sana şöyle söyleyim öncelikle doğuda kelle koltukta çalışanları tenzih ediyorum....eşim mühendis sınfından istanbulda yaşıyoruz en iyi yerden lojmanımız var işine servisle gider gelir .....benim kadar yıpranmıyor.....benim yarım kadar çalışıp emekli olacak ...üstelik iyi bir emeklilik maaşına sahip olacak.......orduevleri istanbulun en iyi yerlerinde........kayınpeder emekli general sürekli gezdikleri va tozdukları halde kayınvalide ev hanımı olduğu halde o emekl maaşını bitiremezle....allah daha çok versin
yani şimdi yine sorucam ne içtiniz diye, olmayacak. :) ama bu yorumun da başka bir izahatı yok yani. nerden biliyorsunuz da demek istemiyorum, bildiğiniz kaynakları da tahmin ediyorum.
madem çoooook yakinen takip ediyorsunuz, eşiniz de asker, siz de çok okur yazar bir şahsiyetsiniz, o halde birkaç cahilane soruma, hayrınıza cevaplarınızı esirgemeyeceğinizi umuyorum. merak etmeyin, devlet sırlarınızı sormiciğim. :)
1) ergenekonla balyoz arasındaki farklar nelerdir?
2) silivri ve hasdalı benzer ve farklı yönleriyle kıyaslayınız.
3) tutuklu olduğu dönemde, mümkün değilken, telefonuna başkalarına ait (hatta o kadar başka ki, evli olmadığı halde, eşinin telefonu yüklenmiş ) telefon numaraları yüklenen, avukatı marifetiyle bunu ortaya çıkardıktan sonra yetkililer tarafından "aaaaaa şehven " yanıtını alan genç teğmenin adı ve vatan sevdasıyla-kendisine yöneltilen suçlamalar arasındaki korelasyonu bulunuz.
4)Microsoft tarafından 2006 yılında üretilerek piyasaya sürülen ve ilk kez 2007 yılı başında kullanılmaya başlanan CALİBRİ ve CAMBRİA yazı tipleri, nasıl oluyor da Mart 2003’de sözde “Balyoz” yazışmalarında kullanılabiliyor?
a) sahte delil olduğu için her türlü kullanılır.
b) ne bilelim, biz o delil hazırlanırken, yazı tipi var sanıyorduk.
c) amaaan siz de ıcığına kadar araştırıyorsunuz, 2003 yılında yoksa da sonradan geldi ya, sen ona bak.
d) hepiciği doğru olabilir
hanımefendi, ben sizin gibi saygısız bi kişiliğe cevap vermek zorunda değilim.
şıklarınız içinse şunu söylüyorum ''siz göremediklerinizi anlamaya çalışmayın, çünkü anlayacak zihniyet yok sizde.''
ve lütfen benimle bi daha lakayıt bir şekilde konuşmayın.hatta hiç konuşmayın olur mu.
hanımefendi, ben sizin gibi saygısız bi kişiliğe cevap vermek zorunda değilim.
şıklarınız içinse şunu söylüyorum ''siz göremediklerinizi anlamaya çalışmayın, çünkü anlayacak zihniyet yok sizde.''
ve lütfen benimle bi daha lakayıt bir şekilde konuşmayın.hatta hiç konuşmayın olur mu.
çok basit cevaplardı aslında, ama sen saldırganlaşmayı seçiyosun, bu davaların düzmece olduğunu biz çok iyi biliyoruz hanımefendi, bunun için asker eşi ya da asker olmaya gerek yok, çelişkiler zırvalar ortada, bende belki davaları takip etmişimdir olamazmı?
babam da emekli askar eşimin abisi de albay......ne dersen de can güvenliği zorda değilse avantajlılar arkadaşım......ben doktorum kardeşim yüksek hemşire doktorayı amerikeda yaptı diğer kardeşim bilkent bilgisayar mezunu iyi bir işi var hepimiz çok okumamıza rağmen gelecek kaygısı var benim yarın hastaneler satılığında nereye gideceğimiz nasıl bir hayatımız olcağı belli değil....ama eşimin abisi eşim benim babam kayınpeder öyle mi yapmaları gereken işi yaptılar ve emekliliklerinin keyfini çıkarıyorlar......zamanında harp okulunu terk etmiştim çok pişmanım.....gencecik eşim ne diyor biliyor musunuz dört sene sonra emekliyim diyorAskeriyeyi iyi bilen biri mühendis, öğretmen vb meslek gruplarına mavi yakalı dendiğini, yani onları meslektaş sayılmadığını bilir.
