Eltim Ve Çocukları

10 ve 6 yaşındaki çocuklar nasıl gece gündüz koşsunlar. Sabah 6ya kadar koşuyorlar falan, yok artik. Biraz daha abartsaydınız. En azından yarım günleri okulda geçiyordur zaten. Çok rahatızsanız yazı beklemeyin şimdiden taşının. 3 sene zorlami tutular.

Yarısına kadar okudum. Eşin de hak veriyorsa çıkın o evden. Başka bir kiracı girsin. Eltin de görsün o zaman anyayı konyayı..

Belli ölçüde sesleri anlayışla karşılamalıyız. Ki çocuk sesleri bazen anne babanın müdahalesine rağmen alt kata gidiyor. Fakat bu işi abartanlar var maalesef.. Çok ütoptik bi istek ama şu "çocuktur ne yapalım bağlayalım mı deyip çocuğun tüm gürültülerini başkalarınında çekmek zorunda olduğunu düşünen zihniyetteki tüm insanlar keşke aynı apartmanda otursalar. Altlı üstlü bağırış çağırış otursalar keşke.
Allah yardımcın olsun konu sahibi. İnsan cidden o gürültülü ortamda biraz sessiz huzurla uyuyabilmeyi özlüyor.

Bende iki kız çocuğu olduğu halde hiç sesleri kesilmiyor iki erkek çocuğunu düşünemiyorum bile. Konu sahibi sizi anlıyorum ama sizin de çocuğunuz var biraz ayaklansın zapetmenin dediğiniz kadar kolay olmadığını anlayacaksınız. Siz ses yapma dedikçe legoları döşemelerin üzerine dökecek, arabalarını özellikle döşemede sürecek vs... her dakika uyarmaktan, ellerinden oyuncaklarını almaktan gına geldi ama yine de anlamıyor çocuklar.
Birkaç sene sonra eltinizin çocukları yetişkin olmaya başladığında sizin gürültülü döneminiz başlayacak, o yüzden tepki verirken ileriyi de düşünün

Kardeş bu sitede çocuğunu terbiye edemediği için komşusunun çekmek zorunda olduğunu düşünen, arsızlığın çocukluğu yaşamak olduğunu düşünen bir güruh var. Bence çok yanlış yerde derdini anlattın. Kaç kaç hemen

Buradaki konuyu okuyunca aşağı inip eltimi gözlerinden opesim geldi. Benim de 2 yaşında bir oğlum var aşırı hareketli ve ses yapma dedikçe gözümün içine bakarak yapar. Ben uyardikca o tersini yapar malum 2 yaş sendromu birey olma yolunda azimle ilerliyor kendileri:) eltimin kızı sabah 6 da kalkiyor okulu çok erken başladığı için ve ben elimden geldiğince oğlumun geç saatte ses yapmaması için uğraşıyorum ama nafile. Bir kere gürültüden şikayet etmedi.keza buraya taşınmadan önceki alt komşum da asla şikayet etmemisti. Bilincli ve aklı selim olmak böyle bişey demekki:) Davulun sesi uzaktan hoş gelir mi desem bekara karı boşamak kolay mı desem şimdi hangisi uyar bilemedim de bir kaç aya ne demek istediğimi anlayacaksiniz çocuğunuz maksimum bir iki ay daha sessiz kalacak sonrasında bırakın üst kattaki sesi duymayı evde kendi sesinizi duyamaz olacaksınız. O yüzden rahat olun yakında üst kattaki sesler size senfoni gibi gelecek kendi çocuğunuzun evde yere firlattiklari öfke patlamaları 8473629 kez aynı noktaya oyuncakla vurması nedeniyle

Benim ust katimda da o yaslarda iki cocuklu aile var. sanki insan değil hayvanlar. Annesi diyorki biz ev shaibiyiz sen kiracı rahatsizsan cik. Dedim yaa oylemi. Ozaman çocuğum yoktu ama neler ettim inaddina surekli ses cikartsin diye duvarlara vurdum, kapıları carptim sert sert. Alt komsum evde yokken son ses tv actim . Sonra bunların sesi kesildi. Ama bu aralar yine cozuttular. Bende ogluma kos diyorum tepun oglum diyorum. Ayaklarimi duvara vuruyorum. Ee bana hzuur yoksa onlarara yok

Ay benim oglumda 2 yasinda. Valla dediginiz gibi yapma dedigimi inatla yapiyor birde yaparken gülüyor

Evden cıkma sansınız yoksa al cocugu cık kvdeye orda uyut?
Yazık günah
Madem kvden ilgilenmiyor siz inin asagı de?
Cekilir mi tepede dandan dan
Vala alırım videoya sesi tüm aileye izletirim.
Hic de umrum olmaz kocası kızıyomus.

Başka eve taşınınca daha iyi mi olacak sanıyorsunuz, apartman hayatı böyle oluyor maalesef.. sizin çocuk büyüyünce göreceksiniz.. ayrıca duvara vurmak nedir ya, haklı bile olsanız haksız konuma düşmüşsünüz..

