ekonomik olarak gecinmek zor

Yorum yapan arkadaşa göre çalışıp çocukları bakıcıya bırakan kadın daha üstün sanırım. Bilmiyorum ergen heralde yoksa böyle bir yorumu olgun biri yapmazdı diye düşünüyorum.
Sizede kolaylıklar diliyorum. Umarım çocuklarınız iyi evlat iyi eş iyi arkadaş ve topluma faydalı insanlar olurlar. Mutluluklar

iş bulamayana, okutulmayana lafım yok zaten.çalışmamanın eksiklik olmadığını çalışmanın daha iyi olduğunu düşünmeyene lafım var.yoksa çalışsaydım iyiydi ama maalesef annem okutmadı, ya da iş bulamadım diyene neden laf edeyim ? Zaten devletin ayıbı dedim.bir zahmet çalışmakla, çalışmamak aynı kalitede bir durum demeyin bari.kim adam gibi bir işi olsun, parası olsun, bir hizmet yapayım insanlara demez.evet doğuda olduğum için daha yaygın ve buralar eğitim ve insan kalitesi açısından daha düşük bir konumda.siz de doğuda olduğum için bu durumun daha yaygın olduğunu söyleyerek ayrım yapmışsınız aslında.
Ben de çok uzun bir süre işsiz kaldım ama bir gün olsa bile durumumu savunayım, üste çıkayım diye düşünmedim.basbaya evde boş belsé yatıp, hem hayatımı, hem de enerjimi heba ediyordum.kendim aynı durumdayım diye gerçekleri inkâr mı edeyim yani ? Bu arada bir erkekle evli olmak neden emeksizliği ve çalışmamayı beşru kılar hiçbir zaman anlam veremedim.kendi seçtiğin bir adamın arkasını toplamak neden iş sayılır anlamam.o da kendi arkasını kendisi toplasın.

Bence hayatı ertelemenek gerekir insanda travma etkisi yaratıyor rahmetli Ablamda para biriktirdi ev borcu bitti son model araba aldı tam rahata erişecekti pankreas kanseri teşhisinde sonra 3 ay içinde öldü
Allahım rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.
Bilemedim.
Parasızlık da büyük stres ve üzüntü sebebi…

Tamam da tekrar söylüyorum devletin ayıbı diyorum devletin.devlet çocuklu kadınlara yeterli desteği ve izin süresini vermeli zaten.neden bir türlü anlaşılmıyorum anlamadım.bir durup düşünün, kadınlara laf atmadım.

Ben çalışan arkadaşları da anlamıyorum.diyorlar ki "ben çalışıyorum ama ev hanımı olmak daha zor. Bütün gün evi temizleyip, çocuklara bakıyorlar" çalışan kadınlar ev işine elini sürmeyip, çöp evde mi yaşıyorlar, ya da çolukları, çocukları yok mu çalışanların ?" ikisi aynı anda yapılmış olmuyor mu ? Nasıl daha zor oluyor ?

Buna bende bir örnek vereyim. Bir akrabamizin eşi de öğretmendi ,karı koca calisiyorlardi. Onu da bitiktireyim ,bunu da ,tatile gitmeyim biriksin derken kadın kanser oldu vefat etti. Adam ikinci kez evlendi. Bu eşiyle geziyor kafasına göre ,ev hazır ,araba hazır

Boşverin içten içe kendileri de biliyorlar durumlarını da bu kadar savunmaya geçiyorlar.bu dünyada da kusura bakmasınlar maddiyattan önemli bir şey kalmadı.dediğin gibi çalışanlar hiçbir zaman çoluğa çocuğa karışmayıp, çöp evde oturuyor sanki.dediğim gibi senelerce işsiz kaldım.temizlik yaptım.bir gün bile aman da ne çok işe yarıyorum ailemin konforunu, temizliğiniz sağlıyorum diyemedim.nedir bu savunma merakı kendi durumunu anlamıyorum. Rahmetli ATATÜRK bu kadar dünyayı kurtardığını sanan evde temizlik yapan kadını görse boşuna bize bu hakları vermeye uğraşmazdı heralde.bu mu olmalı yani bizim kadınımızın ölümüne savunduğu durum ev hanımı olmak mı yani ? Adam bu sayfaları okusa mexarında ters döner heralde.övündüğü türk kadınının ev hanımı olma savunması.... bakın iranda, filistinde , suriyede herkes zorunlu ev hanımı.ne kadar gelişmiş milletler gerçekten.irandakiler çalışacağım diye can veriyor, bizimkiler çalışmak iyidir diyene saldırıyor.hakkımız iran olmakmış meğer.

Çalışırken yaptığım yemekle temizlikle şu an evdeyken yaptığımın arasında dağlar kadar fark var.

Birinde karşılıksız bir emek söz konusu , evde durdugun zaman emin ol evin işi de bitmiyor. Çünkü sürekli yaşanan bir ev oluyor. Sen nasilsa evresin diye eşler de destek olmuyor. Ayrıca soyledikleriniz ve konuşma uslubunuz çok itici.
Üniversite mezunuyum ama iş bulamadım. çocuklarıma bakıyorum evde , onların odeviydi ,okuluydu ,dersleri geçiyor zaman. Bana sen anne olamazsin calismiyorsun diyenin de alnını karislarim. Bu kimseye düşmez , kimse kimsenin ekmeğini ,suyunu vermiyor

Peki tüm Türkiye de kadınlar çalışsa sizce buna yetecek iş alanı var mı ?

