- 7 Eylül 2021
- 733
- 987
- 33
- Konu Sahibi Dobra anne
-
Kız ergenMerhaba arkadaşlar, aslında çok büyük dert olarak görmüyorum ama kendimle ikilem içindeyim.
Özetle bahsedecek olursam; bir bebek doğumgünü için giyindik süslendik eşim ve küçük çocuklarımla bu davete gittik. Gittiğimiz davette eltim kaynım ve çocuklarıyla karşılaştık(eltimle yıldızlar pek barışmıyor bu arada,ama her zaman saygımı, sınırımı korumuşumdur) ve aynı masada oturduk haliyle, havadan sudan muhabbet ederken, kaynımın 22 yaşındaki kızı,ben kendisi ile konuştuktan sonra ağzıma ökenme hareketi yaptı annesine bakıp gülerek ve annesi de güldü.İnanın şok oldum herkes gördü ve ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim,bir şey de diyemedim. Biraz zaman geçince kalktım başka akrabaların masasında hal hatır sormak bahanesiyle oturdum.Çok rahatsız olmuştum. Bir şey de söylesem asla kabul etmeyeceklerdi, çünkü..Önceden de kendi evlerinde olsun,bir kaç kere daha, çocukları kendi dahil buna benzer, böyle terbiyesizlik yapmıştı ama aldırmamıştım. Bu sefer toplum içinde olması beni üzdü ama çocukla da çocuk olmak istemedim sonuçta o terbiyeyi ben değil,ailesi vermeliydi. Ne yapardınız sizce?
Bu arada arayıp siz şöyle yaptınız denecek tipler değil asla kabul etmezler kendileriyle alakalı bir eleştiriyi,kendileri her türlü konuşurlar ama niye böyle dedin dersen hayatta kabul etmezler. Eşime de artık kolay kolay bir araya gelmeyeceğini belirttim.
Ya bende öyle düşündüm,kendi yapsa beni bu kadar üzmezdi ama çocuklarını inanın kendinyegenlerim gibi çok seviyordum, kendiler de,çocuklarda öyleydi aslında ama herhalde annesi doldurmuş dediğiniz gibiKız ergen
Annesi yüzünden böyle
Annesi sürekli evde sizden bahsediyor belli ki
Kız size kinlenmiş
Okenme ne
Yani benim konuşma taklidimi gicik şekilde yaptinagiz hareketleriyle,doğru anlattım sanırımAğzına ökenme hareketi ne demek anlamadım ama 22 yaşındaki kişi çocuk değildir. Çocukla çocuk olmazsınız yani rahatsız olduysanız verseydiniz ağzının payını. Gayet yaptığının sorumluluğu alacağı bir yaş. Sonrasında arayıp siz böyle yaptınız demeniz zaten saçma olur. Bir tepki verecekseniz o anda vermeliydiniz
Bir an bende keşke yapsam dedim ama kızın bir suçu olmadığını biliyorum aslında22 yasinda bir insanin toplum icinde nasil davranacagini bilmesi gerekir oyle cocukluguna verdim falan demem lafimla utandirir oyle kalkardim masadan.
Yani benim konuşma taklidimi gicik şekilde yaptinagiz hareketleriyle,doğru anlattım sanırımO an nutkum tutuldu ve hiç o dalaşa girmek istemedim,güzel bir gün sonuçta zehir etmek istemedim kendime ve çocuklarıma, çünkü biliyorum o çocuk kendi kendine hayatta akıl edemez onu
Ben de öyle diyorum ama o kadar huzursuzluk olmasın istiyorum ki, asla kolay kolay görüşmeyeceğim daha bir yandan da ben iyi olayım kendi utansın diyorum ama her defasında aynı22 yaş çocuk değil artık, asla görüşmez, aynı ortama girmezdim.
Biri bana sadece bir kere terbiyesizlik yapabilir, ikincisine izin vermem bu yüzden ilkinde keser atarım.
Kesinlikle öyle,yine de bir şey diyemedim ama elim ayağım titredi o şoku atlattıktan sonra sinirdenO yaşta evliydim ben, muhtemelen buradaki bir çok kadın da öyledir. Çocuk diyip basite indirgemeyin, 22 yaşında çocuk mu olur yahu? 24 yaşında doktor oluyor insanlar
Benim konusurken ki ağız taklidim kısacasıOkenme ne
20 yas çocuk mu ki çocuk olasınız aile terbiyesinim dışında bir mevzu buMerhaba arkadaşlar, aslında çok büyük dert olarak görmüyorum ama kendimle ikilem içindeyim.
Özetle bahsedecek olursam; bir bebek doğumgünü için giyindik süslendik eşim ve küçük çocuklarımla bu davete gittik. Gittiğimiz davette eltim kaynım ve çocuklarıyla karşılaştık(eltimle yıldızlar pek barışmıyor bu arada,ama her zaman saygımı, sınırımı korumuşumdur) ve aynı masada oturduk haliyle, havadan sudan muhabbet ederken, kaynımın 22 yaşındaki kızı,ben kendisi ile konuştuktan sonra ağzıma ökenme hareketi yaptı annesine bakıp gülerek ve annesi de güldü.İnanın şok oldum herkes gördü ve ne diyeceğimi ne yapacağımı bilemedim,bir şey de diyemedim. Biraz zaman geçince kalktım başka akrabaların masasında hal hatır sormak bahanesiyle oturdum.Çok rahatsız olmuştum. Bir şey de söylesem asla kabul etmeyeceklerdi, çünkü..Önceden de kendi evlerinde olsun,bir kaç kere daha, çocukları kendi dahil buna benzer, böyle terbiyesizlik yapmıştı ama aldırmamıştım. Bu sefer toplum içinde olması beni üzdü ama çocukla da çocuk olmak istemedim sonuçta o terbiyeyi ben değil,ailesi vermeliydi. Ne yapardınız sizce?
Bu arada arayıp siz şöyle yaptınız denecek tipler değil asla kabul etmezler kendileriyle alakalı bir eleştiriyi,kendileri her türlü konuşurlar ama niye böyle dedin dersen hayatta kabul etmezler. Eşime de artık kolay kolay bir araya gelmeyeceğini belirttim.
Ortada da bir neden yoktu zaten iş güç uzun zamandır görüşmüyorduk orda denk geldik ama böyle olması beni kırmaktan çok sinir ettiBoşverin terbiyesiz bir aile demek ki.görüşmeyin bundan sonra bir arada olacak ortamlardan bulunmayın. Böyle şeylei dert etmeyin. Kendinizi yorarsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?