Erdoğan: İdamın bir haklılık sebebi var

fön çektirmek şöyle dursun.....tüm ailem silme asker kökenli ve inan bana her anlamda çok avantajlılar

Ben bu idam konusundaki fikrimi kıssadan hisse toparlamak istedim, konu çok dağıldı.

Bence bütün bu idam konuşmaları, açlık grevleriyle hükümeti tehdit etmeye kalkan apo'ya bir gözdağı sadece..

konuşulacak, konu kapanacak, bitecek gidecek.

peki o zaman,bir anlık yanlış anlaşılma için özür diliyorum senden.

şu an duygulandırdın beni, bi an o günlerde gibi hissettim kendimi. gerçi yine gelecek o günler, orası ayrı.

fön çektirmek şöyle dursun.....tüm ailem silme asker kökenli ve inan bana her anlamda çok avantajlılar

Ne gibi avantajlar bunlar, haberdar olmadığım?

Konuyla alakalı da Life of David filmini izlemeyen varsa öneririm, idam cezasına güzel ve eleştirel yaklaşımda bulunan, çarpıcı bir film...

Son düzenleme:

valla o avantajı isteyen girsin harbiyeye, bizim tek şarkımız var o bile zor geliyo askerlerin sanırım 4 şarkları var, amcam bi tekirdağdaydı bi urfada bi uçtan bi uca geldi mahvoldu eşyaları, eşide fön çektiriversin yani, onca çatışmanın huzursuzluğun içinde o kadar haklarıda olsun, otobüsteki muavinlerle uçaklardaki hostesler temelde aynı işi yapıyo dimi ama risk faktörü ve yolcu skalası gereği daha fazla maaş alıyolar, risk varsa ben öyle avantajı bi düşünürüm

nedir avantajlar? orduevlerinin ucuz olması mı? ordu kantininin ucuz olması mı? lojman kirasının normalin altında olması mı?

düşünün bir, 2-3-4-5 yılda bir, hiç bilmediğiniz bir yere, yaşamaya gidiyorsunuz. tüm alışkanlıklarının sil baştan yenileniyor. siz bambaşka bir şehirde bambaşka insanlarla yaşamaya çalışıyorsunuz.
ve bu konuda, taşınırken olsun, evi yerleştirirken olsun, çocuğun eğitimini değiştirirken olsun cebinizden çıkan masraflar ''orduya ait herhangi bir kurumun ucuz olmasıyla'' fitleşiyor.
anlatabildim mi.

bir şey çıkıyor, 2 gün sonra bambaşka yere gidiyosun. orduevinde kalınca mı göze batıyor bu? bırakın da o kadar faydayı sağlasınlar.
biz zaten evlere yaptığımız masrafla fazlasıyla ödeşiyoruz ''ucuz aldığımız şeylerden''

ve buna avantaj denmesi, çok basit kalıyor..

Konuyla alakalı da Life of David filmini izlemeyen varsa öneririm, idam cezasına güzel ve eleştirel yaklaşımda bulunan, çarpıcı bir film...

filmi izledim çokta etkilendim ama belirli suçlarda suçu sabit bulunmuş insanlar kesinlikle idam edilmeli bu fikrim değişmedi

yani şimdi yine sorucam ne içtiniz diye, olmayacak. :) ama bu yorumun da başka bir izahatı yok yani. nerden biliyorsunuz da demek istemiyorum, bildiğiniz kaynakları da tahmin ediyorum.

madem çoooook yakinen takip ediyorsunuz, eşiniz de asker, siz de çok okur yazar bir şahsiyetsiniz, o halde birkaç cahilane soruma, hayrınıza cevaplarınızı esirgemeyeceğinizi umuyorum. merak etmeyin, devlet sırlarınızı sormiciğim. :)

