Incredible incredible
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 6 Ağustos 2015
- 7.208
- 19.840
Katılıyorum , herşeye çok çabuk ulaştıkları için hiçbir şeyin değeri de yok.cocuklara Ayakkabı aliyoruz bir ay sonra o ayakkabı çöp oluyor. Bu yırtıldı hadi yenisini alın diyorlar. Biz özene bezene kullanirdik ,leke olsa silerdik. Acayip bir tüketim toplumu oldukBen pazardan parça kumaş alır kıyafet diktirirdim. Keten modası vardı Hint fakiri gibi gezerdim ortada. Bir arkadaşım da iç giyim olarak giydiği atleti bile maviden kredi kartı ile alırdı. Kart borcunu da odeyemezdi. Hep asgarisini yatırdı. İşe girip çalışıp odemezdi. Ben yaz kış tüm dönem çalışırdım. Ailemle aynı şehirde üni okumama rağmen. Yani masrafim da daha azdı ona göre. Biraz kişiye göre de değişiyor ama zamanin , sosyal medyanın da getirdiği bir şey sanırım. Kimseye yetmiyor bir şey. Ayy ben bile. Ki o kadar tamahkar bir inşa insanimdir. Geçmişte ailemle yaptigim tatil sayısı 1-2 dir. Son 4-5 yıldır her yıl gidiyorum. Bu yıl da gittim. Ama sanki bir eksiklik var. Sanki hayatı kaciriyormusum. Sanki herkes çok rahat yaşıyormuş da ben eksikmisim gibi bir mutsuzluk çöküyor. Bu bilinç düzeyinde biri değilim aslında ama bunun enerjisi doğal olarak geliyor.
Haliyle bu yaş grubu çocukları daha çok etkiliyordur bu durumlar. Bizde de hata var. Benim de iki çocuğum var. Özellikle büyük olanda maddi durumum çok daha kotuyken hem isteklerini yaptım. Haliyle o daha talepkar. İkincisi hep abisinin artıklarını kullandığı için bir tişört bile alsak mutlu oluyor. Büyüğü de zengin pici gibi nerdeyse ama yine mutsuz yine mutsuz. Hatamin farkına vardım daha sınırlı bir yaşam sunmaya çalışıyorum. Ama zor gerçekten aile için de çocuk için de. Zamanın ruhu, atmosferi kötü. Bizim dönemle asla kıyas olmaz.