• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Ellssa ile MasterFit

Haklısın kendim için yemekleri önceden hazırlamam lasim böylece acıkınca ne bulursam yememe engel olur. Ama ay öyle bunaldım ki, her gün mutfak işi -kahvaltısı çayı çorbası vs + çocuklara beslenme. Yemin ederim mutfağa giresim yok bu sıralar. Sizde de öyle mi kızlar? Halbuki diyet şeyler (aslında sağlıkli şeyler diyeyim) hazırlaması basit olan şeyler genelde. Halbuki hazirla dursun di mi.. Biri vardı açlığı yangına benzeten. Aciktigimda az su döksem yangın soncek ama işte o az su ortada olmayınca yangın büyüyor. Artık Allah ne verdiyse yeme moduna geçiş oluyor 🤣 (gerçi o uzman bu benzetmeyi az az sık sık yeme için kullanmıştı, ben biraz farklı aktarmış olabilirim)
Ben yapıp kavanozluyorum yeni yapmaya zaman olmayınca hemen kavanoz açıyorum şuan dolapta kavanozlu, ıspanak lahana kuru fasulye var hangisini yemek istersek onu açıyorum bazen kalan yemekleri dondurucuya küçük kaplarla atıyorum evden çıkarken bıtane koyuyorum çantaya rahatlık oluyor 😊 genelde uğraştırıcı yemekleri hafta sonu yapıyorum biraz miktarı fazla yapıp kavanoz kapatmaya çalışıyorum

8 Ocak Çarşamba menüsü
11.00 kahvaltı
Kahvaltıdan hemen önce zerdeçal, karabiber ve limonlu ılık su.
3 kaşık lor, 1 domates, 1 salatalık, yarım avakado, marul ve maydanozlu salata, 1 dilim ekmek.

13.30 ara
Ananaslı yeşil çay

14.15 ara
Orta boy muz

18.30 akşam
3 parça tavuk parmak bonfile, yoğurtlu koz biber, 1 dilim ekmek

19.30 cay, fındık ve kuru üzüm..

Su 1.5 lt
Spor 4185 adım.
Başım ağrıdığı icin ekstra spor yapamadım bugün. Ellssa Ellssa Boncuk2307 Boncuk2307 P Purple58
Eki Görüntüle 3533655
Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın
Bencede kuzumm aklım hep yemek
Hoff
Benim de öylee
Menümü yazmayı unutuyorum bazen annem bende olduğu için de aktif giremiyorum.
Kahvaltı 13.00
2 dilim çavdar ekmeği, 1 kk peynir, salatalık, 1 yumurtadan omlet
Ara Öğün 16.00
Yarım ayva
Ara Öğün 17.30
Yarım muz
Akşam Yemeği 19.00
1 tabak patatesli pırasa yemeği, 1 üçgen dilim pırasalı ıspanaklı börek ( o_O ) , brokoli salatası zeytinyağlı limonlu
1 bardak ayran

2 Lt su 4433 adım
Afiyet olsun canım

Kızlar selam,
Bugün hem ilk hem de garip menümle karşınızdayım;

Sabah 9da bir fincan filtre kahve

Sonra 10:30 küçük boyutlu bı köfte ekmek (Ekmek içi alınmış içinde de iki anne köftesi vardi) kahvaltı için bişeyler alamadim yanıma aceleyle çıktım..bunu aslında dün akşam, yarın öğlen yerim diye hazırlamıştım çantama attım çıkarken.

Saat 4te dışardan aldığım kızartma balık. 150 gr kadar yemisimdir.

5 buçukta bir kase kakaolu pudding.

Çok su içtim diyemem. 1 litre ancak olmuştur
2 fincan bitki çayı (nane limon)

Spor yapmadım. Yorgundum. Ama sınıfta çok yürüdüm sayılır mı 😂
Afiyet olsun canım. Başlangıç olmuş en azından.
Kız sen takımlarda değil miydin 🤔🤔

Dün ki menümü yazayım
Kahvaltı
1 adet yumurta
1 parça helva
1 parça kaşar peyniri
2 dilim ekmek
Çay
Ara öğün
1 fincan menengic kahvesi
Akşam
Ekşili kabak yemeği 2 kepçe
1 servis kaşığı bulgur pilavı.