Çünkü aynı eğitimden geçmezler, çok bambaşkadır ülkeye hizmetteki görevleri, o yüzden birkaç meslek azınlığı ile tüm kitle öyleymiş gibi konuşmayalım.
Kayınpederiniz general olana kadar kaç doğu görevi yapmış, harp okulundayken neler yaşamış, ailesi nasıl bir hayat sürmüş bunları da düşünün derim.
Ben de bir asker babaya sahibim, ve şunu çok net söyleyeyim.
Bir evde asker babanın olması demek, tüm ailenin öyle olması demektir.
Tayinler sadece onu değil herkesi etkiler, ayrıca nereye gittiğiniz hakkınızda fikriniz bile yoktur.
Bunları bir kenara bırakalım, can güvenliği...
Bir konuda daha söylemiştim, ben babamı uzunca bir süre kamyon şoförü bildim:)
Ağzımdan kaçırırım da okullarda, sokakta başıma bir şey gelir diye gizlemişler.
Yani sadece görevdekilerin can tehlikesi yok, okullarından kaçırılan, o olmasa dışlanan ve mimlenen birçok minicik yavru mevcut.
E şimdi orduevi diyorsunuz, tayin dönemlerinde verdikleri parayla otelde kalabilecek olunsaydı orduevleri inanın olmazdı
Maaşı nakliye ve yeni masraflara ayırınca apaçık ortada kalıyor bu aile...
Keşke orduevi olmasa da normal bir otelde konaklayabilecek maddi imkanı verseler de bu zihniyet kırılsa!
ergenekon davasıyla ilgili en can alıcı ve bu davanın kime neye hizmet ettiğini anlatan en önemli maddeyi esgeçmişiz
Şemdin Sakık
bu davanın gizli tanığı pkknın 2 numaralı adamı.Komutanlarımız ,politikacılarımız,gazetecilerimiz bu adamın söylediklerine göre yargılanıyor.Söyleyecek söz var mı?
Bu söylediklerine kesinlikle katılıyorum canım.
Bahsettiğim insanlar eğitimli,maddi geliri yüksek insanlar evet.
Senin bahsettiğin kesimdende tanıdıklarım oldu,bir dönem bende kürtlerin ezildiğini düşündüm.
Lisede en yakın iki arkadaşım zaza idi.Sürekli kürt halkına eziyet edildiği,haklarının korunmadığı hikayelerini dinledim.O dönemlerde kürtçe şarkılar dinleyip bana çevirisini yaparlardı.Dinledikçe insanın içi burkuluyor o anlatılanları ve şarkı sözlerini.
Zamanla aslında bunlarında gençlerin beyinlerini yıkamak için yapılan şeyler olduğunu anladım.Oturup şöyle bir düşündüğümde benim zaza olan 2 arkadaşımda benimle birlikte Ankaranın en iyi anadolu liselerinden birinde okuyabiliyor,benim gibi giyinip,benim gibi dershaneye gidiyor,ve okuldaki herkes onların kürt olduğu bildiği halde kimse dışlamıyor.Peki bunların savunduğu ne?
Benden neleri eksikte bu kadar militan ruhlu davranıp,aşırı milliyetçilik yapıyorlar diye düşünüp onlara acımaktan vazgeçtim.
Şu sitede hiç bir insana karşı saldırgan bir tutumum olmamıştır. Saygısızlığa cevap verecek değilim.
Sizin gördükleriniz başka, benim gördüklerim başkadır.
Kimse kimseyi itham edemez.
İstediğinizi takip edin medyadan. Medya ne zamandan beri doğruları söyler oldu ki.
Dediklerinin çoğuna katılıyorum. Zaten sosyoloji ve psikoloji okumak isterdim dememin altındaki sebep de budur, NEDEN? sorusuna cevap bulabilmek, çünkü insan karmaşık bir varlık, bu kabulüm.
Münevver örneğinde haklısın, doğru bir soru
Fakat benim eğitimden kastım, hani harika okullarda okumak falan da değildi. Zenginlikle de olacak birşey değil ki zaten bu ülkede pek çok zenginin elindeyken güç elbette paranın gücünü her yolu örtbas etmek için kullanacaklardır, neyse bu tamamen ayrı bir konu.
