• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Emzirme dönemimdeki tatlı krizlerimi atlatıp kilo vericem inş

İnş.
Bende Karışık bitki Çayı yapıyorum çok iyi geliyor.. Söyleyim canım:
Ihlamur, taze zencefil (doğruyorum minik minik), yarım elma, yarım limon, 1 kabuk tarçın.. Hep bunu yaparız biz eşimle hastalanınca.. Birde taze portakal greyfurt suyu bol C vitamini al.. Bebeğin Burnuna bak.. Tıkalıysa muhakkak aç..
İns. Yararli olur deniycem sağul . Yaaa iyi beslendiğime inaniyorum ama çocukta kusma hirilti var ozamanda diyorum ben yanlişmi yapiyorum . Öğle yemeğim 1kase mercimek ,bir kase yoğurt ve layt ekmekle yağsiz tost . Nasil sizce aksama kuru fasulye yapcam ama gaz yapar diyede korkuuom . Ama oda gerekli bi besin inş bisi olmaz yiycem bakalim

İnş.

İns. Yararli olur deniycem sağul . Yaaa iyi beslendiğime inaniyorum ama çocukta kusma hirilti var ozamanda diyorum ben yanlişmi yapiyorum . Öğle yemeğim 1kase mercimek ,bir kase yoğurt ve layt ekmekle yağsiz tost . Nasil sizce aksama kuru fasulye yapcam ama gaz yapar diyede korkuuom . Ama oda gerekli bi besin inş bisi olmaz yiycem bakalim

Canım vicdan yapmana gerek yok yediklerim az değil. Benim bebeğim 6.ayina girdi yeni
ve kumaşı yeni azaldı çoğu bebekler kusar. Burun tıkanıklığı benimkin de de vardı ama ciddiye alma çok ta çünkü her bebekte olur yeni doğduğunda.
Sağlıklı besleniyorsan sorun yok ben 2 ayda 85.5 den 92.5 e çıktım çok yemekten şimdi 86 lardayim daha o aldıklarımı veremedim. Bol su ve bitki çayları iç.
Yeşilçaybbebeğin biraz daha büyüyen e kadar ara ver bence çok küçük daha bebiş te huzursuzluk yapar canım. 1 fincan dan fazla olmamalı zaten

İnş.

Bence çok sağlıklı besleniyorsun canım..
Bende hemen hemen aynı besleniyorum..
Benim bebeğim de 3 aylık.. Kusma var hala.. Günde 2-3 defa oluyor bazen.. Bazen hiç olmuyor.. Onu kafana takma.. Fazla emince kusuyorlar.
Bu kuru fasulye, nohut bünyeden bünyeye ve bebeğe göre gaz yapma durumu Değişiyor.. Denemelisin.. Bebeğini rahatsız edip etmediğini görmek için.. Tabii çok faydalı bol protein içeriyor.. Eğer rahatsız ederse 2-3 Ay'ı geçtikten sonra yersin.. Şahsen ben ilk ay hiç yemedim çünkü zaten kolik bir bebeğim var.. Ama şimdi nohut felan yiyorum..

Ara Yaptım 3 gibi:
1 latte
1 küçük çikolata
(Kaç gündür canım deli gibi istiyordu.. Bugün kendime izin verdim.. Çünkü akşam yerim diye korktum.. Akşam sindirmek daha zor..)

Canım vicdan yapmana gerek yok yediklerim az değil. Benim bebeğim 6.ayina girdi yeni
ve kumaşı yeni azaldı çoğu bebekler kusar. Burun tıkanıklığı benimkin de de vardı ama ciddiye alma çok ta çünkü her bebekte olur yeni doğduğunda.
Sağlıklı besleniyorsan sorun yok ben 2 ayda 85.5 den 92.5 e çıktım çok yemekten şimdi 86 lardayim daha o aldıklarımı veremedim. Bol su ve bitki çayları iç.
Yeşilçaybbebeğin biraz daha büyüyen e kadar ara ver bence çok küçük daha bebiş te huzursuzluk yapar canım. 1 fincan dan fazla olmamalı zaten
Allah bağişlasin evladini hayirli olsun bide ben gòrsem ek gida dònemini ahhh ahh . Yeşil çayi 1su bardagi içiyorum rahatsizlik derken gazmi yapiyo òyleyse içmem hiç duymamiştim zare huzursuz bi bebek belki onsandir . Oğlum hastaydi caninya şiddedli öksürüğu vardi bebege yaklaşma öpme dedikçe öptü anne sütüde korumadi anlaşilan inş. Ilerlemez

Benim bebeğim de 3 aylık.. Kusma var hala.. Günde 2-3 defa oluyor bazen.. Bazen hiç olmuyor.. Onu kafana takma.. Fazla emince kusuyorlar.
Bu kuru fasulye, nohut bünyeden bünyeye ve bebeğe göre gaz yapma durumu Değişiyor.. Denemelisin.. Bebeğini rahatsız edip etmediğini görmek için.. Tabii çok faydalı bol protein içeriyor.. Eğer rahatsız ederse 2-3 Ay'ı geçtikten sonra yersin.. Şahsen ben ilk ay hiç yemedim çünkü zaten kolik bir bebeğim var.. Ama şimdi nohut felan yiyorum..
Yiyecem bakalim inş. Yararindan ötürü yicem yoksa öyle çok sevdiğim bi yemek deģil . Kolikmi allah kolaylik versin zorrr durumun