Akşam biraz geç vakite kaldı. Yine saat 7 gibi çıktık kurstan. Eve geç masayı hazırla derken saat sekiz oldu.🫣
Ellssa Ellssa P Purple58 Boncuk2307 Boncuk2307
Adım sayım 5200 civarı idi
Afiyet olsun
Bugün orucluyum yine.
Sahurda 2 dilim kaşar peyniri
1 parça helva aldım
Akşama kabak yemeği var biraz onunla gecistiririm.
Allah kabul etsin canım

Ben yapıp kavanozluyorum yeni yapmaya zaman olmayınca hemen kavanoz açıyorum şuan dolapta kavanozlu, ıspanak lahana kuru fasulye var hangisini yemek istersek onu açıyorum bazen kalan yemekleri dondurucuya küçük kaplarla atıyorum evden çıkarken bıtane koyuyorum çantaya rahatlık oluyor 😊 genelde uğraştırıcı yemekleri hafta sonu yapıyorum biraz miktarı fazla yapıp kavanoz kapatmaya çalışıyorum
Kavanoz olayını duymuştum. Bak olabilir bu yöntem ama hiç denemedim. Biraz detay verir misin? Kaynar şekildeki yemeği mi kavanozluyosun? Yoksa normal ısıda da olur mu? bir de ne kadar dayanıyor o şekilde dolapta. Şimdiden thanks dear ☺️🙏

Afiyet olsun canım. Başlangıç olmuş en azından.

Kız sen takımlarda değil miydin 🤔🤔
Teşekkürlerr 🤗 ama var ya simideen akşam ne yicem diye düşünmesem iyi 😂 tavuk&lavaş planlıyorum. Bir gün ortak bir öğün yapalım grupcak olur mu kaptanım. İleri bı tarih belirleriz. Mesela yağda kizartma ci börek yapar herkes o gün 😄😄

Afiyet olsun canim

Allah kabul etsin

Nasıl oldun canım daha iyisin demi inşallah

Aynen öyle canım önceden olsa nasılsa bozdum diyip önüme ne gelse yerdim ama şimdi öyle değil sabah yedim ama o sabahta kaldı akşama hafif bi şekilde atlatacagim inşallah sadece bu can sıkıntılarından yeme ataklarim oluyor bazen onu asmam lazım işte
Aynı benim yeme şeklim. Battı balık yan gider durumu. İnşallah kurtuluruz

Nasıl oldun canım daha iyisin demi inşallah
Çok teşekkür ederim kuzum, çok daha iyiyim. Varla yok arası küçücük bir ağrı kaldı ama rahatsız bile etmiyor şu an.
Aynen öyle canım önceden olsa nasılsa bozdum diyip önüme ne gelse yerdim ama şimdi öyle değil sabah yedim ama o sabahta kaldı akşama hafif bi şekilde atlatacagim inşallah sadece bu can sıkıntılarından yeme ataklarim oluyor bazen onu asmam lazım işte
Burada takım yarışması yapmasak yaşanan sıkıntı yemeleri de sorun değil aslında. Sonuçta insanız ve başa çıkma yolu olarak çoğunlukla yemeye odaklıyız. Alışkanlıklardan kurtulmak zor, ideal kilomuza gelince dengelemeyi öğrenip yaptığımız kaçamaklara da üzülmeyeceğiz. Yeme atakları da gayet normal yani canım öyle düşünelim.

Memnun oldum çok. Bizim yaşlar biraz daha mı zor bana mı öyle geliyor bilmiyorum :110:
Bir de hem iş hem ev, insanın koşturmaktan kendine vakti kalmıyor. Okul çok vaktimi alıyor bu sene. Sen de öğretmen misin peki? Yoksa idareci filan mı? Geçen öğrenciler bana kilolu dedi dolaylı şekilde ay çok üzüldüm. Yani kasıtlari filan yoktu safiyane konuştular ama sanki o zamana kadar şişman olduğumu bir ben biliyomusun gibi geliyordu. Dışardan da göze batmasına gıcık oldum 😂😂
Hala tartilamadim. Sabahları çok şiş uyanıyorum, karanlıkta kalkıyorum erken çıkıyorum evden. O şekilde tartıasim gelmiyor. Biraz da moralimi bozmak istemiyorum aslında. Ağlarım çünkü biliyorum.

