• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim Ve Çocukları

bahsettiginiz guruhtayim,
tabi tam sizin gibi tanimlamiyorum olayi da,
neyse.
simdi siz sunu soyler misiniz bana, konu sahibi yazdi ya eltisini esi ile telefonda konusurken duymus, ayrintili bir sekilde hem de, yani ses yalitiminin seviyesini tahmin edebilirsiniz. siz nezih , cocugunu cok guzel terbiye eden insanlar cocuklarin bu kadar bile gurultu yapmamasini nasil sagliyorsunuz?
Mesela benim eskiden oturdugum bir evde, ben ust komsumun horlama sesini cok net duyuyordum, kime neyi sikayet edebilirim, adam uyuyor yahu, uyuma mi deyim mesela. Gunumuz muteahhit evleri bu sekildeyken cocuklardan bu sekilde bahsetmek gercekten de nasil icinize siniyor anlayamiyorum.

Neyse sizin gibi yargilayici insanlardan uzakta, mustakil evimde oturuyorum, Allahtan maddi gucum var da cocuklarim gercekten cocuk gibi buyuyorlar. Uzuluyorum gercekten boyle konularda, parka gotursun falan denmis mesela, yahu sanki 10 yasindaki cocugu goturebileceginiz park kaldi da ulkede millet goturmuyor. 6 yasindakine de iste tek salincak tek kaydirakli parkimsi yerler belki uygundur, onu da orada ne kadar tutabilirseniz.

nasil yapiyorsaniz yazin da biz cahiller de ogrenelim cocuk terbiyesini.

Hanımefendi sizin çocukluğunu yaşayan (ay bu kendi kendini teselli cümlelerinden favorim olabilir ahahah) çocuğunuz da müstakil evinizden çıkacak bi gün. Toplum içerisinde yaşamayı başkalarına saygı duymayı siz öğreteceksiniz ona. Bunu şimdi düsünmüyosunuz heralde. Çocuğu evin reisi yapıp ha paşam ye ha paşam oyna yetiştirirseniz kuralsızca, toplum içine çıkınca şok olur çocuk aaa neden herkes ağzımın içine bakıp her yaptıgıma aferin kuzucum demiyo diye

Bunu nerenizden uydurdunuz bi fikrim yok ama köpek havlamasına da tahammül etmem. Eğer ki ses sürekliyse tepki gösteririm. İki lego bi kamyon gürültüsü her allahın günü çekilmez. Komsunun sohbeti eğlencesi müziği haftada bir defa 2-3 saat olursa evet çekilir. Eğer siz de çocuğunuzun komşunuzu haftada bir defa 2-3 saat taciz etmesine izin verecekseniz yine bir problem oluşmaz. Burdaki mantık düşüncesizlik edip hayat kalitesini düsürmek. Ya cidden bunu düsünmek anlamak bu kadar zor değil biraz düsünmeye vakit ayırıp soluklansanız anlayacaksınız. Çocuğunuz süpürgeniz fönünüz ya da köpeğiniz arada ses çıkarıyosa tahammül edilir. Her allahın günü sabahtan akşama kimse gürültü dinlemek zorunda değil. Çocuklarınıza da toplum içinde yaşama adabını öğretmekle mükellefsiniz. Kim öğretcek bunu siz öğretmezseniz

Peki, me yapalım. On yaşına gelene kadar biblo gibi oturtalım mu?
Lego oynamasın, kamyonla oynamasın. Kendi evinde gündüz saatlerinde oyun oynamasın yani. Açalım televizyonu uyuşturalım. Bu mudur?
O ev benimse o çocuğun da evi, gündüz 10la 19 arasında da özgürce oyuncaklarıyla oynayabilir. Bu kadarı da ama artık cidden çocuk düşmanlığı. Çocuklar değil ama yetişkinler cidden bazen şımarık oluyorlar

