Erdoğan: İdamın bir haklılık sebebi var

bulca

Gönül almayı bilmeyene ömür emanet edilmez.Mevlana
Pro Üye
28 Ocak 2009
33.944
55.796
1.123
Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var. Kendimizi check etmemiz lazım"

Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen 5. Bali Demokrasi Forumu'nun "Demokratik Küresel Yönetişimin UluslararasıBarış ve Güvenliğe Katkısı" konulu paneline konuşmacı olarak katılan Başbakan Erdoğan, açıklamalarının ardından katılımcı ülke temsilcilerinin sorularını yanıtlad

Başbakan Erdoğan, birkaç yıl önce Norveç'te silahlı saldırıda 77 kişiyi öldüren kişiye verilen 21 yıllık hapis cezasını eleştirerek, "Şu anda Avrupa'da idam kalktı ama Amerika'da kalktı mı, Japonya'da kalktı mı, Çin'de kalktı mı? Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var" dedi.

Norveç'teki saldırıyı gerçekleştiren ve 21 yıl hapis cezasına çarptırılan kişinin 21 yıl sonra hapisten çıkacak olmasına anlam veremediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: "Ben sordum, merak ettim. Nasıl oluyor da 77 insanı öldüren bir insan 21 yıla mahkum oluyor? Bana verilen cevap şu; 'hayır, çıkmaz. 21 yıl sonra bir şey uydurulur tekrar 21 yıl verilir'. Ben buna nereden inanacağım, bunu çözmemiz lazım.

Şu anda Avrupa'da idam kalktı ama Amerika'da kalktı mı, Japonya'da kalktı mı, Çin'de kalktı mı? Demek ki yeri geldiği zaman idamın bir haklılık sebebi de var. Çünkü, 77 kişiyi öldüren bir insan eğer elini, kolunu sallaya sallaya dolaşabiliyorsa o 77 insanın ailesinin vicdanının, gönlünün rahat olduğuna ben inanmıyorum. Kendimizi check etmemiz lazım, kendimizi tekrar adalet terazisine iyice yatırmamız lazım, yatırmamız lazım ki bu insanlık barışı huzuru bulabilsin."

Kaynak. Posta.com.tr

Son düzenleme:

Siyasi ve düşünce suçları,hırsızlıklar vs.. gibi suçlar için değil ama

Evet vatanın bölünmezliğine zeval getirecek eylemler ve şehitlerimizİn kanı için her türlü terör suçuna;

Cinayet ve tecavüze idam gelmeli.

Biz de kaç 77 kişiyi öldüren baş insan idam edilmemiş, evladımız gibi yıllardır bir yerlerde bakılıyor, rahat yaşıyor.

Şimdi kalkıp bizim devletten biri idamla ilgili bir şey söyleyince sadece bir tarafımda gülüyorum.

eğer tayyip idamı geri getirir ve önce apoyu asarsa onun ayağının altını öper işte o zaman adam gibi adam derim ve onun patisi var olduğu sürece asla başka partiye oy vermem

Avrupa birliği 20 30 seneye iyice geçerliliğini ve gücünü kaybedecek, anca ondan sonra bizde idam "belki" geri gelebilir, başta kim olduğuna göre değişir.

Ama şimdi hala AB AB diye kasarken bazıları, imkansız..

bencede idam geri gelmeli.kaldırılması çok büyük hataydı zaten tecavüz,taciz,çocuk pazarlayıcıları,organ mafyaları,pkk(apo başta olmak üzere)bunlar için idam gelmeli.

İdam kesinlikle gelmeli!
Bin bir türlü oyunla sırf o ş....siz rahat yaşasın diye idam kalktı.
Eğer Bu hükümet bunu başarırsa ömrüm boyunca oyum onadır!

