• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eleştirmeyin,akıl verin lütfen! Çünkü bende kalmadı..

Kardeşiniz bariz kıskanıyor sizi
Kendi evladına sahip çıkamamış siz hamilesiniz ve sizin gelip düzeninizi görünce hepten kinlenmiş.
Büyük ihtimal hamile falanda değil.
Üzülmeyin ve takmayın.
Herkes kardeşiyle iyi olmak zorunda diye bir kural yok :KK66:

Tek kardeşim değil iki tane daha var zaten bitek o böyle. Ve ben ona her türlü yardımı etmeye de uğraştım. Mutlu olsun diye elimden geleni yaptım her geldiğinde. Ama hala yok hala kinli..

Aman derdin mi yok ya muhattap bile olma. Kendi cocuguna hayri yok, sevmeyi bilmeyen bencil insanin teki. Sana mi hayri olacak. Sil gitsin. Kardes diye dusunuyosun ama o ogozle bakmiyor iste.

Kardeş olunca silemiyorsun ki.. ama 29 yaşıma geldim artık kesinlikle canımı sıkmasına izin veremicem. Zor da olsa silicem başka türlü olmuyor.

Daha ne yapabilirim ki?
Hic bir sey. Yapabildiginiz her seyi fazlasiyla yapmissiniz zaten. Sizden hoslanmaya hoslanmaya israrla gorusmese keske ama bakin kafasi yerinde degil bu kizin. O yuzden ona kizilmaz, en iyisi onun yapmasi gereken gorusmeme isini siz yapin ve gorusmeyin. Herkes kendi hayatini yasasin.

Bazı durumlar vardır ki tamamen o kişinin problemidir ve çok yakınımız bile olsa müdahale edemeyiz maalesef. Onun problemi kendi hayatıyla, kendi mutsuzluklarıyla alakalı aslında. Artık her neyin öfkesini yaşıyorsa bu öfkesini size yönlendirmiş ve bir şekilde sizinle bağlantı kurmuş bilinçaltında. Aynı evdeyken yani küçükken neler yaşadınız ve anneyle ilişkileriniz nasıldı bilemiyorum fakat ordan kalma bir sorun bu. Umarım tedavisine devam eder ve sorunlarını çözebilir.

Değişik bi kıskançlık sanki düşmanmışsınız gibi ... Evenmeden çocuk yapmak istiyor sizinle yarışmak için ve anneniz buna okey mi diyor modern anneymiş gerçekten ama kızı ortada kalacak farkında mı bilmiyorum...

Siz engelleyin artık telefon sosyal medya...

Herkes hakettiğini yaşıyor onu öğrendim elbet oluyor.
İlahi adalete hep inandım ben.

Bir de ne yaşamak istiyorsa yaşasın haklı o konuda, hayatını rezil de etse siz ne kadar yapma etme desenizde yapacak size inat yapacak.
Bırakın kendisi görsün başka türlü aklı başına gelmez.

Sizin üzülmemeniz lazım bebeğinizi düşünün kendi ailenize odaklanın artık :)

Hayır annem okey demiyor. Annem ilk başta bekledi ne diyecek diye. Zaten önce dün hamilelik testi yaptım diyip kalp koymuş,sonra 10 dk filan cvp vermedi. Sonra bi hevesle arayıp anlatmış heyecanlı heyecanlı sonra negatif olduğunu söyleyince de annem dikkat et madem birşey yaşıyorsun korun dedi. 26 yaşında kız ne diyecek ki sonuçta? 17 yaşındayken hamile kaldı aldırsın diye türkiyeden yaşadığı ülkeye gitti yine başa çıkamadı. Teyzem zaten öyle bir durumda izin vermez. Allah korusun hamile kalırsa aldırması için elinden geleni yapar çünkü aklı başında biri değil sahip çıkamaz.

Hic bir sey. Yapabildiginiz her seyi fazlasiyla yapmissiniz zaten. Sizden hoslanmaya hoslanmaya israrla gorusmese keske ama bakin kafasi yerinde degil bu kizin. O yuzden ona kizilmaz, en iyisi onun yapmasi gereken gorusmeme isini siz yapin ve gorusmeyin. Herkes kendi hayatini yasasin.

Kızmamaya çalışıyorum alttan almaya çok uğraşıyorum. Ama artık sabrımın son raddesine geldim. Görüşmeyi tamamen kesicem ona kararlıyım zaten. Ama bu hastalıklı hallerinden korkmuyor da değilim ne yapacağını kestiremiyorum malesef..

Kardeş olunca silemiyorsun ki.. ama 29 yaşıma geldim artık kesinlikle canımı sıkmasına izin veremicem. Zor da olsa silicem başka türlü olmuyor.
Oyle de bi silinir ki. Kardes gibi kardes olsaydi bu dedigin gecerli olurdu. Kadin evladini silmis sana zarar veriyor anneni uzuyor dusundugu tek bi insan yok. Hamilesin esind cocuguna seni sevenlere odaklan.

