eminim böyle bir derdi çeken yeryüzünde bi ben varımdır...çok şaşıracaksınız...

bence konu sahibi her şartta kendini kendini yengesiyle kıyaslıyor
yengesine yapılanlar kendisine yapılmadığı için kıskanıyor
başka bir açıklama göremedim iki konu arasında.
yengesine yapılan herşeyi FAZLA
kendisine yapılan herşeyi EKSİK görüyor

aklıma bir fıkra geldi,iki kadın dertleşiyormuş,biri diğerine sormuş
- kızın nasıl evlendi rahat mı demiş
+ çok rahat demiş kadın,damadım her akşam yemeğe dışarı götürüyor kızımı gezdiyor tozduruyor,elini sıcak sudan soğuk suya sokmuyor demiş.
- Peki oğlun nasıl demiş diğer kadın o da evlendi rahat mı demiş
+ Ay komşu demiş hiç sorma öyle bir geline düştüm ki her akşam dışarda yemek yiyorlar,hep oğlumun parasını harcıyorlar.

böyledir bu işler

Son düzenleme:
bazı insnlar şeytan oluyor bizdede bi tane var abimi benden uzaklaştırdı iyice. çare varmı dersen yok onlar mutlu olsun dicen geçicen kenara ama allh mazlumun yanındaıdr o yüzden çok önemseme. bir de bir laf vardır sonradan görme ........... dönme diye o sebeple bu işler malesef böyle. bende çok kafama takıyordum ama çare yok abiler bu kadar değer verip ailerleri 3.4 plana atarlarsa eşlerde yapar yapacağını. iş abilerde ortayı bulacak iki tarafıda ezdirmeyecek bak o zaman iki tarafta sıkıntı çıkarıyor mu

eğer dedeğin gibi kıyaslama durumu olsaydı diğer abimin nişanlısylada sroun yasıyorum derdim o zaman haklı olurdunuz...onlarda çok mutlu herseyn en iyisi yapılıyor ama ben daha çok mutlu olmasnı isityorum oınun...eş meselesne gelnce emin ol nişanlımda beni mutlu ediyor tamam bazen detaylara takılıp canımı skıyorum farkındayım ama
neticede ailesi ile ilgisli sorun yaşıyorum ama günlük hayatta sürekli bu dertler yüzünden ah vah yapmıyorum..emin ol normal hayatta tanısan asla biriyle dertlermi paylaşmam..sevmemdeçünkü insanları sıkmayı boğmayı sevmem..hep poztif yaklaşıyorum..
birde eskiden örf adetler bana saçma gelrdi ama nişanlanınca insan içten içe isityor ya herkese yapılıo banada yapılssın...en basti mesela saolsunlar nişan bohçama çok özen gösterdiler nişanlımın ailesi alş veriş sırasında ayna takımı vb gibi şeyleri almayalım çok gereksiz dedim..bi ayna takımı 50 tl..saçma sapan bi terlik 40 tl...işte bunlarda çok küçük gereksiz şeyler bana alındı ama bi arkadaşıma alınmadı mesela takıyor kafasına.........neden ayna takımı yada o çeyız bohçasına herkesin çokmu ihtyacı var...yada ne biliyim işte bayram hediyelerine vs....ama işte demek istediğim gerek yok dedğimz halde insan bekliyor...yapılmasnı istiyor...nişanlımısnz bilmiyorum ama nişanlanınca beni daha iyi anarsınız...burdaki herkes görnrde takmıyorum etmıyorum diyo ama herkesin içinde bi ah keşke söylenseydik,içimize atmasaydık diyor....neticede herkes isityor..yapılmazsa bi ömür onu içinde yasaştyyosun...
yazdıklarımı iyi okumamışsınız....yengem her ne sebep olursa olsun bana iftira atmış biri..bayraamda abimle barştığm gün çantasını fırlatıp evine gden kişi....ve tüm bunlara rağmen hala ona dua ediyorum düzelir inş diyorum...........ben tüm bunları söylerken nasıl bi kıyaslama algıladınız anlamıyorum...bizim yerimzde kim olsa bu kadar susamazdı durumlara....emin ol öyle...kimseyide kınama...başına geldğnde anlarsın o zamanda....

