yorumunuz icin tesekkurler evliligimde birseyler icin cabaliyorum ilerde hem cocuguma hemde kendime ben elimden geleni yaptim demek istiyorum burada diger bayanlarin yazdiklarini okuyorum evlilik hakkinda benimki o ladar kotu bir evlilik segil diyorum kendime bi suru soru isareti var kafamda . karsi taraf acisindan bakiyorum olaya am akil erdiremiyorum mesela ben olsam yuzsuz gibi gittin baristin demek yerine hakkinda hayirlisi olsun ins duzelir falan derdjm sanirim insanlarla uslubum biraz farkli.İlk anlattığınız için şunun söyleyebilirim o yaşlarda akran zorbalığı çok var ve çocuklar acımasız oluyor. Kusura bakmayın ama siz hala neden boşanmadığına akıl erdiremediğim üyelerdensiniz. Arkadaşım olsaydınız belki yüzsüz kelimesini kullanmazdım ama yüzüne ben de derdim o kadar şeyden sonra nasıl barıştın diye. E zaten olmayan bir şeyle sizi nasıl tehdit edebildi arkadaşınız anlamadım. Arkadaş edinmek sosyal çevreyle de alakalı bir durum. Sizin karşınıza düzgün insanlar çıkmamış sanırım anlattıklarınızda sizin yaptığınız bir şey yok gibi ama tabi karşı taraftan da dinlemek lazım. Bence arkadaş şart insan ailesine anlatmak istemediği bazı şeyleri arkadaşına anlatma ihtiyacı hissediyor ama şunun da farkındayım kimse olmazsa olmaz değil. Bana bir yanlış yaptıklarında en yakınım kim olursa olsun silebilirim ve insanlar da bunu bilip ona göre davranırlar
oyle bir yerdeyim ki psikoliji olarak gercek arkadaslik yok bence yada kimse kimseye guvenmemeli sirrini vermemeliAy bunlar ne saçma sapan insanlarmış böyle
kimseyle samimi olamiyorum artik insanlar sanki cok nankorHaddinden fazla değer veriyor olabilirsiniz. Değer hak edene hak ettiği kadar verilir. En yakın arkadaş olursa iyi olur ama olmazsa da bir sorun yok. Arkadaş olsun, sınırını bilsin o da yeterli bence. Bir de yakın arkadaş seçerken nacizane tavsiyem o insanın kişiliğine de bakın. Mesele sizinle olurken size iyi davranması değil. O zaten arkadaşlığın gereğidir. Fakat bir insan diğer insanlara da kötü değilse, karakteri çirkin değilse o zaman diğer kriterleri de göz önüne alarak yakın arkadaş kategorisine alabilirsiniz. Zamanla olur bu arkadaşlık ilişkileri. Çok verici olmayın bence..
İlk etapta kimseye çok güvenmemek, çok samimi olmamak en güzeli gibi. Zamanla tanıdıkça olumlu-olumsuz bir fikir ediniyorsunuz zaten karşıdaki insana karşı. Ona göre de arkadaşlık devam eder.kimseyle samimi olamiyorum artik insanlar sanki cok nankor
hic sevgilim olmadi ama esime gidip boyle soylese esim kiskanir irdeler ayni seyi esimden icin bana soyleseler bende sinirlenirim oyle iste
yorumunuz icin tesekkurler evliligimde birseyler icin cabaliyorum ilerde hem cocuguma hemde kendime ben elimden geleni yaptim demek istiyorum burada diger bayanlarin yazdiklarini okuyorum evlilik hakkinda benimki o ladar kotu bir evlilik segil diyorum kendime bi suru soru isareti var kafamda . karsi taraf acisindan bakiyorum olaya am akil erdiremiyorum mesela ben olsam yuzsuz gibi gittin baristin demek yerine hakkinda hayirlisi olsun ins duzelir falan derdjm sanirim insanlarla uslubum biraz farkli.
