ELDE PARA TUTMANIN YOLLARI

Canim o kadar nasıl iradelisin sen

idareli miyim tartışılır aslında, yani 4 yıldır çalışmıyorum ama öncesinde bizimki kadar geliri olan insanlar 2 ev almıştı belki ama biz hala kiradayız mesela sadece harcama alışkanlıklarım çoğunluktan farklı diyeyim

Ben de bireysel emeklilikteyim. Ancak çıkmaya karar verdim. Gelir vergisi, fon işletim gideri gibi kesintiler var. Bir de enflasyona karşı teminatları neymiş??

bu karekgter meselesi galiba. ben ilkokuldan beri b iirktitim para biriktimryi sveiyorum :) harcarım da ama ipin ucunu kaçırmadan. kafamda her ay aşağı yukarı giderleri hesaplayıp kenara koyuyorum mecbur idare ediyosun

Bende öyleyim parasız kalınca kıymetini anlıyorum paranın oluncada çoluk çombalağa harcıyorum anca

ben hayatımı güncelleyerek gereksiz para harcamaktan kurtuldum sayılır

önce elbiselerimi güncellededim
makyaj malzemelerimi güncelledim
takılarımı güncelledim
yeme alışkanlıklarımı güncelledim

birde kendime gram altın ve dolar hesabı açtım. kurları takip edip al-sat yapıyorum. bir de baktım ki ekstradan ekonomi haberlerini bile takip etmeye başlamışım. işte kara geçtikçe moral motivasyon oldukça artıyor.
bu sayede artık lüks harcamalarımın önüne geçtim örneğin kısa bir zaman önce saat almıştım kendime ancak geçenlerde yeni bi saat beğendim saat 1200 liraydı. durdum kendi kendime garnet bu paraya 11 gram altın alırsın dedim ve saatten vazgeçtim

sonuç olarak aslında ben kendimi güncelledim şimdilik mutluyum huzurluyum...

Elbiselerimi güncelledim,takılarımı güncelledim."Güncellemek" ne güzel bir ifade olmuş öyle,çok hoşuma gitti.
Ben böyle durumlarda ayırdım,ayıkladım,boşalttım,attım gibi sözler kullanıyorum.Bundan sonra bu işin adı benim için de güncelleme olacak.

Alışverişe son vermek veya frenlemek isteyenler için motive edici bulduğum bir blog var.
Yasak olmazsa link vereyim,sonuçta reklam değil ama bilemedim:

http://almadim.blogspot.com.tr/

teşekkür ediyorum
benim iç motivasyonum yüksektir. bu nedenle bu tarz yazıları kendime uygun bulmuyorum ancak işine yarayacak arkadaşlar mutlaka vardır.
sanırım her insanın bir doyum noktası ben ne yapıyorum arkadaş deme eşiği var. ben o eşiği geçtiğim için kendimi güncelledim

Ev borcuna giren arkadaşlar nasıl dayanıyorsunuz hakkaten 10 yıl genelde duyduğum süre. Dile kolay

Aynen ben de öyle düşünüyorum.
10 senelik borcum olsa stresten ölürüm.
6 taksitlik borcum ne zaman bitecek diye on kere hesaplayan bir insanım.

Aynen ben de öyle düşünüyorum.
10 senelik borcum olsa stresten ölürüm.
6 taksitlik borcum ne zaman bitecek diye on kere hesaplayan bir insanım.
Canım 10 sene değilde 4 sene kredi çektik biz.
6 ayı bitti...
Maaşımın yarısı nı kiraya veriyordum ben
Zoruma gidiyordu.
Şimdi Evimi ödüyorum.Allah olmayanlara da versin...

Ben cüzdanımda çok para taşımam.
Maaş kartımdan çok fazla para çekmem.gereksiz hiçbişey almam.
Çok beğensem dahi bi ayakkabıyı bile almadan düşünürüm.
Pahalı alırım ama iyi kullanırım.
Sayılıdır ayakkabım.
En bonkör davrandığım yer mutfak alışverişi ve
Dışarda yemek yemeğe acımam...

Gelir gideri hesapla bunun haricinde yapabilecegin ihtimali olunan bi miktar para da ayir gerisini sakla sonra o paralar birikecek vee birsuru paran olacak ve onlari saymak o kdr cok haz verecek ki anlatamam sonra hep biriktirmek isteyecksin eheheh

Canım 10 sene değilde 4 sene kredi çektik biz.
6 ayı bitti...
Maaşımın yarısı nı kiraya veriyordum ben
Zoruma gidiyordu.
Şimdi Evimi ödüyorum.Allah olmayanlara da versin...

Amin. Güle güle sağlıkla, huzurla, mutlu günlerde oturun.
Allah bana da nasip etsin inşallah.

herkes cok güzel şeyler yazmiş.
bende cok harcardım eskiden.
bı ara birikim yaapıp ev aldık annemlere.
sonra yıne har vurup harman savuruyodum
dusundum huzur evlerinde yaslılarımız var.
cocuk yuvalarında cocuklarımız var.
sadece kendımı degil bi suru kişiyi mutlu edebilirim diye dusundum.
her ay azda olsa hediyeler alıp onlara gitmeye karar verdim.
inanır misiniz yeryuzunde gorup gorebilecegim en guzel seydi onların mutluluğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…