• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eleştirmeyin,akıl verin lütfen! Çünkü bende kalmadı..

Evet anneye olan öfke size yönelmiş maalesef. Genelde bu olabiliyor çünkü ne olursa olsun anneyi kaybetme korkusu baskın geliyor. Bu yüzden çocuklar duygularını bastırıyorlar ve öfke daha güçsüz görünene yönlenebiliyor. Annenin gidişini kardeşiniz terkedilmişlik duygusuyla yaşamış. Dediğiniz gibi dikkat ederseniz aynı anneniz gibi davranıyor. Özellikle çocuğuyla görüşmemesi burda kilit nokta zaten. Bu örtülü öfke açığa çıkarılmalı, anneyle yüzleşmeli mutlaka. Eğer çocuğuyla da sık görüşmeye başlarsa daha iyi hissedecek eminim. Sadece yaşadığı durumun asıl sebebi hakkında farkındalık kazanmalı.

Siz anladığım kadarıyla psikolog musunuz?
Peki bu kıskançlık olayları,benim hayatıma,aldığım bir bluze bile takılmasının sebebi ne? Bundan 5 sene önce bana geldiğinde kendime bir bluz almıştım ve ona da sende giyersin çok güzel dimi diye hevesle gösterdim gizli gizli sigarayla delik açtı bluzun kolusuna.
Onu gördüm yani. Ben şöyle düşünüyorum onu hasta eden bu kıskançlık duygusu ve onunla baş edemiyor. Etrafa da farklı yansıtıyor.
Artık beni huzursuz etmek için tehtid etmeleri vs.. bu hastalık ne olabilir? Şizıfreniden şüpheleniyoruz teyzemle ama şizofreni de böyle birşey yok diye biliyorum.

Şu kızını 4 senede 2 sefer gördüğünü okuduktan sonra diyebileceğim tek şey durabildiğiniz kadar uzak durun

Orda eski eşinin ailesinin de suçu var. Görüştüğü tek kişi görümcesi ona ulaşabilirse görüşebiliyor. Ulaşamazsa biraz zor görüyor.
Gittiği zaman ilgili elinde ne varsa paylaşır kızıyla. Ama almak için birşey yapmıyor. Ki almaması daha sağlıklı zaten böyle daha iyi.

Mesafeyi koruyun bence siz daha önemlisiniz hamilesiniz çünkü...

Onu da yapamıyorum ki. Bi yandan sinirleniyorum bi yandan aklım da onda. Yaptığı şeyler bilinçli mı değil mı anlamıyorum tek anladığım şey bir kıskançlık söz konusu ve bununla baş edemiyor,başedemediği için de tekrar tetikliyor her çevremde olduğu zaman.
Evet aslında kesmem lazım kendimi düşündüğümden de değil onu düşündüğüm için. Madem benim yaşantım benim en ufak birşeyimi kıskanıp hastalanıyorsa demek ki görüşmemek en doğrusu.
Onun yapisinda var kiskanclik aynen benim kardes gibi.benim kardes evlilikler yalti ama cok kiskanc fesat oldugu icin hep terkedildi cocuguda olamadi.bizim cocuklarimiz oldu diye kiskanirdi kendisine yilda birkez gittigimiz zaman bile cocuklari sigdirmazdi.kendisi 40 yasindaydi.5 yildir gormuyorum.

Orda eski eşinin ailesinin de suçu var. Görüştüğü tek kişi görümcesi ona ulaşabilirse görüşebiliyor. Ulaşamazsa biraz zor görüyor.
Gittiği zaman ilgili elinde ne varsa paylaşır kızıyla. Ama almak için birşey yapmıyor. Ki almaması daha sağlıklı zaten böyle daha iyi.
Hmm anladım. Benim tahminlerim şu, muhtemelen anneniz yurtdışında olduğu için elinden geldiği kadar ilgilendiyse de bu kardeşinize yetmemiş ve bi eksiklik kalmış içinde. Anladığım kadarıyla henüz 17 yaşında hamile kalıp doğum yaparak bu eksikliği kendince doldurmaya çalışmış. Ancak belli ki bir şeyler ters ve onun ummadığı gibi gitmiş bu da zaten sallantıda olan psikolojisini iyice etkilemiş. Bunu da sizden çıkarıyor çünkü kendindeki eksikliği doldurabileceğini düşündüğü mutlu bir yuva sizde var, onda yok. Yani bu psikolojik sıkıntıları kıskançlığını kıskançlığı da psikolojik sorunlarının artmasını tetiklemiş yani bir nevi kısır döngü. Tedaviye ve ilaçlara rağmen bu haldeyse bu, kişiliğinin de bir nebze böyle olduğunu gösterir. Siz elinizden geleni yapmışsınız. Artık düşünmeniz gereken sadece kendiniz değil bir de karnınızdaki yavrunuz var. Bu durumda kanımca en mantıklı karar kardeşinizi tamamen hayatınızdan çıkarmak ancak yine de hayatınızda olmadan dahi size verebileceği zararlara ilişkin tetikte olmak olacaktır