Çalışırken yaptığım yemekle temizlikle şu an evdeyken yaptığımın arasında dağlar kadar fark var.
İyi de zaten çalışıldığı için günün yarısından tamamı işyerinde geçiyor.
Temizlik arasında dağlar kadar fark da olsun bir zahmet.

Ben sizin tepki gösterdiğiniz kişinin ne demek istediğini çok iyi anladım ...

Ev hanımı ya da çalışan kadın olmak bir tercihtir.En azından öyle imiş gibi görünür.

Ama bu tercih olmamalı ki herkes çalışma hayatında aktif olarak bulunsun hayat ev işleri-çocuk bakımı-alışveriş ve konu komşu gezmesinden ibaret değil çünkü.. (Ev hanımlarının çoğunun hayatı bunlardan ibaret ufak bir kısmı evde de birşeyler üretip aynı zamanda kazanç sağlıyor ama onlar küçük bir kısım)

Aileden gelen bir birikim yoksa çalışmak bence kişinin öz güveni ve geleceğinin garantisi için bir seçenek olmamalı ve herkes çalışıp kendi kazancını sağlamalı.

Hayatın ne getireceğini kimse bilemez babadan zenginde olsam çalışırdım , eşime de güvenemezdim her an herşey olabilir ölebilir-işsiz kalabilir-kendi işi ise batabilir-sağlık sorunları olupta çalışamayabilir ya da ilişkimiz son bulabilir.

Birde eğitim almadım,babam yada kocam izin vermedi bahanesi ile çalışmayanları da anlayamıyorum, herkesin kendi becerisine göre yapacağı bir iş elbet vardır ve çalışmak için kimseden izin almanıza da , yüksek eğitim almanıza da gerek yok bence.Burdada ne yazıkki orta doğu kırması ülkemde bu dediklerimi toplumun her köşesinde uygulamak zor ama imkansızda değil.

Kendi paramı kazanmak, kimseye minnet etmemek ve paramı istediğim gibi harcamanın lüksünü bana hiçbirşey veremez.

Birde bir arkadaş her çalışanın evde yardımcısı var sanıyor sanırım, ufak bir kısım yardımcı alabiliyor onlarında maddi durumları daha iyi olduğu için kazançlarını buna harcayabiliyorlar.

Çalıştığımızın karşılığı olan kazançlar evin-çocuğumuzun ve kendimizin ihtiyaçlarına gidiyor.O nedenle evin tüm sorumluluğu da yine bizde yani evde olan bir bayan güne yayıp yapıyorsa yemeği temizliği biz kısıtlı zamanda daha pratik bir şekilde yapıyoruz ama 2 kat emek verip , 2 kat yorgunluk yaşıyoruz. Aktif çalışma hayatının stresi de cabası.

Çocuk konusunda da maddi durumu elveren bir süre ara verebilir çalışmaya ama ben ve benim gibiler (imkanı olmayan) yasal izinler bitince işe geri dönüyoruz aile büyükleri bakıcılar ve kreş ekseninde bir şekilde okul çağına geliyor çocuklarımız , bu onların hayatından çalmak değil onların geleceğini şekillendirmek onlara iyi imkanlar sunmak için çalışıyoruz ,yeterki kalan zamanda kaliteli birliktelikler geçirelim bu yeterli oluyor.

İyi de zaten çalışıldığı için günün yarısından tamamı işyerinde geçiyor.
Temizlik arasında dağlar kadar fark da olsun bir zahmet.

Tekrar okuyun isterseniz. Nasıl ev hanımı olmak daha zor diyorlar anlamadım demiş ya. İşten yorgun argın gelip yaptığın yemekle temizlik bir olmaz ondan diyorum.

Çalışana kim saldiriyor nerenizden çıkardınız bunu çalışmak tabi iyi keşke her bayana iyi şartlar verilse hakkı yenmesede çalışsa.ben ikinci bebeğim olmadan önce çalışıyordum diğer çocuğum yedi yaşında evde bıraktım teli eline bırakıp ise gittim düşünün bakacak yoktu iş yeri vbugun cumartesi sen gelme demedi.
Rahat rahat çalışıyorsunuz ordan öyle konuşuyorsunuz.
Eminim şu an masa basind kahve içerken yazdınız bunu.calisqn baynadq tabiki ev işi yemek yapıyor çocuğu var ama illaki yardım eden cocuguna bakan var yada verecek parası var kerede bakıcıya veriyor.ev işine abla cagriyor.yemegini kocası yardım ediyor yardımlaşma yapıyor.hepsi bir avantaj.olmayan ne yapacak

Eeee tamam ben de bunu anlatmaya çalışıyorum sabahtan beri.arkadaşlar keşke herkesin çalışacak imkanı olsa da çalişsak dememiş ki. Gayet de çalışmamayı savunanlar olmuş.devletin ayıbı dedim diye bütün ev hanımları savunmaya geçmiş.kednilerine laf söylüyorum diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…