Hanımefendi sizin çocukluğunu yaşayan (ay bu kendi kendini teselli cümlelerinden favorim olabilir ahahah) çocuğunuz da müstakil evinizden çıkacak bi gün. Toplum içerisinde yaşamayı başkalarına saygı duymayı siz öğreteceksiniz ona. Bunu şimdi düsünmüyosunuz heralde. Çocuğu evin reisi yapıp ha paşam ye ha paşam oyna yetiştirirseniz kuralsızca, toplum içine çıkınca şok olur çocuk aaa neden herkes ağzımın içine bakıp her yaptıgıma aferin kuzucum demiyo diye
Cocuklarim 2 yasindan beri toplum icindeler, simdiye kadar sikayet almadim. Ama alabilirim de tabi. Kesin cumlelerle konusmayacagim.
Ama siz benim soruma yanit vermemissiniz.

Peki, me yapalım. On yaşına gelene kadar biblo gibi oturtalım mu?
Lego oynamasın, kamyonla oynamasın. Kendi evinde gündüz saatlerinde oyun oynamasın yani. Açalım televizyonu uyuşturalım. Bu mudur?
O ev benimse o çocuğun da evi, gündüz 10la 19 arasında da özgürce oyuncaklarıyla oynayabilir. Bu kadarı da ama artık cidden çocuk düşmanlığı. Çocuklar değil ama yetişkinler cidden bazen şımarık oluyorlar

Hmmm şey yapabilirsiniz mesela bizim evde var çok güzel bi şey. Adı halı. Yere seriyosun hem ayakların üşümüyo hem cocuk gürültü yapamıyo. İlginç de mi? Çok güzel bi şey deneyin. İstedigi gibi oynuyo istedigi oyuncağıyla valla bak. Ses yok ama. Dayanabilirsiniz de mi buna? Bi de cocuk evi baştan başa koşmicak, bence yaşayabilir bu şekilde. Deneyin inanıyorum başarabilir. Bi de dan dun kapı çarpmicak, kapı çarpmadı diye travmatize olmaz çocuğunuz. Bence de yetişkinler şımarık bu arada sorumluluklarından kaçıyolar. Neyse bana da çocuk düşmanı dendi ya interneti olan yazıyor işte.

Cocuklarim 2 yasindan beri toplum icindeler, simdiye kadar sikayet almadim. Ama alabilirim de tabi. Kesin cumlelerle konusmayacagim.
Ama siz benim soruma yanit vermemissiniz.

Aslında çok güzel anlattım ama sarkastik cümleleri anlayamadıgınızı düşünemedim

Hiç iki yada üç yaşında çocukla başbaşa iki saat geçirdiniz mi?
Olgun bir şekilde toplum kuralını henüz dünyayı anlayamayan, öfkesini bile kontrol edemeyen, her şeyi kendisinin sanan henüz yeni memeyi bırakmış, bezli bir canlıdan beklemenin saçma değil mi?
Daha yeni yeni konuşan, soyut kavramı bilmeyen bir insana nasıl saygıyı anlatacaksınız? Henüz empatiyi de bu yaş grubu bilmez.
Hani bir kaç satır insan gelişimi kitabı okursanız kuşun yüzmesini beklemekle eşdeğer olduğunu göreceksiniz.
İki yaş şnatlaşma, kendini ispat dönemidir. Her şee ağlar, tepki gösterir. Her şey onundur. Kurallara uymak istemez. Bu dönemde çocuğu dövmeden bağırmadan sakince çözmeye çalışır ebeveynler krizler yaşanırken. Haliyle dakikalarca ağladığı da olur kendini yerlere attığı da. E bu krizlerde de alt kata üst kata ses gider. Napalım mesela, bu süreçte çocuğu bir yere mi atalım kilitleyelim? Eski nesil gibi sus öcüler gelir, komşu teyze gelir diye sindirelim mi?

