Elysion' ın Fotoğraflı Diyet Günlüğü ( 78'den 57'ye)

Teşekkür ederim tatlım :KK200:
İnşallah başaracağız veeee daha da önemlisi KORUYACAĞIZ kilomuzu :nazar:
Sen neler yapıyorsun, kaç kg vermek istiyorsun?

Canim benimde burda günlüğüm var:) beni motive ediyor.gecen hafta 65.5 tim bu hafta reglden dolayi tartilmayi düşünmüyorum:) hedefim önce 55 sonrasına sonra bakarız

Canim benimde burda günlüğüm var:) beni motive ediyor.gecen hafta 65.5 tim bu hafta reglden dolayi tartilmayi düşünmüyorum:) hedefim önce 55 sonrasına sonra bakarız

Günlük çok faydalı oluyor canım hem yediklerini görüyorsun objektif olarak hem de başkalarının yorumlarından faydalanıyorsun. Uğrarım günlüğüne :KK200:

Eveeet günlük,

Bugün benim için sınama günüydü resmen.
2-3 gündür kuduruyorum tatlı için. Dün gittim kuru incir aldım. Yoksa baktım diyet gidecek yalan olacak. En iyisi kuru meyveyi yiyip tatlı ihtiyacını bastırmak :KK200:

Bugün ara öğünde 1 kuru incir yedim çok iyi geldi.

Amaaaa sonra bir baktım regl olmuşum :anneadayı: Ondanmış kudurukluk.

Öğleden sonra tam ara öğün yaptım pat diye mail geldi. Şirketten iki arkadaşın doğum günü için kutlama varmış.
Çıktım yukarı, 2 tane pasta. Biri çikolu, diğeri meyveli.
Yanımda millet yedikçe buram buram kokuyor :KK42::mad: Zaten regl olmuşum, Nutella kavanozuna düşsem bitirmeden çıkmam.
Yedim mi pastadan? HAYIRRRRRRRRRRR :confused: :KK8::KK9:

Ama çok fena işkence oldu.

Bugün diyetisyenimin son günüydü :KK42: Taşınıyor başka bir şehre.

Mail attım, bundan sonra mail üzerinden liste verecek bana. Ben gidip spor salonunda ölçüm yaptırıp ona mail atacağım. O da kontrol edip program verecek.

Bu da günün menüsü:

Kahvaltı 2 dilim çavdar ekmeği arasına lor, 2 tam ceviz içi, filtre kahve
Ara 1kuru incir, türk kahvesi
Öğlen 1 tabak nohut, salata, yoğurt
Ara 5 ince galeta (60 kalori), 4 fındık
Akşam tavuk göğüs, yoğurt, salata

Yarın tarçınlı yoğurt, süt ne varsa yiyip içeyim ki şu tatlı krizi bitsin :KK51:

Bu da günün menüsü:

Kahvaltı 2 dilim çavdar ekmeği arasına lor, 2 tam ceviz içi, filtre kahve
Ara 1kuru incir, türk kahvesi
Öğlen 1 tabak nohut, salata, yoğurt
Ara 5 ince galeta (60 kalori), 4 fındık
Akşam tavuk göğüs, yoğurt, salata

Yarın tarçınlı yoğurt, süt ne varsa yiyip içeyim ki şu tatlı krizi bitsin :KK51:
Harikasın tatlımm...:KK9::KK9::KK9:
Çıpçıtır oldun zaten...birileri mahkemede kıskançlıktan çatlıcak:KK19:

Kuzum günaydın, çok teşekkür ederim :KK15::KK200:

Şimdiiiii tombalak halimi gördün. Kollar kapkalın, yanaklar şişkin. Popo kocaman. :anneadayı:
63 kg halimi gördün, bacaklar bile incelmiş.

Düzenli spor yapmadım evet ama ben 78 kg olduğumda bile kat kat göbeğim, simitlerim yoktu. Tombalaktım ama sarkan bir yer yoktu yani. Sağlıklı kg kaybedince de form bozulmadan devam etti.

