zaten Gülle Erdoğan arasında son zamanlardaki çekişmede bunu gösteriyo, ikiside olası c.başkanlığı seçimlerinde laik ve ulusalcı kesimden oy kapma derdindeler
koltuk sevdası çok şirin yapar insanı..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
zaten Gülle Erdoğan arasında son zamanlardaki çekişmede bunu gösteriyo, ikiside olası c.başkanlığı seçimlerinde laik ve ulusalcı kesimden oy kapma derdindeler
duygusal açıdan bakmıyorum olaylara, laf sokmak derken kişisel olarak da algılamadım.
ama tüm tsk personellerinin ''ucuza yaşam'' düşüncesinde olanlardan gına geldi artık.
daha 1 kere askeriyede saçıma fön çektirmiş insan değilim ve benim gibi orduya tamah etmeyen bir çok insan var. ancak sizler bunu göremiyorsunuz ve herkese aynı yakıştırmayı yapıyorsunuz. lütfen bunu yapmayın.
koltuk sevdası çok şirin yapar insanı..
hayır hayır....
sen beni tamamen farklı anlamışsın.Çok yanlış anlaşılmışım.
Ben onu eleştirmiyorum ,benim de ailemde askerler var.
Taki konunun öncesinde şu anki iktidar yanlılarının nasıl lüks içinde yaşadıkları ve hep onların sözüdür ya bu yok lojmandır kuafördür ben ikisi arasında karşılaştırma yapmanın saçmalığından bahsediyordum.
Yoksa sana sonuna kadar saygım var.
Bir gece ben uykum gelsin diye burada takılırken senin 'ışığı kapattım dışarıda silah sesleri geliyor' diye yazdığın mesajı asla unutamam.Hatta bilgisayarı kapatıp giderken de nasıl içim yandı anlatamam.Asker ailelerine her zaman saygım var çünkü bizim gibi standart bir yaşam değil sizinki biliyorum.
fön çektirmek şöyle dursun.....tüm ailem silme asker kökenli ve inan bana her anlamda çok avantajlılar
Ne gibi avantajlar bunlar, haberdar olmadığım?
fön çektirmek şöyle dursun.....tüm ailem silme asker kökenli ve inan bana her anlamda çok avantajlılar
Konuyla alakalı da Life of David filmini izlemeyen varsa öneririm, idam cezasına güzel ve eleştirel yaklaşımda bulunan, çarpıcı bir film...
Bir asker eşi olarak ergenekon ve balyoz tayfasını cok yakından takip eden ve de bilen biriyim.Siz sanıyor musunuz ki bu insanlar devletin ulusal birliğini düsünüyorlar?Hepsi masonlara hizmet eden piyonlar topluluğu idiler. Şimdi ülkelerini satmalarının bedelini ödüyorlar.Eğer bunlar aydınsa, böyle aydınlar varsın olmasın.
Başıma tarifi ve dayanılması güç bir acı gelmediği için iki ayrı düşünceyi yazabildim.
Ama gelirse sadece ilk düşünceye odaklanacağıma eminim.
Temelde söylediğiniz herşeye katılıyorum ama o zaman da eğitimli olarak kabul edilen kişilerin yaptıkları hatalar geliyor aklıma.
Münevver Karablut cinayetinde hem cinayeti işleyen çocuk hem de ailesi hem maddi olarak hem de eğitim olarak üst seviyede bir aile idi.
Ancak onun annesi halının emdiği litrelerce kanı özle temizlik malzemeleriyle temizlemeyi uygun gördü ?
Bunlar çeşitli önemli okullarda okumuş bu olay başlarına gelmese belki de harika kimselerdi.
Ama onlarda ortada boğazı kesilmiş bir kız varken yine oğullarını kolladılar.
Vajina yakan kadın cahildi tamam peki bu kadın ?
Hadi bu kadın da cahil eğitimsiz peki kim bu eğitimli insan profili ?
Ülkede ceza ve işleyiş açısından da bir sıkıntı var.
Birinin ölümüne sebep oluyorsunuz kaldırımda yürüyen bir kadını öldürüyorsunuz mesela aracınızla ve 3 yıl alıyorsunuz iyi hal vs yatmadan çıkıyorsunuz.
Halk tatmin olmuyor bu tatminsizlik adaletsizlik yıllarca kanımıza işlemiş.
Benim evladımı öldürmüş bir adamın cinsel organını sallaya sallaya 5 yıl sonra çıkabilme ihtimali bile beynimi uyuşturur.
Bu yüzden ölsün istiyorum yok olsun istiyorum.
Konuyu şeriata getirmek istemem ama öldürürsem ölürüm diye düşünülürse bu suçu da azaltabilir gibime geliyor.
Tabii benim tahminlerimle olacak bir konu değil elbet derin araştırmalar yapılmıştır.
İnsanı insana kırdıran politikalardır. Devlet politikalarıdır. Bundan korkmak lazım, yoksa basit düzlemde senin dediğin gibi, Türk Kürde hata yapsa sarılır kucaklaşır, Kürt Türk'e hata yapsa sarılır kucaklaşır...