Neyse niye şimdi bunları böyle bir anda döküldüm bir fikrim yok ☺️ sen nasıl oldun baş ağrısı geçti mi? Bugün daha güzel bir günn olsuunn 🙏🩷
Teşekkür ederim canım, çok şükür geçti sayılır, gayet iyiyim bugün.

Dökülmen iyi oldu bence, çünkü içimizdeki tuttuklarımız da sonra bir anda patlıyor. Canımız sıkılınca da bizim durumumuzda en iyi seçenek yemek yeme oluyor. Belli bir yaştan sonra metabolizma ister istemez yavaşlıyor yapacak bir şey yok, bende ayriyeten haşimato var ve hormonlu spiral kullanıyorum (bunların hepsi kilo vermeyi zorlaştırıyormuş o yüzden yazdım).

Öyle haklısın ki, birçok şeye yetişmeye çalışırken hep kendimizi erteliyoruz ama yanlış yapıyoruz. Gerekirse işlerin bazılarını erteleyip önce kendimiz için bir şey yapalım, ben bir süredir bunu yapıyorum mesela. Bu sabah uyanınca hiçbir işi yapmadan 1 saat sporumu yaptım, şimdi kalkıp yetiştirebildiğim kadarıyla da işleri yapacağım. Yetişmediği yerde kalan kalsın ne yapayım.
Öğrencilerin tabiki bilinçli yapmamıştır ama insan başkasından duyunca üzülüyor haliyle. O kadar erken tartılmak doğru sonucu vermez zaten, cumartesi tartılıp gerçek kilonu görürsün ama sakın gördüğün hiçbir rakam yüzünden kendini üzme, hele sakın hiç ağlama. Moral bozukluğu da kilo aldırıyor unutma :KK200:

Harika bir yöntem bence canım. Fazladan pişirip kavanoza atma fikrini ben de uygulayayım çok sevdim.

Çok geçmiş olsun canım şimdi nasılsın

Hoff
Benim de öylee

Afiyet olsun canım
Teşekkür ederim kaptanım çok şükür çok daha iyiyim :KK200:
Teşekkürlerr 🤗 ama var ya simideen akşam ne yicem diye düşünmesem iyi 😂 tavuk&lavaş planlıyorum. Bir gün ortak bir öğün yapalım grupcak olur mu kaptanım. İleri bı tarih belirleriz. Mesela yağda kizartma ci börek yapar herkes o gün 😄😄
Akşam için lavaşı unutup bol salata yap canım çok daha iyi olur.

Ortak öğün fikri güzel de yemekler çok fena, sakın öyle bir şey yapmayalım :KK70:

10 ocak Perşembe

Sabah 10.30da 1 dilim ev yapımı tam buğday ekmeği , omlet kasar ,domates, biber

ara öğün yarım elma, turk kahvesi, 1 kare bitter çikolata

15.00da 1 tabak kapuska, tam buğday ekmeğinden tost

bluegreeneyes bluegreeneyes Ellssa Ellssa
Afiyet olsun canım menün güzel olmuş. Yorgunluktan mı 1 gün önden gidiyorsun (bugün 9 ocak :KK200: )

08.01.2025 Çarşamba

09.30
2 haşlanmış yumurta
1 haşlanmış patates

10.30
3 hurma

15.30
4 tatlı kuru pasta

19.30
1 portakal

Su: 3 lt
Spor: 50 dk yoga ve 8.266 adım

Ellssa Ellssa Boncuk2307 Boncuk2307 bluegreeneyes bluegreeneyes

IMG_9046.jpeg

Kızlar iki gündür başım çatlıyor resmen, acayip bir ağrı var. normalde ağrı kesici etki ederdi ama bana mısın demiyor. Ağrı gözüme ve enseme bile vuruyor, tüm kafam acılar içinde. Var mı güzel bir öneriniz, bir dal alırım.
Gecmis olsun canim diger mesajlarini okudum daha iyi olmana sevindim
Bulgur haşlanıyor, sonra içine salça domates, salatalık, biber, havuç, maydanoz, marul, Taze soğan baharat zeytinyağı çiğden konup karıştırılıyor bu kadar
Anladim canim
Kisira benziyo biraz
Bugün orucluyum yine.
Sahurda 2 dilim kaşar peyniri
1 parça helva aldım
Akşama kabak yemeği var biraz onunla gecistiririm.
Allah kabul etsin cnm

Back