Bazı durumlar vardır ki tamamen o kişinin problemidir ve çok yakınımız bile olsa müdahale edemeyiz maalesef. Onun problemi kendi hayatıyla, kendi mutsuzluklarıyla alakalı aslında. Artık her neyin öfkesini yaşıyorsa bu öfkesini size yönlendirmiş ve bir şekilde sizinle bağlantı kurmuş bilinçaltında. Aynı evdeyken yani küçükken neler yaşadınız ve anneyle ilişkileriniz nasıldı bilemiyorum fakat ordan kalma bir sorun bu. Umarım tedavisine devam eder ve sorunlarını çözebilir.

Evet çocukluktan beri yaşadığı birşey olduğunun farkındayım o küçükken de inanılmaz hırçın bir kızdı. Bizi teyzem büyüttü. Ama asla sevgi eksik olmadı. Hatta teyzeme anne derim ben de o da. Saçlarımızı okşayarak uyuturdu.
İkimiz birlikte yaşadık teyzemle birlikte ama o neden böyle bilmiyorum farklı bir kişilik demek ki.
Birşeylere küçükken kinlenmiş. Aslında bütün ilgi onun üzerinde olmasına rağmen yine onun kinlenmesi de çok ilginç.
Bilmiyorum herkese karşı kini var onun. Teyzemin hakkını ödeyemeyiz ama o günlük tutmuş 14 yaşlarındayken filan,teyzeme demediğini bırakmamış orda. Yalan yanlış herşey.

Oyle de bi silinir ki. Kardes gibi kardes olsaydi bu dedigin gecerli olurdu. Kadin evladini silmis sana zarar veriyor anneni uzuyor dusundugu tek bi insan yok. Hamilesin esind cocuguna seni sevenlere odaklan.

Vicdan yapıyorum işte sonra. Silinir tabi aslında huzursuz eden herkesi tek kalemde silmek lazım.
Onu da yapıcam zaten kesinlikle. Benim bebeğime odaklanmam lazım çünkü :anneadayı:
Ya çok teşekkür ederim gerçekten çok rahatladım şuan.

Evet çocukluktan beri yaşadığı birşey olduğunun farkındayım o küçükken de inanılmaz hırçın bir kızdı. Bizi teyzem büyüttü. Ama asla sevgi eksik olmadı. Hatta teyzeme anne derim ben de o da. Saçlarımızı okşayarak uyuturdu.
İkimiz birlikte yaşadık teyzemle birlikte ama o neden böyle bilmiyorum farklı bir kişilik demek ki.
Birşeylere küçükken kinlenmiş. Aslında bütün ilgi onun üzerinde olmasına rağmen yine onun kinlenmesi de çok ilginç.
Bilmiyorum herkese karşı kini var onun. Teyzemin hakkını ödeyemeyiz ama o günlük tutmuş 14 yaşlarındayken filan,teyzeme demediğini bırakmamış orda. Yalan yanlış herşey.

Neden anneniz değil de teyzeniz büyüttü sizleri? Bir çocuk bomboş doğuyor diyemeyiz doğrusu tabiki çevre ve yaşanmışlıklar çok etkili fakat araştırmalar gösteriyor ki bir mizaçla doğduğumuz da doğru. Kardeşinizin de bir mizacı var ve bazı yaşanmışlıklarla da bu üst seviyeye ulaşmış.

Yapabilir miyim bilmiyorum ama yapmaya çalışıcam. Onun hakkında bişey duyduğumda da konuyu kapattırıcam artık..
Ben biriyle konusmadim mi evimde ismini bile andırmiyorum. Annenle de kardesin hakkinda konusma. Oyle biri yokmus gibi hayatini yasa. Gor bak ne guzel oluyor.

Bence sürekli alttan aldığınız için çok fazla şımarmış. Ben olsam ben de görüşmezdim artık çünkü o sizi kardeşi gibi değil düşmanı gibi görüyor adeta.

Neden anneniz değil de teyzeniz büyüttü sizleri? Bir çocuk bomboş doğuyor diyemeyiz doğrusu tabiki çevre ve yaşanmışlıklar çok etkili fakat araştırmalar gösteriyor ki bir mizaçla doğduğumuz da doğru. Kardeşinizin de bir mizacı var ve bazı yaşanmışlıklarla da bu üst seviyeye ulaşmış.

Annem babamla sorunlar yaşadı,boşandılar o sırada annem yurt dışından iş teklifi gelince red etmemiş. Ama sürekli gelip gitti ihtiyaçlarımızı karşıladı. Sürekli iletişim halindeydik.

