en yakın arkadasim yok

Çok veren çok bekler.

Arkadaşlarım arasında istemediğim alde kaşıkla verip eee kızım sana kaşıkla verdik hani bunun kepçeyle geri dönüşü tarzı yaklaşan arkadaşlarımı direk hayatımdan çıkartıyorum.

Kimse sizden istemeden bir şey vermeyin çok şımartmayın ve lütfen aynı şekilde karşılık vermelerini beklemeyin.

Beklentiyi azaltıp ilişkinizi normalleştirirseniz yaşadığınız olaylar bu kadar zihninizde yer etmez. daha rahat arkadaş edinirsiniz

Benim basıma bu arkadaşlık yüzünden bir olay gelmişti hale gülerim yani anlatayım ;lisede 3 tane arkadaşım vardı.1 i benim Sınıfımdandı en yakın arkadaşımdı adı Ayşe olsun , diger 2 kişide Başka sınıfındandı onlarda( Mine ,toprak ) olsun ,bu Toprak ,bir oğlanı delicesine seviyordu ama oğlan buna yüz vermiyordu .birgün Facebook’a Baktım bu oğlan bana mesaj atmış bende Ayse ye söyledim nasıl atar Toprak benim arkadaşım diye oda Ama o oğlan toprağı sevmiyo yani konuş dedi bende hayır olmaz üzemem dedim sildim.bu Ayşe ,toprak ve mineden nefret ederdi o... derdi Kıskanırdı onlarla yakın olmamı,sürekli önyargılısın tanı seversin Falan derdim neyse ben böyle derken bunları yakın arkadaş ettiiiimmm.sonra noldu anlamışsınızdır benim bi ara moralim bozuktu Sınıftan çıkmıyordum bunlar üçü takılırdı dedikodumu yapılmaya başlanmış Ben yokum diye ve hepsi uzaklaştılar benden .dost yaptıklarım bir oldu .Ayse gitmiş toprağa senin oğlan ile konusacaktı falan fistan birsürü şey .ben bunları anladım kulağıma geldi bende hepsini çağırdım bahçeye aldım karşıma hepsinin yüzüne birbirleri hakkındaki dedikodularını anlattım hepsi birbirine girdi .ve dostluk öyle olmaz böyle olur sahte dostlar sizi dedim ve gittim .kimseye fazla değer vermeyin sonra alıp türetip Yalan koyup ona buna anlatır .o günmüş ,arkadaş kelimesini anladığım gün ..

vay be hikayeye bak

Yazınızda sizi haklı buldupum yerlerde oldu bulmadıkların da.Haklı bulduklarım konusunda hemen değer veren bir insan olduğunuzu düşünüyorm o yüzden hemen de karşılık bekliyorsunuz haliyle ona lafım yok ama bazı arkadaşlıklarınızı da hemen silip atmışsınız gibi.Çünkü dost acı söyler sizi eleştirir de hemen küsüp engellemek doğru değil.

Tam üst üste geldi konularımız . Ben de geçenler de en yakın arkadaşımın ufak bir uyarımı verdiği tepkiyi anlattim.
Ben şunu farkettim insanların çoğu iyiysen sen çok iyi ama en ufak bir şeyde kendi karakterleri ortaya çıkıyor. Ben de bu zamana kadar hep yakın arkadaslarimi alttan aldım ama bu son olaydan sonra buraya kadarmış dedim.
Çok çok sevdiğim bir büyüğüm demisti ki ; eğer biriyle dost olacaksan önce bir tartış oradaki üslubunu karakterini gör ondan sonra dost ol. İki gündür aklımda ne kadar haklıymış diyorum.
Kısaca sanırım herkesin dediğine geliyor ama bu zamanda çok arkadaş var ama dost yok. Herkes kendi çıkarı bitene kadar.

