Eltim yüzünden kanser oldum çıldırdım eşimle boşanma seviyesine geldik..

Bütün yazdıklarınıza katılıyorum! Ayrıca,
Bende cocuğu keşke siz wc götürseydiniz diyecekdim ama alışık olmayan biri için, cok zor durumlarla karşılaşacağı için demedim. Ama 2,5 yaşindamiydi? Bir cocuk asla yabancı bir evde normal şekilde tuvaleti bırakamaz. Kendi evinde bile, küçük kazalar olabilir. Annesi orda hatalı. Ama cocuk işte, buyutmemeliyiz böyle şeyleri!

Bu yüzden asıl bu takıntı sebebi nerde diye düşünüyor ve hala karar veremedim,
eltimi, temizlik hastalığımı?:44:

Yavrum eltin pis bir kadınmış ama sen de çok daraltmışsın kendini. Bu takıntılarından kurtul hayat sadece çamaşır suyundan ibaret değil, bak yarın bebeğin olunca inşallah o temizlik yaptığın yerlerin nasıl ve ne şekilde kirlendiğini göreceksin. Hayatı kaçırma lütfen bırak bak eşin seni seviyor sen eşini seviyorsun, kırk yılın başı gelen birisi için kendini hasta etme. Temizlemişsin bitmiş, 1 kapak çamaşır suyu da aynı hijyeni sağlıyor o ciğerler ne oldu şimdi düşünüyor musun hadi bırak bu takıntıları ya da doktor yardımı al ve kendin de çaba göster.

Eltin biraz da seni gıcık etmek için yapmış olabilir ben olsam aynı gıcıklıkla karşılığını verirdim çaktırmadan. Akıllı ol biraz neden içine atıp hasta ediyorsun kendini lafını söyle çekil kenara sonuçta eve gelen misafire daha fazlasını yapamazsın. Eltin çok sorumsuz rahat bir insanmış işte böyleleri de öğretmen oluyor daha kendi çocuğunu eğitmekten aciz...

haklısın aslında. bizimde çok yakın akrabamız, hani elti falanda değil kandan candan akrabamız. yurtdışından geldiklerinde çocuklar terliksiz tuvalete giriyordu sonra evde öle dolaşıyordu. orda klozet kullandıkları için öleymiş. onlar gittikten sonra heryeri sildik ama insan tiksinior.

bende tuvalet konusunda çok hassasım. kayınvalidem de birgün sulu süpürgeyi boşaltmak için makineyi almış tuvalete. borusu morusu, makine hep tuvaletin yüzeyinde. çok tiksindim. çamaşır suyuyla yıkadım ama makineden hala tiksiniorum.

sen daha iğrenç şeylerde yaşamışsın. o anda düzgün bir şekilde uyarsan daha ii olurdu. banyoda çöp var ben buraya koymuyorum falan diye.

bende böle şeylerden tiksindiğim için seni anlyorum ama senn sağlığından ve mutluluğundan önemli değil.

olan olmuş. birde şöle düşün. tuvalete gidioruz sürekli. bir şekilde elimiz de tuvaletle muhatap oluyor. bende hassas olduğum için 4-5 kere sabunlarım elimi. ama sonuçta elimi kullanıyorum gene.

sende evi iyice bir temizlersin bişi olmaz. önce kadın falan çağır istersen. o kabasını alır. sende ince ince temizlersin.

bi kerede benim halıma tuvalet taşmıştı. kaç kere yıkadım ama sonunda kullandım mecbur. imkanım olsa atardım. ama kullanılıyor sonuçta. temizlendikten sonra önemli değil.

makineni de bi kaç kere boş yüksek derecede çalıştır. yüksek derece temizlikle bişi kalmıor.

sürekli görüştüğün hergün evine girip çıkan insanlar değil bunlar..bazen hatır için çiğ tavuk yenir,birkaç gün sabredilemeyecek şeyler değil hiçbiri..