Ben biriyle konusmadim mi evimde ismini bile andırmiyorum. Annenle de kardesin hakkinda konusma. Oyle biri yokmus gibi hayatini yasa. Gor bak ne guzel oluyor.

Öyle yapıcam :) başka çare bırakmadı zaten.. şimdi o beni engelleyince bende engelledim çünkü 1 ay sonra tekrar yazacağına eminim. Tamamen kesmeliyim iletişimimi halkısın..

Bence sürekli alttan aldığınız için çok fazla şımarmış. Ben olsam ben de görüşmezdim artık çünkü o sizi kardeşi gibi değil düşmanı gibi görüyor adeta.

Evet malesef düşmanı gibi görüyor.. en çok üzüldüğüm konu bu zaten. Ben düşmanıma bile kinlenemezken o bana,ablasına nasıl kinleneyor bu kadar. Üstelik hiç birşey yapmamışken. Ya 5 sene önce bitane blux almıştım çok beğenmiştim ona da dedim ki sende giyersin çok güzel dimi,hevesle söyledim. Almış ona sigarayla delik açmış koluna bluzun. O kadar kıskanç yani! Yine bişey demedim dolabımın yarısını ona verdim. Giyecek birşeyim kalmadı o zaman. Bunları yaptım diye mı kinleniyor. Anlamıyorum cidden.

Ne olursa olsun ne yaparsa yapsın kardeşini atamazsın ,Bu zor biliyorum ama onu kendi haline bırakın biraz, aramayın sormayın ararsa bir süre de açmayın .enazından kendi adınıza kendinizi korumuş olursunuz. Kırıldığınızı anlayabileceğini sanmıyorum çünkü fazlasıyla asabi. Ama boşanmış biri olarak benim hayatım altüst oldu artık kimse umrumda değil diye düşününler var kardeşiniz de onlardan, yaşadıklarının intikamını sizden alıyor aslında o acı çekiyor , mutsuz.mutlu olsaydı böyle davranmazdı emin ol. Psikoloğa falan gitse ,Abla olarak asla elini üstünden çekme.

Annem babamla sorunlar yaşadı,boşandılar o sırada annem yurt dışından iş teklifi gelince red etmemiş. Ama sürekli gelip gitti ihtiyaçlarımızı karşıladı. Sürekli iletişim halindeydik.

İşte tüm bu süreçleri kardeşiniz sizin gibi atlatamamış maalesef. Bu süreci bir de ondan dinlesek eminim çok daha farklı şeyler anlatacaktı. Onun ruhunda bir hasar bırakmış belli ki ve zaten ardından da hatalar yapmış. Şuan çocuğuyla görüşmüyor olması da tesadüf değil yani çocukluğundaki bu süreçle çok alakalı. Kısacası hepimizin mizacı farklı ve doğal olarak yaşananlardan da farklı şekillerde etkileniyoruz. Kardeşiniz oldukça öfkeli ve bu öfkesinin asıl muhattabıyla yüzleşmedikçe sürekli başkalarına saracak böyle.

Ne olursa olsun ne yaparsa yapsın kardeşini atamazsın ,Bu zor biliyorum ama onu kendi haline bırakın biraz, aramayın sormayın ararsa bir süre de açmayın .enazından kendi adınıza kendinizi korumuş olursunuz. Kırıldığınızı anlayabileceğini sanmıyorum çünkü fazlasıyla asabi. Ama boşanmış biri olarak benim hayatım altüst oldu artık kimse umrumda değil diye düşününler var kardeşiniz de onlardan, yaşadıklarının intikamını sizden alıyor aslında o acı çekiyor , mutsuz.mutlu olsaydı böyle davranmazdı emin ol. Psikoloğa falan gitse ,Abla olarak asla elini üstünden çekme.

6 senedir psikolog,psikiatrist.. gidiyor. Tedavi de oluyor yani ilaçlarını kullandığı halde böyle.
Tamam anlayarak zaten alttan aldım sürekli,hep anlamaya çalıştım. Yanında olmaya çalıştım ama akıl verince de bana akıl vermeyi kes,5 sene önce sende şunu yaptın diyip duruyor halbuki onun iyiliği için söylüyorum sinirlenme aldırma vb gibi şeyler. E ben ablalık yapmama rağmen azarlanan tarafım? Nasıl iletişim kurayım bu insanla? Ne diyeyim? Sadece onun konuşmasına izin verdim son zamanlarda,yine saldırdı. Elimi çekmediğim zaman bu kız hastalanıyor eskisinden daha kötü oluyor. Bana gelip 1 hafta kaldı,geri gitti şimdi çöküşlerin en büyüğünü yaşıyor yine? Ve buna sebep olan bana geldiğinde ne gördüyse artık kendince.

Back
X