Bunlar hemen hemen herkesin yaşadığı şeyler,arkadaşlık ta herşey gibi ölümlü ,bir süresi var.Hele ki okul yılları.iliskiler baslar,devam eder ve biter.Anlattiklarinizdan sorunlu gördüğüm şey ,arkadaşınız için 3 ay para biriktirip cafe kapattirmaniz,bu bence çok fazla bir şey.İkincisi de yanlış anlamayın haklı demiyorum ama bazen birinin uzun uzun derdini dinliyorsun,için dışin dram oluyor.Sonra bir bakiyorsun eşiyle ya da sorun yaşadığı kişiyle yine çok iyi.Hicbirsey olmamış gibi.O zaman karşı tarafa benim seni dinlediğim saatlerimi geri ver diye bagirmak geliyor.Dogru olmayabilir ama hissettiğim bu.
Ergenlikte arkadaş çevresi aile ilişkilerinden önemli hale gelir,sonra zamanla tekrar aile ilişkileri ilk sirayi alır.Ben de bu sene arkadaşlarım ile ilgili çok zor bir sene geçirdim ve artık kimseyle yakın arkadaş olmamaya karar verdim .ortalama arkadaşlik bana yeter de artar diyorum.İnsan ilişkileri etrafımda sanki çok yapmacık ve saçmalık olarak gelmeye başladı. bu doğru bir yol demiyorum belki geçici süre sizde yalnız kalmayı deneyebilirsiniz.

Fazla değer verdiğinizdendir.
Ben de aynı şekildeyim çünkü.
Kimseye faydam dokunurken sonrasını düşünmem ama sonradan onların yaptığı kötülük onlara nankör dememe ve uzaklaşmama sebep oluyor..Görmezden gelemiyorum o hainliği..
Misal bi komşum var kızı kızlarımla yaşıt çok sık olmasa da çocuklar oynasın diye görüşürüz parkta veya evlerimizde..Neyse onun bi akrabası var durumları pek yok onun da ikizleri oldu benden rica etti küçülmüşlerini ver diye,verdim,zamanla baktım evimdeki bulaşık makinasından perdeme halıma kadar verdim,duygusal biriyim yanımda bahsettikçe verdim,bunda da sorun yok çünkü ben rızamla veriyorum,sorun şu geçen gün (kasnakta duvar panosu yapıyor bu komşum) ona bir örnek attım yapar mısın ne kadara yaparsın diye,kasnak fiyatlarını sormam lazım dedi çok bozuldum açıkçası hatır gönül için bile olsa en son aldığı kasnak fiyatına bana hesap çıkarır diye bekledim ya da al malzemenizden de Nasıl olsa okula gitmiyorsun beraber yaparız diyebilirdi,o yakınlığımız var çünkü..
Hadi kasnak maksimum iki katına çıkmış olsun,yani tamam arkadaşlık başka iş başka da bu kadarını beklemiyordum
Ve kısacası mesafe koydum.Bu kadar paraya kıymet veren biri hayatımda olsun istemiyorum..

bulasik makinasi perde halimi amma Allah im esiniz sormadimi nereye gidiyor bunlar diye . hediye bile yapabilirdi kasnagi herkes cikarci olmus cok kotu bir durum gercekten

ilk defa bahsetmistim cok ozel hayatimi dokmeyi sevmem ama o an cok yalniz hissettim ve paylasma ihtiyaci duydum . hata yaptim . bende sizin gibi yalniz kalmayi tercih ediyorum artkk kimaeye guvenebilecegimi sanmiyorum

bulasik makinasi perde halimi amma Allah im esiniz sormadimi nereye gidiyor bunlar diye . hediye bile yapabilirdi kasnagi herkes cikarci olmus cok kotu bir durum gercekten
Bulaşık makinam çook uzun yıkıyordu en kısa programı 4 saatti benim için bahane gibi oldu yani zaten değiştirecektim halı ve perde yine öyle..Sadece sebep oldular uzun vadede de olsa çıkaracaktım evden..
Bn de ondan hediye olmasa da o lafı duymamayı beklerdim.

evet birkacini hemen silip attim 2 siyle gorusuyorum ama gorev gibi sanki sorumluluk birazda

insan gercekten bekliyor . annem cok guzel igne oyasi yapar samimi oldugu bir komsusu var kadinin kizinin ceyizinde benim ceyizimde ne varsa aynisi var annem her yaptigindan hediye etti . dogum yaptim annem bebege orgu yelek ordureyim ona cok guzel yapar dedi ne kadara yaparsin dedi annem kdin 5 tl fazla almak icin kac dakika pazarlik yapti anlatamam