insanlarımız ne kadarda ön yargılı..ne kadarda kolay teşhis koyabiliyorlar.....sizin gerçekten her iki konumadanda bunları nasıl anlayabildinz ki dikkat ettim bu yargya varan tek siz varsınız.....ufak tefek detaylara takılıp canımı sıkan biriym fakat günlük hayatta inanlımaz poztfim...asla kimseye derdimi anlatıp boğmam ..ayrıca nişanlanmadan önce örf adetler bana çok saçma gelirdi.......herneyse nişanlımı çok seviyorum ailesiyle çevresel faktörlernde etksyle arada sırada kafam karşsada onunla bi hayat kurabilceğme tüm sorunları aşacağmza inanıyorum..

neticede ailesi ile ilgisli sorun yaşıyorum ama günlük hayatta sürekli bu dertler yüzünden ah vah yapmıyorum..emin ol normal hayatta tanısan asla biriyle dertlermi paylaşmam..sevmemdeçünkü insanları sıkmayı boğmayı sevmem..hep poztif yaklaşıyorum..
birde eskiden örf adetler bana saçma gelrdi ama nişanlanınca insan içten içe isityor ya herkese yapılıo banada yapılssın...en basti mesela saolsunlar nişan bohçama çok özen gösterdiler nişanlımın ailesi alş veriş sırasında ayna takımı vb gibi şeyleri almayalım çok gereksiz dedim..bi ayna takımı 50 tl..saçma sapan bi terlik 40 tl...işte bunlarda çok küçük gereksiz şeyler bana alındı ama bi arkadaşıma alınmadı mesela takıyor kafasına.........neden ayna takımı yada o çeyız bohçasına herkesin çokmu ihtyacı var...yada ne biliyim işte bayram hediyelerine vs....ama işte demek istediğim gerek yok dedğimz halde insan bekliyor...yapılmasnı istiyor...nişanlımısnz bilmiyorum ama nişanlanınca beni daha iyi anarsınız...burdaki herkes görnrde takmıyorum etmıyorum diyo ama herkesin içinde bi ah keşke söylenseydik,içimize atmasaydık diyor....neticede herkes isityor..yapılmazsa bi ömür onu içinde yasaştyyosun...
yazdıklarımı iyi okumamışsınız....yengem her ne sebep olursa olsun bana iftira atmış biri..bayraamda abimle barştığm gün çantasını fırlatıp evine gden kişi....ve tüm bunlara rağmen hala ona dua ediyorum düzelir inş diyorum...........ben tüm bunları söylerken nasıl bi kıyaslama algıladınız anlamıyorum...bizim yerimzde kim olsa bu kadar susamazdı durumlara....emin ol öyle...kimseyide kınama...başına geldğnde anlarsın o zamanda....

...nişanlımısnz bilmiyorum ama nişanlanınca beni daha iyi anarsınız.......

evliyim ben 6 yıllık mutlu mesut giden bir evliliğim var çok şükür
ben sizin cümlelerinizden yola çıkarak kıyaslama yaptığınızı düşündüm
biz yengeme bunu bunu yapmıştık
ama şimdi nişanlımın ailesi bana bunu yapmıyorlar diye
(bu konuda değil,diğer kilitlenen konunuzda)

her ailenin durumu farklıdır,kimse kimseyle bir değildir
ben bunu söylemek istiyorum,
bizde geçtik o yollardan ama inan
nişanlıyken bu böyleyse
evlenince komşunun evinde 105 ekran tv var bende niye yok
muhabbetine kadar gider iş
sen nişanlınla mutlu musun anlaşabiliyor musun onunla bir ömür boyu el ele yürüyebileceğine inanıyor musun ?
ama sen bunlardan daha çok 100 liranın 200 liranın muhabbetini yapıyorsun
o yüzden burdakilere de böyle cevap verme hakkı doğuyor.

evlenince ne demek istediğimi daha iyi anlarsın

birde diğer kardeşmin nişanlısyla herhangi bi sorun beirtseydim belki kıskanç diyebilrdiniz...ama mesela onada şuan herşey yapılıyor....hemde fazla fazla..ama onu öyle çok seviyorumki yinede yengem yuzunden biraz mesefalei duruyorum çünkü insanlara güvenı azaldı halıyle....ama günlük hayattada bu kadar ön yarglı olmayın olaya hemen teşhis koymayın...gördüğünz gibi sürekli yanılan taraf olursunuz....bence analiz kabiliyetinz çok zayıf..sanırım fazla okumuyosunuz günlük hayatta...burdaki yazıları fazla okuyosunz eminm ama lütfen biraz gazete,roman ,kitap dergi vs okuyun...emin olun sizin için çok işe yarayacaktır...