Ama bu yeni diyetimde spor da var canım. Neredeyse 2 aydır haftada 3 gün spor yapıyorum. Yürüyüş+eliptik+bacak, kol, karın, popo hareketleri :KK49::KK49: İş yerindeki arkadaşlarım diyor ki ''Kızım sen daha önce zayıfladığında bacakların falan incelmedi hiç, şimdi aynı kg ya düştün ama resmen küçüldün'' Bu da sporun katkısı oluyor :KK49:

İradeye gelince; diyeti bozarsam tam bozuyorum, yaparsam tam yapıyorum. Yani ben kaçamak yaparsam o bir tane baklava olmaz yarım kg profiterol olur :KK48: O yüzden kendimi kaçamak yapmaktan uzak tutuyorum. Bir de diyeti bozunca çok mutsuz oluyorum, yediğime pişman oluyorum. Günüm kendime kızmakla geçiyor. Diyetisyenim 2 ayda bir kez ödül verdi, bitter çikolata yedim. Sonra anneme dedim ki ne yediğimden anladım ne bir şey. Bir daha bozmam :KK12:

57 olmayı hayal etme, insan edemiyor. Cidden çok uzak geliyor. 57 olmayı hedefle.
Önce mesela 70 kg olmayı hayal et. Sonra 70 olunca ne çabuk oldum ne güzel yahu diyeceksin 65 hedefleyeceksin.
65' e düşünce vayyyyy inanamıyorum o kadar kg verdiğime diyeceksin. 62-63 hayal edip devam edeceksin. Sonra 62 olunca biraz daha vermek isteyeceksin. Ama zaten artık fıstık gibi göründüğün için insanlar yeter artık demeye başlayacak. Burada artık insanlara diyet yaptığını çaktırmadan 57' ye düşeceksin.
İnsan kendine inanamıyor nedense, hep tombik olmaya mı alıştık bilmiyorum ama 5' li kilolar falan ütopya sanki :KK48:
Ama değil. Olacağız :KK76:

Çok uzun yazdım :KK48: Okuma sabrı için teşekkürler şimdiden :KK200: Sen neler yiyorsun peki?
merhaba konunuzu baştan sona okudumm ve bunu herkesten duyuyorsunuzdur eminim ama çok tebrik ediyorum sizi maşallah diyorum :nazar::nazar:
size bir sorum olucak sporu haftada 3 gün demişsiniz sizce yeterli mi mesela hergün 1 saat yürüyüş yapsak ya da haftanın 5 günü filan olur mu acaba diyetisyeniniz spor konusunda nasıl bir tavsiye veriyor bir de aynı sporu yapmak zararlıymış vücut birsüre sonra alışıp artık etki etmemeye başlıyormuş benim de yaptığım en iyi spor yürüyüş koşu parkta spor aletlerind eçalışmak evde de yapabildiğim kadar egzersiz 3-4 kilo fazlam var ramazan da geldi kesin 1-2 kilo veririm zaten ama bu sağlıksız bir verim olucak ne yapıcam bilmiyorum konunuzu okurken bazen duygulandım bazen sizinle beraber heycanlandım sonuçlarınızı bekledim ne biliyim çok takdir ettim sizi Allah çok çok güzel günler nasip etsin size :KK200:

Harikasın tatlımm...:KK9::KK9::KK9:
Çıpçıtır oldun zaten...birileri mahkemede kıskançlıktan çatlıcak:KK19:

Kuzummmm o dava günü geldiğinde içi gitsin istiyorum.
Beni son görüşü olacak.
Aklında o son halimle kalacağım.
Buruk gideceğim, kırgın, ama dimdik. Kendini salmamış. Kendini bırakmamış.
Dua et kuzum Rabbim güç versin :KK200:

