• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti ve kayın sorunsalı

20 yas çocuk mu ki çocuk olasınız aile terbiyesinim dışında bir mevzu bu
Sizin sınırınızı ihlal etmiş sınırını bildirecektiniz size kimse böyle davranamaz hoşt
Ahh benim yerime başkası olaydı kıza değil ama annesine babasına iki cift laf ederdi,çünkü annesi de bakıp güldü zaten benim küçücük oğlum bunu yapsa ağzına tokadı yemisti

Ökenme ne anlamadim. Yani foruma yaziyorsunuz genel kullanilan kelimelerle yazsaniz daha iyi olurdu.

22 yaşında biri çocuk değildir. Kendinizi savunanamamiş olmanizi "cocukla cocuk olmadim" diye düşünüyor olabilirsiniz ama bu kişilerden ve kızından bayağı cekiniyorsunuz siz, herkesin gördüğünü söylediğiniz hareketi bile soylemekten korkuyorsunuz. Evet kız sorunlu ama her şeyden once sizin de kendinizle alakalı ozguven sorununuz var bunu cozerseniz rahat edersiniz. Tabi ki kavga kıyamet kopartin anlaminda demiyorum ama bu kadar bozulduysaniz kendinizi ifade edebilmeliydiniz en azından.

Nasıl bir daha bir araya gelmeyeceksin ki eşinizin kardeşi, yeğeni bu kişiler sonuçta, nereye kadar kaçacaksınız.
Asla bir çekinmek yok,sadece o an dedim ya şok oldum sonra ne uğraşacağım bunla dedim kalktım masadan,çünkü ben bir şey desem biliyorum ki onlar tetikte bekliyor işlerine yarayacakti bu,küçücük çocuklarımın yanında sinir krizi mi gecirseydim☺️

Ökenme ne anlamadim. Yani foruma yaziyorsunuz genel kullanilan kelimelerle yazsaniz daha iyi olurdu.

22 yaşında biri çocuk değildir. Kendinizi savunanamamiş olmanizi "cocukla cocuk olmadim" diye düşünüyor olabilirsiniz ama bu kişilerden ve kızından bayağı cekiniyorsunuz siz, herkesin gördüğünü söylediğiniz hareketi bile soylemekten korkuyorsunuz. Evet kız sorunlu ama her şeyden once sizin de kendinizle alakalı ozguven sorununuz var bunu cozerseniz rahat edersiniz. Tabi ki kavga kıyamet kopartin anlaminda demiyorum ama bu kadar bozulduysaniz kendinizi ifade edebilmeliydiniz en azından.

Nasıl bir daha bir araya gelmeyeceksin ki eşinizin kardeşi, yeğeni bu kişiler sonuçta, nereye kadar kaçacaksınız.
İsteyince çok da iyi görüşülmüyor.

Yeter ki “ah insanlık bende kalsın” cümleleri unutulsun.

Asla bir çekinmek yok,sadece o an dedim ya şok oldum sonra ne uğraşacağım bunla dedim kalktım masadan,çünkü ben bir şey desem biliyorum ki onlar tetikte bekliyor işlerine yarayacakti,küçücük çocuklarımın yanında sinir krizi mi gecirseydim☺️

Eşimin hatrına,ah kardeşiyle arası bozulmasın düşüncesi,yoksa neyine bu kadar katlanayım ki
İyide siz karşılık verince mi bozulacak kardeşlerin arası. Sizin eşinizin hatrı yokmuş yengede farkında mısınız. Terbiyesizliği yapan düşünmemiş siz neden düşüneceksiniz.. Verseydiniz kıza ağzının payını birdaha tekrarlayamazdı yaptığı hadsizliği.

Merhaba arkadaşlar, aslında çok büyük dert olarak görmüyorum ama kendimle ikilem içindeyim.
Özetle bahsedecek olursam; bir bebek doğumgünü için giyindik süslendik eşim ve küçük çocuklarımla bu davete gittik. Gittiğimiz davette eltim kaynım ve çocuklarıyla karşılaştık(eltimle yıldızlar pek barışmıyor bu arada,ama her zaman saygımı, sınırımı korumuşumdur) ve aynı masada oturduk haliyle, havadan sudan muhabbet ederken, kaynımın 22 yaşındaki kızı,ben kendisi ile konuştuktan sonra ağzıma ökenme hareketi yaptı annesine bakıp gülerek ve annesi de güldü.İnanın şok oldum herkes gördü ve ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim,bir şey de diyemedim. Biraz zaman geçince kalktım başka akrabaların masasında hal hatır sormak bahanesiyle oturdum.Çok rahatsız olmuştum. Bir şey de söylesem asla kabul etmeyeceklerdi, çünkü..Önceden de kendi evlerinde olsun,bir kaç kere daha, çocukları kendi dahil buna benzer, böyle terbiyesizlik yapmıştı ama aldırmamıştım. Bu sefer toplum içinde olması beni üzdü ama çocukla da çocuk olmak istemedim sonuçta o terbiyeyi ben değil,ailesi vermeliydi. Ne yapardınız sizce?
Bu arada arayıp siz şöyle yaptınız denecek tipler değil asla kabul etmezler kendileriyle alakalı bir eleştiriyi,kendileri her türlü konuşurlar ama niye böyle dedin dersen hayatta kabul etmezler. Eşime de artık kolay kolay bir araya gelmeyeceğini belirttim.
Eltimle kaynim bir iki yeltendiler bu tarz sacma seylere. Daha sozluyken hem de. Ben de hep mesafemi korudum ve yer yer onemsemeyerek yer yer kucumseyerek (firsatini buldugumda hic acimadim) bertaraf ettim ikisini de. Simdi asla boyle seyler yapmiyorlar.

