Aslında 13 aylık bir bebek herşey yemeli
zor bir durum. Ek gıdaya kaç aylık başladınız. en geç 6. ayın içinde geçilmeli. benim sütüm olmadığı için biz 5 aylık başlamıştık. kendi kendine yemeye teşvik ettik o dönemler. bir yaşına girdiğinde sakatat hariç herşey yiyordu ayırt etmeden. sebze haşlayıp oyun oynama esnasında tabakla birlikte önüne koyabilirsin cnm bu şekilde alışmaya başlar ağzına götüre götüre. benim eltimin kızı da hiç birşey yemezdi. anne sütü bol olduğu için hep anne sütüne yöneldiler. (kesinlikle kötü bir şey demek istemiyorum yanlış anlama cnm anne sütünün yerini hiç birşey tutmaz.) 2 yaşına kadar bıraktıramadılar. yemek reddetti hep. 2 yaşına geldiğinde hala püre şeklinde yemekler yedi uzun bir süre. Ek gıdaya geçiş döneminde de püre yemek yedirmemek lazım. çatalla ezip vermek lazım. demek istediğim anne sütü bol diye ilerde yaşanacak sıkıntıların önünü kesmek adına ek gıdaya da zamanında alıştırmak gerekiyor. Dediğim gibi anne sütü bir numaradır her zaman.
sadece zamanı geldiğinde başlamak lazım. belki benim de sütüm olsaydı aynı durumda olurduk. bir yaşında çerez bile yerdi oğlum çünkü çok erken 5 aylık ek gıdaya geçtik ve hiç birşeyi püre yapmadım ısırarak yedi yada çatalla ezip
Bu şekilde kaçamaklar yaptıktan sonra, eve gidince yarım saat egzersiz yapabilirsin. En azından yediğinin 3/1'i yakılmış olur cnm.