merhaba konunuzu baştan sona okudumm ve bunu herkesten duyuyorsunuzdur eminim ama çok tebrik ediyorum sizi maşallah diyorum :nazar::nazar:
size bir sorum olucak sporu haftada 3 gün demişsiniz sizce yeterli mi mesela hergün 1 saat yürüyüş yapsak ya da haftanın 5 günü filan olur mu acaba diyetisyeniniz spor konusunda nasıl bir tavsiye veriyor bir de aynı sporu yapmak zararlıymış vücut birsüre sonra alışıp artık etki etmemeye başlıyormuş benim de yaptığım en iyi spor yürüyüş koşu parkta spor aletlerind eçalışmak evde de yapabildiğim kadar egzersiz 3-4 kilo fazlam var ramazan da geldi kesin 1-2 kilo veririm zaten ama bu sağlıksız bir verim olucak ne yapıcam bilmiyorum konunuzu okurken bazen duygulandım bazen sizinle beraber heycanlandım sonuçlarınızı bekledim ne biliyim çok takdir ettim sizi Allah çok çok güzel günler nasip etsin size :KK200:

Baştan sona okuma sabrı için teşekkür ediyorum önce :KK200:
2012' den beri çok değişti hikayem evet. Saçımın renginden, medeni halime, yaşadığım şehre...Her şey değişti.
Bir kilom değişmese olur mu? Olmaz. :KK200:
3 yılda büyüdüm, aşık oldum, evlendim, boşanıyorum, sağlığımın ve ailemin kıymetini anladım, bu hayatta ölüm dışında beni artık hiçbir şeyin ağlatamayacağını anladım. Çok şey öğrendim. Yolum uzun.

Bu yolda önce kendimi sevmem gerektiğini anladım. Bunun için de önce istediğim kiloda olmalıyım. Zaten kişiliğimden yana sıkıntım yok, her gün bir şeyler öğretiyorum ruhuma, öğretmeye devam da edeceğim.
Bedenime de doğru beslenmeyi öğretiyorum.

Gelelim diğer konulara:
Haftada 3 gün spor bence yeterli. Diyetisyenim de yeterli olduğunu söyledi.
Çünkü şöyle bir gerçek var: Diyelim ben her gün 1 buçuk saat sıkı spor yaptım. Sonra ileride haftanın her günü yapmayı bırakınca ne olacak? Bir ömür her gün spor yapabilecek miyim? Hayır yapamam.
İşte sporu bıraktığım an vücut kendini salacak.
Ama haftada 3 gün ideal.
Zaten vücudun spordan sonra dinlenmeye ihtiyacı varmış. Kaslar kendisi toparlasın diye ara vermek şartmış.
Bir de aldığım kaloriye göre çok ağır yapmamam lazım.
Diyetisyenim aynı zamanda sporcu beslenmesi konusunda da uzmanlık yaptığı için gönlüm bu konuda rahat :KK200:
Tek dikkat ettiğim spor öncesi karbonhidrat alıp spor sonrası protein tüketmek.
Bu da öncesindeki sandviç, sonrasındaki süt oluyor çalıştığım hafta içi günlerde.
Hafta sonu zaten sorun olmuyor.

Haftanın her günü yürümek bence zararlı değildir. Çoğu diyetisyen 45dk yürüyün her gün başka da spora gerek yok diyor.

Ben kollarım bacaklarım popom şekillensin istiyorum o yüzden 45dk yürüyüş ardından sıkılaşma hareketleri yapıyorum.

Günün menüsünü paylaşmadan olmaz :KK200:
Kaçamaksız bir başka gün daha :nazar:

Regl olmanın şişkinliği ve karın ağrısıyla, üşümeyle uyandım :anneadayı:
Sabahları 6 ' da uyanınca çok üşüyor insan, sıcacık yataktan kalkmak çok fena :KK42:

08:00
Kahvaltım: 2 dilim çavdar ekmeği arasına lor, 2 tam ceviz içi, filtre kahve

10:00
Ara: 1 kuru incir, türk kahvesi (bu haftalık 2 gün incir yemek yeter, yarın değiştirmek lazım)

12:30
Öğlen mantarlı et sote, yoğurt, salata

15:20
Ara: 1 yeşil elma, 1 bardak süt

19:00
Akşam 5yk kuru fasulye, yoğurt, salata

Annem kuru fasulyeye tereyağı da koymuş. Eskiden neredeyse her yemeği tereyağlı yiyen benim resmen midem kalktı.
İçim bulandı, hayvan kokuyor dedim :eek: Zeytinyağlı yemeye inanılmaz alışmış vücut. Ufak ufak tereyağına alıştırmam lazım sanırım.