Ben sadece, Kürtlere geçmişte yanlış politikalar uygulandığını kabul etmek gerektiğini düşünüyorum, ama dediğim gibi şu an ki kürt politikalarını da kesinlikle savunmuyorum...Aşırı Milliyetçilik ve eğitimsizlik girdi mi işin içine zaten alabora oluyor herşey bence
Konuyla alakalı da Life of David filmini izlemeyen varsa öneririm, idam cezasına güzel ve eleştirel yaklaşımda bulunan, çarpıcı bir film...
nedir avantajlar? orduevlerinin ucuz olması mı? ordu kantininin ucuz olması mı? lojman kirasının normalin altında olması mı?
düşünün bir, 2-3-4-5 yılda bir, hiç bilmediğiniz bir yere, yaşamaya gidiyorsunuz. tüm alışkanlıklarının sil baştan yenileniyor. siz bambaşka bir şehirde bambaşka insanlarla yaşamaya çalışıyorsunuz.
ve bu konuda, taşınırken olsun, evi yerleştirirken olsun, çocuğun eğitimini değiştirirken olsun cebinizden çıkan masraflar ''orduya ait herhangi bir kurumun ucuz olmasıyla'' fitleşiyor.
anlatabildim mi.
bir şey çıkıyor, 2 gün sonra bambaşka yere gidiyosun. orduevinde kalınca mı göze batıyor bu? bırakın da o kadar faydayı sağlasınlar.
biz zaten evlere yaptığımız masrafla fazlasıyla ödeşiyoruz ''ucuz aldığımız şeylerden''
ve buna avantaj denmesi, çok basit kalıyor..
yani şimdi yine sorucam ne içtiniz diye, olmayacak. :) ama bu yorumun da başka bir izahatı yok yani. nerden biliyorsunuz da demek istemiyorum, bildiğiniz kaynakları da tahmin ediyorum.
madem çoooook yakinen takip ediyorsunuz, eşiniz de asker, siz de çok okur yazar bir şahsiyetsiniz, o halde birkaç cahilane soruma, hayrınıza cevaplarınızı esirgemeyeceğinizi umuyorum. merak etmeyin, devlet sırlarınızı sormiciğim. :)
1) ergenekonla balyoz arasındaki farklar nelerdir?
2) silivri ve hasdalı benzer ve farklı yönleriyle kıyaslayınız.
3) tutuklu olduğu dönemde, mümkün değilken, telefonuna başkalarına ait (hatta o kadar başka ki, evli olmadığı halde, eşinin telefonu yüklenmiş ) telefon numaraları yüklenen, avukatı marifetiyle bunu ortaya çıkardıktan sonra yetkililer tarafından "aaaaaa şehven " yanıtını alan genç teğmenin adı ve vatan sevdasıyla-kendisine yöneltilen suçlamalar arasındaki korelasyonu bulunuz.
4)Microsoft tarafından 2006 yılında üretilerek piyasaya sürülen ve ilk kez 2007 yılı başında kullanılmaya başlanan CALİBRİ ve CAMBRİA yazı tipleri, nasıl oluyor da Mart 2003de sözde Balyoz yazışmalarında kullanılabiliyor?
a) sahte delil olduğu için her türlü kullanılır.
b) ne bilelim, biz o delil hazırlanırken, yazı tipi var sanıyorduk.
c) amaaan siz de ıcığına kadar araştırıyorsunuz, 2003 yılında yoksa da sonradan geldi ya, sen ona bak.
d) hepiciği doğru olabilir
Bu söylediklerine kesinlikle katılıyorum canım.
Bahsettiğim insanlar eğitimli,maddi geliri yüksek insanlar evet.
Senin bahsettiğin kesimdende tanıdıklarım oldu,bir dönem bende kürtlerin ezildiğini düşündüm.
Lisede en yakın iki arkadaşım zaza idi.Sürekli kürt halkına eziyet edildiği,haklarının korunmadığı hikayelerini dinledim.O dönemlerde kürtçe şarkılar dinleyip bana çevirisini yaparlardı.Dinledikçe insanın içi burkuluyor o anlatılanları ve şarkı sözlerini.
Zamanla aslında bunlarında gençlerin beyinlerini yıkamak için yapılan şeyler olduğunu anladım.Oturup şöyle bir düşündüğümde benim zaza olan 2 arkadaşımda benimle birlikte Ankaranın en iyi anadolu liselerinden birinde okuyabiliyor,benim gibi giyinip,benim gibi dershaneye gidiyor,ve okuldaki herkes onların kürt olduğu bildiği halde kimse dışlamıyor.Peki bunların savunduğu ne?
Benden neleri eksikte bu kadar militan ruhlu davranıp,aşırı milliyetçilik yapıyorlar diye düşünüp onlara acımaktan vazgeçtim.
eşya taşımakla geçen bi ömür...bu en basit şey ayrıca orduevi niye ucuz diye soran zeki insanlar birde şöyle sormayı deneseler: dışarısı neden bu kadar pahalı, dünyanın en pahalı yakıtlarını neden biz kullanıyoruz??
hanımefendi, ben sizin gibi saygısız bi kişiliğe cevap vermek zorunda değilim.
şıklarınız içinse şunu söylüyorum ''siz göremediklerinizi anlamaya çalışmayın, çünkü anlayacak zihniyet yok sizde.''
ve lütfen benimle bi daha lakayıt bir şekilde konuşmayın.hatta hiç konuşmayın olur mu.