Bencede ya ne bu kadınların ekonomik özgürlüğü olmalı bencede ama kadınlar modern köle oldu resmen,evde çalış işte çalış her şeyin sorumluluğu yüklendi erkeklerin işine geldiHerhalde ev hanımlığının tek Türkiye’de olduğunu sanıyorlar. Amerikadaki stay-at-home-mom’lar da mı gericilikten acaba. İnsanlar evden eğitim veriyor çocuklarına, sanki kadınlar bütün gün yan gelip yatıyorlar evde.
Not:çalışıyorumBencede ya ne bu kadınların ekonomik özgürlüğü olmalı bencede ama kadınlar modern köle oldu resmen,evde çalış işte çalış her şeyin sorumluluğu yüklendi erkeklerin işine geldi
Haklısın valla.daha yeni özel hastaneye yattım.doğum yapan, muayeneye gelen hamile bir sürü kadın ev hanımıydı.nasıl ev hanımı hâliyle geçinip bir de üstüne çocuk yapıyor insanlar aklım hiç almıyor valla.hâlâ şu ev hanımı muhabbetlerini kapatamamış olmak da bizim ülkenin ayıbı. Ya da kadınlarımız hâlâ hayatını bozuk para gibi harcamayı seviyor.bizimkilerde iş yok.
Çıkarmadıklarına emin misiniz? Çıkaranların sonu pek parlak değil artık..Ülkenin gidişatı artık o noktayı geçti bence, Türkiyenin bekleyerek ziyan edecek tek bir dakikası bile yok bana kalırsa. Acilen durumu düzeltmek için düzenlemeler yapılmalı. Yapılacak şey belli, insanlarımız gidecekler TBMMnin önüne yönetmeyi beceremeyenlerin çıkıp gitmesini isteyecekler. Gerçekten insanlarımız çok acaip, Türkiyeye eşşeği bağlasam o bile çoktan protesto etmek için meydanların yolunu tutmuştu. İnsanlarımız neden hiçbir şeye ses çıkarmıyor?
8000 nedir ki 1 ayakkabı parası
Çalışan kadınların çoğu da ayrıca ev hanımı kadınlarımız bıkmış durumda hem çalışip hem eve gelince evdeki aç ahalinin karnını mı doyusunlar bilemiyorlar..Haklısın valla.daha yeni özel hastaneye yattım.doğum yapan, muayeneye gelen hamile bir sürü kadın ev hanımıydı.nasıl ev hanımı hâliyle geçinip bir de üstüne çocuk yapıyor insanlar aklım hiç almıyor valla.hâlâ şu ev hanımı muhabbetlerini kapatamamış olmak da bizim ülkenin ayıbı. Ya da kadınlarımız hâlâ hayatını bozuk para gibi harcamayı seviyor.bizimkilerde iş yok.
AA az önce başka konuda okudum. Dr mühendis dişçi vs değilsek yani yüksek kazanmıyorsak 7 8 bin için kendimizi yormamalıymışız
Ülkenin yüzde 60 ı asgari ücret alıyor. Bu gerçekten habersiz insanların olması şaşırtıcı değil mi? Benim de var kira gelirim ama sağlığım elverse bir gün evde oturmam çalışırım bu ekonomi de. Ayrıca çalışan kadın bilinçli oluyor vizyonlu oluyor paranın değerini biliyor evladına daha fazla imkanlar sağlıyor. Çalışın anacığımmm çalışın gençlerrr
Ben çalışan arkadaşları da anlamıyorum.diyorlar ki "ben çalışıyorum ama ev hanımı olmak daha zor. Bütün gün evi temizleyip, çocuklara bakıyorlar" çalışan kadınlar ev işine elini sürmeyip, çöp evde mi yaşıyorlar, ya da çolukları, çocukları yok mu çalışanların ?" ikisi aynı anda yapılmış olmuyor mu ? Nasıl daha zor oluyor ?