hic sevgilim olmadi ama esime gidip boyle soylese esim kiskanir irdeler ayni seyi esimden icin bana soyleseler bende sinirlenirim oyle iste
ilk defa soylemistim pek disari ozelimi anlatan biri degilim . bende de sorun var kiskaclik olayinda bende suphelenirdim aceba benden mi saklaniyor birseyler diye o yuzden kizamiyorm bu konudaÜslup elbette yanlış, belki de bıktırmış olabilirsiniz. Eski bir arkadaşım kocasıyla her hafta kavga eder her hafta gelir bir sürü şey anlatırdı. Ertesi gün toplanıyoruz hep birlikte kocasıyla bir iyi bir iyi. Adama söylediği lafları hatırladıkça ben utanıyorum ve bu durum gerçekten çok yapay dolayısıyla sinir bozucu geliyordu. Sırf bu yüzden eski arkadaşım diyorum. Arkadaşınız da belki sizi kendinize getirmek adına böyle sert bir üslup kullanmıştır, bilemiyorum.
Eşinizin ne kadar kıskanç olduğunu sizi erkek kuzenlerinizden kıskandığını söylediğiniz konudan hatırlıyorum. Benim eşimden önce 2 tane sevgilim oldu biri gidip eşime hayır pinkflambenin 10 tane sevgilisi oldu eşim ben karıma güveniyorum, o bana doğrusunu anlatmıştır diyemiyorsa zaten o adamdan hayır gelmez. Üstüne acaba kandırdım mı diye irdeleyecekse o anda gözümden düşer. Demek ki eşiniz herhangi birinin lafıyla sizden şüphe edebilecek bir insan. Bence bu arkadaşınız olmamasından daha önemli bir sorun
cok haklisiniz ama bazen arkadas yoklugunuda aramiyo degilmArkadaşlarınızın(!) ne olduğunu biraz geç anlamışsınız. Bu konularda kimseye öyle hemen güvenip herseyini anlatmamak gerekiyor. Siz iyi niyetli bir insansınız ama çoğu kişi böyle değil. Bizim ülkede böyle insanlara saf gözüyle bakılıyor. Dürüst düzgün birine de denk gelmeyince sizi kullaniyorlarda kullanıyorlar. Kullanıldığınızı anladığınız anda resti çekeceksiniz. Ayrıca hayatınızda illa arkadaşınızın olması gerekmiyor. Eşinizi arkadaş olarak da görebilirsiniz.
cok haklisiniz insanlar beni sevsin diye ugrastim hep hata yaptim tercuman oldunuzİlkokulda yakın arkadaşlarım farklı farklı dönemlerde farklı kişiler oldular. Çok sevdim hepsini. Sonunda aramız bozuldu, bitti.
ilkokulu bitirdiğimde hiç arkadaşım yoktu.
Lisede iki tane arkadaşım oldu. Aramız bozuldu sonra biriyle. Diğeriyle yakın kaldık. Onunla da geçen senelerde bitti.
Üniversitede geniş bi grubum vardı. Aramız bozuldu. İki kişi kaldı. Onlarla da arada çok samimi olmayarak görüşüyorum. Diğerleriyle tamamen bitti.
Ve ben kendimle alakalı şunu farkettim. İnsanlar beni sevsin diye o kadar çok uğraşmışım ki.
Sıkıntı burada başlıyor aslında. Kendiniz olup, kendinizden ödün vermeyip arkadaşlığınızı devam ettirirseniz kalan kalıyor. Giden gidiyor. Zaten gitmesi gerektiği için gidiyor. Geçmişte yaşamayın, kimse de sizi sevsin diye özel çaba göstermeyin, rahatsız olduğunuz konuları ifade etmekten çekinmeyin, bunları yaptıktan sonra çevrenizde kalacak olan kişiler gerçek arkadaşlarınız olacak diye düşünüyorum.