endometriozis ve tüpleri tıkalı olup tüp bebekle hamile kalan varmı?

merhaba canım ilgin için öncelikle teşekkürler..senin için hayırlı oaln neysee o olur inşallh rabbim fazla aratmasın bir an önce meleklerimize kavuşalım..bende gürkan uncuda 2 negatif aşılama yaşadım (bursa ART) endometriozis teşhisini ve direk tüp bebeğe geçmemizi söledi ..1 yıllık hastasıyım maddi olarak indirim felan yapmıyor bu yüzden başka doktorlarla görüşmeye karar verdik ve ilk görüşmemizi şahin beyle yaptık açıkçası ona karşı ılımlıyız ..birde jinemedle görüşelim diyoruz ...bir haftalık tatilden sonra karar veririz.:1hug:

merhaba arkadaşlar burda olumlu olumsuz bir çok şey okudum.ben ileri seviyede endo çukulata kisti var.7 sene önce açık ameliyat oldum.yumurtalıklarım duruyor o zaman 20 yaşında hiç bir şeyden habersizdim tek söylenen evlenmem ve çocuk sahibi olmamdı fakat 2 sene önce evlendim bu arada 6 sene boyunca son 1 yıla kadar doğum kont.ilacıyla kont.altında tuttum.geçen sene ilacı bıraktım kist çıktı haziran 2009 lap.ve hist.oldum kist alındı.ondan önce rahim filmleri 2 tüp de açık.bu ay adetten sonra hormonlara bakıldı ve adetin 5.günü klomen kullandım 12.gün kontrole gittim 3 ad.kist 2 si po 1 tanesi endo 2 cm.folikülde oluşmamış aşılama yattı.tüp bebekte randevu aldım bu hafta oraya gidicem eşimden de örnek aldılar hiç bir sorun yok ama ameliyat sonrası hamile kalmayı beklerken tekrar kist çıktı bu durumda olupta kist varken tüp bebek yapıp hamile kalan var mı acaba?

slm herkese .ben de endometriosis 4.seviye hastasıyım.benm hastalığım çok ilerlemiş.geçen sene açık ameliyat oldum.içerde çok yapışıklık varmış hatta doktor ameliyatta çok zorlanmış.tüp bebeğe başladık.4yumurta toplandı 3ü yerleştirildi.bugün 10.günüm ve çok heyecanlıyım 2 gün sonra kan testinde belli olcak.ik tüp bebek denemem.doktor çok ümitlendirdi.bilmyorum.hiç belirti yok şu an.sadece akıntım var.çarşamba günü inşallah allahım beni mutlu etcek dua edin benm için....

selam deniz, bende kist yok o yüzden direk yanıtlayamam ama kendi doktorumdan ve buradaki arkadaslardan bildigim kadariyla kisti varken hamile kalanlar olabiliyor. ne kadar faydalı bilmiyorum ama hemen tup bebek yaptırmayacaksan hem doktorların pko kistini eritsin diye verdikleri ilaclar var hemde ibrahim saracoglunun sogan kuru var. istersen bir onlara bak belki kistleri eritir.
inşallah seninde rabbim gonlune gore kolaylıkla verir yavrunu

insallah nickin gibi pozitif sonuc gorursun canım. bize de moral olursun. sonucunu bizimlede paylasmayı unutma olur mu. bak simdi bende heyecanlandım insallah guzel olur. opuyorumnanaktan

canım araştırdığımız kadarıyla kistleri olupta hamile kalan çok kişi var ben de 2 negatif aşılama var endolu olduğum bilseydim direk tüp bebk yaptırırdım ama nasip işte aşılamalar sonucunda çıktı ..eylülde tüp bebeğe başlıycaz...şansı düşürüyor diyen dr. larda var ..düşürmez diyende var canım herşey nasip kısmet .

cnm bende de endo var. tüplerim yapışıklıktan dolayı tıkanmış. düşünebiliyomusun bunu gittiğim 6. doktor tespit etti. ondan öncekiler hep tek tüpün tıkalı ve tek tüple hamile kalabilirsin dediler ve beni oyaladılar. kimisi sebepsiz dedi falan. 3 sene gebe kalamadım. neyse son gittiğim doktor maddi durumunuz iyiyse teknolojiyi kullanın yani tüp deneyin dedi daha fazla beklemek istemedik bizde ve ilk tüpte başarıya ulaştık şu an hamileyim. 3. ayımdayım cnm

nisan-nur tatlım bu güzel haber bizim için bi umutttttttt...çok sevindirici çok güzel bi haber rabbim tamamına erdirsin sağlıcakla kucağınada almayı nasip etsin ..inşallah

nisan canım tebrik ederim. allah 9 ayını tamamlayıp kucağına almayı da nasip etsin sağlıkla inşallah.
hadi bakalım darısı başımıza inşallah ne güzel bize de kısmet etsin rabbim

selam ben de endemetriosizden laparoskopi ile ameliyat oldum.iki tüpünde tıkalı olduğu söylendi ve hemen tüp bebek yöntemine başvurmamı söylediler. şu an transfer oldu (ilk denemem) 8 eylül test günü.eğer hamile kalırsam gebelik döneminde salgılanan hormanlardan dolayı kist odaklarını körleştirip bir daha çıkmamasını sağlıyormuş. ben kesinlikle bitkisel yöntemlere başvurmayı düşünmedim çünkü tedavi süresince yumurtanın dolayısıyla yumurtadan elde edilecek embriyonun kaliteli olması gerekiyor.

tamamen hayal kırıklığı ....herşey bitti...kocaman bi negatif

çok üzgünüm üzülme hayırlısı demek boşuna biliyorum.bu kadar emek bu kadar maddiyat herşeyden önemlisi bu kadar umut en kötüsü de bu.seninle aynı şeyleri yaşıyorum belki senden daha kötü durumdayım endo bakımından 2 ameliyat kaybolmak bitmeyen kistler.ben daha yeni başlıyorum tüp bebeğe ama sonu nasıl olur bilmem ama en kötüsünü düşünüp şunu söylüyorum kendime çocuk yapmak için evlenmedik ve hayatımız boyunca (eğer olmaz Allah nasip etmezse) hayatı kendimize kahretmenin anlamı yok! ne yazıldıysa o olucak..

burda okuduğum en güzel haber tebrik ederim darısı hepimizin başına ama durumumuz aynı olduğu için umutlandım çok sağol..

kızlar ümidi kaybetmek yok. 2 tıkalı tüp ve endo ile temmuzdaki ilk negatif tüp bebek denemesinden sonra 2.yi denemeye hazırlanıyorduk ekimde.

gerek kalmadı. normal yolla gebe kalmışım. ama doğal herşeyi denedim. yenmemesi gereken herşeyi bıraktım. çok ama çok dua ettim. ve dün akşam öğrendim. hamileyim hemde 4 haftalık.

darısı hepinizin başına. rabbim hepinize bekletmeden kolaylıkla versin inşallah.

momicim güzel haberleri vermek için yolunda ilerliyorum ...diyet ,dua ..elimden gelen her şey yaniopuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…