- 1 Nisan 2014
- 1.486
- 6.478
- 158
- Konu Sahibi Hatunda Benm kanunda
bahsettiginiz guruhtayim,
tabi tam sizin gibi tanimlamiyorum olayi da,
neyse.
simdi siz sunu soyler misiniz bana, konu sahibi yazdi ya eltisini esi ile telefonda konusurken duymus, ayrintili bir sekilde hem de, yani ses yalitiminin seviyesini tahmin edebilirsiniz. siz nezih , cocugunu cok guzel terbiye eden insanlar cocuklarin bu kadar bile gurultu yapmamasini nasil sagliyorsunuz?
Mesela benim eskiden oturdugum bir evde, ben ust komsumun horlama sesini cok net duyuyordum, kime neyi sikayet edebilirim, adam uyuyor yahu, uyuma mi deyim mesela. Gunumuz muteahhit evleri bu sekildeyken cocuklardan bu sekilde bahsetmek gercekten de nasil icinize siniyor anlayamiyorum.
Neyse sizin gibi yargilayici insanlardan uzakta, mustakil evimde oturuyorum, Allahtan maddi gucum var da cocuklarim gercekten cocuk gibi buyuyorlar. Uzuluyorum gercekten boyle konularda, parka gotursun falan denmis mesela, yahu sanki 10 yasindaki cocugu goturebileceginiz park kaldi da ulkede millet goturmuyor. 6 yasindakine de iste tek salincak tek kaydirakli parkimsi yerler belki uygundur, onu da orada ne kadar tutabilirseniz.
nasil yapiyorsaniz yazin da biz cahiller de ogrenelim cocuk terbiyesini.
Hanımefendi sizin çocukluğunu yaşayan (ay bu kendi kendini teselli cümlelerinden favorim olabilir ahahah) çocuğunuz da müstakil evinizden çıkacak bi gün. Toplum içerisinde yaşamayı başkalarına saygı duymayı siz öğreteceksiniz ona. Bunu şimdi düsünmüyosunuz heralde. Çocuğu evin reisi yapıp ha paşam ye ha paşam oyna yetiştirirseniz kuralsızca, toplum içine çıkınca şok olur çocuk aaa neden herkes ağzımın içine bakıp her yaptıgıma aferin kuzucum demiyo diye