Elektrik faturası şoku

Ya şöyle bebekli ev için bu mevsimde aylık 200 fatura en masumu. 100 de elektrik desek 300. Siz elektrikle her iki ihtiyacı giderdiğiniz için 300 küsur normal işte

"Evimiz klimayla çalışıyor ve hiç kapanmıyor. Firin, buzdolabı, aydınlatma, çamaşır makinesi haricinde birşey calistirmiyoruz" zaten çalıştıracak başka da bir şey kalmamış 😲
Acikcasi elektrik olarak düşününce çok gelmiş fakat ısınma da içinde değil mi? Biz mesela ısınma için de ayrı para oduyoruz ve evimiz hiç isinmadigi gelde birkaç ay önce 450 lira doğalgaz faturası geldi.elektrik faturasını söylemiyorum bile ki evde klima yok.fırın da haftada bir ancaaak calisiyodur. Sadece bulasik ve çamaşır çalışıyor.

İyide klima çalışıyor diyorsunuz normal yani zaten pahalı artık ucuz değil ki . Kullanım miktarı arttıkça da dağıtım bedeli artıyor fatura kabarıyor
Canım, iki ay falan soba kullandık. Çocuk doktorumuz klima kullanmayın demişti. O zamanda 200 falan geldi 😔

Ne bileyim yaa😔 askeri ücretle geçinsek ne yapıcaz bilmiyorum.
Arada 120 falan gelmesi bizi şaşırtıyor. O zaman da klima full çalışıyor. Makineyi sabaha karşı calistiriyorum bende hep

O 120₺ gelen tam bir aylık değildir. Fatura kesim tarihlerine bakın..

Benim de bebeğim var ,İstanbul’da yasıyorum .ısınmak için doğalgaza geçen ay 350tl ödedik ,elektrik de 120 civarı geldi .Siz ısınma ile birlikte ödedik diyorsunuz ,bence gayet normal .
Evet aynen çok normal bence de. Ben tek kaliyorum. Dogalgaz hep 30 derecede, bazen 40'a getiriyorum ona rağmen en dusuk 200 geliyor. Elektrik de sadece tv calistiriyorum ve bir oda aydinlatmasi sadece. Fırın bile kullanmiyorum. 70-75 civari geliyor.

Klimadan mi acaba? Tasarruflu ampullerden kullanin. Firinla cam. Mak. İle olacak fatura degil olsa olsa klimadir herhalde
Bosch inverter A++ canım. Sadece bir ampul kullanıyoruz. Amerikan mutfak bayağı büyük olduğu için en iyi ışık vereni kullanıyoruz. Yoksa iyi aydınlatmıyor.
Tasarruflu lambalar biraz daha az ışıklı değiller mi? Yoksa çok isiklilari var mi

Gecen ay bizim üst katta yasayan iki cocuklu polis aileye 800tl geldi elektrik faturaları yani yedi yirmidört tv klima acık olsa bile gelirmi o kadar bilemedim
Ay şaka gibi ya... su faturam ve elektrik faturam hiç 100’ü geçmedi... nasıl napıyo bu insanlar çok şaşkınım...

Bencede klimadan ... ev isisi nasil? Gündüz 18 uyumak icinde 20 bebeginiz icin ideal acaba cok mu isitiyorsunuz? Hem klima cok kurutmaz mi ki?

Ne bileyim yaa😔 askeri ücretle geçinsek ne yapıcaz bilmiyorum.
Arada 120 falan gelmesi bizi şaşırtıyor. O zaman da klima full çalışıyor. Makineyi sabaha karşı calistiriyorum bende hep
Affınıza sığınarak düzelteceğim askeri değil asgari.

120 lira anormal zaten, diğer faturalarınız elektrikle ısınıyorsanız çok normal.
Elektrik tarifeniz tek zamanlıysa gece çalıştırmanız bir işe yaramaz, üç zamanlı tarifeye geçmeniz gerekir. Bir de sabaha karşı derken kaçta? İndirimli dilim 6.00'da biter mesela. Yüksek tarifeye geçer yine.

Klima çok elektrik harcar. Hiç kapatmıyoruz diyorsunuz. Ben hiç şaşıramadım o yüzden..

Onun yerine otomatik açılıp kapanan bir ufo alsaydınız daha ekonomik olurdu..
Hiç ufo kullanmadık, hep çok yakar dendiği için. Klimayı iki aydır yakıyoruz.once soba kurmustuk

Bizim doğalgaz artı elektrik faturası 400 TL 'yi geçiyor normal geldi bana faturanız.

X