evet eltin pasaklı biri ama kakalı bezleri mutfak çöpüne attığını gördüysen ona bir poşet verip artık ona atmasını söyleyebilirdin o da birşey demezdi.buzdolabını açsın ne var bunda,7 kat yabancı mı bu kadın?her yaptığını sorun olarak görme.o senin düşmanın değil.

sorun şu;sen eltini sevmiyorsun ve ne yaparsa gözüne batmş,sonra da abartmışsın..eltin de gerçekten biraz pis ve dağınık bir tip.

titizliğine ya da eltinin duyarsızlığına bişey diyemem ama 5 çamaşır suyu nedir ya -.- o kadar abartmışsın ki . uyuyamamalar , kusmalar , mutfagı patlatmak kendini öldürmek ... sakinleş ve bi düşün .

herşeyi bu kadar takar ve abartırsan hastalığın çok ciddi boyutlara gidecek farkındasın değilmi?

uzman yardımı almadan aşamazsın bu problemi.her yeri temizlemşsin yıkamışsın bitmiş gitmiş daha olmadı içini rahatlatacaksa onun kullandığı tabağı çanağı at
benimde eltimin kızı ve kaynım gelmişlerdi 1 hafta..çocuk wc terliklerini giyemiyodu büyük geliyomuş 5 yaşında bu arada
bir kaç defa ben götürdüm tuvalete ama baktım ben mutfakdayken veya iş yaparken terliksiz girip çıkıyo uyardım ama yine yaptı
ne yapsaydım anneside yoktu yanında ne azarladım ne bişey her yakaladığımda banyoda yıkadım ayaklarını onlar gidince daha yeni yıkamadan gelen halılarımı tekrar yıkamaya gönderdim öyle az buzda değildi hani
şu hayatta takmak istesek o kadar çok şey var ki bırak onu bunu eşini mutlu edip onunda seni mutlu etmesine izin ver

eltin senin evini temiz güzel görünce kıskanmıştır mutlaka titiz olduğunuda biliyosa özellikle öyle yapmıştır sen sinir ol diye başarmışta..5 kilo çamaşır suyu dökmüşün dezenfekte olmuştur artık bence

içine attigin için sagligindan oluyorsun
evin telizdir $u an meka etme
yaptiklari terbuyesiuzlik gerçekten ama dunyanin sonu deil, bu kadar kendinden geçip sagligini kaybetmene degermi bu elti
sagligini duzelt yap bi çocuk, git onun evinde aynisini yap sende ona :))

bide ben açarim buzdolabini, bende açmalarida sorun olmaz
benmi çok rahatimkii :44:

temizlik hastalığı çok zordur biliirim..
eltinde pisliğindenmi seni kızdırmak içinmi yapmış bilemedim..
ama sen evini temzilemişsin artık..
bu kadar kafaya takma evin tertemiz için rahat etsin..
eltinlede görüşeceğin yok artık gelmez bidaha..
haa çok içinde kaldıysa sende onun yeni alacağı lüks dairesinde aynısını yap
bakalım o ne yapacak

tam konu sahisi haklı diyordum ki maalesef yanıldım.
insanlar çalışıp didinip güzel ev almak için uğraşıp eski kilimlerle idare ediyorlarsa size ne.
sizin eviniz şıkır şıkır herşeyiniz tamsa ona ne bu tam kibir örneği.tamamen haksızsınız.
5 kere çamaşırsuyula yıkamak nedir yahu.bir kere yıkadın yetmedi mi .abartmanın ne anlamı var.bu tamamen hastalık.
buraya konu açacak kadar tuvalet olayından sıkılsaydın.eltine kusura bakma ama ben böyle yapmıyorum bunları tuvaletteki çöpe atalım derdin.ee eltin okumuş anlamaz değil heralde...
ayrıca eltinin mesleğinden dolayı seni ezdiğini söylemiş nasıl ezmiş.
eltin senin evine eminim istemeyerek gelmiş bir dahada asla gelmez sen de rahat edersin umarım.
birgün yeni doğum yaptığımda teyzemin kızı geldi küçük kızı ve eşiyle.kızı geldiğinde arabada uyumuş onlarda almışlar direk eve çıkardılar ama yakkabılarını unuttular çocuğun.belki ev ayakkabısıydı bilmiyorum ama benim içim rahat etmedi ertesi gün kalktım bir kova su yaptım bütün halıları sildim.yinede bişey demedim zaten dışarıda giyilen ayakkabı olsaydı ablam kesin çıkartırdı ama ben yinede bişey demedim.sadece sildim benimde içim rahat etti.
sende silmişsin işte temizlenmiştir.
ayrıca eşinde abimler geldi bir rahat vermedi insanlara diye sizi şuçlıyordur eminim.

