Boşanmak istiyorum ama sonrasında nasıl yapacağım çok önemli fikir verin lütfen

Yok o öyle değil bunu daha önce araştırdım. Ben onun işi otursun diye o kadar şey yaşadım. Onun işinde geldiği yerde her şeyde benim payım çok büyük. Şimdi bunu da eleştiren arkadaşlar olur şöyle ki eşim önce evden bu işi yapmaya başladı ben de onunla evde çalıştım dolma saracak kimse yoktu sardım. Dükkanında daha eleman yokken ben destekledim sabrettim ve işi büyüttü. Ayriyeten babası ölüm döşeğindeyken ben köyde bir ay kaldım ben baktım. İlaçları iğnesi yemeğini kendim yedirdim. Her şeyiyle ilgilendim. Köy evinde musluktan su bile akmiyordu . Ben bi sürü şeye katlandim o ev ve araba alınacak olursa ben en helalinden hakediyorum .
Sizin evlilik birliğinde emeğiniz elbette vardır benim bahsettiğim miras yolu ile kalan ne var ise burdan pay alamayacağınız satılıp yeni mal edinilse dahi. Yani siz benim hakkım var demeniz bir şey değiştirmiyor. Yasalar bu şekilde ilerlemiyor

Sizin evlilik birliğinde emeğiniz elbette vardır benim bahsettiğim miras yolu ile kalan ne var ise burdan pay alamayacağınız satılıp yeni mal edinilse dahi. Yani siz benim hakkım var demeniz bir şey değiştirmiyor. Yasalar bu şekilde ilerlemiyor
Hic sanmıyorum millet genelde babadan kalan mirasla ev sahibi oluyorlar. Boşanmış ve bu durumda malı yarı yarıya almış biri var mı öğrenmek için ayrı bir konu açıcam

Hic sanmıyorum millet genelde babadan kalan mirasla ev sahibi oluyorlar. Boşanmış ve bu durumda malı yarı yarıya almış biri var mı öğrenmek için ayrı bir konu açıcam
IMG_3506.png

Hic sanmıyorum millet genelde babadan kalan mirasla ev sahibi oluyorlar. Boşanmış ve bu durumda malı yarı yarıya almış biri var mı öğrenmek için ayrı bir konu açıc
Araştırma yapabilirsiniz yada konu hakkında uzman biri ile görüşebilirsiniz

Hayır, ortak olmaz. Yanlış bilgi.
Ay evet öyleymiş ben farklı zannediyordum. Ama sanki öyle olduğuyla ilgili burda mı olay okudum yoksa biri başıma geldi dedi de anlattı mı bir şey oldu ya öyle kaldı aklımda :/ Düzenleyemediğim için de kaldı öyle o mesaj :KK43:

Yemek sepeti vs icinde yasal islemler yapmaniz gerek azda olsa masraf gerek bunun icin disari cikmaniz ve esinizi ikna etmeniz gerekli

Hayır, ortak olmaz. Yanlış bilgi.
Ama sallıyorum birlikte birikim yaptılar mesela(?) sonrasında arsa parasıyla birleştirip aldılar o zamanda mı ortak değil ? Yani arsa ev araba almaya aynı anda yetmezse üstüne kredi mredi bir şeyler gerekirse bir hisse durumu çıkar gibi geliyor bana ama hukukçular tabi ki doğrusunu bilir.

Ama sallıyorum birlikte birikim yaptılar mesela(?) sonrasında arsa parasıyla birleştirip aldılar o zamanda mı ortak değil ? Yani arsa ev araba almaya aynı anda yetmezse üstüne kredi mredi bir şeyler gerekirse bir hisse durumu çıkar gibi geliyor bana ama hukukçular tabi ki doğrusunu bilir.

Miras kismi yine degil - kalan kismi ortak

Miras payı her daim ayrı tutulur.

