Karakılçık ekmegi mii

bayılırım kendisine. Çanakkaledeyken aliyoduk bir firin yapıyor. O nasi muhteşem bişey öyle. Afiyet olsun
Tamam canım inşallah sağ salim yaz gelsin de. Gelince yazarım
O hikaye tam bi kan ter gözyaşı ve azim hikayesi nazlicim

Benim neredeyse 20 yıla yakın tecrübem vardı Türkiye de, mebdeydim. Hatta son seneler öğretmen eğitimleri bile verdim normal okul derslerime girmenin yanisira ingilizce daha iyi nasıl öğretilir diye. Yüksek lisansim filan da vardı. Amaaa gel gör kii hiç işe yaramadı burada. İş başvuruları yaptım okullara dönüş alamadım. Hatta ücretsiz gönüllü çalışırım dedim o bile olmadı. Sonra vazgeçtim öğretmenlik işinden ingilizce ile calisabilecegim ilanlara basvurdum beginner seviyesinde ne bileyim emlakcilik HR pozisyonlari filan.. onlara da şansım tutmadı.
Bir yandan da işte Hollandaca öğrenmeye başladım. Ama artık çok bunalmistim. Eve tek ekmek getiren eşimdi benim de katkım olsun istiyordum. Ve bir de ne bileyim pantolon mu ihtiyacim var mesela, para istemeye çekinir olmuştum.

Öyle öyle kilo almaya da başladım işte. Bari güzel ev hanimligi yapayım diye. içimden mutfak şefi çıktı.
Neyse sonra geçen sene biraz dili öğrendikten sonra öğretmenlik değil ama asistanlık pozisyonlarına başvurdum. Burda öğretmene yardım eden kişiler var, daha az maaşlı ama en azından okuldasin. Bana uzak bir şehirde bir okul kabul etti ve asistan olarak başladım. İş başta zor geldi çünkü tam hayalimdeki gibi değildi. Daha çok fiziksel bir iş yapiyordum hademe gibi bizdeki. Ama vazgeçmedim. Sonra okulun ingilizce öğretmenlerinden biri burn out oldu. Hastalık iznine çıktı. Ben de gidip idareyle konuştum onun derslerime ben gireyim dedim. Diğer ingilizceciler ilk birkaç ders gözlemledi beni. Sonra dersleri bana verdiler. Senenin sonunu orda getirdim. Asistan olarak gözüküyordum hala ama bildiğin öğretmenlik işi yaptım. Seneye de bizle kal diye teklif etti okul ama tabi o ingilizceci dönecekti ben yine asistan olarak düşünülmüştüm.
O sıralar başka okullara da başvuru yapıyordum. Tam 66 okula başvurdum ingilizce öğretmenliği rolü için. Seviyem B1+ ve başvuru mektuplarini ve cvyi Hollandaca gönderiyorum. Çoğundan red yedim zaten. Bir on on beş okul görüşmeye çağırdı. Onlr da deneyimin iyi ama Hollandacan yetmeyebilir dedi. Sonra şimdiki okulum bana örnek ders anlatımı için randevu verdi. Bana bir konu verdiler hiç bilmediğim bir sınıfa ders anlattım, iki kişi de gözlemledi. Ders gayet iyi geçti. Güzel hazirlanmistim. Ve beni işe aldılar. En düşük seviye öğretmenlikten başladim, eski deneyimlerimi hesaba katmadilar tanı. Ama olsun ben mutluluktan uçuyordum. İyi kötü ilk seneyi tamamladım sayılır bu okulumda. İnşallah seneye de kal derler, öyle umuyorum

çünkü gerçekten elinden gelenin fazlasını yapıyorum..okulla uyuyor okulla uyanıyorum.
Böyle işte
Allah kavuştursun canım benim.
Hikmet hükümenoğlu Harika bir hayat. Bu kitap var aklımda arkecim
Oo kaptişim bir geldin pir geldin.
EMS elektrikli spor olan mi? Bir kere denedim
Dur tahmin edeyim canım, boş muhabbet edip boş zamanlarında idareye yıkama yağlama halinde olan bir grup öğretmen mi? Kitap okumak daha güzel eğer durum buysa.