kadın pismiş anladık da
bu kadar zor mu elini orda yıkama veya çocuk tuvaletini yapamadı bakar mısın demek
bence sizin sorununuz bu değil
içinize atmak
ve sadece bu olayda yaşadığınızı düşünmüyorum
eşinizle ilişkinizde de sanırım bölesiniz
çıkacak bir yer aramış sorunlar
doktora gitmeniz lazım
Kızlar, kendimi kendimce temiz adlederken pis pasaklı olduğumu öğrendim
Mutfak balkonumuz kapalı dolayısıyla bende kapıyı söktürdüm. Mutfak balkonunda ıvır zıvırlar ve çöp poşeti durur. Çöp kovası kullanmam çünkü her akşam çöpümüz alınıyor.
Haliyle altı açılan çocuğun kıçından çıkan bez oraya atılır. Bez bu, kakalı da olsa çocuk kakası ve 2 yaştan öte hangi çocuk bezli kalır ? Hem bez dediğin iki ucu yapışkanlı toplarsın yapıştırırsın başucuna bile koysan kokmaz
Ve kaç kıçı bezli çocuğu olan arkadaşım varsa hepsi de çöpleri neredeyse bezleri oraya atıyorlar. Yada galiba çevremi pis tiplerden seçtim
Valla bazen düşünmüyor değilim ekran arkası diye üfürülüyor mu diye ?
Sizin tasli deri koltuklariniz sizin icine bulasik girmeyen lavabonuz sizin acilmasi yasak buzdolabiniz sizin kaliteli kremli üstelik pek pahali islak mendiliniz...nedir bunca kibir nedendir..ve misafir olan iki yilda birkez kapinizi calmis eltinizin eltiyi de gecin abi haniminizin pisligi..bedenlerin evlerin mallarin temizligi kadar ruhlarin temiZligi de önemlidir.dikkat edin kibir de sizi kirletmesin.üstelik maazallah deterjan fabrikasi bile paklayamaz sonra
AHH CANIM KEŞKE OKADAR KOLAY OLSA kayınvalidem ve eşi memlekete yanlarına gittiğimizde biz daha oraya gitmeden yoldayken eltimi görümcemi ararlar neymiş bütün aile biarada olacakmış kaynaşacaklarmış hepsi birbiriyle iyi olacaklarmış.bunu hep yaparlar eşime baskı yaparlar memleketten eve dönerken ablanla vedalaştınmı abinle vedalaştınmı benim eltimi silme şansım pek yok gibi yani onu silersem eşimin bütün ailesini silmem gerekir silmesem bile eşimi rahat bırakmaz kayınvalidemler konuşa konuşa çıldırtırlar bu yaz mutlaka yine karşılaşacağız ama ben onun hiç bişey olmamış gibi davranmasına dayanamam kendi eski evinde para biriktirdi şimdi yazın lüks bi daire alacakmış benim bin zorlukla aldığım eşyalarımın evimin içine etti 2 yıl içinde hepsi eskidi.bütün bunlar yanınamı kalacak üstelik birsürüde ukalalık etti.