Birincisi siz birebir tanımadığınız kimsenin çocuğuna terbiyesiz diyemezsiniz. Böyle bir hakkınız yok. Çocuklar da insan haliyle bazen daha enerjik yada daha huysuz olabiliyor. Gece uykusunu alamıyor mesela her şeye ağlayası geliyor. Daha beynini bizim kadar kontrol edemeyen bir insan yavrusunu da makul saatler arasında idare edemeyen yetişkinler daha sıkıntılı bence.
Ben nasıl komşumun tadilatına, gece gelen misafiriyle kahkasına, gece yarısı girdiği duşa, föne, pazar tuttuğu süpürgeye, köpeğinin havlamasına, kocasıyla ettişi kavgaya tolerans gösteriyorsam insanlar da bir zahmet el kadar bebeğe saygı duyan.
Sabah çok erken akşam geç saat değilse herkes komşusunun sesine tahammül göstermek zorunda. Aksini iddia edenler çıksın müstakil daireye. Sıfır ses mümkün değil.
İkincisi, bu ses olayında da kkda bir güruh var köpeğim havlıyor komşu attıracak dese be münasebet hayvanın doğasında var , onlar çıksın diyenler, yada arkadaşlarıyla yüksek ses müzikli sohbetli eğlencelerine gelince çekeceksin diyenler iki lego bir kamyon gürültüsüne gelince terbiyeden dem vuruyorlar komik oluyor.

bahsettiginiz guruhtayim,
tabi tam sizin gibi tanimlamiyorum olayi da,
neyse.
simdi siz sunu soyler misiniz bana, konu sahibi yazdi ya eltisini esi ile telefonda konusurken duymus, ayrintili bir sekilde hem de, yani ses yalitiminin seviyesini tahmin edebilirsiniz. siz nezih , cocugunu cok guzel terbiye eden insanlar cocuklarin bu kadar bile gurultu yapmamasini nasil sagliyorsunuz?
Mesela benim eskiden oturdugum bir evde, ben ust komsumun horlama sesini cok net duyuyordum, kime neyi sikayet edebilirim, adam uyuyor yahu, uyuma mi deyim mesela. Gunumuz muteahhit evleri bu sekildeyken cocuklardan bu sekilde bahsetmek gercekten de nasil icinize siniyor anlayamiyorum.

Neyse sizin gibi yargilayici insanlardan uzakta, mustakil evimde oturuyorum, Allahtan maddi gucum var da cocuklarim gercekten cocuk gibi buyuyorlar. Uzuluyorum gercekten boyle konularda, parka gotursun falan denmis mesela, yahu sanki 10 yasindaki cocugu goturebileceginiz park kaldi da ulkede millet goturmuyor. 6 yasindakine de iste tek salincak tek kaydirakli parkimsi yerler belki uygundur, onu da orada ne kadar tutabilirseniz.

nasil yapiyorsaniz yazin da biz cahiller de ogrenelim cocuk terbiyesini.

Konudan anladığım kadarıyla bunlar çocuk değil. Hiç durmadan her saat nasıl koşabilirler ki?

Ben de sese çok hassasım, çıt olsun uyuyamam. Ama çocukları hiç sevmememe rağmen sesi yapan çocuksa diyecek bir şey kalmıyor. Ne yapsın insanlar çocuklarını sandalyeye mi bağlasınlar? Mecburen siz taşınacaksınız. Herkes rahat etmiş olacak. Sizin minnoş büyüdüğünde anlayacaksınız, enerjileri asla bitmiyor.

Bunu nerenizden uydurdunuz bi fikrim yok ama köpek havlamasına da tahammül etmem. Eğer ki ses sürekliyse tepki gösteririm. İki lego bi kamyon gürültüsü her allahın günü çekilmez. Komsunun sohbeti eğlencesi müziği haftada bir defa 2-3 saat olursa evet çekilir. Eğer siz de çocuğunuzun komşunuzu haftada bir defa 2-3 saat taciz etmesine izin verecekseniz yine bir problem oluşmaz. Burdaki mantık düşüncesizlik edip hayat kalitesini düsürmek. Ya cidden bunu düsünmek anlamak bu kadar zor değil biraz düsünmeye vakit ayırıp soluklansanız anlayacaksınız. Çocuğunuz süpürgeniz fönünüz ya da köpeğiniz arada ses çıkarıyosa tahammül edilir. Her allahın günü sabahtan akşama kimse gürültü dinlemek zorunda değil. Çocuklarınıza da toplum içinde yaşama adabını öğretmekle mükellefsiniz. Kim öğretcek bunu siz öğretmezseniz

Sabah okula hazırlanırken yapıyorlardır ses belki.
Ama 16 aylık bebekle 6 yaşındaki çocuk bir tutulmaz ki. 6 yaşındaki çocuk her şeyi anlar sözlerini dinletemiyorlar demekki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…