lütfen sizde aşağıda yazdığım cvbı okuyun...100 lira falan mesele değil...hiç vermeseler emin ol daha iyi..örf adettlere kafama takan biri değildim eskiden ama bizde gelin hep el üstünde tutulurdu böyle aşılandık...gelinlere değer göstergesidr bayram hedyeleri altınlar vs....yoksa herkes herkesi sever...bu bi dayanışma yardımlaşmadır.....sizin kız çocuğnz olsa sizde kızın için bu tarz beklentiler içinde olursunz emin olun bana yapılmadı kızıma yapılsın dersnz belkide....aileden bişey görmeseydim belki onun ailesnn yaptığı bana fazla gelirdi....imkanları oldunu biliyorumki şlimdi bana belki imkanları odur diceksinz...sadece uğraşmak istemiyolar...herseyi zahmetsiz yapmaya çalşıyolar....onlardan alacağım hiçbişeyde beni zengin etmez ayrıca......gönül hoşlugudur bu şsandır şereftir......elbette ne olursa olsun nişanlımla mutluluğm önemli işte bu tarz sorunlar olunca mutluluğa bazen gölge düşebiliyor...

...100 lira falan mesele değil...hiç vermeseler emin ol daha iyi..örf adettlere kafama takan biri değildim eskiden ama bizde gelin hep el üstünde tutulurdu böyle aşılandık...gelinlere değer göstergesidr bayram hedyeleri altınlar vs....yoksa herkes herkesi sever...bu bi dayanışma yardımlaşmadır.....sizin kız çocuğnz olsa sizde kızın için bu tarz beklentiler içinde olursunz emin olun bana yapılmadı kızıma yapılsın dersnz belkide....aileden bişey görmeseydim belki onun ailesnn yaptığı bana fazla gelirdi....imkanları oldunu biliyorumki şlimdi bana belki imkanları odur diceksinz...sadece uğraşmak istemiyolar...herseyi zahmetsiz yapmaya çalşıyolar....onlardan alacağım hiçbişeyde beni zengin etmez ayrıca......gönül hoşlugudur bu şsandır şereftir......elbette ne olursa olsun nişanlımla mutluluğm önemli işte bu tarz sorunlar olunca mutluluğa bazen gölge düşebiliyor...

kıyaslama durumuna gelincede lütfen aşağıda verdğim cvı okuyunuz

sabırla bütün yazdıklarını okudum çok ayrıntılara girmişsin 100 lirann hesabını yapmıyuorsun maden neden anlatıyorsun artı sunu yaptık bunu yaptık cok yalnış eminim parası fazla içindeil beğendiği için almıştır eşyaları....artı zengin bi ailede doğmaması onun sucu deil ....sizin yazdıklarınızdanda o fakir pahalı eşya beğenemez gibi falan olmuş anlattıklarınızdan sanki biraz cekememişsiniz siz....... o kadını parayla satın aldığınızı falan mı zannediyorsunz isterseniz trilyonlar verin sevmezse sevmiyor .... biras sert olacak belki söylediklerim ama söylemeden gecemiycem siz o yaşta daha okuyordunuz sanırım yani para sizin paranız deil babanızın parası dimi tabiki harcycak adam evladına.... bugun onlara yarın size harcıycak öğle ayrım kayrım olur mu bence maddi anlamda o kısımda size laf düşmez ..... bu konunuzda maddi konuları çok ön plana cıkarmışsınız ... deseydnz ki yengem bana iftira attı senelerce abimle dargın kalmama vesile oldu o zaman derdim ki size yengenizin hastalık derecesinde kıskançlığı var uygun bi dille psikiyatriye getirin ama sizde çok kendinizle kıyaslamışsınız o yüzden sizinde adil olarak yazdığınızı düşünmüyorum ... yanılıyorsamda özür dilerim sadece yazınızdan anladığım bu nihayetinde sizin hayatınızın içinde deiliz b ilemeyiz