2senelik evliyim eşimin ailesindende kendi ailemdende uzakta eşimle beraber yaşıyorum.Tek sorunumuz ise aileler özellikle eşimin ailesi malesef eşimin ailesiyle bi türlü yıldızımız barışmadı oraya gittiğimde hep soğuk davranırlar benden 2 sene önce evlenmiş küçük bi kızı olan bir eltim var kendisi sınıf öğretmeni ona daha çok değer veriyorlar ve seviyorlar ilk zamanlar takıyordum ama daha sonra hiç takmadım.kendi hallerine bıraktım kendimide ıspat etmek için hiçbir çaba göstermedim görümcemle eltim birbirine çok benziyorlar ikiside çok cimri yeni ev alıcağız diye çok eski evlerde oturuyorlar evlerine hiç eşya almıyorlar kendi evimizi alıp sıfır yeni eşyalar alıcağız diyorlar bizde kirada oturuyoruz sadece eşim çalışıyo ben çalışmıyorum ama ben onlar gibi kırık çekyatlarla eski kilimlerle filan evimi düzenlemedim çok zorlandık fakat eşim sağolsun beni hiç kırmadı en güzel eşyaları aldık taşlı deri kaplı mobilyalar aldık a dan z ye aklınıza gelecek herşeyi aldık.Gelelim sorunlarımıza
evlendikten 5 ay sonra kayınvalidemler ev görmeye geldi 1hafta bende kaldı bazı sorunlar yaşadık mesala kayınvalidemin tuvaletten sonra temizliğine dikkat etmemesi mutfağa karışması banyoyu dikkatli kullanmaması filan gibi ama yaşlı insanlar fazla büyütmedim.Sonra görümcem geldi küçük 5 yaşında çok yaramaz bi oğlu var inanın abartmıyorum normalde kendi evlerinde annesi odaya kilitler okadar yaramaz yani ama bana geldiğinde bütün asansörleri sokakları çorapla dolaşır öyle ayakkabısız neyimiş ayakları terliyormuş sonra o puftan o pufa zıplar tırnak makasıyla televizyonun camını çizer benim mobilyalarım açık renkli olduğu için hertaraf ayak izi olur görümcem keşke açık renk mobilya almasaydın çabuk kirlenir hem siz kirada oturuyorsunuz ne gerek vardı bukadar eşyaya der konuyu kapatır ve ben eşimi üzmemek için bunları hiç sorun yapmam gelen misafirler gittikten sonra bi kova çamaşır suyuyla temizlerim evi eşim işe gittiğindede gizli gizli ağlar ona hiç belli etmem.
Bu şekilde eltim dışında tüm aileler akrabağlar geldi gitti ve hep aynı tarz şeyler yaşandı tam 2 yıl böyle geçti farkında olmadan takıntı hastalığına bile yakalandım sürekli el yıkadım sürekli çamaşır suyuyla uğraştım ama psikoloğunda desteğiyle Allaha şükür yavaş yavaş atlattım.Eltim bana hiçgelmedi çünkü o çok kendini beğenmiş biriydi hep bi bahane buluyordu gelmemek için sürekli mesleğiyle beni ezmeye çalışıyordu benim için problem değildi ama genede için için sinir oluyordum onun bu havalı tavırlarına eşimde abisinin bize hiç gelmemesine çok üzülüyordu hep davet ediyorduk ama gelmiyorlardı.artık eşim abisine bayağı tavrını koymuştu daha hiç kapımı açmadın filan diye ayrı şehirlerde yaşıyoruz biz istanbul onlar konya oyüzden hep mesafeyi ve çocuğunu sorun yapıyorlardı.geçen hafta artık eşimle abisi ne konuşmuşsa abimler bize gelecek dedi eşim.tabi ben inanmadım çünkü iki yıldır ikiside öğretmen olduğu için hep 15 tatilde yaz tatilinde bize geleceklerini sölüyorlar ama gelmiyorlardı yine gelmezler diye tahmin ediyordum hiç özel bişey yapmadım ve geçen cuma pattt diye geldiler yolda olduklarını haber verdiklerinde 5 saat içinde biraz temizlik yaptım sonrada yemek hazırladım onları bekledik eşimle akşam yemeği bile yemedik gecenin 12 sinde geldiler eltim bizim karnımız tok dedi yaptığım yemeği bile yemedi kocası ayıp olmasın diye bizimle masaya oturdu biraz atıştırdı.eltim bana karşı gene çok soğuktu nerdeyse hiç konuşmuyordu ben biraz konuşmayı denedim ama başarılı olamadım
neyse ertesi sabah kahvaltı hazırlamak için mutfağa geçtiğimde eltim ve 2 buçuk yaşındaki kızı mutfakta bişeyler atıştırıyordu çocuk açıktı da dedi ben şimdi kahvaltıyı hazırlarım dedim eltim hızlı hızlı dolaplarımı karıştırmaya başladı kendi kendine peynir çıkardı zeytin çıkardı küçük kızının ismi elif elif şunu sever bunu sever diye sormadan etmeden herşeyi karıştırdı evime ilkkez geliyordu yani enazından evsahibine biraz daha saygılı olması gerekmiyormuydu elif buzdolabının ışığını seviyor diye sürekli küçük kızının buzdolabını karıştırmasına izin veriyordu.