Kuzummmm o dava günü geldiğinde içi gitsin istiyorum.
Beni son görüşü olacak.
Aklında o son halimle kalacağım.
Buruk gideceğim, kırgın, ama dimdik. Kendini salmamış. Kendini bırakmamış.
Dua et kuzum Rabbim güç versin :KK200:
Canımm sen zaten güçlü ve akıllı bi kızsın..:KK68:
Seni çoook takdir ediyorumm
Rabbim daha nice güzellikler versin sana inş:KK60:

Bugünkü spor menüm:

Kahvaltı 2 dilim çavdar ekmeği, 2yk lor, domates, 2 tam ceviz içi, rezene çayı
Ara 3 kuru erik, türk kahvesi
Öğlen et döner, ayran, salata

14:30 ara 1 mistik çay, 4 badem
16:30 spor öncesi yemek 5 yk nesfit, 200ml süt

Spor sonrası 1 elma, 200ml süt

Çok süt içtim bugün ama verseler sabaha kadar içerim. Çok seviyorum.

Marketten mistik çay alırken çikolata reyonuna gittim. Yavaş yavaş gezdim. Dedim ''Bekleyin canlarım benim, sizi yememe az kaldııııı, hepinizi çok özledim'':KK48:

Günaydın,
Güne sakinleşerek başlıyoruz :KK200::KK19:
image.jpg

Bugünkü spor menüm:

Kahvaltı 2 dilim çavdar ekmeği, 2yk lor, domates, 2 tam ceviz içi, rezene çayı
Ara 3 kuru erik, türk kahvesi
Öğlen et döner, ayran, salata

14:30 ara 1 mistik çay, 4 badem
16:30 spor öncesi yemek 5 yk nesfit, 200ml süt

Spor sonrası 1 elma, 200ml süt

Çok süt içtim bugün ama verseler sabaha kadar içerim. Çok seviyorum.

Marketten mistik çay alırken çikolata reyonuna gittim. Yavaş yavaş gezdim. Dedim ''Bekleyin canlarım benim, sizi yememe az kaldııııı, hepinizi çok özledim'':KK48:

günaydın cnm

maşallah çok güzel gidiyorsun

takip edeceğim sizi

Baştan sona okuma sabrı için teşekkür ediyorum önce :KK200:
2012' den beri çok değişti hikayem evet. Saçımın renginden, medeni halime, yaşadığım şehre...Her şey değişti.
Bir kilom değişmese olur mu? Olmaz. :KK200:
3 yılda büyüdüm, aşık oldum, evlendim, boşanıyorum, sağlığımın ve ailemin kıymetini anladım, bu hayatta ölüm dışında beni artık hiçbir şeyin ağlatamayacağını anladım. Çok şey öğrendim. Yolum uzun.

Bu yolda önce kendimi sevmem gerektiğini anladım. Bunun için de önce istediğim kiloda olmalıyım. Zaten kişiliğimden yana sıkıntım yok, her gün bir şeyler öğretiyorum ruhuma, öğretmeye devam da edeceğim.
Bedenime de doğru beslenmeyi öğretiyorum.

Gelelim diğer konulara:
Haftada 3 gün spor bence yeterli. Diyetisyenim de yeterli olduğunu söyledi.
Çünkü şöyle bir gerçek var: Diyelim ben her gün 1 buçuk saat sıkı spor yaptım. Sonra ileride haftanın her günü yapmayı bırakınca ne olacak? Bir ömür her gün spor yapabilecek miyim? Hayır yapamam.
İşte sporu bıraktığım an vücut kendini salacak.
Ama haftada 3 gün ideal.
Zaten vücudun spordan sonra dinlenmeye ihtiyacı varmış. Kaslar kendisi toparlasın diye ara vermek şartmış.
Bir de aldığım kaloriye göre çok ağır yapmamam lazım.
Diyetisyenim aynı zamanda sporcu beslenmesi konusunda da uzmanlık yaptığı için gönlüm bu konuda rahat :KK200:
Tek dikkat ettiğim spor öncesi karbonhidrat alıp spor sonrası protein tüketmek.
Bu da öncesindeki sandviç, sonrasındaki süt oluyor çalıştığım hafta içi günlerde.
Hafta sonu zaten sorun olmuyor.

