- 1 Eylül 2014
- 7.010
- 6.632
- 198
- 40
- Konu Sahibi Vivezlavie
-
Bİzde araba yok.çok gerekli aile için.Arabamdan bana para kalırsa biriktirmeye çalışıyorum.
Benden çok para yiyor mübarek.
Sigortası bitiyor vergisi başlıyor.Vergisi bitiyor muayenesi başlıyor.
Ömrümü yedi
Arabadan önce misler gibi para biriktiriyordum.
En iyisi paranızı alır almaz yatırım hesabına aktarmak.
Otomatik talimat verirseniz sizin adınıza banka o hesaba maaş hesabınızdan düzenli aktarma yapar.
Bu arada altın ve döviz hesabı kısa vadede size bir şey kazandırmaz.
Sabırlı olmanız lazım.
Ben altın hesabından likit fona dönüştürdüm.
Bİzde araba yok.çok gerekli aile için.
Ama dedimki önce ev...sonra araba.
Araba çok masraf çıkarıyor çünkü.
Altın hesabımız vardı
Al sat biraz kar etmiştik.tabi ev alınca uçtu uçtu :)
kısa vadede biriktirmiyor kesintiler yüzünden ama fon işletimi uzun vadede çok getiri kazandırıyor, keşke zararına çıkmasaydınız. Aslında 56 yaşa kadar beklemek göze alınmayacaksa baştan girmemek gerek... katlanarak büyüyor para, ilk yıllar içerideki para az olduğundan getirisi de o oranla daha düşük, kesintilerden bir şey kalmıyor ama 10 yılı da devirince çoğaldıkça çoğalıyor gerçekten .Ben de bireysel emeklilikteyim. Ancak çıkmaya karar verdim. Gelir vergisi, fon işletim gideri gibi kesintiler var. Bir de enflasyona karşı teminatları neymiş??
Yeni girmiştim, 1 yıl bile olmadı daha. O yüzden zararın neresinden dönsem kar dedim. Enflasyona karşı paranın değer kaybetmesinden, bir de ileride çeşitli bahanelerle paranın kırpılmasından korkuyorum. Sıkıntı yaşayan insanlar olmuş. Hatta kazen de kendi yaşadıklarını anlatan bir konu açmıştı.kısa vadede biriktirmiyor kesintiler yüzünden ama fon işletimi uzun vadede çok getiri kazandırıyor, keşke zararına çıkmasaydınız. Aslında 56 yaşa kadar beklemek göze alınmayacaksa baştan girmemek gerek... katlanarak büyüyor para, ilk yıllar içerideki para az olduğundan getirisi de o oranla daha düşük, kesintilerden bir şey kalmıyor ama 10 yılı da devirince çoğaldıkça çoğalıyor gerçekten .
Ben çalışmiyorum ev hanımiyim ama evin idaresi bende,eşimin maaş kartıda herşeyi yazıyorum kredi kartını hayattan çıkardım ayakkabı kıyafet nakit dört çocuğum var maaş alınınca her kağıda not yazip parayı oraya koyup cüzdanda taşımiyorum yanında tasinirsa mutlaka gidiyor karttada bırakmıyorum sadece otomatik ödemeler için bırakıyorum ve kendime bi kumbara her ne olursa oradan bi elli atıyorum ve saymıyorum unutuyorum.güne girdim toplu parayı mutlaka altına çeviriyorum harcanmasın diye yani anlayacağıniz kızlar maaşa göre harcama ve birikim yapıyorum 18 yıllık evliyim bu hep böyleMerhaba bayanlar , yeni bir konuyla yine ben
Yeni bir maruzatım var , aslında yeni de sayılmaz :)
Senelerdir baş edemediğim bir sorun :)
Ben elimde paramı tutamıyorum.
Beni sürekli bir şeyler dürtüyor.
Saçma sapan şeylere para gidiyor haliyle.
Maaşı aldıktan sonra borçlara para gittikten sonra elimde 300-400 bişeyler kalıyor.
Ama ve lakin 1 hafta da bitiyor.
Sizler tutumlu musunuz , bu konu hakkında neler yapıyorsunuz ?