Peki bu kıskançlık olayları,benim hayatıma,aldığım bir bluze bile takılmasının sebebi ne? Bundan 5 sene önce bana geldiğinde kendime bir bluz almıştım ve ona da sende giyersin çok güzel dimi diye hevesle gösterdim gizli gizli sigarayla delik açtı bluzun kolusuna.
Onu gördüm yani. Ben şöyle düşünüyorum onu hasta eden bu kıskançlık duygusu ve onunla baş edemiyor. Etrafa da farklı yansıtıyor.
Artık beni huzursuz etmek için tehtid etmeleri vs.. bu hastalık ne olabilir? Şizıfreniden şüpheleniyoruz teyzemle ama şizofreni de böyle birşey yok diye biliyorum.

Keşke doktoru ile görülebilme imkanınız olsa. Doktorlar zaten genelde aile bireyleri, yakın birileri ile görüşmek istiyorlar teşhis koymadan önce. Eğer ciddi bir hastalıksa sizin de bunu bilmeniz gerekir ki ona yardımcı olabilesiniz. Allah yardımcınız olsun, zormuş valla. :(

Herseyi gectim ama ocuguna sahip cikmayan anne demeye layik olmayan insanlardan nefret ediyorum :KK11:

Kendi çocuğuna merhametsiz olmak değil bu. Sorunları olduğu için zaten en doğrusu uzak durması yoksa çocuğunun da sorunlu bir hayatı olur. Ama bunu bile isteye yapmıyor tabi. Gittiği zaman çok güzel ilgili,özlüyor seviyor. Bahsettiği zaman ağlıyor. Ama durum bunu gösteriyor eşi almasına izin vermiyor ve o izin vermeden de ülkeden çıkartması mümkün değil. Ama bunun için mahkemeye başvurmuyor bişey yapsa alabilir tabi. Bana soracak olursanız çocuğun babasında kalması daha sağlıklı.
Tamam, o zaman şöyle söyleyeyim, sorunları yüzünden kendi çocuğundan dahi uzak durması gereken bir insanın size bu derece zarar vermesine neden izin veriyorsunuz?
Yanlış anlaşılmasın, başınızdan atın demiyorum, kardeş sonuçta. Ama sizinde gardınızı almanız gerek. Böyle devam ederse geleceğiniz nokta az çok belli.

Belki hamile oldugunuz icin bu kadar hassassiniz Allah evladinizi sağlıkla kucagıniza almayı nasip etsin.

Kardeşiniz hasta ve siz ona kıriliyorsunuz. Ama o hasta. Yani yapmaniz gereken onun tedavi surecinde kendinizi ve ailemizi yipratmadan destek olmak.

Yani siz ayaği kirık biri niye maraton koşmuyor diye uzuluyorsunuz farkinda misinız? Maalesef kardesiniz olmasi aranizın mukemmel olmasini gerektirmiyor. Benim kardesim de beni hic aramaz ve ben bunu cozemediğim icin boş verdim yani kendimi bu konuda inanın hiç uzmuyorum çunkü ben elimden geleni yaptigıma inanıyorum.

Belki hamile oldugunuz icin bu kadar hassassiniz Allah evladinizi sağlıkla kucagıniza almayı nasip etsin.

Kardeşiniz hasta ve siz ona kıriliyorsunuz. Ama o hasta. Yani yapmaniz gereken onun tedavi surecinde kendinizi ve ailemizi yipratmadan destek olmak.

Yani siz ayaği kirık biri niye maraton koşmuyor diye uzuluyorsunuz farkinda misinız? Maalesef kardesiniz olmasi aranizın mukemmel olmasini gerektirmiyor. Benim kardesim de beni hic aramaz ve ben bunu cozemediğim icin boş verdim yani kendimi bu konuda inanın hiç uzmuyorum çunkü ben elimden geleni yaptigıma inanıyorum.