servis tabaklarını çıkardı kahvaltıyı servis tabaklarıyla ver dedi oysaki kendi evinde yer sofrası kurar annesi hazırlar ve hiçbirşeye de karıştırtmazdı kahvaltıyı yaptık benden ıslak mendil istedi elif öje sürecekmiş onu silecekmiş ıslak mendille oynamayı çok seviyormuş filan kaliteli hiç açılmamış kremli makyaj sildiğim ıslak mendilimi verdim çocuk aldı dağıttı oynadı hiç bişey söylemedim sonra bizim arabayla dışarı gezmeye gittik 2.gün oldu gene kahvaltı hazırlıyorduk çocuk anne tuvaletim var ama ben yapabilirim dedi eltim de tamam yap dedi masaya tabak götürürken bi baktım tuvaletin kapısı açık çocuğun ayağında bizim yetişkin terliği çok afedersiniz küçük tuvaletinin yarısını içine yarısını dışına yapıyo hertarafı batmış annesinin umrunda değil çocuk o şekilde çıktı odalarda dolaşıyor.kendimi çok sıktım kırmayım diye hiç birşey sölemedim zaten burnu havada zorla gelmiş aradan bi 15 dk daha geçti çocuk geldi bana yine tuvaletim var dedi bende annenle birlikte git dedim gitti annesini çağırdı bende kahvaltıyı hazırlamaya devam ediyordum bi baktım eltim mutfağın çöpüne bişeyler atıyor dikkatli baktım çocuğun çok afedersiniz poposundaki kakayı verdiğim ıslak mendille silmiş onu mutfağın çöpüne atıyor tuvalette tuvalat kağıdı var banyoda çöp var ama yemek artığı attığım mutfağın çöpüne atıyor inanın çok üzüldüm o an buda yetmiyormuş gibi o ellerini mutfağın lavobosunda bigüzel yıkadı sonrada masa üzerinde kızının daha önce yediği bulaşıkları lavabonun içine koydu elini yıkadığı lavobonun içine sonrada hiçbişey olmamış gibi aldı aldı bulaşık makinasına dizdi.sonrada çekti gitti.ben asla lavobonun içine bulaşık koymam çok sıkışık olursam ancak tezgahın üstüne koyarım asla orda el yıkamam yıkattırmam daha fazla dayanamadım sinirden ağlıyordum.
Mutfakta ben ağlarken eşim geldi beni o halde görünce çok sinirlendi zaten abim 2yılda ancak geldi hemen asmışsın suratını yazık yazık demeye başladı biz tartışırken eltim girdi eşim konuyu kapattı çıktı mutfaktan bende eltime hiçbişey söyleyemedim başka bi sebep söledim başka bi gün dışarı gezmeye gittiğimizde eltim kocasına bugünde bizim arabayla gidelim dedi hep böle bi rekabet içindeydi tabi mutfak çöpüme kakalı ıslak mendilleri atmayıda devam ettirdi.çocuğuyla doğru dürüst hiç ilgilenmedi çocuk çamurlu çizmeleriyle arabada üstümüze çıktı banyoda tuvalette elimi yıkıyacam kakamı yapıcam diye her tarafını batırdı ve daha buna benzer birsürü şey giderkende çamurlu bavulunu odadan sürükleye sürükleye götürdü.Kızlar onlar gitti ama ben çok kötü oldum geceleri sayıklamaya başladım neden neden diye 3 gün hiç uyuyamadım hiçbirşey yiyemedim mutfağa asla giremiyordum koca 5 litre çamaşır suyunu mutfağa boca ettim porçöz tuzruhu eşim elimden zor aldı bi ara gazı açıp mutfağı havaya uçurmayı filan bile düşündüm eşim bukadar tepkili olduğumu görünce boşanacağım uğraşamam senle dedi onunda sinirleri çok bozuldu 1 gün eve hiç gelmedi bütün mutfağı yerleri çamaşır suyuyla yıkadım bulaşık makinasına bile 5 defa çamaşır suyuyla çalıştırdım sabah kalktığımda rengim atmış gözlerim kızarmıştı hiç nefes alamıyordum tesadüfen karşı komşum bana gelmiş beni o halde görünce dışarı çıkardı bizim bulunduğumuz kat okadar çok çamaşır suyu kokmuşki oda merak etmiş gün boyunca hep kustum komşumla dertleştik o içine attığın için olmuştur dedi
