Emanet ergenlik cagindaki cocuk

Öncelikle herkes bir şekilde yolunu her daim bulur, yeter ki istesin buna katılıyorum.

Ancak günümüzde insanların bencil olduğu da bir aşikar. Fedakarlık bir diğer uçsa bencillik de diğer kutup oldu ve sorun şu ki normallestirildi. Ben de bunu doğru bulmuyorum. Madem öyle kimse kimse ile bu derece gereksiz samimiyet de kurmasın o zaman. Ben sahteliğe karşıyım.

Ya da sınırı doğru belirleyemeyip de hemen kendini kurtarma peşinde olunmasina. Değil 1.5 yıl 15 gün istemedigim insan benim evimde kalamaz. İyi niyetli olmak, sorumluluk almak ile enayi yerine koyulmak farklı şeyler. Bunun sinirini bilebilecek olgunlukla ve davranışta olabilmek gerekiyor.

Aynen ben biraz bencilim:) Onca cektigim zorluktan sonra kendimi kurtarma pesindeyim. Daha bir evim, arabam, esim, cocugum yok:) Bunlari bi edineyimde, didimin didisinin okulunu, yasamini karsilayip, sorumluluk alabilir miyim gorurum. Suan tek onceligim ben, ve ailem. Daha onlara destek olsun diye aylik para gonderiyorum. Bencilin onde gideniyim bence, ozelliklede kuzenimin 13 yasinda bir cocugun sorumlulugunu bu yasta almak istemeyerek, bu durum icin enayi yerine konulmasam bile

Bekar insan eve erkek arkadaş getirse getirir yani bunu hiç düşünemiyorlar mı veya o kızın başına herhangi bir şey gelse ucu size dokunur en basitinden hasta oldu yine sizin ilgilenmeniz gerekecek… aile çok vurdumduymaz fazla rahat

Size özellikle öyle bir şey söylemedim ama konuyla alakalı farklı yorum yapan kişilerden birisi oldugum için siz bana takıldınız anlaşılan :)

Madem bu kadar ne yapıp yapamayacaginizi biliyorsunuz yapmanız gereken çocuğa laf atıp durmak yerine yani o yapabilir mi ki? Yok uçağa yalnız binebilir mi ki? ( yani tek sorun sanki bunlarmis da bunlar hallolsa yardımcı olacakmissiniz gibi) yorum yapmayı keserseniz ve buraya yazdığınız cesurlugun %30 u kuzeninize yazarsanız herhangi bir sorununuz olmayıp kişisel hayatınıza mutlulukla devam edebilirsiniz.

Ay bide bu var, daha hicbirsey arastirmadan ' dil kursuna yazdirdik, orda lise egitimi nasil? ' diye soruyor bana
Bence arayın , uzatmayın bu işi . Direk ben istemiyorum kendi hayatım var filan deyin. Hatta ev arkadaşım var deyin de o geldiği bir hafta bile kalamayacağını bilsin. Eğer şimdi aramazsanız onlar gelme hazırlığı yapıyordur

Kesinlikle yuz vermeyin kadın yolunu yapıyor.

Ben çocuklarım olduğu halde başka birinin çocuğunun sorumluluğunu üzerime almam. Kızın tam deli çağları, annesi bile uğraşmaktan yorulmuş sizden nasıl beklentiye girebilirler. 13 yaşında bir çocuğun istemesi ile olmaz o işler, sadece dil bariyerini aşmakla olmaz, bunun maddi külfeti var, hastalığı var, psikolojik sorunları var siz nasıl üstesinden geleceksiniz. Ayrıca buna tamam deseniz başkaları için de yol açmış olursunuz kabul etmeyin

Ülkenin nesine bakacak ki? Cafe mi gezecek? Okula bakmaya hocalarla konuşmaya gelmiyor mu bu kız? Sokakları güzelse mi yerleşecek? Bir sürü blog var bunlarla alakalı. Turist gibi gezip donecek mi?

Ülkenin nesine bakacak ki? Cafe mi gezecek? Okula bakmaya hocalarla konuşmaya gelmiyor mu bu kız? Sokakları güzelse mi yerleşecek? Bir sürü blog var bunlarla alakalı. Turist gibi gezip donecek mi?
Oyle gorunuyor, ortada okul yokki. Zaten ben buradaki liseleri yada o yas grubu icin egitimi bilmiyorumki. Bu arada bugun bana instagramdan bir lise egitimi icin yurtdisi danismanlik veren bir adamin sayfasini atmis, 'canim buna bakar misin, sence guvenilir mi' yazmis. Te yarabbim

Ben hiç anlamam diye olumsuz cevaplar verin bence.

Peki asıl soru; İngilizcesi kime göre iyi. Mesela ben YDS sınavından 80 küsür puan aldım ama İngilizcem ÖSYM kriterine göre YL ve doktora için iyi ama şu an bana İngilizce konuş deseniz konuşamam. Yazamam ama akademik makaleleri çok iyi anlarım. Bu kime göre iyi? Bence o kızın dili de annesine göre iyi ama bahsettiğiniz tarzda bir çocuğun İngilizcesi bana göre pek de iyi değildir. Annesinin yurtdışına yollamak için abartarak övdüğünü düşünüyorum.

Bende mi anormallik var acaba o yaştaki çocuğu tek başına yurt dışına gönderecekler ve begenirse belki de yıllarca sizinle kalacak.liseli çocuğumu arkadasina gondersem aklim kaliyor.ne cesaret?
Kesinlikle baştan iznim yok , burada lise eğitimi iyi değil birseyler söyleyin ve kabul etmeyin.bu çok büyük bir sorumluluk.

Net olun lütfen asla bu sorumluluğu almayın 18 yasından küçüklerin hiç birseyi yanliz yapamadıgını sizinde böyle bir sorumlulugu asla almayacagınızı kendileri okul vs ayarlayıp gönderse dahi ilgilenemeyeceginizi söyleyin ne casaret kesinlikle size güveniyorlar önlerini kesin

Ben de aynı puanı aldım iyi olduğumu düşünüyordum ama mesela kızımla londra'da bir üniversitenin dil okuluna gittik. Beraber başladık o sıkıldı ortak girdigimiz kurdaki kurstan, rica edip tekrar seviye sınavına girdi. Çocuk c2ye 3 çıktı ben b2. Ben baya ingilizce biliyorum sanıyordum en azından c1 ama tura katıldık tek kelime anlamadım ne anlatıyor ne diyor. Oradaki diksiyon falan çok farklı. Tek kelime konusamadim insanlarla. Okullardan burada öğrenme başka o ülkede konuşmak bambaskaymis. Şiveleri bile farklı. Türklerin öğrendiği ingilizce kesinlikle sadece turkiyede geçerli.

Bir söyleşide dinlemiştim. İngilizceyi dinlediğiniz zaman anlamıyorsanız ben dil biliyorum demeyin diye. Cidden öyle. Ben diyemiyorum mesela. Evet iyi makale tercüme ederim ama orada kalır benimki. YDS YÖKDİL de okuduğunu anlama sınavı malesef.

Yatili lise degilse ; ailesi yaninda olmadan ve adrese dayali okul secimi oldugundan aile adres bildirimi sart oluyor kendi yasadigim ulkede. oyle kucuk yasta cocugu 1. derece aile olmayan veli ile zaten kabul etmezler muhtemelen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…