Ben onu çok alttan aldım ama. Yani her zaman bu şimdiki olan bir olay değil sadece. Küfürler etti sustum,hakaretler etti sustum,beni tehtid etti yaptıklarının çoğunu hiç dikkate almadım bile. Ama şuan inanılmaz tehlikeli bir hal almaya başladı. Yani beni kıskandığı için çevremi etkilemeye çalışıyor. Eşime bile gider abuk subuk konuşur huzurum kaçsın diye. Ona sırt dönen ben değilim zaten ben hala iyi niyetle yaklaşıp sakince konuştum. Ama artık haddini aşıyor ve onu hasta eden kıskançlığı zaten. Benim evime gelip ne görüyor ne kuruyor bilmiyorum ama bu durumdan dolayı hastalanıp kendi kendine kinleniyor. Hamileyim diye hamile kalmaya heveslenmiş! Beni ciddi anlamda korkutmaya başladı. Ben onunla iletişim kuramayacak hale geldim. Çünkü en ufak birşeyde saldırıya geçiyor iyi davransam da konuşmasam da her türlü bana saldırma peşinde..

Tamam, o zaman şöyle söyleyeyim, sorunları yüzünden kendi çocuğundan dahi uzak durması gereken bir insanın size bu derece zarar vermesine neden izin veriyorsunuz?
Yanlış anlaşılmasın, başınızdan atın demiyorum, kardeş sonuçta. Ama sizinde gardınızı almanız gerek. Böyle devam ederse geleceğiniz nokta az çok belli.

Bugün enerjim çok düştü bu hamile kalma isteğini hevesini duyduktan sonra. Moralim bozuldu,normalde dikkate almamak için elimden geleni yapıyorum zaten. Kendimi de daha fazla üzmicem artık. Elimden geleni yaptım onun için artık birşey yapamicam.

Keşke doktoru ile görülebilme imkanınız olsa. Doktorlar zaten genelde aile bireyleri, yakın birileri ile görüşmek istiyorlar teşhis koymadan önce. Eğer ciddi bir hastalıksa sizin de bunu bilmeniz gerekir ki ona yardımcı olabilesiniz. Allah yardımcınız olsun, zormuş valla. :KK43:

Teyzem var ama onu da götürmez yanında.
Bir tedavi gördüğünde şizofreni dediler ama sonradan başka ülkeye gitti teyzeme yani,orda başka birşey söyledi doktoru. ona yardımcı olmak için annem buraya çağırdı ama gelmek istemiyor çünkü rahatına düşkün yapamazmış burda..

Ben onu çok alttan aldım ama. Yani her zaman bu şimdiki olan bir olay değil sadece. Küfürler etti sustum,hakaretler etti sustum,beni tehtid etti yaptıklarının çoğunu hiç dikkate almadım bile. Ama şuan inanılmaz tehlikeli bir hal almaya başladı. Yani beni kıskandığı için çevremi etkilemeye çalışıyor. Eşime bile gider abuk subuk konuşur huzurum kaçsın diye. Ona sırt dönen ben değilim zaten ben hala iyi niyetle yaklaşıp sakince konuştum. Ama artık haddini aşıyor ve onu hasta eden kıskançlığı zaten. Benim evime gelip ne görüyor ne kuruyor bilmiyorum ama bu durumdan dolayı hastalanıp kendi kendine kinleniyor. Hamileyim diye hamile kalmaya heveslenmiş! Beni ciddi anlamda korkutmaya başladı. Ben onunla iletişim kuramayacak hale geldim. Çünkü en ufak birşeyde saldırıya geçiyor iyi davransam da konuşmasam da her türlü bana saldırma peşinde..
Yani madem herseyi yaptiniz onu kendi haline bırakın canınizi sıkmayın artik. Aynı ulkede bile yaşamiyorsunuz sanırım. O ne derse desin insanlar sizi bildiklerine göre inanmayacaklardır zaten. Hamile kalmak istiyorsa da bu bilgi psikologuyla paylasılmali zaten bir çocugu var ve ona bakmiyor.