1) ergenekonla balyoz arasındaki farklar nelerdir?
2) silivri ve hasdalı benzer ve farklı yönleriyle kıyaslayınız.
3) tutuklu olduğu dönemde, mümkün değilken, telefonuna başkalarına ait (hatta o kadar başka ki, evli olmadığı halde, eşinin telefonu yüklenmiş ) telefon numaraları yüklenen, avukatı marifetiyle bunu ortaya çıkardıktan sonra yetkililer tarafından "aaaaaa şehven " yanıtını alan genç teğmenin adı ve vatan sevdasıyla-kendisine yöneltilen suçlamalar arasındaki korelasyonu bulunuz.
4)Microsoft tarafından 2006 yılında üretilerek piyasaya sürülen ve ilk kez 2007 yılı başında kullanılmaya başlanan CALİBRİ ve CAMBRİA yazı tipleri, nasıl oluyor da Mart 2003’de sözde “Balyoz” yazışmalarında kullanılabiliyor?
a) sahte delil olduğu için her türlü kullanılır.
b) ne bilelim, biz o delil hazırlanırken, yazı tipi var sanıyorduk.
c) amaaan siz de ıcığına kadar araştırıyorsunuz, 2003 yılında yoksa da sonradan geldi ya, sen ona bak.
d) hepiciği doğru olabilir

Dediklerinin çoğuna katılıyorum. Zaten sosyoloji ve psikoloji okumak isterdim dememin altındaki sebep de budur, NEDEN? sorusuna cevap bulabilmek, çünkü insan karmaşık bir varlık, bu kabulüm.
Münevver örneğinde haklısın, doğru bir soru
Fakat benim eğitimden kastım, hani harika okullarda okumak falan da değildi. Zenginlikle de olacak birşey değil ki zaten bu ülkede pek çok zenginin elindeyken güç elbette paranın gücünü her yolu örtbas etmek için kullanacaklardır, neyse bu tamamen ayrı bir konu.

Belki biraz ütopik, biraz da değil fazla ütopik ama benim eğitimden anladığım, hümanizmin dünyaya yayılması. Benim eğitimden kastım, insanlara insanı öğretmek, kimsenin kimseden üstün olmadığını bir cana nasıl yaklaşılması gerektiğini öğretmek..

Ha diyebilirsin ki, din bile bunu sağlayamıyorken, senin hümanist eğitim nasıl sağlayacak?

Ben hala zaman zaman düşünüyorum bu konuyu. İnsanların yüreklerinden bencillik duygusu kaldırılmalı önce, zengin-fakir uçurumu olmamalı, insanı rekabete sürükleyen faktörler törpülenmeli vs....

Yani bilmiyorum, mesela şöyle düşünelim, diyelim ki senle ben aynı sınıflarda aynı hocalarla büyüdük, eğitildik, ama bu konuda aynı düşünmüyoruz? Neden? O yüzden okul eğitimi değil bence olay, olay çevre, aile, yaşananlar, duyulanlar, görülenler herşey....Yani mesela ben oğlumun ceza almasını isterdim, sapık ruhlu bir çocuğu ört bas edemezdim, o yavruya kıyamazdım...ben böyle düşünüyorsam, benim gibi düşünen insanları ve düşünmeyen insanları doğru araştırma sorularıyla analiz etmeyi çok isterdim, sonuçlar büyük ihtimalle ilgi çekiçi olurdu, ya da belki var böyle bir araştırma bakmak lazım...

Ama dediğin gibi, adelet sistemi de doğru işlemiyor, yani cezaların oranları saçma sapan , bir de avukata hakime para yedirme olaylarına girersek....

Önce adalet düzgün çalışmalı ki, görelim gerçekten idama ne kadar gerek var....Şu an ki suç oranları adaletin işlemediği bir dönemin suç oranları bence..