Belki biraz ütopik, biraz da değil fazla ütopik ama benim eğitimden anladığım, hümanizmin dünyaya yayılması. Benim eğitimden kastım, insanlara insanı öğretmek, kimsenin kimseden üstün olmadığını bir cana nasıl yaklaşılması gerektiğini öğretmek..
Ha diyebilirsin ki, din bile bunu sağlayamıyorken, senin hümanist eğitim nasıl sağlayacak?
Ben hala zaman zaman düşünüyorum bu konuyu. İnsanların yüreklerinden bencillik duygusu kaldırılmalı önce, zengin-fakir uçurumu olmamalı, insanı rekabete sürükleyen faktörler törpülenmeli vs....
Yani bilmiyorum, mesela şöyle düşünelim, diyelim ki senle ben aynı sınıflarda aynı hocalarla büyüdük, eğitildik, ama bu konuda aynı düşünmüyoruz? Neden? O yüzden okul eğitimi değil bence olay, olay çevre, aile, yaşananlar, duyulanlar, görülenler herşey....Yani mesela ben oğlumun ceza almasını isterdim, sapık ruhlu bir çocuğu ört bas edemezdim, o yavruya kıyamazdım...ben böyle düşünüyorsam, benim gibi düşünen insanları ve düşünmeyen insanları doğru araştırma sorularıyla analiz etmeyi çok isterdim, sonuçlar büyük ihtimalle ilgi çekiçi olurdu, ya da belki var böyle bir araştırma bakmak lazım...
Ama dediğin gibi, adelet sistemi de doğru işlemiyor, yani cezaların oranları saçma sapan , bir de avukata hakime para yedirme olaylarına girersek....
Önce adalet düzgün çalışmalı ki, görelim gerçekten idama ne kadar gerek var....Şu an ki suç oranları adaletin işlemediği bir dönemin suç oranları bence..
hakkaten onu nası unutmuşum :) joker gibi adam.
cevap vermek istemiyorsunuz, ama ben saygısız olduğum için değil. "ahkam kestiğiniz halde", hiç bir şey bilmediğiniz için.
amacım sizinle konuşmak, aman size bir şey izah etmek falan değil. amacım yazdıklarınızı okuyanlar, sizi sırf asker eşisiniz diye, bir şey bildiğinizi sanmasınlar. zira "bana sormadan bir şey yapılmaz" edalarındasınız.
eee madem burda atıp tuttuğunuz gibi birisiniz, o saygıdeğer kişiliğinizi ve engin bilginizi konuşturun da, çok iyi bildiğinizi iddia ettiğiniz tayfayla ilgili 2 soruya doğru düzgün cevap verin. haaa cevap veremeyecek durumdaysanız da "ayyyy siz çok laubalisiniz, ay saygısızsınız" gibi basit yaklaşımların arkasına saklanmayın.
Şimdi de kendi terbiyesizliğinizi bana mı mal ediyorsunuz.
Ben bildiklerimi size ispatlamak zorunda değilim, çabasında hiç değilim.
Konuşmanın da bi oluru vardır. ''Ne içtiniz, yok kafanız güzel, söyleyin benim de kafam güzel olsun'' seviysesiyle konuşmaya girerseniz, ben de sizi cevap verecek bir şahsiyet olarak görmem, kusura bakmayın.
Bana sorulamadan bir şey yapılamaz edasını da nerden çıkardınız?Ayrıca ne atıp tutmuşum?
Sizin yazınızın ne kadar saygı içerikliği olduğu ortada.
Cevap veremediğimden ya da ''ayyy çok laubalisiniz, ay saygızıssınız'' gibi basit yaklaşımların arkasına saklanacak karakterde olmadım hiç bir zaman. Bilmediğimi söyleme erdemine sahibimdir her zaman, siz hiiö tasalanmayın.
e sen itham ediyosun, vatan hainleri diyosun askerlerimize, ayrıca medyadan takip ettiğimi kim söyledi ki, medya ne zaman tarafsız bi şekilde ergenekon davasını verdiki, sadece suçlamaları verdiler, onlarda kendilerini şöyle savundu diye haber yapan oldumu uzun uzadıya tartışan oldumu, adamlar kendilerini kitaplarla savundular, ayrıca ben bazı kanallar dışında tv izlemiyorum rahat ol sen
Keşke dediğin gibi bir dünyada yaşayabilsek canım.
e herkesi mason ilan ettin, hadi bizim ülkeleri geçtimde esada kadar uzandın senmi bağladın gözünün bağını, bilmediğini konuşmazmışsınya heralde oradaydın ya da eşin oradaydı sana anlattı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?