Elysion' ın Fotoğraflı Diyet Günlüğü ( 78'den 57'ye)

Hemennn bugünkü menümü yazayım
Dün sadece kahvaltı ve akşam yediğim ızgara köfteyi hatırlıyorum, ara öğünlerde ve öğlen şirkette yediğimi unuttum :KK17:
Hafıza kaybı merhabaaaaa :eek::oops::mad:

Spor günü menüm:
Kahvaltı 2 dilim tb ekmeği, 2 kk peynir, domates salatalık, rezene çayı
Ara 2 kuru kayısı, 1 damla sakızlı türk kahvesi
Öğlen 1 tabak bezelye, yoğurt salata
15:00 1 elma
17:00 spor öncesi 60gr tb ekmek arasına peynir
21:00 spor sonrası bir bardak süt

19:00-20:45 arası spor :KK49:
3 lt su
2 fincan da yeşil çay+mate+tarçın+karanfil+limon karışımı çay

Bugün mistik çay içtim, dün spordan sonra markette deli gibi gezerken gördüm.
Aldım geldim hemen. İçine biraz süt koydum ve sıcak suyu döker dökmez buram buram vanilya kokusu yayıldı :KK200::KK200: Tadı harika. Bazen canım nescafe çekiyor ama içmek istemiyorum. Şimdi bunun tadına bakınca artık hayatta nescafe içmem dedim. Metabolizmayı da hızlandırıyor. Baktım Dukancılar yorum yapmış internette, diyete de uygun yani :KK200:

Menüm:

Sabah 2 dilim çavdar ekmeği, lor, domates salatalık, mistik çay
Ara damla sakızlı türk kahvesi
Öğlen et sote, çok az brokoli, salata, yoğurt
Ara 1 bardak süt, kayısı+badem+çilekten yapılan ezme gibi bir şey (şeker yok içinde, 80 kalori)
Akşam 1 tabak taze fasulye, yoğurt, salata :kk77:

Bugünkü imtihanlarım:

• Kadayıf (öğlen yemekhanede çıktı) :KK8:
  • Cola (aaah ah içim gitti)
  • Bademli çikolata (öğleden sonra iş yerinden arkadaş teklif etti)
Tabii ki hepsine hayır dedim :KK36::KK9:

Günlüklerin gülü günaydın :KK200:

Geç uyandım bugün. Alarm hazırdı güya 9' da kalkacaktım.
Telefon kapanmış gece :KK48:

Şimdi hemen sağlam bir kahvaltı, sonra ara öğün atlanacak. 14:30-15:00 gibi öğle yemeği yenecek.
17:00 gibi bir ara olabilir veya ara yapmadan 18:30 akşam yemeği.
Dayanamazsam da 17:00 ara 19:00 akşam yemeği.

Ayarı kaçıyor insanın hafta sonu :oops:

Pazartesi kontrol var, dikkatli seçmem lazım menülerimi bu iki gün.

Yarın akşam mantar yiyeceğim, tartıya etkisi oluyormuş bakalım denemiş olayım

Bugünkü menüm: :KK28::KK73::nazar:

Geç kahvaltı (11:00)
1 haşlanmış yumurta, 2 dilim çavdar ekmeği
2 kk peynir
domates salatalık, açık çay

Ara yok :KK20: Geç kalkmanın cezası

Öğlen (15:00)
1 tabak taze fasulye
4 yk yoğurt, domates salatalık

Ara yok :KK20:

Akşam (18:30)
tavuk göğüs ızgara, üzerine bol pulbiber , 3 yk yoğurt, salata

Diyetisyenimden tavsiyeler paylaşayım, hem unutmamak adına hem de okuyan kişilere faydası olsun diye :KK68:

• Asla light ürün tüketmek yok :KK20: Vücudun her şeyi yiyerek zayıflamayı öğrenecek
  • Sadece peynir çoook yağlı olmayacak, ben yarım yağlı alıyorum veya lor
  • Her gün 2 kupa yeşil çay
  • Soya sütü tüketilebilir
  • Ekmek yemem, onu yemem, bunu yemem diyet boyunca diyorsan dikkat et. Çünkü diyet sırasında listenden çıkardığın ürünü ömür boyu yememen lazım :KK57: Yoksa diyet bitip onu yemeye başladığın an kilo alacaksın :KK57:Şok diyet yapıp sonra tüm kiloları geri alanların neden aldığına şaşırmamak lazım
  • Şu saatte kahvaltı, bu saatte öğle yemeği yiyeceksin diyen listelerden uzak dur. Liste dediğin senin hayat tarzına göre olmalı. Hafta sonları 10' da kahvaltı yapıyorsan bir diyetisyen sana 8' de kalkacaksın dediğinde o diyeti bozarsın. Her şey hayatına uygun olmalı.
  • Kepek ekmeği, tam tahıllı ekmek yok :KK20: Tam buğday veya çavdar olacak
  • Yiyecekleri kalorilerine göre değerlendirip tüketme. 200 kaloricik ne olacak diye çikolata bisküvi yersin ama şeker+yağ oranı ne olacak ? Sağlıklı öğünler, sağlıklı atıştırmalıklar :KK19:
  • Diyet çok sağlıklı olduğu için kg vermek hızlı olmayacak. Güzel haber, kg almak da hızlı olmayacak :KK76::KK200::KK200::nazar:

Harikasın.Resimlerine de baktım inceciksin maşallah.Çok da iyi gidiyorsun.Pazartesi de sonuç eminim iyi olacak canım.

Merhaba canım bende bu yol da yırulandanım . Doğum sonra kilolarımı vermeye çalışıyorum en son su Sn 71 kiloyum hedefim 60 ama bu gidişle çok zor motivasyona ihtiyacım var

image.jpg
Kızlar bu arkadaş da tatlı krizlerime son veren sütlü bol tarçınlı mistik çay
Tadı nasıl mı?
MUHTEŞEM :KK200:

Merhaba canım bende bu yol da yırulandanım . Doğum sonra kilolarımı vermeye çalışıyorum en son su Sn 71 kiloyum hedefim 60 ama bu gidişle çok zor motivasyona ihtiyacım var

Hoş geldin canım. :KK15:
Motivasyon burada :KK200::nazar:
13 Nisan' da başladım, sıfır kaçamak, sadece diyetisyenin verdiği ödül çikolatası.
Burada birlikte kg vermeye devam edeceğiz inşallah.
Bebeğin sağlıkla büyüsün :KK46::nazar: Emziriyor musun?
Boyun kaç peki?

merhaba canım bende 9 martta başladım o zaman 90 kiloydum şimdi ise 75 olmuşumdur haftaya tartılcam :) günlüğün dikkatimi çekti neler yaptın mesela benim diyetisyenim makarna sucuk salam yeme dedi ama yemediğim zamanda tüm hayatım boyunca yiyemicem o yüzden ben herşeyden yiyorum yinede sen neler yaptın merak ettim kaç kilosun suan:)

merhaba canım bende 9 martta başladım o zaman 90 kiloydum şimdi ise 75 olmuşumdur haftaya tartılcam :) günlüğün dikkatimi çekti neler yaptın mesela benim diyetisyenim makarna sucuk salam yeme dedi ama yemediğim zamanda tüm hayatım boyunca yiyemicem o yüzden ben herşeyden yiyorum yinede sen neler yaptın merak ettim kaç kilosun suan:)

Merhaba canım.
Mart' tan bu yana çok güzel vermişsin :nazar::KK200:
Ben yarın tartılacağım, diyetisyen kontrolüm yarın sabah 10' da. Heyecan tavan :KK17:

Ben Nisan' dan beri makarna, pilav, börek çörek, salam sucuk, pasta, bunun gibi hiçbir zararlı şey yemedim.
Makarna sade yesem bir şey olmaz gerçi ama bulgur pilavı bile yok diyetin bu aşamasında.