Bu söylediklerine kesinlikle katılıyorum canım.
Bahsettiğim insanlar eğitimli,maddi geliri yüksek insanlar evet.
Senin bahsettiğin kesimdende tanıdıklarım oldu,bir dönem bende kürtlerin ezildiğini düşündüm.
Lisede en yakın iki arkadaşım zaza idi.Sürekli kürt halkına eziyet edildiği,haklarının korunmadığı hikayelerini dinledim.O dönemlerde kürtçe şarkılar dinleyip bana çevirisini yaparlardı.Dinledikçe insanın içi burkuluyor o anlatılanları ve şarkı sözlerini.
Zamanla aslında bunlarında gençlerin beyinlerini yıkamak için yapılan şeyler olduğunu anladım.Oturup şöyle bir düşündüğümde benim zaza olan 2 arkadaşımda benimle birlikte Ankaranın en iyi anadolu liselerinden birinde okuyabiliyor,benim gibi giyinip,benim gibi dershaneye gidiyor,ve okuldaki herkes onların kürt olduğu bildiği halde kimse dışlamıyor.Peki bunların savunduğu ne?
Benden neleri eksikte bu kadar militan ruhlu davranıp,aşırı milliyetçilik yapıyorlar diye düşünüp onlara acımaktan vazgeçtim.

sana şöyle söyleyim öncelikle doğuda kelle koltukta çalışanları tenzih ediyorum....eşim mühendis sınfından istanbulda yaşıyoruz en iyi yerden lojmanımız var işine servisle gider gelir .....benim kadar yıpranmıyor.....benim yarım kadar çalışıp emekli olacak ...üstelik iyi bir emeklilik maaşına sahip olacak.......orduevleri istanbulun en iyi yerlerinde........kayınpeder emekli general sürekli gezdikleri va tozdukları halde kayınvalide ev hanımı olduğu halde o emekl maaşını bitiremezle....allah daha çok versin

eşya taşımakla geçen bi ömür...bu en basit şey ayrıca orduevi niye ucuz diye soran zeki insanlar birde şöyle sormayı deneseler: dışarısı neden bu kadar pahalı, dünyanın en pahalı yakıtlarını neden biz kullanıyoruz??

hanımefendi, ben sizin gibi saygısız bi kişiliğe cevap vermek zorunda değilim.
şıklarınız içinse şunu söylüyorum ''siz göremediklerinizi anlamaya çalışmayın, çünkü anlayacak zihniyet yok sizde.''
ve lütfen benimle bi daha lakayıt bir şekilde konuşmayın.hatta hiç konuşmayın olur mu.

bu eziklik psikolojisi onlara iyi geliyo çünkü, ağalığa marabalaştırılmaya ezilmeye alışmışlar garipsemiyolar, bdpnin içindeki bi dolu adam ağa, toprak zengini, madem halkını çok düşünüyosun onlara az biraz toprak verde önce senin marabalığından kurtulsunlar değilmi
adamlar 2 günde dükkan açıyolar burda yaa,vergi levhasıdır ruhsattır bilmem nedir hak getire, sahibinden dükkanı alıyo al sana dükkan, hayat inanılmaz çetrefilsiz, kolay

evet ya bir de zaten ordu evlerindeki şeylerin üzerine kar payı koyulmuyor ki.Ayrıca emin olmamakla beraber asker maaşlarından ordu evi için kesinti de yapılıyor diye biliyorum.
Yani kalkıp da ordu evleriyle uğraşmak ne kadar saçma.Bunları eleştirenler herhangi bir bakanlığın ,dsi nin ,karayolları vb kuruluşların tesislerinden ucuza faydalanabiliyorlarmı,ya da sadece faydalanabiliyorlar mı????

çok basit cevaplardı aslında, ama sen saldırganlaşmayı seçiyosun, bu davaların düzmece olduğunu biz çok iyi biliyoruz hanımefendi, bunun için asker eşi ya da asker olmaya gerek yok, çelişkiler zırvalar ortada, bende belki davaları takip etmişimdir olamazmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…