Pörpilim mor kelebeğim

can sikintisi derken stresten bahsediyorsun sanırım yoksam ikiz çocuklarla boş zaman çokluğundan değildir

arada yapmayabilirsin . Arada canın istemese de yap gitsin. Vakit varsa tabi. Öyle durumlarda 5 dk yapıp birakicam gibi bir karar alıp yapmak bile enerji veriyor.
Dün beni biliyorsun. Kilom biraz artı cikti ( sadece çok yemiştim cıs yememiştim) biraz da erken tartıldım diye öyle olmuştu. Yine de stres yapacak bahane aradım herhalde

Sonra iştahat atağı sonra karbonhidrat nasıl olsa yiyorum diye fazla fazla karbonhidratlar...
Ve bugün de nasıl olsa karbonhidrat yiyorum canımın istediği şunları şunları yiyeyim düşüncesi...
Sonra buralara yazdığım motivasyon cümleleri geldim aklıma. Veya hep diyoruz ya git bir motivasyon videosu izle diye.
Valla motivasyon videosu açtım izledim. Beklediğimden de iyi geldi

Bir de 3-4 gündür bir diziye sardım ismi " High potential" dedektiflik dizisi.
Yahu ondan mı oldu

dedim ve bugün o diziyi bırakıp motivasyon videosu izledim.
2018de Müge anlı izleyrek kilo aldığımı düşünmustum. O kadar sürükleyiciydu ki elime çayımı böreğimi alıp saatlerce başında oturuyor arkadaşın yürüyüş davetlerine hayır diyordum ve bu şekilde kilo aldım. Bunu fark edince bıraktım.
Geçen yaz da 82'den tekrar 87'ye çıkarken YARGİ dizisine taktım. O FISTIK GİBİ CEYLİN HABİRE DIŞARIDAN DÜRÜM SÖYLÜYOR YİYOR ONA BİR ŞEY OLMUYOR.A olan bana oldu

Normalde de dizi izliyorum bence polisiye diziler farklı. Bu 3 oldu artık daha dikkat edicem.
Diyette bugün daha kontrolluyum . Dün hiç birşey yapmadım disimi bile fırçalamadan yattım. Benim diyetlerim tek başına kötü gitmiyor beraberinde başka öz bakım veya öz şefkat eksiklikleri de oluyor. Yani bu öz şefkat eksikliğinin bir parçası

(İbadetler de özsefkate giriyor. Ruhsal bakım başlığı altında. )
Kendimize bakarak bu kısır döngüden çıkabiliriz. Canin istemiyorsa 5 dk olsun kendin için yemek dışında iyi birşey yap.
Özsefkat özbakim ile kazaniliyor
.
Bak bu bilgi için bile onlarca podcast dinledim.
Eki Görüntüle 3577780