İran'da zina suçlamasıyla "recm" cezasına çarptırılan bir kadının çocukları annelerinin kurtarılması için uluslararası toplumdan yardım istedi. "Tecavüz edilmesine" karşın "zina" suçlaması ile 2006 yılındanbu yana hapiste bulunan Sakine Muhammedi Aştiyani'nin önümüzdeki hafta taşalanarak öldürülecek. Çocukları ise uluslararası af örgütünden ve dünyadan bir an önce bir şeyler yapması için yalvarıyor.
Cnntürk
Evet tecavüz edildiğinizde cezanız ölüm Iran da.
Ne özgürlük ama be!!!!
Recm cezası alan erkek beline kadar toprağa gömülürken, kadın boynuna kadar gömülüyor, neden mi? Çünkü recm de kaçmayı başarabilen özgür sayılıyor. Erkeklerin kaçma olasılığı olsun , ama kadınların olmasın.
Erkeğin birden fazla kadınla evlenebilmesi mümkün kılınıyor; mahkemelerde iki kadının tanıklığı bir erkeğinkine denk sayılıyor; erkek istediği zaman kadını boşayabilirken, kadının böyle bir hakkı bulunmuyor…
Hakkaten özgür be kadınlar !!
Daha ne istiyorlar!!
• Kadın işe girmek ve yurtdışına seyahat etmek için kocasından izin almak zorunda.
• Kadınlar yargıç olamıyor, devlet başkanlığı seçimine giremiyor.
• İki kadının tanıklığı bir erkeğinkine eşdeğer.
• Tecavüze uğrayan kadınların korunması için yasal bir önlem yok. Tecavüz mağduru kadını namus adına öldüren babası, kocası ya da erkek kardeşi cezalandırılıp hapse atılmıyor.
İşte bunlar hep özgürlük???
İranın uygulamalarını savunmadm ben meselem iran ve uygulamaları da değil müslümanların dünyaya servis edildiği haberler..bütün bu olumsuzluklar iranda kadınların gece serbestçe dolaştığı gerçeğini değiştirmez..neyse..
İslamda tecavüze uğrayan kadın taşlanmaz bu iranda böyle ise biz dinimizi dünyaya doğru anlatalım..
İslamda karı ve kocanın birbiri üzerinde hakları vardır..bu karşılıklıdır iran bunu tek taraflı uyguluyorsa doğrusunu anlatalım..bu arada yaptırımların dinde yeri var mı bilmiyorum..
Kadınların siyasette haklarının olmadığı vs uygulamaları ne kadar doğru?..hz aişenin hayatına baksınlar Allah resulünün hudeybiyede hanımıyla yaptığı istişare sonucu onun sözünü uygulamasına baksınlar..diyorum..
Kadınların boşanma hakkı vardır bildiğim kadarıyla nikah esnasında bu haklarının kendisine verilmesi kaydı ile evlenebilir :)
Ve kadının şahitliği meslesi iranın değil islamın uygulamasıdır....
Ya burda meselemiz iran mı islam mı?
diye bir soru geliyor aklıma..
İranı islam dünyasında ayrı bir yere koyuyorum bem kafamda ..Dışarıya kapalı her açıdan ve dikta yönetim var bu şartlar olmasaydı ümmetin çoğunluğunun vicdana sığmayacak uygulamalarda bir araya geleceğine inanmıyorum..
Hülasa biz müslümanlara çok iş düşüyor hem islamı doğru anlama,yaşama hemde anlatma olarak..Onlar böyle ise doğrusu ne öğrendik mi ?
Bırakalım öğrenmeyi bir sürü ilim erbabı prof ve alimlerin olduğu diyaneti bile alaşağı etmeye çalışıyoruz.
Diyanetin işi ne kadar zor halbuki Kuran ahlakından çok uzak yetişmiş bir topluma doğru fetva vermeye çalışmak..
Onların islamdan daha da uzaklaşmamalrı adına zamanın devrin insanın yozlaşmış anlayışına hitab etme dilini bulabilmek..
İşte böyle tam ifade edemiyorum idare edin :)