- 30 Mayıs 2015
- 14.274
- 13.943
- 298
Evet anneye olan öfke size yönelmiş maalesef. Genelde bu olabiliyor çünkü ne olursa olsun anneyi kaybetme korkusu baskın geliyor. Bu yüzden çocuklar duygularını bastırıyorlar ve öfke daha güçsüz görünene yönlenebiliyor. Annenin gidişini kardeşiniz terkedilmişlik duygusuyla yaşamış. Dediğiniz gibi dikkat ederseniz aynı anneniz gibi davranıyor. Özellikle çocuğuyla görüşmemesi burda kilit nokta zaten. Bu örtülü öfke açığa çıkarılmalı, anneyle yüzleşmeli mutlaka. Eğer çocuğuyla da sık görüşmeye başlarsa daha iyi hissedecek eminim. Sadece yaşadığı durumun asıl sebebi hakkında farkındalık kazanmalı.
Siz anladığım kadarıyla psikolog musunuz?
Peki bu kıskançlık olayları,benim hayatıma,aldığım bir bluze bile takılmasının sebebi ne? Bundan 5 sene önce bana geldiğinde kendime bir bluz almıştım ve ona da sende giyersin çok güzel dimi diye hevesle gösterdim gizli gizli sigarayla delik açtı bluzun kolusuna.
Onu gördüm yani. Ben şöyle düşünüyorum onu hasta eden bu kıskançlık duygusu ve onunla baş edemiyor. Etrafa da farklı yansıtıyor.
Artık beni huzursuz etmek için tehtid etmeleri vs.. bu hastalık ne olabilir? Şizıfreniden şüpheleniyoruz teyzemle ama şizofreni de böyle birşey yok diye biliyorum.