Haftanın her günü yürümek bence zararlı değildir. Çoğu diyetisyen 45dk yürüyün her gün başka da spora gerek yok diyor.

Ben kollarım bacaklarım popom şekillensin istiyorum o yüzden 45dk yürüyüş ardından sıkılaşma hareketleri yapıyorum.
çok teşekkürler ne güzel yazmışsınız sizden öğrendiğim en iyi ve en yararlı bir bilgiyi çok güzel anladım aslında düşününce mantıklı ve çok doğru diyet spor ve kilo verme döneminde yapılan şeyler aslında bir yaşam tarzı olmalı mesela diyetteyken ekmek de yenmeli tatlı da ama tabii ki ekmek çavdar tatlı da çok nadir sütlü tatlı olabilir şuan yapmadığımız herşeyi yeme içme spor v.s kilo verirsek yaparsak ve sonrasında bırakırsak herşey fazlasıyla geri döner ben de yaşadım bunu maalesef ama şimdi bu kuralı altın kural olarak aklıma yazdım tekrar teşekkürler hayatınızda başarılar :KK200::KK200:

çok teşekkürler ne güzel yazmışsınız sizden öğrendiğim en iyi ve en yararlı bir bilgiyi çok güzel anladım aslında düşününce mantıklı ve çok doğru diyet spor ve kilo verme döneminde yapılan şeyler aslında bir yaşam tarzı olmalı mesela diyetteyken ekmek de yenmeli tatlı da ama tabii ki ekmek çavdar tatlı da çok nadir sütlü tatlı olabilir şuan yapmadığımız herşeyi yeme içme spor v.s kilo verirsek yaparsak ve sonrasında bırakırsak herşey fazlasıyla geri döner ben de yaşadım bunu maalesef ama şimdi bu kuralı altın kural olarak aklıma yazdım tekrar teşekkürler hayatınızda başarılar

Günün menüsünü paylaşmadan olmaz :KK200:
Kaçamaksız bir başka gün daha :nazar:

Regl olmanın şişkinliği ve karın ağrısıyla, üşümeyle uyandım :anneadayı:
Sabahları 6 ' da uyanınca çok üşüyor insan, sıcacık yataktan kalkmak çok fena :KK42:

08:00
Kahvaltım: 2 dilim çavdar ekmeği arasına lor, 2 tam ceviz içi, filtre kahve

10:00
Ara: 1 kuru incir, türk kahvesi (bu haftalık 2 gün incir yemek yeter, yarın değiştirmek lazım)

12:30
Öğlen mantarlı et sote, yoğurt, salata

15:20
Ara: 1 yeşil elma, 1 bardak süt

19:00
Akşam 5yk kuru fasulye, yoğurt, salata

Annem kuru fasulyeye tereyağı da koymuş. Eskiden neredeyse her yemeği tereyağlı yiyen benim resmen midem kalktı.
İçim bulandı, hayvan kokuyor dedim :eek: Zeytinyağlı yemeye inanılmaz alışmış vücut. Ufak ufak tereyağına alıştırmam lazım sanırım.
ben de artık kahvaltıma 5-6 adet çiğ badem ve 2 tam ceviz eklemeye başladım özellikle peynirle çok lezzetli oluyormuş bugüne kadar bu lezzeti niye tatmadım ki ben :KK54::KK54:

günaydın cnm

maşallah çok güzel gidiyorsun

takip edeceğim sizi

Teşekkürler canım, bu yolda birlikte yürüyelim zayıflayalım beraber :KK200: Menülerini de paylaş. Menü yazınca insan nerede hata yaptığını, neyi çok neyi az yediğini görüyor.