Kocamın arası bozulmasın bana her terbiyesizliği yapabilirler mi diyorsunuz.
Dayım kızlarına biri laf söyledi mi kendisi kavga etmeye giderdi kızlarımı niye üzdünüz diye. Hea şimdi herkesle küsler :D ama bu onların tercihi

İyide siz karşılık verince mi bozulacak kardeşlerin arası. Sizin eşinizin hatrı yokmuş yengede farkında mısınız. Terbiyesizliği yapan düşünmemiş siz neden düşüneceksiniz.. Verseydiniz kıza ağzının payını birdaha tekrarlayamazdı yaptığı hadsizliği.
Gayet farkındayım ne yazık ki.Ağzının payını vermeliydim kesinlikle,zaten bu yüzden ikilem arasındayım..Ama artık çok geç

As
Eltimle kaynim bir iki yeltendiler bu tarz sacma seylere. Daha sozluyken hem de. Ben de hep mesafemi korudum ve yer yer onemsemeyerek yer yer kucumseyerek (firsatini buldugumda hic acimadim) bertaraf ettim ikisini de. Simdi asla boyle seyler yapmiyorlar.
Aslında bende zamanında aynı şekilde sizin gibi cevabını verdim usulca ama anlamıyorum ne istediklerini

Kocamın arası bozulmasın bana her terbiyesizliği yapabilirler mi diyorsunuz.
Dayım kızlarına biri laf söyledi mi kendisi kavga etmeye giderdi kızlarımı niye üzdünüz diye. Hea şimdi herkesle küsler :KK70: ama bu onların tercihi
Tabii ki öyle değil ama girdabın içine girmek istemiyorum çünkü asla bitmeyecekler,böyle kendimi uzak tutarım dedim elimden geldiğince,aslında eltimin istediği de o zaten bütün kardeşleriyle küs kaynım demek ki bizle de öyle olmak istiyorlar🤯

As

Aslında bende zamanında aynı şekilde sizin gibi cevabını verdim usulca ama anlamıyorum ne istediklerini
Cekememezlik. Siz de inadina onemsemeyin. Benimkiler cok sinsice yaparlardi. Oyle aman karsiligini vereyim bir durum olmuyordu. Caktirmadan akillarinca beni kucumsemeye calisiyorlardi. O yuzden hic yuzlesemedim. Sadece bir kez agzinin payini verebildim kaynimin. O an bir de gercekten kal geliyor insana. Bir sey diyemiyorsunuz. Ama zamanla susturmayi basardim.

Terbiyesiz ve saygısız bir aile mesafeyi korumaya devam hiç umursama ağıza okenme nedir diye ısrarla soranlar olmuş ne garip kadının dediği lafı alay edercesine taklit etmiş işte .

Cekememezlik. Siz de inadina onemsemeyin. Benimkiler cok sinsice yaparlardi. Oyle aman karsiligini vereyim bir durum olmuyordu. Caktirmadan akillarinca beni kucumsemeye calisiyorlardi. O yuzden hic yuzlesemedim. Sadece bir kez agzinin payini verebildim kaynimin. O an bir de gercekten kal geliyor insana. Bir sey diyemiyorsunuz. Ama zamanla susturmayi basardim.
Şu an bende sizinle aynı durumdayım aslında senelerdir öyle. Ya güldüm geçtim ya takmadım son zamanlarda ama ben de alttan cevabını verdim asla kendini ezdiren biri değilim olduğumu dusunmuyorum ama dedim ya bende de kal geldi resmen..Ve böyle o an takmamak aslında kendini daha da sinir etti ama tabii ağzının payını verseydin keşke de oluyor insan

Şu an bende sizinle aynı durumdayım aslında senelerdir öyle. Ya güldüm geçtim ya takmadım son zamanlarda ama ben de alttan cevabını verdim asla kendini ezdiren biri değilim olduğumu dusunmuyorum ama dedim ya bende de kal geldi resmen..Ve böyle o an takmamak aslında kendini daha da sinir etti ama tabii ağzının payını verseydin keşke de oluyor insan
Ya biliyorum o hissi. Bir daha karsilastiginizda goz devirin. En etkili kucumseme hareketi, caktirmadan 😅😅

Aslında en çok da onlarla aynı seviyede olmayi hiç bir zaman istemedim hep kendimi tuttum.

Asla bir çekinmek yok,sadece o an dedim ya şok oldum sonra ne uğraşacağım bunla dedim kalktım masadan,çünkü ben bir şey desem biliyorum ki onlar tetikte bekliyor işlerine yarayacakti,küçücük çocuklarımın yanında sinir krizi mi gecirseydim☺️

Normalde işler sinir krizine varmamali zaten. 🤷
Çocuk diye bahsettiğiniz birinin karşisinda sinir krizi geçirmek ozguven değil.

Son düzenleme:
İsteyince çok da iyi görüşülmüyor.

Yeter ki “ah insanlık bende kalsın” cümleleri unutulsun.

Evet hiç bir toplu aile ortamına, davete düğüne, toplanmaya vs katılmayıp kocasını tek başına yollayıp evde oturursa goruşmeyebilir elbette.
Ya da kocasi ailesini silerse artık.

Ben de gorumcelerden biriyle görüşmüyorum mesela 4-5 sene oldu selam bile vermeyiz birbirimize ama görümce bisey yapar da cevap veremezsem diye aynı ortama girmekten kacmiyorum. Ortak davetlerde denk geliyoruz görüyorum kendisini ama muhatap olmuyoruz birbirimizle.

Back