerine bastın, işte ben de o yüzden diyorum ya şu an ki politikaları desteklemiyorum diye. Şu noktada katılıyorum, hani bazı şeyler gerçekten abartıldı, ya çok karışık ama seninle aynı konumdayım. Bir yandan, gerçekten bir ezilme döneminden geçtiklerini ve hala bazı kesimlerin bu dönemlerden geçtiğine inanıyorum. Sonuçta, atıyorum işte o dediğim arkadaş: ailesi Kürtler teröristtir dedi, evlenemedi çocukla, ya da benim ilkokulda ki dışlanmış kürt arkadaşım. Bu bir gerçeklik, burda bir beyin yıkma yok çünkü zaten ben yaşayarak gördüm. Fakat daha sonraları, bu hak ve isteklerin abartılması, Kürt milliyetçilerinin kendi politik çıkarları için halka bir beyin yıkaması yaptığına da inanıyorum. Yani şu an bir çok Kürt gencinin bu etkide kaldığına eminim..
Çok karıştı, yani geçmişte yapılanların somut bir gerçekliği olduğuna inanmakla birlikte, ben de senin gibi son dönemlerde pek çok hakka sahip oldukları halde, bunu abartmalarına anlam veremiyorum. Ve dediğin gibi politik düşüncelerim çok etkilendi bu süreçte, yani bakış açım değişti, tabi Kürtlere karşı bir sorunum hala yok, olamaz da fakat yanlış politikaların kurbanı olmalarına üzülüyorum, bazen de savunduğum şeylerin çürüdüğünü görmeye üzülüyorum.

Sen anladın beni işte:) Daha uzatmayayım:)

e sen itham ediyosun, vatan hainleri diyosun askerlerimize, ayrıca medyadan takip ettiğimi kim söyledi ki, medya ne zaman tarafsız bi şekilde ergenekon davasını verdiki, sadece suçlamaları verdiler, onlarda kendilerini şöyle savundu diye haber yapan oldumu uzun uzadıya tartışan oldumu, adamlar kendilerini kitaplarla savundular, ayrıca ben bazı kanallar dışında tv izlemiyorum rahat ol sen

Keşke dediğin gibi bir dünyada yaşayabilsek canım.

Konuya dönmek adına son yorumumu yazayım; idam cezasını insanlığa yakıştıramıyorum.
Geçmişimiz bu kadar kanlı, bu kadar zor iken, bu ülkede idam cezasını hakedecek suçlar olduğunu görmeyi hazmedemiyorum...

Hele de bizim ülkemizde bir adı kondu mu, amaç öldürmek olunca minareyi çalan elbet kılıfına uydurur....

Şimdi de kendi terbiyesizliğinizi bana mı mal ediyorsunuz.
Ben bildiklerimi size ispatlamak zorunda değilim, çabasında hiç değilim.
Konuşmanın da bi oluru vardır. ''Ne içtiniz, yok kafanız güzel, söyleyin benim de kafam güzel olsun'' seviysesiyle konuşmaya girerseniz, ben de sizi cevap verecek bir şahsiyet olarak görmem, kusura bakmayın.
Bana sorulamadan bir şey yapılamaz edasını da nerden çıkardınız?Ayrıca ne atıp tutmuşum?

Sizin yazınızın ne kadar saygı içerikliği olduğu ortada.
Cevap veremediğimden ya da ''ayyy çok laubalisiniz, ay saygızıssınız'' gibi basit yaklaşımların arkasına saklanacak karakterde olmadım hiç bir zaman. Bilmediğimi söyleme erdemine sahibimdir her zaman, siz hiiö tasalanmayın.

e herkesi mason ilan ettin, hadi bizim ülkeleri geçtimde esada kadar uzandın senmi bağladın gözünün bağını, bilmediğini konuşmazmışsınya heralde oradaydın ya da eşin oradaydı sana anlattı

İstediğinizi izleyin ya da izlemeyin, beni gerecek bir konu değil, sizin ne izleyip izlemediğiniz.
Ayrıca olan bir şeyi itham edemem. Bu zaten var olan bir şey.

Keşke dediğin gibi bir dünyada yaşayabilsek canım.

Keşkee
Ben de biliyorum ütopik olduğunu, bazen vazgeçiyorum da zaten, ama içimdeki istek sönmüyor:) Bakarsın yeni bir eğitim sistemi icat ederim:)

BBC Montessori Belgeseli - YouTube

Aslında bu Montessori Belgeseli'ni izleyince arada güç geliyor bana Kendimi birşey sanıyorum:) Görsen dünyayı değiştirecek kadın geliyor içime:)

Da ben niye siyaset okudum ona yanıyorum!

e herkesi mason ilan ettin, hadi bizim ülkeleri geçtimde esada kadar uzandın senmi bağladın gözünün bağını, bilmediğini konuşmazmışsınya heralde oradaydın ya da eşin oradaydı sana anlattı

Benim gözlerim açık, görüyorum.
Göremeyenler düşünsün artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…