Allah bağişlasin evladini hayirli olsun bide ben gòrsem ek gida dònemini ahhh ahh . Yeşil çayi 1su bardagi içiyorum rahatsizlik derken gazmi yapiyo òyleyse içmem hiç duymamiştim zare huzursuz bi bebek belki onsandir . Oğlum hastaydi caninya şiddedli öksürüğu vardi bebege yaklaşma öpme dedikçe öptü anne sütüde korumadi anlaşilan inş. Ilerlemez

Canım ben diyetisyene gittim o dedi 17 den önce iç diye bebekte huzursuzluk yapar dedi yeşilçay. Takip Et eğer huzursuzlanirsa bırak dedi.

Geçmiş olsun canım....
Bebeğin konusunda rahat ol ne kadar rahat olursan o kadar rahat buyur canım. Benim ikinci ilk bebeği büyütmek daha zor. Allah yardimcin olsun

Yiyecem bakalim inş. Yararindan ötürü yicem yoksa öyle çok sevdiğim bi yemek deģil . Kolikmi allah kolaylik versin zorrr d
Canım ben diyetisyene gittim o dedi 17 den önce iç diye bebekte huzursuzluk yapar dedi yeşilçay. Takip Et eğer huzursuzlanirsa bırak dedi.

Geçmiş olsun canım....
Bebeğin konusunda rahat ol ne kadar rahat olursan o kadar rahat buyur canım. Benim ikinci ilk bebeği büyütmek daha zor. Allah yardimcin olsun
Amin cümlemizin yardimcisi olsun inş. Bende içmiyim ozaman bakalim huzursuzluğu geçerse bidaha içmem .

Yiyecem bakalim inş. Yararindan ötürü yicem yoksa öyle çok sevdiğim bi yemek deģil . Kolikmi allah kolaylik versin zorrr durumun

Sağol canım öyle malesef.. Sürekli kucak isteyen huzursuz bir bebek..bizimde ablamız bebek doğduğu gün ateşlendi hastalandı.. Doktor hastaneden mikrop kapamıştır dedi.. Ablamız ilaç içmez çok inattır.. Uzun zamanda atlattı.. Tabii geldi gitti öptü bebeği.. 1 hafta sonra ben grip oldum 2 haftalıkken de bebeğim hasta oldu..
Korktuk doktor doktor gezdik bi türlü geçmedi.. Tam geçti derken yine başlıyordu.. Burun tıkanıklığı hırıltı.. Hatta bir ara Öksürük başladı.. Zamanla geçti.. Ben doktora Üzülerek benden mi geçti acaba dedim.. O da: hastalanacağı varsa engel olamazsın.. Bir mikrop girince eve herkesi etkiler dedi..
Kısaca kendini üzme.. Geçmesi için kendine iyi bak , moralin iyi olsun..
Bu arada biz seninle tanışamadık..
Kendinden kısaca bahsetsen..

Arkadaşlar ben akşam yemeğimi 5.00 te yedim.. Umarım çok acıkmam..
Menüm:
1 tabak pırasa
1 dilim ekmek
1 Peynirli börek(sigara Böreği tarzında ama Fırında az Yağlı)
Yarım ıspanaklı Börek
( eşim çok istiyordu.. Yaptık artık..
Bitinceye kadar azar azar yicez gibi görünüyor.)

Yeşil çayı ben sormustum doktorumuza öğlen vakti 1 bardak dedi huzursuzluk zayıflama ilerde de kansizlik yapiyormus bebeklerde. Dikkat etmek lazim

Bende misafirlikde oldum için aksami erken yedim.
yarım kase corba
az makarna
1 kaşık bile gelmez et kavurma. Çok açıkçak gibiyim bende.

Ara:
Sıcak çikolata
Badem
3 hurma
Yarım muz

Bende nescafe yanında dayanamayıp 3 minik cokoprens yedim. Napim ya çok acıkmıştım.

Bende nescafe yanında dayanamayıp 3 minik cokoprens yedim. Napim ya çok acıkmıştım.

Ah canım yaa malesef işte hep aynı modda gidilmiyor helede sürekli hayatın diyetlerde geçtiyse.. Sıkılıyor insan.. Bugün böyle oldu.. Bende pişmanım ama pazartesi tartı günü.. Oyüzden yarın bari düzgün beslenelim.. Şahsen ben kendi adıma dün ve bugün için pişmanım.. Ama sen bana göre güzel gittin.. Bu atıştırmalar etkilemez diyetini üzülme..

Çok geç oldu biliyorum ama ancak uyuyacağım.. 12 gibi bir muz bir hurma yedim bir bardak süt içtim.. Acıktım napaayım..

Back