İdam kelimesini duyduğum zaman aklıma ilk gelen şey gencecik insanların idam edilişidir, düşüncelerinden dolayı. Ben idama karşıyım. Adalet sistemi işlemeyen bir ülkede idam kararının nelere yol açacağını düşünüyor musunuz acaba? Hadi siz Apo diyorsunuz da, haksızlıklara kurban giden, savunma yapmasına rağmen savunmaları kabul edilmeyen, gizli tanıklarla vs. binbir yol izlenip, aydınların idamına karar vermeye başlarlarsa ne olacak?
Ömür boyu hapis verildiğinde, suçsuz bir insanın zorla adalet terazisinde suçlu çıkarılması sonucu ömür boyu hapis alması, ailesini yıkar ama hiç değilse onu görme ümitleri vardır.
Öte yandan ömür boyu hapsine karar verilen misal bir sapık da zaten o dört duvar arasında eriyip gidecektir, ödül değildir ki ömür boyu hapis?!

Sadece Abdullah Öcalan'ı düşünerek idam kaldırılsın derseniz, adaletinden eser kalmamış bu ülkenin nerelere sürükleneceğini gözü yaşlı izlemek zorunda kalırsınız.

Bir de bu hükümet Abdullah Öcalan'ı idam ederse, ömür boyu oyum onadır diyenler, sizin seçmen olmaktan anlayışınız bu mudur? Yani bir ülkenin geleceği, Abdullah Öcalan'ın ölümünden mi ibarettir? Yolsuzluklar, haksızlıklar, adalet sisteminin çöküşü, eğitim sisteminin berabat oluşu, gazetecilerin susturuluşu ve dünyadaki basın örgütlerinin bunu korkuyla izleyişi, cumhuriyetin yıkılışı, bilimsel araştırmanın kayboluşu vs...böylesi bir süreç dahi daha mı önemsizdir_?
Ekonomi batsa,
Ülke savaşa sürüklense,
Satılmamış tek bir Türk firması kalmasa dahi de mi ömür boyu hükümete oy vereceksiniz?

Yapmayın lütfen, demokrasinin de en çetrefilli yanı bu olsa gerek, seçmen ama hangi seçmen, neye göre seçmen?

Bir seçmenin kıstasları geniş olmalı...

Ha bu arada atlamayayım.

Nasıl olur da bir başbakan kendimizi CHECK etmemiz lazım der???? Bunu hiç sorgulamıyor musunuz???

CHECK ETMEK!!

Erdoğan: Gerek Hamas gerekse El Fetih kendisini check etmeli
Erdoğan, “Millet ve vatan kavramını bir yerlere yediremeyiz. Bu vatanı da kusura bakmayın böldürtmeyiz. Toplantılarında Türk bayraklarını değil, başka bir bayrakları getirenler kendilerini check ediniz. Tehditle oy topluyorsunuz. Tehditle bir yere varamazsınız” diye konuştu.

CHECK etmek kelimesinin Türkçesi vardır, DENETLEMEK.

sevgili LAMBRUSCO :)

İdam kelimesini duyduğum zaman aklıma ilk gelen şey gencecik insanların idam edilişidir, düşüncelerinden dolayı.

sadece şu sözünü alıntılamak istedim..evet gencecik insanlar dar ağacında sallandırıldı bu ülkede..bu çok büyük bir utanç bence..ama o idam edilen gençlerden birinin çok güzel bir son sözü vardı;bizi asabilirler ancak anaların rahmine de el atamazlar ya..yani onlar gitti ama yerlerine bir sürü fidanlar geldi..ancak bu ikisini karşılaştırmak mümkün değil..onlar genç,kanları deli, gerçek düşünce mahkumuydular..sadece bazen yanlış yol seçtiler,oyuna geldiler ama bu idamlarını haklı göstermez.

ama adını anmak dahi istemediğim o elebaşı düşüncesinden dolayı değil binlerce insanın katili olduğu için idam edilmeli..düşüncesini canice eyleme döktüğü için yaşatılmamalı..ülkeyi kan gölüne çevirdiği,ayrımı dibine kadar yaşattığı için..anaların yüreklerine acı ve korku saldığı için..

eğer o idam edilince şehetlerimizin aileleri huzura erecekse,acıları bir nebze azalacaksa lütfen hiç zaman kaybetmeden bunu yapsınlar..

o orda beslendikçe,ben eminim hergün yeniden ölüyor şehit anneleri!