Sabah kahvaltımda 2 dilim ekmek var, peynir, domates salatalık. Her gün 2 kupa yeşil çay var.
Öğle ve akşam yemeklerinde ise et+sebze bir arada. Eğer yoksa 6 kaşık baklagil veya sebze. Olmadı sadece et. Yanında yoğurt ve salata.

Tatlı krizim olduğu günler (özellikle hafta sonu) diyeti bozmamak için öğle yemeğinde special k granola yedim bir kase. İki kez yedim toplam. Çok iyi geldi.

Onun dışında tarçınlı süt içtim, kefir içtim, ara öğünlerde badem-ceviz-fındık- kuru meyveler tercih ettim. Mate+yeşil çay karışımı içtim. Her gün 2 kupa. 3 lt su içtim yoksa kabız olurum maalesef.:anneadayı:

Akşam yemeğinden sonra hiçbir şey yemedim.

ben kaçamak yaptım ya :/ ama ayda bir yada iki kere işlenmiş urun olarak sadece sucuk yiyorum oda haftada 1 kere yada iki haftada 1 kere bende ayın 8 inde gitcem bakalm diyetisyene ,listenin saatlerine çok uyduğum söylenemez bazen akşam yemeğimi 4 gibi sonlandırıyorum saat 9 da bir porsiyon meyve yiyorum benimde hedefim 50 kilo olmak ama ramazan giriyo araya umarım ozamanda verebilirim ayda genelde 5 kilo veriyorum

image.jpg
image.jpg
Bayıldığım diyet granola
Öğle yemeğim 5yk ve 100 gram soya sütü
Bol tarçınlı:KK200::kk77:

ben kaçamak yaptım ya :/ ama ayda bir yada iki kere işlenmiş urun olarak sadece sucuk yiyorum oda haftada 1 kere yada iki haftada 1 kere bende ayın 8 inde gitcem bakalm diyetisyene ,listenin saatlerine çok uyduğum söylenemez bazen akşam yemeğimi 4 gibi sonlandırıyorum saat 9 da bir porsiyon meyve yiyorum benimde hedefim 50 kilo olmak ama ramazan giriyo araya umarım ozamanda verebilirim ayda genelde 5 kilo veriyorum

Kaçamaklar diyetin vazgeçilmezi :KK48: Ama aslında bazen kaçamak sandığımız şey kaçamak olmuyor, aksine masum sandığımız şey çok şekerli ve kalorili olabiliyor. Mesela diyetisyen bana ödül verdi. Profiterol seçtim. Sonra o gün gelince profiterol yemedim bitter çikolata yedim. Başka zaman olsa diyeti bozdum derdim. Ama aslında kaçamak değil ödül oldu. Diyete daha şevkle devam ettim.
Bana kalsa ezine peynir masum mesela :KK48::KK48: Ama kadın vermiyor işte :KK48: Şu yediğim diyet granola misal. 40 gramı 152 kalori ama gidip kocaman bir kase yersem 500 kalori cepte :KK57: Her şeyi ölçüsünde yersek sıkıntı olmayacak bence.

Ben akşam 4 gibi yesem gece kudurur diyeti bozarım canım ya helal olsun sana :nazar:
Eve 7' ye doğru geliyorum, sağolsun annem hazırlamış oluyor her şeyi. 10dakikada yiyip bitiriyorum.
Çalıştığım için öğle yemeği ve kahvaltı saatim de şaşmıyor. :kk77:
Ara öğün saatlerim bile şaşmıyor sanırım. Sadece hafta sonu çok zor oluyor. Ara yapmadan 3 öğün yiyip geçiyorum.

Boyun kaç canım?

50 kg ben en son ilkokulda oldum sanırım :KK46::KK53: Ben de 57 olmak istiyorum. Olacağız inşallah :KK51:

Back