Değerli yorumlarınızı alalım bakalım
Hiç bişe den kısamam özellikle şu üçü yeme giyme gezmeidareli miyim tartışılır aslında, yani 4 yıldır çalışmıyorum ama öncesinde bizimki kadar geliri olan insanlar 2 ev almıştı belki ama biz hala kiradayız meselasadece harcama alışkanlıklarım çoğunluktan farklı diyeyim
Takdirliksiniz valla tecrübe de var tabiBen çalışmiyorum ev hanımiyim ama evin idaresi bende,eşimin maaş kartıda herşeyi yazıyorum kredi kartını hayattan çıkardım ayakkabı kıyafet nakit dört çocuğum var maaş alınınca her kağıda not yazip parayı oraya koyup cüzdanda taşımiyorum yanında tasinirsa mutlaka gidiyor karttada bırakmıyorum sadece otomatik ödemeler için bırakıyorum ve kendime bi kumbara her ne olursa oradan bi elli atıyorum ve saymıyorum unutuyorum.güne girdim toplu parayı mutlaka altına çeviriyorum harcanmasın diye yani anlayacağıniz kızlar maaşa göre harcama ve birikim yapıyorum 18 yıllık evliyim bu hep böyle
Ben de bireysel emeklilikteyim. Ancak çıkmaya karar verdim. Gelir vergisi, fon işletim gideri gibi kesintiler var. Bir de enflasyona karşı teminatları neymiş??
Bence uzun vadede bir hesap yapın görüşün kapsamlı bilgi alın derim yaptırdığunız yerle. Tabi siz bilirsiniz ama sistemden erken çıkıldığında 56 yaş öncesi zararlı zaten. 10 yıldan önce ble bir getiri veremez. Emeklilik sistemi bu kısa vadeli yatırım değil. Bu yüzden ben zarardan dönmek değil bile bile zarar etmek olarak görüyorum sistemden erken çıkışları. Tabi mecbur değilse kişi maddi zorluk vs.. yine de elbet siz bilirsinizYeni girmiştim, 1 yıl bile olmadı daha. O yüzden zararın neresinden dönsem kar dedim. Enflasyona karşı paranın değer kaybetmesinden, bir de ileride çeşitli bahanelerle paranın kırpılmasından korkuyorum. Sıkıntı yaşayan insanlar olmuş. Hatta kazen de kendi yaşadıklarını anlatan bir konu açmıştı.
Zaten siz çok güzel açıklamışsınız özellikle on yıl meselesiniGelir vergisi 10 yıldan önce çıkmanız halinde kesiliyor ve epey yüklü bir rakam tutuyor
İşletim gideri kesintileri firmadan firmaya değiyor, biz şirketteki arkadaşlarla birlikte gruba bağlı bireysel emekliliğe geçtik beş yıl önce anlaştığımız firma %1 alıyor ki çok küçük bir rakam
Her ay gönderdikleri ekstrelerde ne kadar kazancınız olduğunu görüyorsunuz, enflasyon oranına göre yıllık artışları var zaten.
Bir de bireysel emeklilik zaten 1 e 10 alma sistemi değil, bireysel emeklilikte ki temel amaç kenarda tutamadığımız parayı bir yerde dokunmadan tutmak. Yani çok kazandırmasa bile ben 9 yıldır oraya yatırdığım parayı asla biriktiremezdim, mutlaka harcanacak bir yer bulunuyor. Şimdi devlet katkısı ile daha cazip hale geldi, bence bozdurmayın
altına yatır.Merhaba bayanlar , yeni bir konuyla yine ben
Yeni bir maruzatım var , aslında yeni de sayılmaz :)
Senelerdir baş edemediğim bir sorun :)
Ben elimde paramı tutamıyorum.
Beni sürekli bir şeyler dürtüyor.
Saçma sapan şeylere para gidiyor haliyle.
Maaşı aldıktan sonra borçlara para gittikten sonra elimde 300-400 bişeyler kalıyor.
Ama ve lakin 1 hafta da bitiyor.
Sizler tutumlu musunuz , bu konu hakkında neler yapıyorsunuz ?