Mezar da paraylabi mezar bulup yatalim ozaman
İlk yorumunuza yazmıştım ben. İlk yorumda devlet ayıbı vesaire demediniz biliyorsunuz. Üslubunuz böyle belki bilmiyorm ama ilk yorumda ev hanımligi geri kafalı gibi. geride kalmak gibi görünüyor halbuki geçen yüzyılda bir nesli ev hanımları yetiştirdi. Şu anda çalışmak kolay veya size kolay olabilir ne mutlu size.ama konuşurken daha dikkatli olun derim. Mutluluklar dilerim sizeTamam da tekrar söylüyorum devletin ayıbı diyorum devletin.devlet çocuklu kadınlara yeterli desteği ve izin süresini vermeli zaten.neden bir türlü anlaşılmıyorum anlamadım.bir durup düşünün, kadınlara laf atmadım.
o parayı beğenmeyenler ne ile geçiniyor acaba merak ettim , az maaş bile olsa çalışmak bir insana olumlu katkıda bulunur , iş alanında kendini geliştirirsin, bir çevre edinirsin kendine yeni kapılar açarsın .... beğenmeyip evde oturup ne katkı sağlıyor hayatına veya cv 'ne :) boşverin onları çalışmak güzeldirAA az önce başka konuda okudum. Dr mühendis dişçi vs değilsek yani yüksek kazanmıyorsak 7 8 bin için kendimizi yormamalıymışız
Maddi durumum çok çok iyi olsa sanırım çalışmazdımİlk yorumunuza yazmıştım ben. İlk yorumda devlet ayıbı vesaire demediniz biliyorsunuz. Üslubunuz böyle belki bilmiyorm ama ilk yorumda ev hanımligi geri kafalı gibi. geride kalmak gibi görünüyor halbuki geçen yüzyılda bir nesli ev hanımları yetiştirdi. Şu anda çalışmak kolay veya size kolay olabilir ne mutlu size.ama konuşurken daha dikkatli olun derim. Mutluluklar dilerim size
Eeee tamam ben de bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri.arkadaşlar keşke herkesin çalışacak imkanı olsa da çalişsak dememiş ki. Gayet de çalışmamayı savunanlar olmuş.devletin ayıbı dedim diye bütün ev hanımları savunmaya geçmiş.kednilerine laf söylüyorum diye.Çalışana kim saldiriyor nerenizden çıkardınız bunu çalışmak tabi iyi keşke her bayana iyi şartlar verilse hakkı yenmesede çalışsa.ben ikinci bebeğim olmadan önce çalışıyordum diğer çocuğum yedi yaşında evde bıraktım teli eline bırakıp ise gittim düşünün bakacak yoktu iş yeri vbugun cumartesi sen gelme demedi.
Rahat rahat çalışıyorsunuz ordan öyle konuşuyorsunuz.
Eminim şu an masa basind kahve içerken yazdınız bunu.calisqn baynadq tabiki ev işi yemek yapıyor çocuğu var ama illaki yardım eden cocuguna bakan var yada verecek parası var kerede bakıcıya veriyor.ev işine abla cagriyor.yemegini kocası yardım ediyor yardımlaşma yapıyor.hepsi bir avantaj.olmayan ne yapacak
Erkeklere de yüzde 100 istihdam yok o zaman.adamlar bir şekilde çalışıyor.Dünyanın hangi ülkesinde %100 istihdam var merak ettim
7,8 bin lirayı beğenmeyip, iyi ihtimalle 10.000 liralık erkek parasına 3,4 kişi tamah etmeko parayı beğenmeyenler ne ile geçiniyor acaba merak ettim , az maaş bile olsa çalışmak bir insana olumlu katkıda bulunur , iş alanında kendini geliştirirsin, bir çevre edinirsin kendine yeni kapılar açarsın .... beğenmeyip evde oturup ne katkı sağlıyor hayatına veya cv 'ne :) boşverin onları çalışmak güzeldir
.Maddi durumum çok çok iyi olsa sanırım çalışmazdımonun dışında çalışmak bana iyi geliyor o yüzden çalışıyorum biraz da maddi kaygı
Bir kişinin çalışıp, bir kişinin de ev işi yapması gayet adil bir durum.tersi durumda da adil.bir taraf çalışmıyorsa neden ev işlerinde paylaşım yapılsın ki.asıl.bur durum adaletsiz.Evli adı üstünde yani bu kadının bir de eşi var. Her şeyi tek başına yüklenmiyor.
Bir kişinin çalışıp, bir kişinin de ev işi yapması gayet adil bir durum.tersi durumda da adil.bir taraf çalışmıyorsa neden ev işlerinde paylaşım yapılsın ki.asıl.bur durum adaletsiz.Evli adı üstünde yani bu kadının bir de eşi var. Her şeyi tek başına yüklenmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?