Son düzenleme:

canım yazdıklarını tamamen okudum ve bana sakın darılma yengen parayı gorunce yanı yokluktan varlıga gecınce bırden degısmıs sızı cekemıyor sızınle ıyı olmasını ıstemıyor cunku dedıgın gıbı ıplerını oyanatamıyacak abınde cok bunalmıstır ne yapıcagını sasırmıs haldedır dıyecek bırsey bulamıyorumkı cunku hersey ortada senın bedduana gelınce abdest al ve allaha dua et bugun mubarek gundeyız senın bedduan tutmus gıbı cocugu olmamak nedır ben bılırım beduan haklıymıssınkı tutmus senden bulmasın allahından bulsun sen sana dusenı yap ve allaha dua et cocukları olsun dedıgın gıbı belkı cocugu olunca hersey degısır allah babana acıl şifalar versın gecmıs olsun canım senın ve aılen ıcın cok uzuldum

evet burdan ne anlatmak istedğimi anlatmakta zorluk çekenilirm...elbette hatasız olmayabilirm..ama yengemi parayla satın alabilmekte ne demek bunu anlamıyorum biz ona hep sevgşyle yakşatık değer gösterdik...hastayken hep yanında biz olduk...en zor zamanlarnda hep yanındaydık...maddi konuları belrtmemnın nedenı burda çoğuu kişi eşinn ailesnn maddi konuda hçbşey yapmadğndan hayflanıyor ben dahi....biz ona fazla fazla yaptğmz halde gördğm muamle bu diye yazıyorum...yukareda allah herseyi görüyo biliy...benim yengeme karşı içim rahat...çünkü her frsatta el açıp onun için defalarca dua ettmi ben biliyorum
erkek kardeşinz varmı bilmiyorum ama umarım sizde benzer bi olayla karşlasrsınz ki o zaman daha rahat anlarsınz beni.....mağdur taraf ben olduğum halde nasıl ifitra atn,arkamzdan konusan,abme okulu bıraktıran,.....daha bi sürü belitmedğm şeyler yapan yengemi nasıl haklı çıkartablıyosunz sizde onun gibi düşünen birisnz işte...insanlara acıma duygusu yok..hep önyargılısnz...hayatınz o kadar berbatr ilerliyoki insanları yarglamakta kırmakta bir numarasnz...karşı tarfın neler hissedebilceğni düşünmeden yazıyosunz......insanlar yaptıkları herşeyden sorumludur...hem bu dünyada hem diğer dünyada...siz beni burda kınadınz....belki aynı duurm sizin kardeşnzn yada oğlunuzun başına gelicek...ki böyle bişey olsun istemem...sadece insanları bu kadar kolay yargılayamazsınız....

birincisi ben yazdığım hiç bir kelimesinde yengeniz haklı demedim sadece sürekli maddiyattan bahsettmişsiniz ayrıntılara cok girmişsiniz dedim ... lütfen ii okuyun ii anlayın düzgün cvplaşalım ... daha sonra erkek kardesnz var mı eger varsa umarım sizde yasarsınız dedniz beddua ettiniz resmen .. erkek kardesim yok ama sen böyle her düşüncene katılmayan insana beddua edersen daha çok cekersn

LÜTFEN ARKADAŞLART OKUYUN YAZDIKLARIMDA KONU SAHİBİNİN HIŞIMINA UĞRADIM YALNIŞ NE YZDIM BURAYA KONUYU REEL ACIDAN GÖREBİLMEK İÇİN KONU ACIYORUZ POHPOHLANMAK İÇİN DEİL

sabırla bütün yazdıklarını okudum çok ayrıntılara girmişsin 100 lirann hesabını yapmıyuorsun maden neden anlatıyorsun artı sunu yaptık bunu yaptık cok yalnış eminim parası fazla içindeil beğendiği için almıştır eşyaları....artı zengin bi ailede doğmaması onun sucu deil ....sizin yazdıklarınızdanda o fakir pahalı eşya beğenemez gibi falan olmuş anlattıklarınızdan sanki biraz cekememişsiniz siz....... o kadını parayla satın aldığınızı falan mı zannediyorsunz isterseniz trilyonlar verin sevmezse sevmiyor .... biras sert olacak belki söylediklerim ama söylemeden gecemiycem siz o yaşta daha okuyordunuz sanırım yani para sizin paranız deil babanızın parası dimi tabiki harcycak adam evladına.... bugun onlara yarın size harcıycak öğle ayrım kayrım olur mu bence maddi anlamda o kısımda size laf düşmez ..... bu konunuzda maddi konuları çok ön plana cıkarmışsınız ... deseydnz ki yengem bana iftira attı senelerce abimle dargın kalmama vesile oldu o zaman derdim ki size yengenizin hastalık derecesinde kıskançlığı var uygun bi dille psikiyatriye getirin ama sizde çok kendinizle kıyaslamışsınız o yüzden sizinde adil olarak yazdığınızı düşünmüyorum ... yanılıyorsamda özür dilerim sadece yazınızdan anladığım bu nihayetinde sizin hayatınızın içinde deiliz b ilemeyiz