Son düzenleme:
bütün yorumları okuyamadım, şunu bilki herkesin temizlik anlayışı farklı. eltine sorsan ondan daha temizi yoktur :)) benzer bir durumu ben de yaşadım. ilk defa bize gelmişti yemekten sonra bütün mutfak tezgahını çamaşır suyuyla sildim, eltim de mutfaktaydı. çayı yere döküldü, mutfak bezini alıp önce yeri sildi sonra da bütün tezgahı sildi :)) kayınvalidemin temizlik anlayışı da öyledir. ikisini de çok severim ayrıca. onları öyle kabul ettim artık, biz de farklı şehirlerdeyiz, ayda yılda bir görüşüyoruz. ama mesela dünyanın en düzenli insanlarıdırlar, ben de düzenli değilimdir. evde iki ayrı marka buharlı temizleyicim var, her birini kvnin gitmesinin ardından almışımdır :))

seni anlıyorum, evini çok fena temizlediğinden de eminim. kullandığım deterjanlar sebebiyle 34 yaşımda alerji teşhisi aldım. artık biraz daha dikkat eder oldum. sen de kendine dikkat et. evinden de biraz uzaklaş, camlarını da açıver azıcık havalansın. sen de arkadaşlarınla gez dolaş rahatla.

Kakalı mendilin mutfak çöpünde ne işi var. Tuvalet sonrası mutfak lavabosunda el yıkamakta olur iş değil ama bunların dışında çok abartmışsın diye düşünüyorum. Bu da senin takıntılı titizliğinden olabilir. Keşke çocuk sana geldiğinde tuvalete sen götürseydin ya da eltine ıslak mendilleri banyo çöpüne atmasını kibar bi dille sen söyleseydin... İçinde birikmesinden daha kötü olmazdı sanırım.

ya sorması ayıp da
demişsiniz ya bulaşıkları tezgaha-lavaboya koymam
nereye koyuyosunuz çok merak ettim:26:

ya sorması ayıp da
demişsiniz ya bulaşıkları tezgaha-lavaboya koymam
nereye koyuyosunuz çok merak ettim:26:

anladığım kadarıyla bulaşıkları lavabonun içine koymam dedi. tezgaha koyuyor. nedeni şu: evi daha önce kullanan kiracılar, o lavaboyu farklı şekillerde kullanmış olabilirler. mesela mutfak lavabosunda bile abdest alan var, ayak değiyor yani. ihtimaldir ve o ihtimali düşünmek seni ordan tiksindirir. dolayısıyla oraya sadece mutfak çöpünü koyarsın, bulaşıklarını koyamazsın. ne kadar temizlesen de için rahat etmez. ancak sıfır bir dairede kaldığında böyle hareket etmezsin.

Sizin tasli deri koltuklariniz sizin icine bulasik girmeyen lavabonuz sizin acilmasi yasak buzdolabiniz sizin kaliteli kremli üstelik pek pahali islak mendiliniz...nedir bunca kibir nedendir..ve misafir olan iki yilda birkez kapinizi calmis eltinizin eltiyi de gecin abi haniminizin pisligi..bedenlerin evlerin mallarin temizligi kadar ruhlarin temiZligi de önemlidir.dikkat edin kibir de sizi kirletmesin.üstelik maazallah deterjan fabrikasi bile paklayamaz sonra

