• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti ve kayın sorunsalı

Merhaba arkadaşlar, aslında çok büyük dert olarak görmüyorum ama kendimle ikilem içindeyim.
Özetle bahsedecek olursam; bir bebek doğumgünü için giyindik süslendik eşim ve küçük çocuklarımla bu davete gittik. Gittiğimiz davette eltim kaynım ve çocuklarıyla karşılaştık(eltimle yıldızlar pek barışmıyor bu arada,ama her zaman saygımı, sınırımı korumuşumdur) ve aynı masada oturduk haliyle, havadan sudan muhabbet ederken, kaynımın 22 yaşındaki kızı,ben kendisi ile konuştuktan sonra ağzıma ökenme hareketi yaptı annesine bakıp gülerek ve annesi de güldü.İnanın şok oldum herkes gördü ve ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim,bir şey de diyemedim. Biraz zaman geçince kalktım başka akrabaların masasında hal hatır sormak bahanesiyle oturdum.Çok rahatsız olmuştum. Bir şey de söylesem asla kabul etmeyeceklerdi, çünkü..Önceden de kendi evlerinde olsun,bir kaç kere daha, çocukları kendi dahil buna benzer, böyle terbiyesizlik yapmıştı ama aldırmamıştım. Bu sefer toplum içinde olması beni üzdü ama çocukla da çocuk olmak istemedim sonuçta o terbiyeyi ben değil,ailesi vermeliydi. Ne yapardınız sizce?
Bu arada arayıp siz şöyle yaptınız denecek tipler değil asla kabul etmezler kendileriyle alakalı bir eleştiriyi,kendileri her türlü konuşurlar ama niye böyle dedin dersen hayatta kabul etmezler. Eşime de artık kolay kolay bir araya gelmeyeceğini belirttim.
Hiç bir ortamda muhattap olmazdım. Arayıp da hareketlerini kafanıza taktiginizi belli etmeyin. İt ürür kervan yürür.

Bence cocuklan cocuk olunmaz yerine "agizlarinin payini vermekten cekindim" olucakti yaziniz.
Yorumunuz çok değerli fakat öyle değil inanın ki..Sadece bir şey desem kabul etmeyecekler,özür falan hak getire,zaten o an kal geldi ve sonrasında ben ne laf anlatacağım buna yaptığı terbiyesizlikle kalsın kendi utansın dedim diye düşündüm ve eşimin de çocuklarımızın da huzursuz olmasını istemedim

Biri beni ti'ye alırcasına dalga geçer gibi hareketimi yapsa verirdim ağzının payını çocukta olsa. (Reşit olan bir birey benim için çocuk değildir, aklı başında insandır) O an ki şokla sanırım cevap veremediniz ama anne kız fenalar belli ki aynı ortamda olsanız da oturmayın yanlarına çokta gerekli değiller.

Yorumunuz çok değerli fakat öyle değil inanın ki..Sadece bir şey desem kabul etmeyecekler,özür falan hak getire,zaten o an kal geldi ve sonrasında ben ne laf anlatacağım buna yaptığı terbiyesizlikle kalsın kendi utansın dedim diye düşündüm ve eşimin de çocuklarımızın da huzursuz olmasını istemedim

Bakin bazen biz baskasinin yükünü tasiyoruz. Siz gerekeni söyleyecektiniz. Kabul etsinler etmesinlee fark etmez. Siz sustukca onlar devam eder. Yani herkes kendine yakisani yapsin, ama sizi baskalarinin yaninda kücük düsürmeye calisiyorlarsa lütfen de gömün ama. Esiniz de gerekeni söylemeli orda gerekiyorsa. Sonucta onun yegeni de söz konusu

Bakin bazen biz baskasinin yükünü tasiyoruz. Siz gerekeni söyleyecektiniz. Kabul etsinler etmesinlee fark etmez. Siz sustukca onlar devam eder. Yani herkes kendine yakisani yapsin, ama sizi baskalarinin yaninda kücük düsürmeye calisiyorlarsa lütfen de gömün ama. Esiniz de gerekeni söylemeli orda gerekiyorsa. Sonucta onun yegeni de söz konusu
Biz ordan sonra eşimle de konuştuk,olayın şokuyla ben bir anlam veremedim o da öyle, hatta görmüş ama beklemediğinden öyle bir şeyi hiç konduramamış yoksa ben kalsam bile lafın altında (ki kalmam aslında) ☺️ o an diyorum ya mal oldum afedersiniz, o kalmaz lafını direk söyler ama konduramadik işte.. Ve en büyük etken de çocuklarımdı, biri yanımda oturmuş,biri kucağımda asla onların yanında o denli bir huzursuzluk yaşamak istemedim ama hata yaptım sanırım.

Bir an bende keşke yapsam dedim ama kızın bir suçu olmadığını biliyorum aslında
Senin kadar kocaman aklı başında bir kıza şu yaptigin hiç yakışıyor mu yengecim .. hani ben alinmam ama başkasına yapma kötü gorunuyorsun o ne öyle on yasindaki çocuk gibi hahahhaha der kalkiverirdim masadan isim var gibi mal gibi kalsinlardi😬

Senin kadar kocaman aklı başında bir kıza şu yaptigin hiç yakışıyor mu yengecim .. hani ben alinmam ama başkasına yapma kötü gorunuyorsun o ne öyle on yasindaki çocuk gibi hahahhaha der kalkiverirdim masadan isim var gibi mal gibi kalsinlardi😬
Bunun aynısını bir yakın arkadaşım da söyledi,keşke ah keşke ama keşkeyle de olmuyor işte 😄

Tabii ki öyle değil ama girdabın içine girmek istemiyorum çünkü asla bitmeyecekler,böyle kendimi uzak tutarım dedim elimden geldiğince,aslında eltimin istediği de o zaten bütün kardeşleriyle küs kaynım demek ki bizle de öyle olmak istiyorlar🤯
Bahane arıyorlar sizde o bahaneyi ellerine vermiyorsunuz yani. Büyüklük sizde kalmış. Muhttap olmayın kudursunlar

Abi kızına terbiye verecek misin yoksa ben mi vereyim bu kadar insanın içinde diye babasını gazlardım. Sahip çıksınlar çocuklarına.

😄 Hatta şey eklesin. Gelinlik kızsın gören olursa ne derler falan da eklesin her firsatta. Ben takılmam böyle şeylere ama adın çıkar evde kalırsın desin. Böyle şeyler yapmadım hic ama ev işleri ile ilgili yakın akrabalarım böyle konuştuğunda aşırı sinir olurdum. Kızi ve annesini en etkili sinir etme yontemi

ve aynı masada oturduk haliyle, havadan sudan muhabbet ederken, kaynımın 22 yaşındaki kızı,ben kendisi ile konuştuktan sonra ağzıma ökenme hareketi yaptı
Ağzı yamulasıca hiç haz etmem böyle terbiyesizliklere. Valla 22 yaş çocuk falan değil demekki insan degillermiş. Bizde bazen yengemlerle ters düşüyoruz ama ne o çocuklarına bunu yapmasına müsaade eder ne de biz.

Back