hıc kendını yorma kardes konu sahının bı öncekı konusuda paraydı ve yoruma acık bır alan burası şimdi size burda ne işiniz var der bı konuda yorum yaptık bana öle dedi ve bır baskasına üzülme yanı konu sahıbı yengesını kıskanıyor olabılır cunku kendısıne kayınpederı 200 tl vermıs bayramda harclık az dıyor YARABBİ ŞÜKÜR DEMIYOR eee insanın gözü yukseklerde saldırmasıda gayet normal madem olumsuz yorumları istemıyor burda ne işi var ????sizde ona öyle söyleyın

Aynısını dayımın hanımı da annemlere yapmış.Benim dayım yurtdışında yaşıyor seneden seneye geliyorlar türkiyeye.Yengem aynı senin anlattığın gibi dayımı kızkardeşlerinden annesinden kıskanmış sadece onunla ilgilensin istemiş hep aralarını açmaya çalışmış ki hala fırsatını bulsa yapacak yapıda bir insan kendisi. Ki annem,teyzelerim,anneannem ona hep iyi davranmıştır hatta türk toplumunun yapısı gereği misafir geliyorlar diye hep bi daha fazla ilgi göstermişlerdir. Ama yengem dediğim gibi aynı senin anlattığın gibi dayımı ailesinden hep uzaklaştırmaya çalışmış türlü türlü dolaplar,iftiralar atmış.En basitinden bulaşıkları annem yıkarken gelip elinden alıp ,daha sonra 'bulaşıkları bana yıkattılar 'diye dayıma ağlayan bi insan kendisi. Amacına da ulaşmıştı,dayım baya bi soğumuştu herkesten.Tabi bizimkilerde hem misafir hem de dayım üzülmesin ,araları bozulmasın diye birçok şeyi gördükleri halde seslenmemişler.

Ama en sonunda annem dayanamadı bundan 15 sene önce filan ben de hatırlıyorum çocuktum o zaman. Annem tüm kardeşler beraberken patladı tüm gerçekleri, tüm yaptıklarını yengemin yüzüne vurdu.Yengem hiçbirşey diyemedi çünkü söylediği herşey doğruydu annemin yalanlayamadı da çok fena sıkıştı.Dayımda bunları hiç bilmediği için beyninden vurulmuşa döndü.Hatta daha sonra dayım yengeme 'beni kardeşlerimden soğuttun 'diye bağırmış bile. O olaydan sonra dayım karısının iç yüzünü gördü. Daha fazla bağlandı kardeşlerine.Şimdi yengem yine aynı şeyleri yapmaya çalışıyor ama dayım dinlemiyor bile.Biliyor neyin ne olduğunu.Yengemin de kimsenin gözünde değeri kalmadı.Herkes yine saygı da kusur etmiyor , en iyi şekilde ağırlıyor (yine de yaranamıyor o ayrı) ama hiçkimse de takmıyor onu artık.
Bence siz de herkes bir aradayken anlatın herşeyi abinize. Gerçekleri nasıl olsa yalanlayamaz.Abinizde anlar onun iç yüzünü...

la havle daha neler duycaz bu kadınlar kulubunde yaaa hayretim şaştı vallaha ......

la havle daha neler duycaz bu kadınlar kulubunde yaaa hayretim şaştı vallaha ......

sorma valla diğer konusu kılıtlendı yoksa sabah o hışımla yazacaktım nerde ne varsada işte hayat her türlüsü cıkıyor benım burda ne işim varmıs ben her konuyu okuyup yorum yapan bırıyım ve ılk defa bu uyeden hışım gördüm bana iyi kötü yorum yapsınlar artısını pozitifini görürürüm ama bu arkadas hep ıyı hep ıyı istiyor..

konu sahibinin tarzı bu istemediği bir yorum olunca uslubu değişiyor
benim de kültürlü olmadığımı idda etti mesela
gülüp geçiyorum sadece

Son düzenleme:
konu sahibinin tarzı bu istemediği bir yorum olunca uslubu değişiyor
benim de kültürlü olmadığımı idda etti mesela
gülüp geçiyorum sadece

bızım bırsey söylememıze gerek yokda işte sessiz halimi bozup cvp verdım ama gun gelecek devran dönecek ozmn anlayacak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…