Hmmm şey yapabilirsiniz mesela bizim evde var çok güzel bi şey. Adı halı. Yere seriyosun hem ayakların üşümüyo hem cocuk gürültü yapamıyo. İlginç de mi? Çok güzel bi şey deneyin. İstedigi gibi oynuyo istedigi oyuncağıyla valla bak. Ses yok ama. Dayanabilirsiniz de mi buna? Bi de cocuk evi baştan başa koşmicak, bence yaşayabilir bu şekilde. Deneyin inanıyorum başarabilir. Bi de dan dun kapı çarpmicak, kapı çarpmadı diye travmatize olmaz çocuğunuz. Bence de yetişkinler şımarık bu arada sorumluluklarından kaçıyolar. Neyse bana da çocuk düşmanı dendi ya interneti olan yazıyor işte.

Evimizde halımız var. Çocuk evini baştan başa fa koşabilir. Biz o çocuğu evde beslemiyoruz, yaşatıyoruz. Haliyle kendi canı ne isterse abartmadan yapabilir. Kurallarımız var . Akşam sekizden sonra koşamaz uyku saatidir. Ama öncesinde canı koşmak isterse gayet koşar. Biz de insan yetiştiriyoruz, robot değil.

Hiç iki yada üç yaşında çocukla başbaşa iki saat geçirdiniz mi?
Olgun bir şekilde toplum kuralını henüz dünyayı anlayamayan, öfkesini bile kontrol edemeyen, her şeyi kendisinin sanan henüz yeni memeyi bırakmış, bezli bir canlıdan beklemenin saçma değil mi?
Daha yeni yeni konuşan, soyut kavramı bilmeyen bir insana nasıl saygıyı anlatacaksınız? Henüz empatiyi de bu yaş grubu bilmez.
Hani bir kaç satır insan gelişimi kitabı okursanız kuşun yüzmesini beklemekle eşdeğer olduğunu göreceksiniz.
İki yaş şnatlaşma, kendini ispat dönemidir. Her şee ağlar, tepki gösterir. Her şey onundur. Kurallara uymak istemez. Bu dönemde çocuğu dövmeden bağırmadan sakince çözmeye çalışır ebeveynler krizler yaşanırken. Haliyle dakikalarca ağladığı da olur kendini yerlere attığı da. E bu krizlerde de alt kata üst kata ses gider. Napalım mesela, bu süreçte çocuğu bir yere mi atalım kilitleyelim? Eski nesil gibi sus öcüler gelir, komşu teyze gelir diye sindirelim mi?

Bu mesajınızı meslek hayatımda ve sosyal çevremde ibreti alem olsun diye çıktı alıp alnıma yapıştırıcam çok teşekkür ederim. Terrible two diye bi şey oldugunu su an öğrendim. hesabımı kapatıp forumdan ayrılıyorum. Gürültü yapan cocukların annesi olan elti de benim.

Bu mesajınızı meslek hayatımda ve sosyal çevremde ibreti alem olsun diye çıktı alıp alnıma yapıştırıcam çok teşekkür ederim. Terrible two diye bi şey oldugunu su an öğrendim. hesabımı kapatıp forumdan ayrılıyorum. Gürültü yapan cocukların annesi olan elti de benim.

Benim alt katımda çok tatlı bir komşum var. Ben bazen kusura bakmayın akşamları ses gelmemesine çaba sarf ediyoruz ama geliyor mu diyoruz, çocuk bu böyle büyüyecek diyorlar.
Sizin evladınız herhalde hiç ağlamadan büyümüş, direkt olgunluk abidesi olarak yirmi yaşında doğmuş. Bizimki yaşarak görerek tecrübe ederek büyüyecek. Yapacak bir şey yok. Herkes sizin kadar mükemmel olmayınca çocuklar da mükemmel doğamıyor.

kusura bakmayın akşamları ses gelmemesine çaba sarf ediyoruz ama geliyor mu diyoruz

Bunu diyorsanız komşunuza ve gerçekten çocukla uğraşmamak için saldım çayıra bana dokunmasın da ne gürültü yaparsa yapsın diyen bi anne değilseniz sizden özür dilerim. Ben komşularımın çocuklarından (aslında ebeveynlerinin arsızlığından ve cehaletinden) çok çektim hassasım bu konuda