Değerli yorumlarınızı alalım bakalım
Bence uzun vadede bir hesap yapın görüşün kapsamlı bilgi alın derim yaptırdığunız yerle. Tabi siz bilirsiniz ama sistemden erken çıkıldığında 56 yaş öncesi zararlı zaten. 10 yıldan önce ble bir getiri veremez. Emeklilik sistemi bu kısa vadeli yatırım değil. Bu yüzden ben zarardan dönmek değil bile bile zarar etmek olarak görüyorum sistemden erken çıkışları. Tabi mecbur değilse kişi maddi zorluk vs.. yine de elbet siz bilirsiniz
Gelir vergisi 10 yıldan önce çıkmanız halinde kesiliyor ve epey yüklü bir rakam tutuyor
İşletim gideri kesintileri firmadan firmaya değiyor, biz şirketteki arkadaşlarla birlikte gruba bağlı bireysel emekliliğe geçtik beş yıl önce anlaştığımız firma %1 alıyor ki çok küçük bir rakam
Her ay gönderdikleri ekstrelerde ne kadar kazancınız olduğunu görüyorsunuz, enflasyon oranına göre yıllık artışları var zaten.
Bir de bireysel emeklilik zaten 1 e 10 alma sistemi değil, bireysel emeklilikte ki temel amaç kenarda tutamadığımız parayı bir yerde dokunmadan tutmak. Yani çok kazandırmasa bile ben 9 yıldır oraya yatırdığım parayı asla biriktiremezdim, mutlaka harcanacak bir yer bulunuyor. Şimdi devlet katkısı ile daha cazip hale geldi, bence bozdurmayın
Vay caninabi haftada ne yapiyosun bu kaden parayi.1 haftada 300-400 iyiymiş,ben onu yarım günde uçururum
Konuyu takipteyim.
ohh super olmus cnmAmaa size birşey söylemek isterim ki en güzel tasarufu sigarayı bırakmakla yaptım.
Dedim böyle olmayacak 6 senedir içiyordum ve 6 aydır bıraktımm :)
İçenler var ise buda benden bir tavsiyee :)
cok iyi fikir .bizde boyle yapiyoruz.esimin aldigi maas 2.500 civariysa hemen 1.500 bankaya atar geliriz.Iste tam bir yatirim uzmaaniyla basbasasi
sana kucuk tuyolar vereyim
esim 4000 tl maas aliyo
bunun kafadan 2,500telesijin ortadan acilen bankada yatirim olarak degerlendiririm
kalaninida onagore bir aya yayarak harcarim.haftalik kendime.150 tl ayiririmki mutfak paxarda dahil
hicbiseyimde eksik olmaz.ama ayagimi papucuma gore uzatirim
evin borcu arsanin borcu bitti sukur:)
11 cumhuriyet borcum varki onuda tammladim.bu aradada tum evi badtan yeniledim.bunu sadece 4000 maasla yaptim
MASALLAH DIYEYIM
AYNI MESLEKTASLARIM YOKLUK SINIRINDA YASIYOKI BEN BUNA AKIL SIR ERDIREMIYORUM
ONLARDA BENIMKINE TABI
SUKUR BIR KURUSUMUZDA HARAMDA YOKTUR.
Ben ev hanımıyim eşim halleder fatura market falan islerini bi tek pazar alışveriş için bana para bırakır ondan mi dir ne para atamıyorum kenara bana özel fikir verirmisinizBen çalışmiyorum ev hanımiyim ama evin idaresi bende,eşimin maaş kartıda herşeyi yazıyorum kredi kartını hayattan çıkardım ayakkabı kıyafet nakit dört çocuğum var maaş alınınca her kağıda not yazip parayı oraya koyup cüzdanda taşımiyorum yanında tasinirsa mutlaka gidiyor karttada bırakmıyorum sadece otomatik ödemeler için bırakıyorum ve kendime bi kumbara her ne olursa oradan bi elli atıyorum ve saymıyorum unutuyorum.güne girdim toplu parayı mutlaka altına çeviriyorum harcanmasın diye yani anlayacağıniz kızlar maaşa göre harcama ve birikim yapıyorum 18 yıllık evliyim bu hep böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?