Merhabaa:) çok iyi niyetlisiniz önce bunun farkında mısınız diye sormak istedim?
Ve kendi kıymetinizi bilmiyor gibisiniz maalesef üzülmeyin ama kendinizi yok saymışsınız arkadaşlarınızın karşısında. (Ilkokulu saymıyorum o çok başka bi evre.) tam olarak böyle yaşadığınız icinde affedemiyorsunuz sanırım yaşananları.
Benim ooo hayatımdan ne arkadaşlıklar geldi geçti özellikle is ortamında çok fazla sirkülasyon var, sürekli yeni kişilerle tanışıyoruz. Onları saymıyorum köklü arkadaşlıklarma bakıyorum da ne laflar duydum sizin gibi engeli basmadim , belki de sizinki iyidir bilemiyorum:). Her seyime karisan , kendisi alingan ama asla karsisindakine laf söylerken dikkat etmeyen bir ilkokul arkadaşım vardi. Biriyle tanistirilsigimda karşı taraf "kararsizim " dediği için bu arkadaş , seni beğenmemistir demisti mesela:) sınırlarıma çok girdiğini hissetmiştim uzunca bir süre de paylaşamadım sonra söylediğimde pişman olmak yerine "seni bilirim siler atarsin bi açıklama yapmayacagim" diyerek gitti 6 ay da aramadı. Döndü özür diledi..kabul ettim.. evliliğine bir ay vardi. Ama sonuç değişmedi yine bana çok müdahil davranmaya devam etti. En son çok ağır konuştum artık yazmiyor mesela.
Böyle değişik arkadaşlıklar oluyor bazen hayatımızın bir zamaninda. Bazılarını affedebilmeliyiz, sınırı çok asmamissa. Mesela size ne yüzsüzsün demis olan arkadaşınızi affedin uzatmayın bence. Ben ne kelimeler duydum yine de arkadaşımdan eminsem uzatmadim. Sonucta onlarda haklı bir şey anlatıyorsunuz, siz unutsanız da o unutmaz. Bir arkadaşım eşini anlatır çokça ve bende üzülürüm onun için ancak fark ettim terapi gibi hissediyor aslinda...cunku ertesi gün eşiyle günlük güneşlik oluyorlar :) basta tuhafıma gitse de anladim..dedim rahatlamak için yazıyor amacı çözüm önerisi de değil. Şimdi dinleyip teskin ediyorum genelde çünkü ihtiyacı bu. Belki sizde sadece dinlenilmek istediniz, öte taraftan esinizi bir anda silemezsiniz elbette.
Geride birakın daha büyük hatası yoksa kafaya takmayin derim. Arkadaslik dusuncenizi de biraz değiştirin. Siz tüm hayatınızı adamaya hazır gibisiniz..bende öyle sevdim mi çok severdim. Şimdi ölçüyü kaçırmamaya calisiyorum. Denge huzur getirir

evet cok haklisiniz paylasmak istedim birileri dinlesin istedim tavsiyelerinize uyacagm uzun uzun yazmissiniz desteginiz icin cok tesekkurler

Dost kazığı en sevdiğim konu :)
Birçok kez yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum
İlkokulda harçlığımı yemeğimi paylaştığım arkadasımın bana sonradan düşmaıymışum gibi davranması mesela geliyor aklıma
Sonradan çoğu arkadasımdan nankörlük gördüm !
Çoğu insanı çıkardım hayatımdan
3-5 kişi var onlarda bana yetiyor valla
Enerjimi yükselten insanlarla görüşüyorum
Kıskanç haset tipler ömrümü yedi
Neyse temizledim hayatımdan
Az insan çok huzur

evet cok haklisiniz paylasmak istedim birileri dinlesin istedim tavsiyelerinize uyacagm uzun uzun yazmissiniz desteginiz icin cok tesekkurler
Rica ederim. Once kendinize değer verin sizinle yürümek isteyene yol bulursunuz ne de olsa. Yürümek istemeyenin de bahanesi çok olur. Yerinizde olsam kendime odaklanirdim. Mesela neden kimseyle ilişkimi yurutemedigimi bulmaya çalışırdım. Bazen dürtülerimizi dışa vurma konusunda kontrollü gidemiyoruz. Duygularınızla düşünmeyi kesin mesela. Demeyin neden o böyle yaptı vs.. duygularınızın esiri olmamaya çalışın siz duygularınızdan oluşmuyorsunuz sadece.

Aynı dertten ıyı ınsanlatın cogunda vardır bence ıyı olanlar kullanılır farkına varıncada cırkınkesır karsı taraf. Kotulerse kuyu kaza kaza takılırlar. Benımde hep arkadaslıklarım evlenınce baglantıyı kestıklerı ıcın bıttı. Suan ıkı arkadasım var cok samımı ınsallah bozulmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…