Öncelikle merhaba ladyamor
Yazdıklarınızın bir kısmına katılmakla beraber bir kısmı görüşlerimi yansıtmıyor.
Başta düzelteyim. Hangi sayfada olduğunu bilemeyeceğim sabah okudum ama aynen kadında suç yok. Seni kocan aldattı. O senle evi vs diye bir ifade geçti. O zaman itibariyle 2 veya 3 kişi de beğenmişti ki bu onlarında bu görüşte olduğunu ispatlar. Ve aynı derecede yanlış. Sözlerimin aynen arkasındayım.
Bence zina 'nın hafifi veya daha ağırı olmaz. Ikisi de aynı derecede namussuz ve şerefsiz. Adam müsvettesi hakkındaki görüşlerim zaten malum. 2 gündür neden yeterli küfür bilmiyorum diye hayıflanıyorum.
Örneğinize gelecek olursak ayşe namuslu olursa fatma olur demişsiniz. Doğrudur. Ben de akacak kanın damarda durmaya cağına inananlardanım. Ama şu farkla. Ayşe bu kadar ah almayacak. Bu kadar beddua yemeyecek. Belki çok çok ağır olacak olan sonuçlarına iki dünya da katlanmak zorunda kalmayacak. Kendi ailesi için utanç kaynağı olmayacak vs vs vs... Bunları çoğaltmak mümkün. Şu an konu sahibinin karşısındaki or... da o şerefsiz kadar suçludur.
Bu bakış açısı bizi burda evli erkeklerle şehvet yaşayan kadınların mantar gibi türemesinin belki biraz önüne geçer. Konularda okumuyormusunuz. Yok evli ama aşık oldum. Yok birbirimizden ayrı kalamıyoruz. Yok evdeki eşi çirkin. Yok şişman. Yok boşanma aşamasında. Ben olmazsam başkası olacak vs vs vs. Benim yıkmak istediğim bu gibi şerefsizliklerin önüne geçmeye çalışmak. Namusun kadını erkeği yoktur. Namussuz insan vardır namuslu insan vardır. Net. Üzgünüm ama bu gidişle her şeyi normalleştirmeye başladık. Aşk diye de kılıf uydurduk.
Güzel şeyler hayal ediyorum. Birgün evli bir erkek müsvettesi yoldan çıkmak istediğinde bile onurlu kadınların sen evlisin şerefsiz bizimle ne işin var diye kovdukları. Başta adam gizlese bile öğrenince okkalı bir tekme bastıkları... Bu da toplumsal ahlakımızı yeniden kazanarak olur. Hülasa ikiside eşit namussuz. Inandığım Allah elbetteki her ikisine de hak ettiklerini verecektir.
Size de merhabalar.
Ben denk gelmedim o yoruma ve beğenilerine. Böyle bi konuda konu sahibesinin önünde o kadının günahı ne moduna geçebilecek kimse yoktur, sadece payın büyüğünü adama biçmişlerdir diye düşünmüştüm ama her çeşit üye ve yoruma açık bi mecradayız tabi. Neye dayanarak böyle pervasız bi yorum yapabilmişler bilemiyorum.
Sizin görüslerinize bu noktalarda hak veriyorum ama kalan kısmında katılmıyorum.
Ben namusun, şerefin, ahlakın dinden, toplumdan, aileden, medyadan etkilense bile aslında hepsinden bağımsız olduğuna, kişinin kendi mantığından ve vicdanından geldigine inanırım. Yani "normalleştirme" dediğiniz şeyin insanların içlerindekini dışarı vururken kullandıkları bi bahane olduģunu düşünüyorum, kendi iç yozlaşmalarını bağlayacak dış etkenler arama çabası bana göre. Bizim onları kınamamız hiçbir şeyin önüne geçmiyor, en fazla daha gizli saklı yasamayı ögreniyorlar. Bu yazdıklarınızla en fazla burada konu açmalarının önüne geçersiniz ki bu daha kötü olur. Dısarıdan nasıl göründüklerini okumalılar bence.
Namussuzluk şerefsizlikten ziyade psikolojik vaka seviyesinde bi zavallılık ve bu zavallılıktan kurtulmaya çalışırken amaçsızca kötülük yapan insanlar görüyorum ben 2. kadın / 2. adam dediğimiz aldatmanın gizli öznesi olan o insanlarda.
Bu insanların özsaygısı yok. Kendilerine ait bi hayatları ve deger yargıları yok. Mutluluklarını ve zaferlerini başkalarının acılarından ve kaybedişlerinden elde etmekten başka bi yol göremiyorlar. Yani bırakın evli adamı/kadını sevmeyi daha kendilerini sevmiyorlar.
Kendilerine hiç değer vermeyen insanlar bunlar.
Düşünsenize bi başka insanın hayatında sığıntı gibi yer arıyorlar kendilerine.
Kendilerini güzel hissetmek için evde bekleyen eşin çirkin olduğuna, sevildiklerine inanmak için bi başkasının sevilmediğini duymaya muhtaçlar.
Hayattaki amaçları kendilerinden haberi bile olmayan bi insanı rakip seçmek ve sanki ortada bi savaş varmış gibi var güçleriyle onu yenmeye çalışmak.
Karşısına çıkmaya asla cesaret edemeyecekleri bi kadınla/adamla kör dövüşüne girişmek büyük korkaklık. Tabi o korkaklıkla iğrenclestikce igrenclesiyorlar, her yol mübah görünüyor bi süre sonra.
Sonuçta elde ettiğin ödül ne: karısını/kocasını aldatmış bir insanın sözde sevgisi.
Bu acizlikte bi insanın kendisinden başkasına zararı dokunamaz o adamlar o kadınlara çanak tutmasa. Yani iş verdiği söze bağlı kalacak insanda bitiyor. Sanki başına silah dayayarak evlendirmisler gibi ilk gördüğü karşı cinsin kucağına atlayan evli bireyler oldukça biz okuyup üzülmeye devam ederiz.