akşama eşim geldi çok üzüldü güzel güzel konuştu benimle dünyanın sonumu geldi öldüreceksin kendini dedi bana neoldu bilmiyorum hastalığım yenidenmi tetiklendi içime attıklarımmı çıktı sinir krizimi geçiriyorum çok uzun oldu biliyorum ama lütfen bana yardım edin neolur ALLAHTAN VE SİZDEN BAŞKA PAYLAŞACAĞIM KİMSEM YOK beni bu travmadan kurtaracak bi yol olmalı eltime bundan sonra nasıl davranıyım o mutfağa nasıl giriyim o bulaşık makinasını nasıl kullanıyım en can alıcı kısmıda giderayak verdiğim o ıslak mendili kaka sildiği çocuğun sağda solda tuvalette filan dolaştırdığı o mendili paketiyle yemek masasının üzerine bırakmış gitmiş eltim olacak pislik eşim abartma diyor ama bunlar nasıl normal şeyler olabilir içim yanıyor ölmek istiyorum ölmek yaptıkları yanınamı kalsın daha fazla sineye çekemiyeceğim neolur bana yardım edin şuan sağlıklı düşünemiyorum hastalık yüzündenmi bukadar takıyorum yenidenmi takıntılarım başladı yoksa bu normalmi anormalmi kafayı sıyırmaktan korkuyorum eşimle paylaşamıyorum paylaşmayı denediğimde benden daha çok uzaklaşıyor Allah rızası için bana neyapmam gerektiğini söyleyin çamaşır suyu mahvetti gözlerimde tik oluştu damar atıyor o mutfak nasıl temizlenecek bilmiyorum doktor görüşmemde hiç böle bişey yaşamamıştım kısa sürede basit takıntılaım vardı onuda yenmiştim bu başka bişey boğazımda kocaman bi düğüm var nefes alamıyorum eltim karşında sessiz kaldığım için mi bütün bunlar nasıl kurtulacağım...okuyan ve yardımcı olmaya çalışan herkesten Allah razı olsun.
Ayrica benim de kayinvalidem kizima bakiyor bezleri balkondaki cope atarim ben,
kv mutfaktaki cope atiyordu
anne balkondaki cope at burda bakteri ureyebilir dedim
o gunden bu yana balkondaki cope atar
3 Gun boyunca kendinizi yiyeceginize bunu soylemek cok mu zordu Allah askina?
Ayrica tedavi olmadan cocuk sahibi olma,
zira cocuk doker, sacar, iser , tuvalet egitimi zamani kacirir ,
hasta olur kusar, gecenin bir yarisi butun yataklari degistirmek zorunda kalirsin vs vs ...
Bu halde cocuk sahibi olursan Allah korusun cocugunu da camasir suyuyla yikarsin sen ...
mutfaktaki tezgahın üzerine koyuyorum lavobosunun içine koymuyorum belli olmuyor çünkü geliyor münasebetsizin birisi elini yıkıyor içimde rahat etmiyor.ya sorması ayıp da
demişsiniz ya bulaşıkları tezgaha-lavaboya koymam
nereye koyuyosunuz çok merak ettim:26:
anladığım kadarıyla bulaşıkları lavabonun içine koymam dedi. tezgaha koyuyor. nedeni şu: evi daha önce kullanan kiracılar, o lavaboyu farklı şekillerde kullanmış olabilirler. mesela mutfak lavabosunda bile abdest alan var, ayak değiyor yani. ihtimaldir ve o ihtimali düşünmek seni ordan tiksindirir. dolayısıyla oraya sadece mutfak çöpünü koyarsın, bulaşıklarını koyamazsın. ne kadar temizlesen de için rahat etmez. ancak sıfır bir dairede kaldığında böyle hareket etmezsin.