zaten çok titizler dağınık oluyor nedense :) bende titizlikten ölüyorum ama bir o kadar da dağınığım. sebebi yaptım mı baştan aşağı heryerin iyice hijyen haline getirmek istemem. bir temizliğe başladım mı her yer daha çok dağılıyor alt üst edilmekten :)

benim kayınvalide de aşırı düzenlidir. ama hijyen anlayışımız uymuyor. ben nerdeyse her odaya ayrı bez kullanıyorum. hatta kullanndıktan sonra atmak istiorum hepsini :)

hımm ben tezgaha da koymuyo zannettim
ondan sordum...
ama şimdi arkadaşın yazdıklarına bakılırsa elti ve görümcesini evi çok eski yerlerde kilim varmış ya
kendi taşlı derili merili koltuklarını sanmam ki sıfır olmayan bi daireye koysun
allah yardımcısı olsun inşallah bu takıntıdan kurtulur..

Size katiliyorum.
Konu sahibi kanser oldum deyince bir tuhaf oldum kusuruma bakmazsaniz. Ayni evin icinde bir odada dayim bir odada babam. İkisini de 20 gün arayla bahsettiginiz hastaliktan kaybettik. Herkes sizin kadar titiz olmayabilir. Eltinizin hijyen sorunu var belli. Ama sizde de takinti derecesinde temizlik hastaligi var. Dökün litrelerce camasir suyunu, por cözleri, tuz ruhunu bol bol. Ne de olsa yer sularina topraga karismiyorlar. Bu tür kimyasallari ölcülü kullanmak lazim. Hepimiz lavaboya tuvalete falan döküyoruz ama böyle bir seferde 5 lt degil. Kendinizi zehirleyin tamam da bütün kati kokutmussunuz camasir suyuyla. Astimi, solunum yolu hastaligi ya da camasir suyu kokusundan rahatsiz olan var mi yok mu düsünmek zorundasiniz.

Ayrica eltinizle görümcenizin ev alacaklar diye simdiki evlerinde kirik dökük esyayla oturmalarini ben cimrilik olarak görmedim. Kendi evimize en güzel esyalari almak isteriz öyle degil mi? Siz cok ahim sahim esyalara sahip olabilirsiniz. Kiradasin niye böyle esya aldin demeye haklari olmadigi gibi sizin de onlarin esyalari hakkinda konusmaya hakkiniz yok. Eltinizin titiz olmamasi disinda ben bir tuhafligini göremedim. Kücük cocuklu insanlar, sehirlerarasi ve kalmali yolculuk planlamak kolay degil. Belki de gelmelerini istemediginizi hissetmislerdir.

Cocuklu insan nereye giderse gitsin bir gözü kulagi mutlaka cocugunda olmali. Bu konuda haklisiniz. Benim kizim 5,5 yasinda oldugu halde misafirlikte mutlaka ben de giderim banyoya onunla. Etrafi kirletmesin, elini yikarken su sicratmasin falan...
Eltinizin sabah sizden önce kalkip mutfakta kahvalti hazirlamasini hic garipsemedim cünkü cocuklar cok erken kalkiyor ve ac oluyorlar. Siz kalkana kadar cocugu zaptetmesi mümkün olmayabilir. Ne gibi bir kötü niyeti olabilir ki bu konuda. Bir islak mendilin bile lafini yapiyorsunuz kaliteli hic kullanilmamisti diye. Madem cöpe atarken gördünüz hemen bir poset tutsaydiniz önce buna koyalim sonra at cöpe diye.

Dedigim gibi su anlattiklarinizda bu kadar agir hastalik adini anmanizi gerektirecek bir sey göremedim. Eltiniz pis mi, gidince köklü temizlik yaparsiniz süpürür koltuklarinizi halilarinizi silersiniz. Olmadi yikamaciya verirsiniz parasini temizletirsiniz. Kendinizi bu kadar harap etmeye deger mi? Esinizin gözünde "abim ilk defa evime geldi su yaptiklarina söylediklerine bak" olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…