İdam... Hele ki Abdullah Öcalan için idam demek çok da güzel bir ülke demek değil...
Herşey bitecek değil, biri gider biri gelir... Bu böyle...
Doğuda onca askerimiz var dağda her ne kadar pek çoğumuz kabul etmese de binlerce vatandaşımız bir amaç uğruna savaş halindeler...
Haklı buluyorum demiyorum ama savaşı körükleyen hareketler istemiyorum...
Hiçbir insanımız ölmesin... Bu utanç hem de çok büyük bir utanç...

tecavüzcülere hele ki çocuk tecavüzcülerine ve askerime silah sıkana muhakkak gelmeli.

İşte malesef burası Türkiye.
Bu yazında o kadar haklısınki....
Benim en büyük dileğim o şerefsiz elebaşının ve çocuk tecavüzcülerinin idam edilmesi.Ama dediğin gibi artık adalet sisteminede güvenimiz kalmadı.Henüz suçlarını bilmediğimiz sebepten bütün ömürlerini hapishanede geçirecek olan Paşa larımız,aydınlarımız var bizim.İdam geri gelirse bazı hakimlerin kim için kalem kıracağının garantisi yok şuan bu ülkede.
Sırf adalet sistemine güvenemediğim için bende istemiyorum idamın yasallaşmasını.

Sevgili Kadesa :)
Tamam dediğine katılıyorum, ben zaten elebaşı ölmesin demedim, yalnız, onun öldürülmesi de büyük sorunlara yol açacaktır buna da hazırlıklı olunmalıdır. Yani siyaset o kadar ince bir çizgi ki, analarımız huzur bulsun, elbette bulsun bunu herkes ister ama sonuçlarını da düşünmek zorundayız.
Öte yandan dersen ki, idam sadece ona özel olsun, olsun o zaman, ona birşey demiyorum, sorumluluklarına katlanılabilecekse, başarılabilecekse olsun.

Ama başımızdaki hükümetin İDAM kavramını geri getirerek bunun üzerinde düzenleme yapması gerekecek. Ben inanmıyorum ki doğru düzgün bir idam düzenlemesi yapılsın. Buna inancım sıfır. Hele hele adalet yargıçları tarafsız değilken bu ülkede, idam kararının gelmesi, bana göre büyük bir felakettir. Kimbilir neler nasıl yorumlanarak, idam kararına varılacak.

Benim korkum bundandır.
Daha az önce, parasız eğitim isteyen öğrencilerin 15 yıl hapsi isteniyor diye bir yazı okudum. Kaç öğrenci haksız yere çılgın rakamlarla hapis cezası alıyor. Bu adil midir?
Peki ya sonucu belli olmayan, türlü dolaplarla inşa edilmiş davalarla içerde tutulan aydınlar?

teröristler idam edilsin diye bir karar çıksa, balyoz - ergenekon davasındakiler TERÖRİST olarak ifşa edilip, idam edilirlerse ne olacak?

Çünkü kavramlarla çok güzel oynanan bir ülkede yaşıyoruz.

Son düzenleme:

kesinlikle çok haklısın,idamı geri getirmeyi apoyu idam etmek için değil kendi siyasi çıkarlarına engel olmak isteyen vatanseverleri öldürmek için istiyorlar.
O yüzden ben de şu durumda idam cezasının geri gelmesini istemiyorum.
Ha adalet sistemi düzgün biçimde işleseydi eğer o zaman kesinlikle isterdim.

naptiniz ya? apo idam edilse zaten edilirdi. öyle bir cesaret tayyip erdoganda bile olamaz.
arkadaslar yer yerinden oynar.
10 bin tutsak 3 ana talep ile 63 gündür aclik grevinde

1.anadilde savunma
2.anadilde egitim
3.abdullah öcalinin tecritin kalkmasi

63 gündür hükümet hic bir sey yapmiyor, yapmadigi gibi idami geri getireceklerine dair aciklamalar yapiliyor.
bir kac haftaya kalmaz ölümler baslayacak, asil o zaman siz görün memleketin halini. ceylanpinarda cocuklar bombalarin arasinda top oynuyorlar. hala idami savunmaniza inanamiyorum. idam hic bir zaman cözüm olmamistir,olamaz da....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…