Psikolojik sorunlari olan birinin yaptiklarini bu kadar irdelemek bana dogru gelmiyor sonucta hasta bir insandan normal davranmasi beklenemez ki. Birakin tedavi olsun siz de ondan zarar gormeyecek sekilde yasayin zorda kalirsa yardim edin ama bu durumu artık çok da sorun etmeyim yani isterse 10 cocuk dogurur ve bunu kiskandigı icin yapabilir buna kim engel olabilir ki. Bence ondan habersiz psikologla konusup yasananlari anlatabilirsiniz. Tedaviye belki ona göre sekil verilir. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Yani madem herseyi yaptiniz onu kendi haline bırakın canınizi sıkmayın artik. Aynı ulkede bile yaşamiyorsunuz sanırım. O ne derse desin insanlar sizi bildiklerine göre inanmayacaklardır zaten. Hamile kalmak istiyorsa da bu bilgi psikologuyla paylasılmali zaten bir çocugu var ve ona bakmiyor.

Psikolojik sorunlari olan birinin yaptiklarini bu kadar irdelemek bana dogru gelmiyor sonucta hasta bir insandan normal davranmasi beklenemez ki. Birakin tedavi olsun siz de ondan zarar gormeyecek sekilde yasayin zorda kalirsa yardim edin ama bu durumu artık çok da sorun etmeyim yani isterse 10 cocuk dogurur ve bunu kiskandigı icin yapabilir buna kim engel olabilir ki. Bence ondan habersiz psikologla konusup yasananlari anlatabilirsiniz. Tedaviye belki ona göre sekil verilir. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Benim görüşmem mümkün değil ama teyzemle konuşurum bu konuyu gidip görüşsün diye.. Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için.. hamile olduğum için ister istemez kafama takıyorum :)

Benim görüşmem mümkün değil ama teyzemle konuşurum bu konuyu gidip görüşsün diye.. Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için.. hamile olduğum için ister istemez kafama takıyorum :)
Boş ver hayatım sen hamileligin tadini çikar her zaman hamile kalinmaz ki sonrasindaki heyecanlar falan sen onlara odaklan. Kardeş de olsa o senin evinin disinda artik senin icin onemli olan kocan ve bebisin. Allah kolaylik versin.

Siz neden bu kadar çok umursuyorsunuz? Yıllardır bu şekilde olduğunu da biliyorsunuz(herkes biliyor anladığım kadarıyla) siz neden bu kadar yoğunlaştınız? Aynı ülkede bile değilsiniz, iletişim yollarınız zaten kapalı, yanında yöresinde olsanız yardım edersiniz ya da size zarar verebilir ama öyle bi durum da yok... bence sizde de takıntı olmuş “beni kıskanıyor o yüzden ben önemliyim kendisini hataya sürüklüyor” vs gibi.. anneniz bile sizin kadar düşünmüyor sanırım ki öz kızı. Bence kendi hayatınıza yoğunlaşmalısınız. Karnınızdakinin en çok size ihtiyacı var

Acaba diyorum sizmi cok yasantinizdan özene bözene bahsediyor olabilirmisiniz esinizden mutlulugunudan acaba bi kerede kendiniz disinda bi konu konussaniz belkide durum böyle olmaz tanidigim biriside ablasina takmisti ondan nefret ettigini soyler dururdu ama ablasini görünce surekli herseyi bandira bandira anlatinca kizda etkilenmis evet ablam diyor ama benimm durumumu bildigi icin kasitli yapıyor diyor bence bunu düşünün

Uzak durmalısınız. Sizi yıpratır. Görüşmeyin, konuşmayın. Nasılsın, iyi misin o da aile içinde başkaları da varken.

Sadece bunlardan yola çıkarak bi şizofreniden bahsedemeyiz tabi. Evet psikoloğum.Kendi doktoru ne teşhis koydu peki şuan tam olarak ne tedavisi görüyor? Keşke siz de doktoruyla görüşüp bunları anlatsanız o kadar faydası olur ki. Çünkü bu söylediklerinize göre gerçekten ciddi bir sorun var ve tehlikeli bir hal de alabilir bu. Anlattıklarınızdan yola çıkarak gözümde ruhen hiç büyümemiş adeta çocuk kalmış bir kadın canlanıyor. Yani tam olarak bir yetişkin olamamış. Siz ne kadar iyi niyetli ve olumlu yaklaşsanız da o bunu asla böyle görmüyor. Hatta siz ona iyi oldukça o daha da fazla hırçınlaşıyordur. Annenize karşı tutumu nasıl peki?

Back
X