Miras olan pay çıkarılır, kalan 2 ye bölünür. Miras mirasçıya kalır yani,

Miras olan pay çıkarılır, kalan 2 ye bölünür. Miras mirasçıya kalır yani,
Ha bir de şu var, kredi çekilirse borca da ortak olur, miras çıkarılır. Yani alacaklı olmaktan çok borçlu da çıkabilir. Miras yolu ile aldılar kredi çektiler, 5 ayı ödediler. 5 ayı paylaşırlar, miras mirasçıya kalır. Adam belki 5 ayın yarısını verir, borcu krediyi yani üstlenir mal yine kendisinde kalır gibi

Aa bunu duyduğuma sevindim evet ülke şartları herkes için çok zor bu şekilde tazminat hakkı olduğunu bilmiyordum
Bir avukatla gorusun mutlaka. Danismanlik icin ucret alacaklardir ama deger.
Okul okumanizi, ise girmenizi engelleyen bir ese bunun tazminatini iyi bir avukat odetir, Ornekleri var size yazdigim gibi.

Demek ki bu ülkede kadın olmak gerçekten çok zor
evet tabiki zor da arkadaşın yazdığı mesajdan bunu mu çıkardınız
hiç iş tecrübeniz yok tabiki anca temizlik çocuk bakımı yaşla bakımı vs gibi işlere bakabilirsiniz
siz nasıl bir iş istiyordunuz? mezuniyetiniz nedir bu arada?

Arsalarda hakkınız yok ama eşiniz sanırım şirket kurmuş? Kendi işini yapıyor dediniz emin olamadım nasıl bir şey ama kurduğu şirkette payınız var. Evlilik sonrası kurulmuş diye anladım, zaten birlikte de çalışmışsınız.

Ben ne önerdim. Okuması kpss kazanması şuan olası değil. Girsin işe çalışsan, kadın apartında kalsın ucuz. Bu kadar zor abartılcak şeyler değil bence. Kapıyı kırmasından iyidir fjjfkfk
Senin önerin çok komik:) gece dışarı çıkamayan erkeklerle bir arada çalışmak istemeyen ve daha ömründe eline bir para alıp markete girmemiş birisi için söylediğin şey cok zor bak işte senin gibi insanların sorunu bu aslında tek bir pencereden bakıp her olaya aynı değerlendiriyorsunuz oysaki bu hanımefendinin bahsettiklerini de işin içine koyarsanız bu dediğiniz değil ailesine sığınmacı daha doğru olur çünkü desteksiz ve bilgisiz o dediğiniz yerlerde 2 haftada yerler bu hanımı ya parasını alırlar elinden ac acına çalışır ya da Allah korusun erkekler girer işin içine sen çok mu basit sanıyorsun o dediğini yapmayı acaba sen yaptın mı ki bunu da bu hanıma önerdin sana kolay gelen kısmı neresi

Peki eşiniz siz evde çalışınca para biriktirme sebebinizi sormayacak mı? Anladim kadarı ile o boşanmak istemiyor .

Senin önerin çok komik:) gece dışarı çıkamayan erkeklerle bir arada çalışmak istemeyen ve daha ömründe eline bir para alıp markete girmemiş birisi için söylediğin şey cok zor bak işte senin gibi insanların sorunu bu aslında tek bir pencereden bakıp her olaya aynı değerlendiriyorsunuz oysaki bu hanımefendinin bahsettiklerini de işin içine koyarsanız bu dediğiniz değil ailesine sığınmacı daha doğru olur çünkü desteksiz ve bilgisiz o dediğiniz yerlerde 2 haftada yerler bu hanımı ya parasını alırlar elinden ac acına çalışır ya da Allah korusun erkekler girer işin içine sen çok mu basit sanıyorsun o dediğini yapmayı acaba sen yaptın mı ki bunu da bu hanıma önerdin sana kolay gelen kısmı neresi
Evet ben çalışıp, ailemden ayrı yaşıyorum. O kadar da zor bir şey değil. Kadın erkeklerle çalışmam demiyor ayrıca. Aman neyse boşver

X