Bunu diyorsanız komşunuza ve gerçekten çocukla uğraşmamak için saldım çayıra bana dokunmasın da ne gürültü yaparsa yapsın diyen bi anne değilseniz sizden özür dilerim. Ben komşularımın çocuklarından (aslında ebeveynlerinin arsızlığından ve cehaletinden) çok çektim hassasım bu konuda

Benim demek istediğim şu, kış günü çocuklar enerjilerini atamıyor. Kreşe de hastalıktan adam akıllı gidemiyorlar, sürekli bir salgın hastalık. Evde sürekli masa başı etkinlik yapamazsın, çocuk bu koşmalı hoplamakı. Yerde halı da olsa düşmes koşması gidiyor mutlaka.
Sabah altıda yedide, akşam onda onbirde gürültü evet yapılmamalı. Ama gündüz saati biz kendi evimizde nasıl özgürce canımızın istediğini yapıyorsak çocuklar da yapmalı. Bençm oğlum üç yaşında. Bazen tavşan olup hopluyor, bazen koşuyor, bazen düşüyor, bazen yüksekten yerdeki mindere hoplama oynuyor. Kendine yastıktan kaydırak yapıp kayıyor. Aşağıya mutlaka ses gidiyordur. Benim elimden gelen sabah erken akşam geç saatte yapmamak.
Bunun dışında gündüz ikide üçte akşam beşte gelem sese şikayet etmek de biraz ayıp oluyor bence

6 yaşındaki anaokuluna gitmiyor 10 yaşındaki yazları koşuyor Size heralde alalade ufak gürültü geliyor benim yerimde olsanız otiramassiniz evinizde

Nasıl gitmiyor anaokuluna yahu 6 yaşında olupta gitmeyen görmedim ben ayrıca siz şu andan bahsediyorsunuz yaz mevsiminden değil daha yeni sabaha kadar koştular diyordunuz şimdi 10 yaşındaki yazları koşuyor diyorsunuz tutarlı olun anlattıklarınızda bence. 9 aylık çocuğunuz şu an oturuyor yerinde bi koşsun bakalım tutabiliyor musunuz kadın da şikayetlerinizden bıkmış taşınmak istemiş sanki keyfinden yapıyor

Son düzenleme:
Buradaki konuyu okuyunca aşağı inip eltimi gözlerinden opesim geldi. Benim de 2 yaşında bir oğlum var aşırı hareketli ve ses yapma dedikçe gözümün içine bakarak yapar. Ben uyardikca o tersini yapar malum 2 yaş sendromu birey olma yolunda azimle ilerliyor kendileri:) eltimin kızı sabah 6 da kalkiyor okulu çok erken başladığı için ve ben elimden geldiğince oğlumun geç saatte ses yapmaması için uğraşıyorum ama nafile. Bir kere gürültüden şikayet etmedi.keza buraya taşınmadan önceki alt komşum da asla şikayet etmemisti. Bilincli ve aklı selim olmak böyle bişey demekki:) Davulun sesi uzaktan hoş gelir mi desem bekara karı boşamak kolay mı desem şimdi hangisi uyar bilemedim de bir kaç aya ne demek istediğimi anlayacaksiniz çocuğunuz maksimum bir iki ay daha sessiz kalacak sonrasında bırakın üst kattaki sesi duymayı evde kendi sesinizi duyamaz olacaksınız. O yüzden rahat olun yakında üst kattaki sesler size senfoni gibi gelecek kendi çocuğunuzun evde yere firlattiklari öfke patlamaları 8473629 kez aynı noktaya oyuncakla vurması nedeniyle
kesinlikle katiliyorum. Kizim okadar sessiz sakin bir bebekti ki , var la yok arasinda . 1 bucuk yasina kadar inanilmaz uysal bir cocuktu. Fakat artik dengeler cok degisti. 3 yasina girecek az bir zaman sonra .. Durdan sustan hiiiic anlamiyor . Hemde simarik yetistirmedigim halde.
Oyuzden siz siz olun büyük lokma yiyin ama büyük konusmayin😊

Back