çok teşekkürler ne güzel yazmışsınız sizden öğrendiğim en iyi ve en yararlı bir bilgiyi çok güzel anladım aslında düşününce mantıklı ve çok doğru diyet spor ve kilo verme döneminde yapılan şeyler aslında bir yaşam tarzı olmalı mesela diyetteyken ekmek de yenmeli tatlı da ama tabii ki ekmek çavdar tatlı da çok nadir sütlü tatlı olabilir şuan yapmadığımız herşeyi yeme içme spor v.s kilo verirsek yaparsak ve sonrasında bırakırsak herşey fazlasıyla geri döner ben de yaşadım bunu maalesef ama şimdi bu kuralı altın kural olarak aklıma yazdım tekrar teşekkürler hayatınızda başarılar :KK200::KK200:

Rica ederim tatlım :KK200: Bundan önceki diyette ben zayıfladıktan sonra haftada bir gün serbest yiyordum.
Kalan 6 gün diyete devam. Kg almamıştım. Bu kez koruma diyeti nasıl olacak bakalım. Diyetisyenim dedi ki 2 yıl koruma yapacaksın geri almamak için. Zor, ama hayat tarzı olacak. Diyet, yasak, kaçamak gibi kelimelere odaklanmayıp HAYAT TARZI fikrini benimsersek 3 ay kaldı 5 ay kaldı gibi sıkıcı sınırlamalar yapmayız. Ekmek de yiyeceğiz, tatlı da. Ama doğru seçimler yaparak. Bu artık bizim yaşamımızın bir parçası olacak. Çünkü sağlıklı besleneceğiz :KK15::21:

bu nedir ilk defa gördümmm :63::63:

şeker mi o gerçekten şekersiz şeker çok ilginçç

çaya mı atıyorsun onu ilkin kurabiye sandım vallahi resmine bakınca ama okuyunca şeker olduğunu anladım :KK66::KK66:

Markette gördüm aldım. Normal şeker gibi ağzıma attım bitti gitti 2 dakikada :KK48: Ama gün içinde 4-5 tane tükettim passiflora etkisini gösterdi sanırım. Bir daha almam ağzıma bundan, psikolojik belki de :KK48:
Ürün için internetteki yorum şöyle:

Koruyucu, renklendirici ve şeker içermez. Doğadan Passiflora Melisalı Bitki Şekeri’ nin içeriğinde passiflora, melisa, bamya çiçeği ve papatya bulunur.

Doğal bitki özlerinin faydalarını bir araya getirerek üretilmiş fonksiyonel bir ürün olan bu bitkisel tabletleri güvenerek kullanabilirsiniz

ben de artık kahvaltıma 5-6 adet çiğ badem ve 2 tam ceviz eklemeye başladım özellikle peynirle çok lezzetli oluyormuş bugüne kadar bu lezzeti niye tatmadım ki ben :KK54::KK54:

Canımcığım ye tabii ki, önemli olan nokta 2 tam ceviz içi 1 tatlı kaşığı zeytinyağına tekabül ediyor.
Yani günlük yağ hakkından kısacaksın ceviz yediğinde. Misal salatanın tekini yağsız yiyeceksin.
Benim diyetisyen badem+ceviz bir arada vermiyor. Aklında olsun.
Peynirle harika oluyor ben de çok seviyorummmm :kk77:

Kızlar bugünkü spor menüm:

Kahvaltı 2 dilim tam buğday ekmeği, 2 kaşık lor, 2 tam ceviz içi, domates, filtre kahve
Ara damla sakızlı türk kahvesi
Öğlen 1 tabak semizotu, 1 dilim buğday ekmeği, yoğurt, salata
Ara 2 hurma
Spor öncesi 17:00' de 2 dilim ekmek arasına 30 gram hindi füme

19:00-20:30 arası spor :KK49::KK49::KK49:

Çıkınca 250 ml soya sütü. Bu soya sütü nasıl güzel bir şeyyyy :KK50: Tavsiye ediyorum.
Spordan sonra kafama diktim bitirdim hemen :KK48:

Spora annemle birlikte gidiyoruz, hatun o kadar spor yaptı, eve geldi kocaman bir tabak makarna yedi :KK48::KK53:

Back